-
Σόρυ για το ΟΤ αλλά γενικά παρατηρώ ότι τα λάδια έχουν εξελιχθεί σε χώρο εκπόνησης παπατζιλικιού από πάσης φύσεως μαστοράτζα-εντζινίρ. Πλέον και στα ατμοσφαιρικά 1,400άρια υπάρχουν μηχανικοί που συνιστούν αλλαγή κάθε 5.000 χλμ (αυτοί δηλαδή κλέφτες θα γίνουν; )
Ούτε για S2000 να μιλάγαμε που δουλεύει στις 9.000 στροφές.Είμαι σίγουρος πως τόσο... επιλεκτικά ΔΕΝ είναι τα μοτέρ κανενός, και ειδικά της BMW
Ακριβώς.
-
Γεια!
Θέλω βοήθεια! Έχω BMW 320i πριν facelift. Την έχω 18 μήνες και σήμερα όπως οδηγούσα μου έκανε κάποιες διακοπές και έβγαλε σήμα κινητήρα κίτρινο για 4-5 δευτερόλεπτα και σταμάτησε. Μου το έκανε 2 φορές ακόμα απο στάση με πρώτη. Ξέρει κανεις κάτι;;! είναι συχνό πρόβλημα;;; -
Ο χρήστης diwali33 έγραψε:
Γεια!
Θέλω βοήθεια! Έχω BMW 320i πριν facelift. Την έχω 18 μήνες και σήμερα όπως οδηγούσα μου έκανε κάποιες διακοπές και έβγαλε σήμα κινητήρα κίτρινο για 4-5 δευτερόλεπτα και σταμάτησε. Μου το έκανε 2 φορές ακόμα απο στάση με πρώτη. Ξέρει κανεις κάτι;;! είναι συχνό πρόβλημα;;;Πολλαπλασιαστες;Νερο με ολιγη απο βενζινη στο ρεζερβουαρ;
-
Επειδή είμαι αρκετά άσχετος! Πολαπλασιαστες τι σημαίνει; Για το νερό στην βενζίνη μπορώ να κάνω κάτι; Η απλά περιμένω να αδειάσει;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
To 0-40 αν την τρέχεις το καίει και γρήγορα μάλιστα.
Το BMW 5-30 είναι λίγο καλύτερο σε συμπεριφορά.10.000κμ και σχεδόν ένα χρόνο μετά, άντε να μου έχει κάψει από 200ml έως το ΠΟΛΥ μισό λίτρο. Αν ήταν 1λτ, θα μου ζητούσε συμπλήρωμα. Αυτά με το 0-40 edge και γενικώς του πίνω το αίμα.
Το λαδάκι προσωπικά το πληρώνω καλώς ή κακώς και προτιμώ να βάζω ΚΑΛΟ λάδι στο μοτέρ μου. Θα κάνω οικονομία από αλλού.
Δε λέω ότι το elf δεν είναι καλό, δε το ξέρω...αλλά προτιμώ να βάζω αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.
Aν πάρεις 5λτ θα βγει πιο οικονομικό. Θα μπορούσες να τσεκάρεις τα castrol points και site του εξωτερικού. Θυμάμαι τα 5-30 edge που είχα βάλει στην 1 τα είχα πάρει 9 ευρώ το λίτρο από Γερμανία και με τα μεταφορικά έβγαινε 10 ευρώ το λίτρο. Στο λέω επειδή απ'ότι κατάλαβα είναι θέμα τιμής και όχι λαδιού.
-
To γεγονός ότι πληρώνεις βέβαια δεν σημαίνει ότι βάζεις κάτι καλύτερο.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Γιατί να πάρει Castrol όταν μπορεί να επιλέξει καλύτερο λάδι;
Που ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο είναι καλύτερο λάδι?
Κάνει καλή παπάρα
Και χωριάτικη
Και τηγανιτές πατάτες...
το ξανα σκεφτήκαμε με τη γυναίκα μου και δε θα έρθουμε σπίτι σας να φάμε με τα παιδιά μας...
