-
Είμαι το 2002 με λάστιχα Michelin Energy μαμίσια στο megane, μόλις ενός 6-μήνου αυτοκίνητο. Ένα πρωί τρώω ένα γλίστρημα θεϊκό σε μια στροφή στο Μενίδι με 0 χιλιόμετρα και τα βλέπω όλα (κωλυόμενα). Είχα μόλις γλυτώσει ζημιά 1000€ εντελώς συντηρητικά. Την επόμενη ημέρα μπαίνω σε λαστιχά και φεύγουν τα energy από το παράθυρο. Από τότε και πλέον michelin pilot. Πολύ καλά, φτηνά και καλό κράτημα σε βρεγμένο-πάγος.
-
Ο χρήστης jlian έγραψε:
@vassilis35grΕίμαι το 2002 με λάστιχα Michelin Energy μαμίσια στο megane, μόλις ενός 6-μήνου αυτοκίνητο. Ένα πρωί τρώω ένα γλίστρημα θεϊκό σε μια στροφή στο Μενίδι με 0 χιλιόμετρα και τα βλέπω όλα (κωλυόμενα). Είχα μόλις γλυτώσει ζημιά 1000€ εντελώς συντηρητικά. Την επόμενη ημέρα μπαίνω σε λαστιχά και φεύγουν τα energy από το παράθυρο. Από τότε και πλέον michelin pilot. Πολύ καλά, φτηνά και καλό κράτημα σε βρεγμένο-πάγος.
Για να μη μπω στη διαδικασια χειμερινα-καλοκαιρινα λαστιχα, θελω κατι all weather,με καλυπτει το Pilot?
Συντηρητικη οδηγηση κανω, απλα χθες μου εφυγε το 'παξιμαδι'... -
μυρωδια βενζινης στο 406, απο πλευρα συνοδηγου,
μυριζε μονο οταν ημουν απεξω απο το αμαξιπεριμενα ποτε θα γινει παραναλωμα το πλοιο της αγαπης
αρκετες φορες το μυρισα, αλλα μονο σε βολτες πενταλεπτου,
μαλλον στα ταξιδια εξατμιζοτανκανα δυο τελευταια ταξιδακια μου ανεβασε και την καταναλωση
το βλεπω μερα οτι ενα σωληνακι που παει στα μπεκ ηταν μουσκεμα οποτε παω στο μαστορα,
το βλεπει και λεει , 'κλασικά'
10 ευρω το αλλαξαμε και εφυγαdrdino το δικο σου???
-
Έχουν τα pilot πολλούς τύπους. Εγω έχω αυτά:
http://www.michelinman.com/tire-selecto ... -a-s-tires?
ανάλογα με το βαλάντιο κινείσαι. Τα allseasons τους είναι μια χαρά πάντως.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τα ίδια και εγώ πριν κανένα χρόνο, μόνο που το είδα πριν αρχίσει να χάνει κανονικά: είχε απλά διαφορετικό χρώμα στην άκρη, σημάδι ότι είχε αρχίσει κάποια τριχοειδής ρωγμή. Ε, του πα του Νίκου να το αλλάξει και τέλος.Ντριφτερ, μια χαρά τα είπες. Τσεκ να κρατάει ρελαντι έχω να συμπληρώσω μόνο.
Sent from my Tab using a pigeon.
Προχθές βάζω μπρος και δεν κρατούσε ρελαντί και έσβηνε. Όχι μια και δυο, αλλά συνέχεια. Το πάω συνεργείο, αλλάζουμε βηματικό. Εντωμεταξύ εδώ και καιρό κατα καιρούς μου ανεβοκατέβαζε ρελαντί μεταξύ 1500 και 1750 (όχι πάντα, πολύ σπάνια).
Τώρα όμως έχει 3-4 μέρες που το κάνει συνέχεια...
Και για πρώτη φορά άναψε ένα λαμπάκι που πρώτη φορά ανάβει και δε βρίσκω και το manual γμτ. Είναι πορτοκαλί, έχει το σχήμα του κινητήρα και έχει κάτι γραμμές σαν Κ κατά κάποιο τρόπο. Καταλαβαίνει κανείς τι λυχνία είναι αυτή;
-
Το check είναι αυτό Θύμιο... Δείτε τι κωδικό κρατάει.
Αν δεν έστρωσε με το βηματικό του ρελαντί, θα σου έλεγα να τσεκάρεις τον αισθητήρα ταχύτητας που έχει στο σασμάν πάνω.
