-
Mα καλά τι εργασία είναι αυτή που γίνεται από κάποιον με 35 χρόνια προυπηρεσια εκτός έδρας για τόσο καιρό?
-
Μήπως μπορείς να μας πεις και πόσο λαμβάνει μηνιαίο μισθό καθώς και σε τί ποσό ανέρχεται η ετήσια αποζημίωσή του?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ξέρουμε πόσο είναι οι μηνιαίες αποδοχές του, εξαιρουμένων της ετήσιας αποζημίωσης για τα εκτός έδρας (η οποία φαίνεται να φουσκώνει αρκετά το τελικό ποσό)?4300 μικτα.
Υπενθυμιζω οτι προκειται για εργαζομενο ο οποιος εχει εξαντλησει ολες τις μισθολογικες προαγωγες (κλιμακια, χρονοεπιδοματα κλπ)Mα καλά τι εργασία είναι αυτή που γίνεται από κάποιον με 35 χρόνια προυπηρεσια εκτός έδρας για τόσο καιρό?
Συντηρηση υποσταθμων υψηλης τασης λ.χ.
Ή ελεγχος μετρητικων διαταξεων μεγαλων πελατων υψηλης μεσης χαμηλης τασης.
Σου αναφερω αυτα τα δυο ενδεικτικα.
Επισης λογω ελλειψης προσωπικου, αναπληρωση θεσης ευθυνης σε αλλη μοναδα (π.χ. εργοδηγος βαρδιας, προϊσταμενος πρακτορειου κλπ ).Μήπως μπορείς να μας πεις και πόσο λαμβάνει μηνιαίο μισθό καθώς και σε τί ποσό ανέρχεται η ετήσια αποζημίωσή του?
Μαλλον εννοεις την εκτος εδρας αποζημιωση. Αυτη ανερχεται στα 190 ευρω την ημερα.
Και για να προλαβω τυχον ερωτηση ο ΦΜΥ που παρακρατηθηκε για το ποσον αυτο ειναι της ταξης των 8067 ευρω.
-
Δηλαδή αυτός με 35 χρόνια στην πλάτη (που κανονικά θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί) φεύγει από το σπίτι του για 3 μήνες και είναι ο γκουρού της συντήρησης υποσταθμών σε Πελλοπόνησο και Ήπειρο?
Αυτός που είναι ιπτάμενος στην ΠΑ και λείπει απο το σπίτι του το ίδιο και πετάει παντός καιρού για SAR ή πετά με πυροσβεστικά πως θα περίμενες να απαντησει?
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δηλαδή αυτός με 35 χρόνια στην πλάτη (που κανονικά θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί) φεύγει από το σπίτι του για 3 μήνες και είναι ο γκουρού της συντήρησης υποσταθμών σε Πελλοπόνησο και Ήπειρο?Αντι απαντησεως:
http://www.youtube.com/watch?v=MtC6e31Fn20&feature=player_embedded#!
Παρομοια κατασταση επικρατει σε ολες τις μοναδες πρωτης γραμμης.Αυτός που είναι ιπτάμενος στην ΠΑ και λείπει απο το σπίτι του το ίδιο και πετάει παντός καιρού για SAR ή πετά με πυροσβεστικά πως θα περίμενες να απαντησει?
Ελπιζω να μη φταιει ο συγκεκριμενος εργαζομενος (οπως βεβαια και καθε αλλος εργαζομενος) για το οτι ο πιλοτος της ΠΑ κακοπληρωνεται...
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δηλαδή αυτός με 35 χρόνια στην πλάτη (που κανονικά θα έπρεπε να είχε συνταξιοδοτηθεί) φεύγει από το σπίτι του για 3 μήνες και είναι ο γκουρού της συντήρησης υποσταθμών σε Πελλοπόνησο και Ήπειρο?
Αντι απαντησεως:
Παρομοια κατασταση επικρατει σε ολες τις μοναδες πρωτης γραμμης.Αυτός που είναι ιπτάμενος στην ΠΑ και λείπει απο το σπίτι του το ίδιο και πετάει παντός καιρού για SAR ή πετά με πυροσβεστικά πως θα περίμενες να απαντησει?
Ελπιζω να μη φταιει ο συγκεκριμενος εργαζομενος (οπως βεβαια και καθε αλλος εργαζομενος) για το οτι ο πιλοτος της ΠΑ κακοπληρωνεται...
Δηλαδή θεωρείς ότι είναι δίκαιη η αμοιβή του υπαλλήλου της ΔΕΗ?