Ελπίζω να μη σε πειράζει... -
Ο χρήστης diwali33 έγραψε:
Γεια!
Θέλω βοήθεια! Έχω BMW 320i πριν facelift. Την έχω 18 μήνες και σήμερα όπως οδηγούσα μου έκανε κάποιες διακοπές και έβγαλε σήμα κινητήρα κίτρινο για 4-5 δευτερόλεπτα και σταμάτησε. Μου το έκανε 2 φορές ακόμα απο στάση με πρώτη. Ξέρει κανεις κάτι;;! είναι συχνό πρόβλημα;;;-Αν είσαι τυχερός, κατά 99% είναι πολλαπλασιαστής. Αν είναι, άλλαξέ τους όλους, γιατί απλά θα το ξανακάνει.
-Αν είσαι ΠΟΛΥ άτυχος, είναι μπεκ. Αυτά κοστίζουν 4 φορές παραπάνω από τους πολλαπλασιαστές. Και θέλουν ΟΛΑ αλλαγή.Μιλάω εκ πείρας και στα δύο...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
To 0-40 αν την τρέχεις το καίει και γρήγορα μάλιστα.
Το BMW 5-30 είναι λίγο καλύτερο σε συμπεριφορά.10.000κμ και σχεδόν ένα χρόνο μετά, άντε να μου έχει κάψει από 200ml έως το ΠΟΛΥ μισό λίτρο. Αν ήταν 1λτ, θα μου ζητούσε συμπλήρωμα. Αυτά με το 0-40 edge και γενικώς του πίνω το αίμα.
Το λαδάκι προσωπικά το πληρώνω καλώς ή κακώς και προτιμώ να βάζω ΚΑΛΟ λάδι στο μοτέρ μου. Θα κάνω οικονομία από αλλού.
Δε λέω ότι το elf δεν είναι καλό, δε το ξέρω...αλλά προτιμώ να βάζω αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής.
Aν πάρεις 5λτ θα βγει πιο οικονομικό. Θα μπορούσες να τσεκάρεις τα castrol points και site του εξωτερικού. Θυμάμαι τα 5-30 edge που είχα βάλει στην 1 τα είχα πάρει 9 ευρώ το λίτρο από Γερμανία και με τα μεταφορικά έβγαινε 10 ευρώ το λίτρο. Στο λέω επειδή απ'ότι κατάλαβα είναι θέμα τιμής και όχι λαδιού.
Θα είχε νόημα η κουβέντα Νίκο, αν είχα διαλέξει κάνα... ορυκτέλαιο!
Επειδή όμως τα ELF είναι από τα κορυφαία λάδια, αντίστοιχα των Castrol και αφού και η ίδια η BMW το προτείνει μιας και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της, δεν βλέπω γιατί να βάλω κάτι ακριβότερο.
Δεν είναι θέμα τιμής όπως το λες, εύκολα μπορώ να δώσω 15€ παραπάνω. Απλώς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να το κάνω.Τα Castrol μαζί με τα Motul και τα Redline είναι από τα ακριβότερα λιπαντικά, αρκετά ακριβότερα από τα Amsoil που θεωρούνται και κορυφαία.. Ε, νομίζω πως μπορούν να πουλάνε φθηνότερα, απόδειξη τα λάδια που πουλάνε στην BMW με το σήμα της τελευταίας...
Ειλικρινά λοιπόν, ΔΕΝ νομίζω πως πήρα χειρότερο λάδι. Πήρα αντίστοιχο με αυτό που έβαζα μέχρι σήμερα. Αν ήθελα φθηνότερο, θα μπορούσα να κατέβω ακόμη περισσότερο σε τιμή, αλλά προτίμησα πάλι ν' αγοράσω κορυφαία χαρακτηριστικά. Απλώς δεν είναι Castrol. Και αν συνεχίσει να ζητάει αυτά τα λεφτά και την επόμενη φορά θα προτιμήσω άλλη μάρκα, αν δεν με ικανοποιήσουν τα ELF.
-
BMW unscripted
Προσπαθώ να φανταστώ το σενάριο για την ελληνική εκδοχή του bmw unscripted.
