-
και μια παραλαγη της ερωτησης.
Λεσχες ή άλλοι φορείς που οργανωνουν-σαν αγωνες υπο την ΕΘΕΑ 'αυτοδικαιως' θεωρουνται και ως μελη της ΟΜΑΕ?? -
για να γίνει μέλος της ΟΜΑΕ μια λέσχη, έχει.. πολύ χαρτούρα
-
Μα εάν έχω διαβάσει καλά, από 1/1/11 η ΕΘΕΑ, εκχωρεί τα δικαιώματα της στην ΟΜΑΕ, (εάν και εφόσον…..).
Κάθε νόμιμη λέσχη, που πληροί τους κανονισμούς, και έχει δικαίωμα εκτέλεσης αγώνων στον ελλαδικό χώρο, αυτοδικαίως είναι μέλος της εθνικής ομοσπονδίας του σπορ. Στηρίζονται αμφίπλευρα. Σίγουρα τα μέλη έχουν δικαίωμα ψήφου. Μια ομοσπονδία, ελέγχεται εθνικά, και υπόκειται στους νόμους του ελληνικού κράτους. Κατά συνέπια πρέπει να αντέχει και σε μηνήσεις, ανθρώπων που δεν έχουν άμεσο συμφέρον, και αρέσκοντε απλά για το γράμμα του νόμου.
Με αποδείξεις πάντα, ισχυρές λέσχες – μέλη, θα μπορέσουν να αποπέμψουν λέσχες σφραγίδες, και να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι στην αγωνιστική πίτα. Αυτό είναι θετικό.
Antonis-team. -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Λεσχες ή άλλοι φορείς που οργανωνουν-σαν αγωνες υπο την ΕΘΕΑ 'αυτοδικαιως' θεωρουνται και ως μελη της ΟΜΑΕ??Φωκίωνα,
εάν αντιστρέψουμε την ... παραλλαγμένη ερώτησή σου , και την εκφράσουμε σε μέλλοντα χρόνο, δες τι προκύπτει :'Λέσχες που δεν είναι μέλη της ΟΜΑΕ , δικαιούνται να διοργανώσουν Αγώνα ??? '
Δικολαβικό ερώτημα θα μου πείς. Χρήζει όμως απάντησης.
Αποστόλης.
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Λεσχες ή άλλοι φορείς που οργανωνουν-σαν αγωνες υπο την ΕΘΕΑ 'αυτοδικαιως' θεωρουνται και ως μελη της ΟΜΑΕ??Φωκίωνα,
εάν αντιστρέψουμε την ... παραλλαγμένη ερώτησή σου , και την εκφράσουμε σε μέλλοντα χρόνο, δες τι προκύπτει :'Λέσχες που δεν είναι μέλη της ΟΜΑΕ , δικαιούνται να διοργανώσουν Αγώνα ??? '
Αποστόλης.
Αποστόλη, εξ όσων γνωρίζω, αγώνες αναγνωρισμένους και ενταγμένους στην προκήρυξη της ΟΜΑΕ, μπορούν να διοργανώσουν μόνο οι 34 λέσχες μέλη της και εκείνες που δεν ανήκουν προς το παρόν, αλλά έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξης σ΄αυτήν.
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Αποστόλης.
Αποστόλη, εξ όσων γνωρίζω, αγώνες αναγνωρισμένους και ενταγμένους στην προκήρυξη της ΟΜΑΕ, μπορούν να διοργανώσουν μόνο οι 34 λέσχες μέλη της και εκείνες που δεν ανήκουν προς το παρόν, αλλά έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξης σ΄αυτήν.
Μιχάλη, τόσο μικρές (πρωϊνές) ώρες, τόσο μεγάλες (δύσκολες) ερωτήσεις.
'....και εκείνες που δεν ανήκουν προς το παρόν, αλλά έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξης σ΄αυτήν.'
Πότε, που, ποιός, γιατί, έχει διατυπώσει αυτή τη θέση ???
Αποστόλης.