-
Λες να ναι ο αισθητήρας; Δε πήγε καν το μυαλό μου..
Αύριο μεσημέρι θα το βάλω στον εγκέφαλο να δω τι στο καλο θα βγάλει. Πάντως μου κάνει εντύπωση που μου άναψε τη λυχνία πρώτη φορά αφότου αλλαξε βηματικό. Δε μου χει ανάψει ποτέ καμία λυχνία ξανά...Λες να χει πρόβλημα το βηματικό; Μτχ έβαλα...
-
Δες καταρχήν τι βλάβη καταγράφει και βλέπουμε. Αν είναι από τον αισθητήρα ταχύτητας, θα το γράψει.
-
Για να δούμε...
Αύριο θα ξέρουμε. Δεν είμαστε για ανοίγματα τέτοια εποχή...
-
Προς Storm.
Στο νετ βλέπω αυτό http://www.carcomponents.net/peugeot 207.htm
Η βάση του φαίνεται να είναι φαρδύτερη απο τα άλλα υποβραχιόνια που σηκώνονται όρθια. Πιθανό να είναι και πιο σταθερό.ΥΓ. http://www.flickr.com/photos/41693498@N08/4135140859/in/photostream/ Στην μικρότερη φωτογραφία φαίνεται να μην έχει και εσωτερικό ντουλαπάκι.
-
Φίλε Cosneo σε ευχαριστώ! Τώρα το είδα!...
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Το υποβραχιόνιο στηρίζεται πάνω στο κεντρικό τούνελ. Το κεντρικό τούνελ όμως στηρίζεται μόνο σε μία βίδα πάνω στο σασί σε σημείο με τσίγκο... Η βίδα αυτή είναι μέσα στην ποτηροθήκη:

Αν μπει από πάνω το υποβραχιόνιο τότε όλο το κεντρικό τούνελ θα αρχίσει να γέρνει αριστερά/δεξιά. Αν κατά λάθος φύγει το χέρι και δώσει μία στο υποβραχιόνιο θα φύγει όλο το κεντρικό τούνελ και θα μαγκώσει και το χειρόφρενο...
Το κεντρικό τούνελ είναι σχεδόν στον αέρα. Το ίδιο πρόβλημα είχε και το 206.
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Τα ίδια και εγώ πριν κανένα χρόνο, μόνο που το είδα πριν αρχίσει να χάνει κανονικά: είχε απλά διαφορετικό χρώμα στην άκρη, σημάδι ότι είχε αρχίσει κάποια τριχοειδής ρωγμή. Ε, του πα του Νίκου να το αλλάξει και τέλος.
Ντριφτερ, μια χαρά τα είπες. Τσεκ να κρατάει ρελαντι έχω να συμπληρώσω μόνο.
Προχθές βάζω μπρος και δεν κρατούσε ρελαντί και έσβηνε. Όχι μια και δυο, αλλά συνέχεια. Το πάω συνεργείο, αλλάζουμε βηματικό. Εντωμεταξύ εδώ και καιρό κατα καιρούς μου ανεβοκατέβαζε ρελαντί μεταξύ 1500 και 1750 (όχι πάντα, πολύ σπάνια).
Και για πρώτη φορά άναψε ένα λαμπάκι που πρώτη φορά ανάβει και δε βρίσκω και το manual γμτ. Είναι πορτοκαλί, έχει το σχήμα του κινητήρα και έχει κάτι γραμμές σαν Κ κατά κάποιο τρόπο. Καταλαβαίνει κανείς τι λυχνία είναι αυτή;
Πότε δεν κρατάει ρελαντί; Όταν είναι κρύο, πριν ζεσταθεί τελειώς; Όταν σταματάς σε φανάρι;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Το υποβραχιόνιο στηρίζεται πάνω στο κεντρικό τούνελ. Το κεντρικό τούνελ όμως στηρίζεται μόνο σε μία βίδα πάνω στο σασί σε σημείο με τσίγκο... Η βίδα αυτή είναι μέσα στην ποτηροθήκη:Το ίδιο πρόβλημα με την μία μόνο βίδα πίσω νομίζω το έχουν όλα τα αμάξια με χαμηλο διαχωριστικό μεταξύ των θέσεων. Το έχω δει τουλάχιστον στο παλιό Megane αλλά και στο Splash.