BMW unscripted Mitsos.
-35αρης ψιλοάφραγκος
-Όταν η μάνα μου πούλησε το κτήμα της γιαγιάς και πήρα την 316 ένιωσα ότι άλλαξε η ζωή μου
-Όταν το φόρτωσα και με σήματα Μ ο παρκαδόρος του σκυλάδικου στην Εθνική μου φύλαγε θέση
-Η BMW για μένα είναι τρόπος ζωήςκαι κλείνοντας τον δείχνει να φεύγει ξημερώματα από τα μπουζούκια με μουσική υπόκρουση το 'Μια ζωή μεσά στους δρόμους και τις πίστες...'
-
Γεια!
Θέλω βοήθεια! Έχω BMW 320i πριν facelift. Την έχω 18 μήνες και σήμερα όπως οδηγούσα μου έκανε κάποιες διακοπές και έβγαλε σήμα κινητήρα κίτρινο για 4-5 δευτερόλεπτα και σταμάτησε. Μου το έκανε 2 φορές ακόμα απο στάση με πρώτη. Ξέρει κανεις κάτι;;! είναι συχνό πρόβλημα;;;-Αν είσαι τυχερός, κατά 99% είναι πολλαπλασιαστής. Αν είναι, άλλαξέ τους όλους, γιατί απλά θα το ξανακάνει.
-Αν είσαι ΠΟΛΥ άτυχος, είναι μπεκ. Αυτά κοστίζουν 4 φορές παραπάνω από τους πολλαπλασιαστές. Και θέλουν ΟΛΑ αλλαγή.Μιλάω εκ πείρας και στα δύο...
Είμαι μέσα σε εγγύηση οπότε όλα καλά. Αυτό που με αγχωνει είναι μην Έχει κάτι σοβαρό ο κινητήρας!
-
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους,
αισίως τα 50.000 ΚΜ συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες, έλεγχος λαδιού και η ποσότητα είναι στα 4/5 του δείκτη (μετά από 20.000ΚΜ χρήσης), το 0W40 ίσως δεν είναι κατάλληλο για το Diesel και μάλλον θα το γυρίσω στο 0W30 TurboDiesel......
Μπήκαν και τα χειμερινά ελαστικά Yokohama W.drive 225/45/17, για χρήση έως τα τέλη Μαρτίου......μετά από αυτά, τα Τ.Κ και την ασφάλεια, λεφτά δεν υπάρχουν.....ευτυχώς που κάνουμε οικονομία στο καύσιμο.....
Καλές γιορτές με ασφαλή ΚΜ σε όλους.....
-
Τα κάλαντα από την BMW
Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και η BMW βρήκε έναν εκπληκτικό τρόπο να μας πει τα κάλαντα. Μια ηλεκτρική κιθάρα και 5 μηχανές της αρκούν ώστε να παίξουν τα κάλαντα! Απολαυστικό video με την BMW να κάνει ένα βήμα παραπέρα αφού μέσω του site της BMW Motorrad μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε τις δικές μας χριστουγεννιάτικες e-card. Το πως; Είναι εύκολο, κάνε κλικ εδώ, ανέβασε μια φωτογραφία σου, γράψε ότι θέλεις να γράφει πάνω η κάρτα και στείλτην στο αγαπημένο σου πρόσωπο! Ωραία πρόταση μας ετοίμασε η BMW για σήμερα!
http://www.autoblog.gr/2010/12/24/video-bmw-motorrad-wishes-the-world-happy-holidays/
-
Επειδή όμως τα ELF είναι από τα κορυφαία λάδια, αντίστοιχα των Castrol και αφού και η ίδια η BMW το προτείνει μιας και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές τηςΗ BMW προτείνει Castrol, απλά υπάρχουν κάποια λάδια στην αγορά που καλύπτουν τις προδιαγραφές της BMW.
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους, χρόνια πολλά!
