Navigation

    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)
    • 1
    • 2
    • 98
    • 99
    • 100
    • 101
    • 102
    • 240
    • 241
    • 100 / 241
    Αντίλογος
    11
    4801
    20852
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tarantules last edited by

      Πήγα στα Carefour και είχε αφρογαλιέρα σαν την aeroccino αλλά την έλεγε κάπως αλλιώς.Με 54 ευρά.Αλλά μάλον θα πάρω την aeroccino για να είμαι σίγουρος...
      Έχω την απλή macchinetta οπότε αν πάρω και την aeroccino θα είμαι κομπλέ

      1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Y
        y-v last edited by

        Ο χρήστης manosk έγραψε:
        Επέστρεψα.

        http://img403.imageshack.us/g/img1352k.jpg/

        Ο μόλις δεύτερος καφές παρασάγγας καλύτερος από τον πρώτο και γενικά καλός θα έλεγα.

        Που δίδονται τοσο γρήγορα και επιτυχή, μαθήματα φωτογραφίας;

        1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • D
          dmitspan last edited by

          1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • Y
            y-v last edited by

            Μου φαίνεται ότι σε κάποιον, κόπηκε η μιλιά απ τη χαρά του!
            Εκτός αν έχει πέσει με τα μούτρα στις εκχυλίσεις και τα cooling flush

            1 Reply Last reply Reply Quote 0
            • G
              giorgos123 last edited by

              Ο χρήστης manosk έγραψε:
              Επέστρεψα.

              Ειλικρινα ειχαμε αρχισει να ανησυχουμε http://img403.imageshack.us/g/img1352k.jpg/

              Ο μόλις δεύτερος καφές παρασάγγας καλύτερος από τον πρώτο και γενικά καλός θα έλεγα.

              Ειδικα Ιταλικου
              Εδω μονο για εσπρεσσο πιστευω να υπαρχει τοπικο που μπορει να σε εξυπηρετησει κ να εχεις την ευκαιρια να αναπτυξεις την τεχνικη σου για τους Τουρκικους

              1 Reply Last reply Reply Quote 0
              • D
                dbekos last edited by

                Ιδού τα στάδια παρασκευής cappuccino που προτείνω
                1/Σύνεργα ..

                2/ Ποσότητα γάλα μισό-μισό εβαπορέ-φρέσκο, απο το ψυγείο..

                3/ Αποτέλεσμα μετά απο 1 λεπτό χτύπημα με το μιξεράκι..

                4/ Μετά την τοποθέτηση στα μικροκύματα για 35 sec..

                5/ Espresso έτοιμος για να μετατραπεί σε cappuccino ..

                6/ Τελικό αποτέλεσμα...

                Στην υγειά μας
                Edit: Εχω φτιάξει και καλύτερους, αλλά με 'έφαγαν' οι χρόνοι για τη φωτογράφηση

                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                • M
                  manosk last edited by

                  @μπαρμπαΓιώργο:
                  Έχεις γίνει παράξενος γεροξεκούτης, καλά τα 'λεγα εγώ.

                  Η εκχύλιση είναι ονειρώδης, αργή και κρεμώδης (έστω και με φυσαλίδες) . Έχει βέβαια το χαρακτηριστικό άρωμα της μόκας (κάτι προς το καμένο), όμως αν στους Ιταλοί αρέσει, εμένα περισσεύει.

                  Αυτό που άλλαξα στη δεύτερη προσπάθεια, ήταν το ότι πίεσα λίγο με το κουταλάκι τον καφέ πριν ρίξω το τελικό 'βουναλάκι'. Ενώ την πρώτη φορά έβγαινε πιτσιλιστό νερό, τη δεύτερη έβγαινε αργά, σαν πυκνός αφρός. Αμφιβάλλω για το αν είναι εφική η κρέμα επιπέδου μηχανής, αλλά η γεύση είναι ικανοποιητικότατη. Ειδικά για γραφείο, σκίζει.