Απλώς αυτό του link δείχνει ογκώδες και να φαίνεται να σφηνώνει -σχεδόν- αναμεσα στα καθίσματα. Να μην μπορεί να μετακινηθεί δεξιά-αριστερά δηλαδή. Φυσικά αν δεν το δεις live δεν μπορείς να ξέρεις. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα; Το υποβραχιόνιο στηρίζεται πάνω στο κεντρικό τούνελ. Το κεντρικό τούνελ όμως στηρίζεται μόνο σε μία βίδα πάνω στο σασί σε σημείο με τσίγκο... Η βίδα αυτή είναι μέσα στην ποτηροθήκη:Το ίδιο πρόβλημα με την μία μόνο βίδα πίσω νομίζω το έχουν όλα τα αμάξια με χαμηλο διαχωριστικό μεταξύ των θέσεων. Το έχω δει τουλάχιστον στο παλιό Megane αλλά και στο Splash.
Απλώς αυτό του link δείχνει ογκώδες και να φαίνεται να σφηνώνει -σχεδόν- αναμεσα στα καθίσματα. Να μην μπορεί να μετακινηθεί δεξιά-αριστερά δηλαδή. Φυσικά αν δεν το δεις live δεν μπορείς να ξέρεις.Εδώ το ίδιο υποβραχιόνιο στα αγγλικά.
http://www.carcomponents.net/english_gx_page.htmΘα τους στείλω ένα email μπας και μου στείλουν τις οδηγίες εγκατάστασης. Είμαι περίεργος να δω πως και που βιδώνει...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τα ίδια και εγώ πριν κανένα χρόνο, μόνο που το είδα πριν αρχίσει να χάνει κανονικά: είχε απλά διαφορετικό χρώμα στην άκρη, σημάδι ότι είχε αρχίσει κάποια τριχοειδής ρωγμή. Ε, του πα του Νίκου να το αλλάξει και τέλος.
Ντριφτερ, μια χαρά τα είπες. Τσεκ να κρατάει ρελαντι έχω να συμπληρώσω μόνο.
Πότε δεν κρατάει ρελαντί; Όταν είναι κρύο, πριν ζεσταθεί τελειώς; Όταν σταματάς σε φανάρι;
Προτού το πάω στο συνεργείο μου το παρουσίασε μόνο εκείνο το μεσημέρι. Το έβαλα μπρος και έσβηνε κάθε φορά. Με την αλλαγή του βηματικού πλέον δεν σβήνει, αλλά κάνει αυτά τα ανεβοκατεβάσματα στις στροφές γμτ (το έκανε αραια και που και πριν την άλλαγή του βηματικού), κυρίως όταν είναι κρύο. Αλλά μπορεί να το συνεχίσει για ώρα (φανάρια δεν έχουμε, γω 'μ χουριάτ'ς ρε! ) περισσότερο απ όλα φοβάμαι μην είναι κανένας εγκέφαλος. Φοβάμαι μήπως με τις συνεχόμενες βροχές την άκουσε...
Εν τω μεταξύ παρατηρώ το εξής: έχω συνδέσει το ράδιο CD έτσι ωστε να λειοτυργεί και δίχως το κλειδί στη μίζα. Παρατηρώ λοιπόν οτι πολλά βράδυα αρχίζει και παίζει μόνο του! Επίσης τυχαίνει να σβήνω το ραδιόφωνο και να...ανάβει μόνο του ξανά και ξανά! Σε συνδυασμό με το παραπάνω ο νους μου πάει σε εγκέφαλο...
-
Εμένα σε φαντάσματα...!
Δοκίμασε να κλείσεις το δεξί παράθυρο κατα τα 3/4 και ταυτόχρονα να πατήσεις συμπλέκτη.
Μπορεί να φτιάξει... -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εξοπλιστικές διαφορές έχουν. 14αρι πάρε, το 1,1 δεν αξίζει...Καλησπέρα σε όλους, έχω βρεί σε μια αγγελια για ένα 206 XS 1,4 16V του 1999, και λεεί ότι είναι 85 HP. Αν γνωρίζει κάποιος το συγκεκριμένο μοντελο ας μου πει αν όντως έχει παραπάνω άλογα από το απλό 206, καθώς και τη γενικότερη αποψή του για αυτο.
Ευχαριστώ. -
To 16βαλβιδο έχει 90 άλογα. To 1999 όμως δεν υπήρχε 16βαλβιδο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
To 16βαλβιδο έχει 90 άλογα. To 1999 όμως δεν υπήρχε 16βαλβιδο.Δες εδω και πες μου αν θες : http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1113994/
-
Αν δεν έχει αλλάξει μοτέρ είναι σίγουρα 8βάλβιδο.
PEUGEOT FORUM