Αν ήταν δικιά μου η επιχείρηση ο παππούκλας θα είχε πάει σπίτι του με σύνταξη και δυο νεα παιδια θα δουλευαν στην θέση του με τα ίδια λεφτά.
Απορώ επίσης πως τον είχαν στο ΔΣ του τοπικού Σωματείου αφου όλο λείπει σε εκτος έδρας... πότε να προλάβει να σχοληθεί με τα του Σωματείου?Δεν ξέρω που είσαι στην ΔΕΗ αλλα επειδή έχω σπίτι στην Μεγαλόπολη και είμαι πολύ συχνά στα μάχιμα imo έχει χαθεί η μπάλα.
Οι παροχές είναι προκλητικά πολλές.
Και μιλάμε πέρα από τα κλασικά, για βρεφονηπιακούς σταθμούς, για προμηθευτικούς συνεταιρισμούς, για ιδιοκτητες κατασκηνώσεις στην Ευρυτανία κλπ κλπΔεν μπορεί σε μια φτωχή χώρα να απολαμβάνουν κάποιοι τόσα πολλά σε σχεση με τους αντίστοιχους εργαζόμενους σε άλλους τομείς
Καλά.... μην συζητήσουμε για ατμοσφαιρική ρύπανση και πόσο πίσω είναι σε επενδύσεις η εταιρεία. -
η ΔΕΗ ειναι εισηγμενη, αρα δε βλεπω το λογο να μην δινει οτι θελει στους εργαζομενους της.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αντι απαντησεως:
Δηλαδή θεωρείς ότι είναι δίκαιη η αμοιβή του υπαλλήλου της ΔΕΗ?
Αν ήταν δικιά μου η επιχείρηση ο παππούκλας θα είχε πάει σπίτι του με σύνταξη και δυο νεα παιδια θα δουλευαν στην θέση του με τα ίδια λεφτά.
Απορώ επίσης πως τον είχαν στο ΔΣ του τοπικού Σωματείου αφου όλο λείπει σε εκτος έδρας... πότε να προλάβει να σχοληθεί με τα του Σωματείου?Δεν ξέρω που είσαι στην ΔΕΗ αλλα επειδή έχω σπίτι στην Μεγαλόπολη και είμαι πολύ συχνά στα μάχιμα imo έχει χαθεί η μπάλα.
Οι παροχές είναι προκλητικά πολλές.
Και μιλάμε πέρα από τα κλασικά, για βρεφονηπιακούς σταθμούς, για προμηθευτικούς συνεταιρισμούς, για ιδιοκτητες κατασκηνώσεις στην Ευρυτανία κλπ κλπΔεν μπορεί σε μια φτωχή χώρα να απολαμβάνουν κάποιοι τόσα πολλά σε σχεση με τους αντίστοιχους εργαζόμενους σε άλλους τομείς
Καλά.... μην συζητήσουμε για ατμοσφαιρική ρύπανση και πόσο πίσω είναι σε επενδύσεις η εταιρεία.Ναι, αλλά αφού έτσι συμφέρει τον οχτάρια και την παρέα του, τι να κάνουμε.
[οχτάριας κοινωνική αλληλεγγύη mode on]
'Και φταίει ο εργαζόμενος της ΔΕΗ που οι άλλοι πεινάνε;'
[οχτάριας κοινωνική αλληλεγγύη mode on]Αφού είναι εισηγμένη και δίνει όσα και όπου γουστάρει, γιατί δεν βγάζει το Δέλτα από το 'ΔΕΗ';
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Δηλαδή θεωρείς ότι είναι δίκαιη η αμοιβή του υπαλλήλου της ΔΕΗ? Θεωρω οτι ειναι αδικη η αμοιβη των υπολοιπων εργαζομενων
Αν ήταν δικιά μου η επιχείρηση ο παππούκλας θα είχε πάει σπίτι του με σύνταξη μπα?? και οι νομοι και τα κινητρα παραμονης στην εργασια??Οι νομοι Πετραλια Λοβερδου για 40 χρονια δουλειας??Λαθος ειναι?? και δυο νεα παιδια θα δουλευαν στην θέση του με τα ίδια λεφτά.Αυτο φωναζουμε κι εμεις χρονια.
Απορώ επίσης πως τον είχαν στο ΔΣ του τοπικού Σωματείου αφου όλο λείπει σε εκτος έδρας... πότε να προλάβει να σχοληθεί με τα του Σωματείου Κατι περισσοτερο θα ξερουν εκει...?Δεν ξέρω που είσαι στην ΔΕΗ αλλα επειδή έχω σπίτι στην Μεγαλόπολη και είμαι πολύ συχνά στα μάχιμα imo έχει χαθεί η μπάλα.