                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • D
                    dbekos last edited by

                    Ο χρήστης manosk έγραψε:
                    ................
                    Αυτό που άλλαξα στη δεύτερη προσπάθεια, ήταν το ότι πίεσα λίγο με το κουταλάκι τον καφέ πριν ρίξω το τελικό 'βουναλάκι'. Ενώ την πρώτη φορά έβγαινε πιτσιλιστό νερό, τη δεύτερη έβγαινε αργά, σαν πυκνός αφρός. Αμφιβάλλω για το αν είναι εφική η κρέμα επιπέδου μηχανής, αλλά η γεύση είναι ικανοποιητικότατη. Ειδικά για γραφείο, σκίζει.

                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • G
                      giorgos123 last edited by

                      Ειδικά για γραφείο, σκίζει

                      Το παλεψα κ εγω δυνατα αλλα οι αποτυχιμενες προσπαθειες ηταν τοσες πολλες ,ωστε τελικα συνηδητοποιησα οτι απλως εχανα χρονο κ χρημα .Αγορασα λοιπον ενα μηχανακι με λιγα χρηματα κ με ελαχιστες κινησεις εχω εναν αξιοπρεπεστατο εσπρεσσο στο γραφειο
                      Καπου αναφερθηκες σε συναδελφους ,οι δικοι μου ηταν ολοι φανατικοι του εσπρεσσο ,μεχρι που τους προτεινα να αγορασουμε απο κοινου μια μηχανη κ τοτε ανακαλυψα οτι δεν τους ενδιεφερε καθολου το θεμα .Η λεξη συναδελφος ειναι μια πολυ πονεμενη ιστορια Τωρα πινουν εσπρεσσο απο το καφενειο που υπαρχει στη δουλεια κ πληρωνουν ανω των 40 ευρω εκαστος τον μηνα .

                      ΥΓ περιμενω ενα εξαιρετικο χαρμανι εσπρεσσο θα ενημερωσω οταν το παραλαβω

                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • M
                        manosk last edited by

                        Εγώ έχω το θέμα ότι οι άντρες δεν πίνουν τέτοια πράματα, ενώ κάποιες γυναίκες προτιμούν το έτοιμο κι εύκολο αγοραστό κυπελάκι των 2,5 ευρώ.

                        Από την άλλη, αν έφτιαχναν καφέ κάποιοι συνάδελφοι κι άφηναν μετά τη μηχανή χάλια, θα σπαζόμουν πολύ. Κι άντε να 'μαλώσεις' συνάδελφο, ειδικά γυναίκα. Και μάλιστα για θέμα νοικοκυριού. Είσαι ψόφιο κρέας μετά, θα σε θάβουν μέχρι και για τη μεριά της χωρίστρας σου.

                        Μόκα, μόκα κι άγιος ο Θεός. 'Ανδρικό' σκεύος, καίει, λερώνει, πικρίζει.

                        Όσο για το οικονομικό σκέλος του θέματος, σε άλλη υπόθεση και για 1,5 ευρώ το τρίμηνο (!) κάποιοι δεν έκαναν την κίνηση.

                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                        • Y
                          y-v last edited by