-
Εμενα η απορια μου ειναι, αυτες οι 34 ενταγμενες λεσχες εχουν αλλαξει ολες το καταστατικο τους και εχουν γινει αθλητικα σωματεια?
Η καλυτερα,οι λεσχες που θα διοργανωσουν αγωνα το 2011 δεν πρεπει υποχρεωτικα να το κανουν αυτο?
Η απλα πρεπει να ειναι ενταγμενες στην ΟΜΑΕ!
Σε περιπτωση που δεν γινουν αθλητικα σωματεια μπορουν να κανουν αγωνα? -
«Λέσχες που δεν είναι μέλη της ΟΜΑΕ , δικαιούνται να διοργανώσουν Αγώνα ??? '»
Δεν γραφεί κάτι τέτοιο ο νόμος, βάση του οποίου συστήνονται ομοσπονδίες, καλέ μου φίλε. Σκοπός του κράτους, επιτρέποντας την δημιουργία ομοσπονδίας είναι, να έχει το σπορ έλεγχο και να μην τρέχει αυτό!. Οι ομοσπονδίες θεσμοθετούν τους ορούς του παιχνιδιού, και προσυπογραφούν πριν από την τέλεση αυτού. Πως λοιπόν θα έδινε μια πανελλαδική ομοσπονδία, την άδεια τέλεσης αγώνα σε έναν αλεξιπτωτιστή του αντικειμένου?.
Και θεωρώ ‘πονηρό’ τον σκοπό μιας λέσχης να μην θέλει να είναι μέλος της ομοσπονδίας της. Άλλωστε μια τέτοια επιλογή, την θέτει εκτός από το καλεντάρι των αγώνων, που σίγουρα αναρτά η ομοσπονδία. Κάθε αγώνας της δεν θα μετρά πουθενά, και έτσι δεν θα δηλώνουν συμμετοχή τα πληρώματα. Μα ποια αστυνομική διεύθυνση θα έδινε άδεια τέλεσης ενός τέτοιου αγώνα, χωρίς θεσμοθετημένους κανόνες?.'....και εκείνες που δεν ανήκουν προς το παρόν, αλλά έχουν υποβάλλει αίτημα ένταξης σ΄αυτήν.'
Εάν όλα τα χαρτιά έχουν κατατεθεί, και έχουν εγκριθεί, τότε περιμένουν μια συνέλευση να τα επικυρώσουν.
Σίγουρα το καταστατικό μπορεί να αποσαφηνίσει την ερώτηση. Αν συμβαίνει αυτό που γράφω δεν είναι κακό.«Εμενα η απορια μου ειναι, αυτες οι 34 ενταγμενες λεσχες εχουν αλλαξει ολες το καταστατικο τους και εχουν γινει αθλητικα σωματεια?
Η καλυτερα,οι λεσχες που θα διοργανωσουν αγωνα το 2011 δεν πρεπει υποχρεωτικα να το κανουν αυτο?»
Και βεβαίως φίλε μου. Αυτοί που μοντάρουν αγώνες στην χώρα μας, πρέπει να είναι σωματεία, έτσι τουλάχιστον λέει ο νόμος. Έτη περισσότερο, όταν το σπορ εμπεριέχει κινδύνους αγωνιζόμενων και θεατών.
Σίγουρα η δημιουργία σωματίου, πρέπει να έχει μίνιμουμ μέλη, με τακτοποιημένους λογαριασμούς. Αυτό πρέπει να ελέγχεται από την ομοσπονδία!. Και σίγουρα ένας ‘πρόεδρος’ σφραγίδα, θα πρέπει να πληρώνει από την τσέπη του της αποδείξεις των συνδρομών μελών ‘εν ενεργεία’!!.....εάν υπήρχε έλεγχος………«Η απλα πρεπει να ειναι ενταγμενες στην ΟΜΑΕ!»
…αυτό είναι κορυφή!!!!!.....Αποστόλη το άρθρο 15 δεν είναι που μιλάει για νομιμοφροσύνη των μελών?.....