Οι παροχές είναι προκλητικά πολλέςΕγω λεω οτι οι παροχες στους υπολοιπους εργαζομενους ειναι προκλητικα λιγες..
Και μιλάμε πέρα από τα κλασικά, για βρεφονηπιακούς σταθμούςΕκτος του οτι γινονται κρατησεις απο τους γονεις εργαζομενους, βλεπεις τι γραφεις??Προνομιο ο βρεφονηπιακος σταθμος??Αντι να απιτησεις να υπαρχουν για ολους οπως ειναι υποχρεωμενο το κρατος να εχει, λες προνομιο τον υπαρχοντα?? , για προμηθευτικούς συνεταιρισμούς ο προμηθευτικος συνεταιρισμος δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ σχεση με τη ΔΕΗ.Οποιος θελει ειναι συνεταιρος, οποιος θελει οχι., για ιδιοκτητες κατασκηνώσεις στην Ευρυτανία οι κατασκηνωσεις στην Ευρυτανια δεν ειναι ιδιοκτητες.Κατα τα αλλα ισχυει οτι εγραψα για τους παιδικους σταθμους. κλπ κλπΔεν μπορεί σε μια φτωχή χώρα να απολαμβάνουν κάποιοι τόσα πολλάοπως επισης δε μπορει σε μια φτωχη χωρα καποιοι να κλεβουν τοσα πολλα και μετα να λενε μαζι τα φαγαμε... σε σχεση με τους αντίστοιχους εργαζόμενους σε άλλους τομείς
-
Οπότε ο κάθε ένας εργαζόμενος στον ιδιω. τομέα με απολαβές περί τα 600 με 700 ευρώ το μήνα να βάλει στο εικονοστάσι του τον υψηλά αμοιβόμενο εργαζόμενο στην ΔΕΗ - μπροστάρη στους αγώνες διατήρησης των θέσεων εργασίας και ανόδου των μισθών σε μία χώρα που έχει βαρέσει φαλιμέντο και κρατιέται με μηχανική υποστήριξη.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Οπότε ο κάθε ένας εργαζόμενος στον ιδιω. τομέα με απολαβές περί τα 600 με 700 ευρώ το μήνα να βάλει στο εικονοστάσι του τον υψηλά αμοιβόμενο εργαζόμενο στην ΔΕΗ - μπροστάρη στους αγώνες διατήρησης των θέσεων εργασίας και ανόδου των μισθών σε μία χώρα που έχει βαρέσει φαλιμέντο και κρατιέται με μηχανική υποστήριξη.Οχι Κωστα μου...
Δε χρειαζεται εικονοστασια.
Ο καθε εργαζομενος σε οποιοδηποτε τομεα χρειαζεται να διεκδικησει.
Και ξερεις, διεκδικηση δεν ειναι να ζητας την εξισωση προς τα κατω, διεκδικηση ειναι να πρωτα απ'ολα να συμμετεχεις.
Φαντασου με μια ΓΣΕΕ στην οποια το ΔΣ θα αποτελειτο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ απο εργαζομενους στον ΙΤ, τι μαλλι θα εκλανε ο καθε ανεπαγγελτος(μιας και δεν εχει καμμια βιομηχανια πλεον) Δασκαλοπουλος, και που θα ηταν ο Παναγοπουλος...
Τα εχω γραψει κι εγω κι αλλοι στο Θεμα ΔΝΤ.
Ας μην επανερχομαστε. -
Τέλος πάντων φίλε 888888 ας κρατήσει ο καθένας τις απόψεις του η ιστορία θα γραφτεί λίαν συντόμως καθόσον οι εξελίξεις πλέον τρέχουν γοργά και τα περιθώρια όχι απλά στενέψαν αλλά εξαντλήθηκαν.
Και μην νομίζεις ότι μιλώ εκ του ασφαλούς. Αυτά που λαμβάνει ο της ΔΕΗ εγώ προσωπικά δεν τα βλέπω ούτε στα 2 χρόνια
Αν δεν με πιστεύεις δεν με ενοχλεί. Αν θες να μάθεις έτσι για πλάκα μιλάμε με pm μην γίνουμε και τελείως ρόμπα.....Βλέπεις αν ήμουν βολεμένος θα τσιμπούσα εκείνο το έρμο το monsterάκι των 9000 ευρώ όμως ούτε με κυάλια δε το βλέπω εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Και να πω πως είχα και άλλες υποχρεώσεις. Και σαν και μένα είναι χιλιάδες παιδιά και συνάδελφοι που όχι σπίτι δεν έχουν αλλά ούτε νοίκι να πληρώσουν οπότε εγώ νιώθω τυχερός και μερικές φορές νιώθω τύψεις που ονειρεύομαι μηχανή.