                          Λοιπόν αρκετα είπαμε (προς το παρόν) για την macchineta, ας πούμε χονδρικά και γιά το πώς λειτουργούμε τις περίφημες HX με Ε61 γιατι μάλλον θα αρχίσουν οι ερωτήσεις.
                          Εχώ εξηγήσει σε προηγούμενο ποστ την βασικη αρχη λειτουργίας τους.
                          Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι πώς επιτυγχάνουμε την αρχική σωστη θερμοκρασία εκχύλισης και τι είναι το cooling flush.
                          Ας υποθέσουμε ότι έχουμε αφήσει την μηχανή να ζεσταθει και να σταθεροποιηθει καλά για 45 λεπτά.
                          Ρέουμε νερό από το γκρούπ.
                          Παρατηρούμε την ροη του νερου και περιμένουμε μεχρι να σταθεροποιηθει και να ρέει ήρεμα.
                          Μόλις γινει αυτό αρχίζουμε να μετράμε δευτερόλεπτα ( το 'ένας cappuccino, δύο cappuccino, κλπ κάνει καλή και ακριβή δουλειά ώστε να μην χρειάζεται χρονόμετρο )
                          Ας πούμε ότι μετρήσαμε 5 δευτερόλεπτα.
                          Κλείνουμε το νερό και ξεκινάμε άλεση, κατανομή, ταμπινγκ.
                          Κουμπώνουμε το πορταφίλτερ και ξεκινάμε την εκχύλιση.
                          Αν ο καφες είναι πικρός αυξάνουμε τα δευτερόλεπτα του cooling flush
                          Αν είναι ξυνός μειώνουμε.
                          Ετσι βρίσκουμε τον καταλληλο χρόνο ( ανάλογα με το είδος και το καβούρδισμα του κάθε καφέ μπορούμε να κανουμε fine tunning αυξάνοντας ή μειώνοντας τον χρόνο μας, αρα στην πραγματικότητα την θερμοκρασία.
                          Κρισιμος παραγων είναι, η άλεση, η κατανομή και το τάμπινγκ να γίνονται σταθερά στον ίδιο περίπου χρόνο. (αυτό προϋποθετει λίγη εμπειρία)
                          Απο εκει και ύστερα, εαν δεν καθυστερούμε μπορούμε να κάνουμε εκχυλίσεις στη σειρά.
                          Τι γίνεται όμως αν πχ καθυστερήσουμε την εκχύλιση για πχ 9 λεπτά;
                          Αφαιρούμε νερο τα ίδια δευτερόλεπτα του cooling flush που έχουμε βρεί, αλλά το νερο που θα βγει μέχρι να σταθεροποιηθουν οί ροές για να ξεκινήσουμε τη μέτρηση, θα ειναι σαφώς λιγότερο.

                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • D
                            dmitspan last edited by

                            δεν ισχύει το 60ml/25 sec ?

                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                            • Y
                              y-v last edited by

                              Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
                              δεν ισχύει το 60ml/25 sec ?

                              Tι σχέση έχει αυτό; Σαφέστατα και ισχύει.

                              Υ.Γ. Διόρθωσα το προηγούμενο ποστ, ώστε να γίνει πιό καταννοητό.

                              1 Reply Last reply Reply Quote 0
                              • D
                                dmitspan last edited by

                                τώρα μάλιστα είπα κ γω θα σκίσουμε τα πτυχία μας που με τόσο κόπο πήραμε

                                τι είναι το cooling flush? αυτό που αφήνουμε να τρέξει νερό πριν την πρώτη εκχύλιση για να φύγουν οι ατμοί και να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία ε?

                                1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                • N
                                  nik16v last edited by

                                  Συγνώμη για την παρένθεση αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την ορολογία στους καφέδες espresso (oro, rosso, bar, κτλ).
                                  Είμαι στα πρόθυρα αγοράς Brikka και χειροκίνητου μύλου Zassenhaus. Με βλέπω σαν τον Βέγγο στο 'Ψηλά τα χέρια Χιτλερ' που είχε το μύλο του καφέ και γύριζε, γύριζε, γύριζε και που και που έτρωγε και κανένα σπυρί (τώρα καφέ ή ρεβύθι).

                                  Υ.Γ. για την παρασκευή κρέμας γενικά (και κυρίως στα 'μπρίκια') παίζει ρόλο και το ποσοστό Robusta που περιέχει ο καφές. Ο Arabica άρωμα και ο Robusta κρέμα.

                                  1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                  • Y
                                    y-v last edited by

                                    Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
                                    τώρα μάλιστα είπα κ γω θα σκίσουμε τα πτυχία μας που με τόσο κόπο πήραμε

                                    τι είναι το cooling flush? αυτό που αφήνουμε να τρέξει νερό πριν την πρώτη εκχύλιση για να φύγουν οι ατμοί και να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία ε?