Την λέξει «ενταγμένες», θα την αντικαθιστούσα με την λέξη μέλη, διότι έχουν δικαίωμα ψήφου. Σκέψου λοιπόν να ψηφίζουν εκπρόσωποι παρανόμων λεσχών……Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ -
εγώ έχω καταλάβει ότι του χρόνου οι λέσχες για να κάνουν αγώνα θα πρέπει
- να είναι αθλητικό σωματείο (αλλαγή καταστατικού). αρκετές το έχουν κάνει.
- να είναι μέλη της ΟΜΑΕ
- να έχουν... τελειώσει και τη χαρτούρα για την ΟΜΑΕ (εδώ κολλάνε και οι λέσχες που θα μπούνε μετά τις ιδρυτικές λέσχες). την χαρτούρα μέχρι στιγμής παίζει να την έχουν τελειώσει καμιά 10αριά λέσχες σύμφωνα με εκτιμήσεις και τα λέω μιας και η λέσχη της Κοζάνης είναι μέσα σε αυτή τη διαδικασία..
α να μη ξεχάσω. για να βγάλουν οι αγωνιζόμενοι λισάνς του χρόνου για να τρέξουν θα πρέπει να είναι μέλη λέσχης της ΟΜΑΕ και να έχουν και την ιδιότητα του.. αθλητή (μια απλή υπεύθυνη δύλωση του ν.105 που πρέπει να κάνω μέσα στη βδομάδα και γω)
οι κριτές επίσης πρέπει να είναι μέλη λεσχών της ΟΜΑΕ και ήδη έχουν δηλωθεί οι πρώτοι. μόνο από αυτούς θα γίνεται η στελέχωση των αγώνων της ΟΜΑΕ με πτυχιούχους κριτές.αυτά είναι όσα ξέρω για το πως προχωράει η διαδικασία... αν κάποιος τα ξέρει διαφορετικά ας μας πει.
-
Ξερει κανεις αν υπαρχει αριθμος ελαχιστων μελων για να γινει μια λεσχη αθλητικο σωματειο;
-
20 μέλη είναι το ελάχιστο.
να και τα άρθρα αναλυτικά.
http://www.e-75motoclub.gr/?page_id=413επίτηδες έβαλα σελίδα από λέσχη μοτοσυκλέτας όταν τα ψάχνανε οι δίκυκλοι το 2000, ήμουν μέχρι και στη ΓΣ της ομοσπονδίας...
-
και όπως τα χάζευα, να ένα ωραίο άρθρο
Επιτρέπεται σε αθλητή ατομικού ή ομαδικού αθλήματος να συνάπτει συμβάσεις χορηγίας ή διαφήμισης προϊόντων ή υπηρεσιών με φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον τούτο δεν αντίκειται στους τεχνικούς κανονισμούς του αθλήματος, στους κανονισμούς της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της Δ.Ο Ε.. Οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου απαιτείται να εγκριθούν από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και με μέριμνά της να κατατεθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αν δεν συντρέχει μια από τις προϋποθέσεις, οι συμβάσεις είναι ανίσχυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
-
Αυτη η καταθεση απο την ομοσπονδια στη ΔΟΥ δε θα παρει και πολυ χρονο ε; Thx Νικο, ειμαι περιεργος να δω ποσες λεσχες θα αποτυχουν να πιασουν το 20.
-
«20 μέλη είναι το ελάχιστο.»
Νομίζω ότι είναι 15, (όσα έχουν το πολυπληθέστερο ΔΣ, 15 άτομα) + 1.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης glf έγραψε:
και όπως τα χάζευα, να ένα ωραίο άρθροΕπιτρέπεται σε αθλητή ατομικού ή ομαδικού αθλήματος να συνάπτει συμβάσεις χορηγίας ή διαφήμισης προϊόντων ή υπηρεσιών με φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον τούτο δεν αντίκειται στους τεχνικούς κανονισμούς του αθλήματος, στους κανονισμούς της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της Δ.Ο Ε.. Οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου απαιτείται να εγκριθούν από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και με μέριμνά της να κατατεθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αν δεν συντρέχει μια από τις προϋποθέσεις, οι συμβάσεις είναι ανίσχυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
Καλέ μου φίλε από την χιονισμένη πανέμορφη Κοζάνη, πνίγηκα!!! ..... . μάλλον αυτό δεν έχει γίνει ποτέ…….