-
Σε κάθε περίπτωση, βρίσκω πως η σωστή τιμή ΓΕΝΙΚΩΣ είναι κάτω από 10€ το λίτρο κι από την στιγμή που υπάρχουν στην αγορά λάδια με αυτή την τιμή που σε χαρακτηριστικά δεν υπολείπονται, πραγματικά θεωρώ πως πρέπει να προτιμούνται. Έτσι, ίσως και οι υπόλοιποι πουλήσουν φθηνότερα.Κι εγώ έτσι ακριβώς νιώθω και μέχρι στιγμής το έχω καταφέρει.
Επειδή λοιπόν δεν έχει τα BMW 5W-30 που είχα πάρει έψαξα κι εγώ να δω τι θα βάλω. Τα ELF δε θα έλεγα ότι υστερούν σαν μάρκα. Κάθε άλλο, πρόκειται για σοβαρότατη και σχετικότατη εταιρεία και δεν θα είχα πρόβλημα να βάλω τέτοια. Αυτά θα έβαζα κι εγώ αλλά κοιτάζοντας είδα ότι είχε τα παλιότερα Castrol SLX Longtec 0W-30 (το παλιά το εννοώ, ημερομηνία παραγωγής 2006 αλλά σε κλειστό κουτί αυτό δεν με φοβίζει) σε τιμή προσφοράς για 7,99 ευρώ οπότε πήρα 6 λιτράκια (εμένα θέλει 6,5 λίτρα, το άλλο μισό θα βάλω από προηγούμενο). Με υπερκαλύπτουν με LL-01 (μάλιστα μερικοί λένε ότι ίσως να είναι καλύτερα για μένα τα LL-01 από τα LL-04) οπότε μια χαρά είμαι. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Επειδή όμως τα ELF είναι από τα κορυφαία λάδια, αντίστοιχα των Castrol και αφού και η ίδια η BMW το προτείνει μιας και υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της
Η BMW προτείνει Castrol, απλά υπάρχουν κάποια λάδια στην αγορά που καλύπτουν τις προδιαγραφές της BMW.
Καλά και ασφαλή χιλιόμετρα σε όλους, χρόνια πολλά!
Νίκο, υπάρχει η γνωστή λίστα που μας έδωσε ο Φάνης και την έχει εγκρίνει η BMW. Εκεί μέσα υπάρχουν όλες οι μάρκες.
Προτείνει Castrol , γιατί έχει συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία και γιατί η Castrol φτιάχνει και τα λάδια της BMW. Είμαι σίγουρος πως δεν είναι τόσο πλούσια σε... κρυπτονίτη τα Castrol, ένα συνθετικό λαδάκι είναι όπως και τα υπόλοιπα και δεν βλέπω κανένα λόγο να είναι υποχρεωτικό να βάζεις ΜΟΝΟΝ τα συγκεκριμένα.
Αναρωτιέμαι, με το... έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τι κάνεις; Εκεί ποιο προτιμάς;
ΥΓ: Σήμερα πουρνό πουρνό, τα παρέλαβα τα ELF!
47,5€, έκαναν, άφησα τα 2,5€ στον διανομέα , ένα 50άρικο στρογγυλό μια χαρά τα βρήκα! -
Χρονια μας πολλα προπελακιδες!!!!!!!
Με υγεια και πολλες κατασκευες απο το Μοναχο!!!!! -
Οι Ζ4 πριν το f/l του 2006 είχαν άλλο steptronic; Σε φώτο βλέπω ότι δεν έχει paddles. Πέρα από αυτό υπάρχει άλλη διαφορά; Οδηγικά να φανταστώ ότι είναι το ίδιο μάπα με το σημερινό;
-
Paddles έχει σίγουρα το SMG πάντως...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οι Ζ4 πριν το f/l του 2006 είχαν άλλο steptronic; Σε φώτο βλέπω ότι δεν έχει paddles. Πέρα από αυτό υπάρχει άλλη διαφορά; Οδηγικά να φανταστώ ότι είναι το ίδιο μάπα με το σημερινό;Το steptronic? Σε τι αυτοκίνητο το οδήγησες?
BMW FORUM