                                    Ναι Δημήτρη, cooling flush είναι το άδειασμα από το γκρούπ του νερου με υψηλότερη θερμοκρασία (και οχι μόνο) ώστε να πετύχουμε σωστη θερμοκρασία εκχύλισης.
                                    Στις ΗΧ αφήνουμε να τρέξει το νερο με τις φυσσαλίδες του ατμού μέχρι να σταθεροποιηθει ο χορός της ροής και το νερό να κυλάει τελείως ήρεμα, ακριβώς την στιγμή που θα αρχίσει να συμβαίνει αυτό, προσθέτουμε κάποια Χ δευτερολεπτα ροής επιπλεόν, τα οποία έχουμε βρεί να ισχύουν για την μηχανή αλλά και τον ρυθμό μας.
                                    Στην πραγματικότητα στις ΗΧ φέρνουμε την θερμοκρασία του νερου χαμηλώτερα απο την θερμοκρασία εκχύλισης, ώστε όσο θα αλέθουμε, κατανέμουμε και πιέζουμε αυτή να φτάσει τότε, την σωστή θερμοκρασία εκχύλισης.
                                    Γι αυτό και είναι βασικό να κάνουμε τις κινήσεις αυτές στον ίδιο περίπου χρόνο. και όχι την μία φορα να το κάνουμε βιαστικά και την άλλη να κωλυσιεργούμε.

                                    1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                    • E
                                      efthymis last edited by

                                      Ο χρήστης dmitspan έγραψε:

                                      ninja, ( ) καλοριζικη!!!

                                      Φωτος αμεσα!!

                                      1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                      • T
                                        tarantules last edited by

                                        Καλημέρα...
                                        Η αφρογαλιέρα που σας έλεγα http://img101.imageshack.us/img101/6688/cremoccino.jpg
                                        Στο Carrefour την έχουν στα 54 ευρώ...Την ονομάζουν cremoccino...
                                        Να πάρω αυτή ή να πάρω την aeroccino;

                                        1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                        • A
                                          aris07 last edited by

                                          Για 14 ευρώ διαφορά εγω θα πήγαινα στο aeroccino που είναι και δοκιμασμένη λύση

                                          Με το RB ο χρόνος του tamping μειώθηκε στο 1/3 περίπου,και ο καφές πιο καλά στρωμένος

                                          1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                          • D
                                            drdino last edited by

                                            Καλημέρα

                                            1 Reply Last reply Reply Quote 0
                                            • First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 98
                                            • 99
                                            • 100
                                            • 101
                                            • 102
                                            • 240
                                            • 241
                                            • 100 / 241
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                              • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • TEST
                                              • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ
                                              • ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
                                              • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
                                            • VIDEO
                                              • 4TTV
                                              • ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CANDID CAMERA
                                            • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΛΕΞΙΚΟ
                                            • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
                                              • ΔΟΚΙΜΕΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
                                              • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • FORMULA 1
                                              • WRC
                                              • ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ
                                              • ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4T CLASSIC
                                              • ΜΟΝΤΕΛΑ
                                              • ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ
                                              • ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ
                                              • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ/ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
                                            • ΑΓΟΡΑ
                                              • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
                                              • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
                                              • ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ
                                            • 2ΤΡΟΧΟΙ
                                              • ΟΔΗΓΟΥΜΕ
                                              • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΑΓΩΝΕΣ
                                              • CLASSIC
                                            • ΑΡΧΕΙΟ ΤΕΥΧΩΝ
                                            • MENU
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • 4ΤΡΟΧΟΙ
                                            • ΣΥΓΚΡΙΣΗ
                                            • ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
                                            • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
                                            • ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
                                            • ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
                                            • ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
                                            • ΚΟΚ

                                            logo footer

                                            coty











                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                            • ΑΓΩΝΕΣ
                                            • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                            • CLASSIC
                                            • ΤΙΜΕΣ
                                            • VIDEO
                                            • FORUM
                                            4T FORUM
                                            4T LIBRARY
                                            • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
                                            • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ FORUM
                                            • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
                                            • ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΟ 4TROXOI.GR
                                            Powered by nxcode.gr