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αυτη η καταθεση απο την ομοσπονδια στη ΔΟΥ δε θα παρει και πολυ χρονο ε; Thx Νικο, ειμαι περιεργος να δω ποσες λεσχες θα αποτυχουν να πιασουν το 20.
ΚΑΜΙΑ καλέ μου φίλε. Ποιος πρόεδρος σφραγίδα, δεν έχει είκοσι μέλη οικογένεια, πρώτου και δευτέρου βαθμού συγκένιας, καθώς και μια στάνη στην περιοχή του?!!!..... το μεγάλο πρόβλημα φίλε μου είναι ότι ο νόμος 2725/99, μονταρίστηκε από ανθρώπους που δεν γνώριζαν ότι υπάρχουν λαμογια!. Το θέμα είναι, η ΕΘΕΑ & ΟΜΑΕ, που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ την οιανδήποτε αυτοδυναμία μιας λέσχης, να απαιτούν να είναι αυτοδύναμη να ‘φτιάξει’ έναν αγώνα. Αλλιώς το λεωφορείο, που στην πινακίδα του γραφεί’ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ‘ΣΤΑΛΕΣ’!!!....θα συνεχίζει να κυκλοφορεί ανά την Ελλάδα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Κι εγω οσο το εψαξα για 20 μιλάει...
-
Ο χρήστης glf έγραψε:
και όπως τα χάζευα, να ένα ωραίο άρθροΕπιτρέπεται σε αθλητή ατομικού ή ομαδικού αθλήματος να συνάπτει συμβάσεις χορηγίας ή διαφήμισης προϊόντων ή υπηρεσιών με φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εφόσον τούτο δεν αντίκειται στους τεχνικούς κανονισμούς του αθλήματος, στους κανονισμούς της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ή της Δ.Ο Ε.. Οι συμβάσεις του προηγούμενου εδαφίου απαιτείται να εγκριθούν από την οικεία αθλητική ομοσπονδία και με μέριμνά της να κατατεθούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.. Αν δεν συντρέχει μια από τις προϋποθέσεις, οι συμβάσεις είναι ανίσχυρες και δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα.
Νίκο, αυτό που παραθέτεις, τί σημαίνει ?
Μέχρι και το 2010, όποιος Αγωνιζόμενος ήθελε να είναι εντάξει με τους χορηγούς του, μπορούσε και έπρεπε να κάνει έναρξη επιτηδεύματος στην Εφορία , να θεωρήσει Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων και Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών.Αυτό σημαίνει εμπλοκή σε φορολογικές - φοροτεχνικές διαδικασίες .
Απο το 2011, ο Αγωνιζόμενος θα είναι Αθλητής , άρα , εάν θα θελήσει να συνάψει σύμβαση χορηγίας, θα έχει ΚΑΙ (εκτός των άλλων δικαιωμάτων και υποχρεώσεων που απορρέουν απο τον 2725/99) την υποχρέωση που προκύπτει απο αυτό που παρέθεσες.Όμως,
προκύπτει η απορία :
Καλά, την έκανε την σύμβαση ο Αθλητής. Εάν η ΟΜΑΕ δέν την εγκρίνει ?
Πρόταση: Να επεξεργαστεί η ΟΜΑΕ , σε συνεργασία με τον ΣΟΑΑ και τον ΣΟΑΑΒΕ, μια φόρμα τέτοιας σύμβασης, με τους βασικούς όρους που θα είναι απαραίτητοι - εγκρίσιμοι, έτσι ώστε όσοι προχωρήσουν σε τέτοια διαδικασία , να έχουν ένα 'τυφλοσούρτη'.
Απορία δεύτερη:
Ποιά είναι η αρμόδια ΔΟΥ που η ΟΜΑΕ θα καταθέσει την σύμβαση , η ΔΟΥ του Αθλητή ή της ΟΜΑΕ ???
Πρόταση : Χρειάζεται να προσπαθήσει η ΟΜΑΕ, με νομική ρύθμιση , αφού αυτή εγκρίνει την σύμβαση, ο Αθλητής με ευθύνη του να την καταθέτει στην ΔΙΚΗ του ΔΟΥ , και να κοινοποιεί στην ΟΜΑΕ την κατάθεση αυτή.Πώς λέμε , 'τρώγοντας , έρχεται η όρεξη' ,
Νίκο, νά και ακόμη ένα πολύ καλύτερο :
4.Στους ερασιτέχνες αθλητές κάθε κλάδου άθλησης που δεν είναι ασφαλισμένοι άμεσα ή έμμεσα σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα ή στο Δημόσιο, παρέχεται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη στη Γ. Θέση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (Ε Σ Υ ). Η δαπάνη για τη νοσηλεία των πιο πάνω προσώπων βαρύνει τα ειδικά έσοδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υγείας και Πρόνοιας και του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού καθορίζονται οι ειδικότεροι όροι και οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, καθώς και κάθε λεπτομέρεια εφαρμογής των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.
είναι η παράγραφος 4 του άρθρου 36 του Ν. 2725/99 όπως ισχύει.
Την παραθέτω για ενημέρωση και προβληματισμό για το κατα πόσο έχει κάποιος Αθλητής υπαχθεί στη διάταξη αυτή, και άν βεβαίως έχει εκδοθεί η Κ.Υ.Α. που προβλέπεται.
Μήπως και , ως ερασιτέχνες Αθλητές , κάποιοι Αγωνιζόμενοι μπορέσουν να ωφεληθούν, απο το 2011.Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα. -
Επειδη δυστυχως ετυχε να κανουμε στην παλια μου ομαδα στο πολο χρηση αυτης της διαταξης, παρα τη διατυπωση οπως καταλαβαμε αναφερεται σε συμβαντα κατα την αθληση (ισως και μονο κατα τους αγωνες, δεν ξερω) οποτε ας ευχηθουμε να μη χρειαστουν σε καποιον οδηγο ή συνοδηγο. Τα λεφτα προερχονται απο ειδικο λογαριασμο της ΓΓΑ και ειναι (θεωρητικα) stand by ανα πασα στιγμη, πρακτικα για να τα παρει ο αθλητης μας χρειαστηκε ενας σκασμος χαρτια απο το σωματειο και φυσικα επεσαν μερικα τηλεφωνα κατα τα γνωστα ελληνικα. Για να ειμαι ειλικρινης παντως στο τελος μας εμεινε μια εκπληξη που οσα ελεγε η διαταξη δεν ηταν θεωρια αλλα εγιναν πραγματικοτητα.
-
Χτες το βράδυ, έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση.
Το προεδρείο της ΟΜΑΕ, μας εξήγησε τους στόχους τους, και τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα τους. Δέχτηκαν καταιγισμό ερωτήσεων, και έδωσαν απαντήσεις. Εξήγησαν τα πάντα, ΚΑΙ ΈΠΕΙΣΑΝ με το λόγω τους. Ήταν θετικά κατηγορηματικοί σε διάφορα θέματα. Έδειξαν ότι περπατούν με στερεά βήματα, για θέματα που τα γνωρίζουν καλά. Δεν εκπροσωπώ για να διευκρινίσω, μα πείρα της απαντήσεις μου, που με βρήκαν σύμφωνο. Άλλωστε είμαστε όλοι όχι μόνον γνωστοί, μα και φίλοι, από βάθος παρελθόντος χρόνου, και όπως βλέπω και υγιούς μέλλοντος. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΜΑΕ, συμπαρατάσσομε μαζί ΣΑΣ.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Antonis-team.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???