Τέλος πάντων ακόμα και έτσι ευχαριστώ του γονείς που βοηθούν και τον θεό, αλλάχ, τύχη, σύμπαν δεν ξέρω τί άλλο για την υγεία που έχω. Ξεκινάμε από το 0 και προσθέτουμε.
-
Δεν εχω κανενα απολυτως λογο να μη δε σε πιστεψω.
Μια ερωτηση αν επιτρεπεις:
Ας υποθεσουμε οτι αυριο το πρωι ολοι οι μισθοι εξισωνονται προς τα κατω.
Πιστευεις οτι θα εχουν κανενα ωφελος οι χαμηλομισθοι εργαζομενοι??
Υπαρχει κατα τη γνωμη σου περιπτωση η διαφορα αυτη να κατευθυνθει προς την εξωφληση του Δημοσιου χρεους ή μηπως θα καταληξει στις γνωστες τσεπες?? -
Είμαι υπέρ των ίσων όρων εργασίας για όλους ανεξαιρέτως του εργαζομένους είτε ανήκουν στον Ι είτε στον Δ τομέα. Δεν μπορώ να δεχθώ πως υπάρχουν 2 διαφορετικοί θεοί. Οι ανισότητες δημιουργούν έχθρες μεταξύ των εργαζομένων και είναι ό,τι χειρότερο για μία κοινωνία imo.
Και αν υποθέσουμε πως θα πάνε στις τσέπες καρχαριών αυτό δικαιολογεί την άνιση μεταχείριση των εργαζομένων? Εκεί είναι το θέμα μου και όχι στο να στοχοποιήσω τον δημ. υπάλληλο. Την ανισότητα στοχοποιώ. Είμαστε ή πρέπει να είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού.
-
Μα είναι προφανές, δεν είμαστε του ίδιου θεού.
-
Ο χρήστης 8888888 έγραψε:
Ας υποθεσουμε οτι αυριο το πρωι ολοι οι μισθοι εξισωνονται προς τα κατω.
Πιστευεις οτι θα εχουν κανενα ωφελος οι χαμηλομισθοι εργαζομενοι??
Υπαρχει κατα τη γνωμη σου περιπτωση η διαφορα αυτη να κατευθυνθει προς την εξωφληση του Δημοσιου χρεουςΟι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, πόσο παίρνουν (αν ξέρεις)?
Και γιατί το πας στα άκρα? Ποιος πρότεινε 'όλοι οι μισθοί να εξισωθούν προς τα κάτω'...?!
O kon5 πάντως όχι (και μια χαρά τα λέει παραπάνω, imho).Στις 31.12.2005 οι συνολικές μέσες ετήσιες μεικτές αποδοχές του προσωπικού της ΔΕΗ - περιλαμβανομένων των αποδοχών των εργαζομένων που απασχολούνται αδιαλείπτως σε βάρδιες όλες τις ώρες του 24ωρου σε Σταθμούς Παράγωγης, Ορυχεία και εγκαταστάσεις Μεταφοράς και Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας - ανήλθαν σε 2.670 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή σε 37.400 ευρώ ετησίως.
Τα ποσά αυτά εκτιμάται ότι διαμορφώνονται το 2010 σε 3.280 ευρώ μηνιαίως και 46.000 ευρώ αντίστοιχα.
.....
Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι, η μέση ηλικία των εργαζομένων στη ΔΕΗ από 44 χρόνια που ήταν το 2005 ανέβηκε στα 49 χρόνια κατά το 2010Αναρωτιέμαι ποιος θα ήταν ο μέσος μισθός αν η μέση ηλικία των εργαζομένων της ΔΕΗ αντί για 49 (!) ήταν τα 30-35....
'Με την αναδιάρθρωση των τιμολογίων, η ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 10% έως 25% τα ακριβά τιμολόγια για τα σουπερμάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, αλλά θα υποχρεωθεί να περάσει αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια, που κατά μέσο όρο θα φτάσουν το 40% (θα ξεπεράσουν ακόμη και το 100% στις πολύ χαμηλές καταναλώσεις), στα αγροτικά τιμολόγια θα κυμανθούν στο 60%, ενώ στα βιομηχανικά τιμολόγια η αύξηση αναμένεται ότι θα είναι της τάξης του 7-8% '
-
Και πώς θα πλερωθεί ο, μικρός πλην τίμιος, μισθός του οχτάρια; Τι θες, να εξισωθεί με την πλέμπα;
-
Τώρα στο ALTER από ρεπορτάζ.
Ο ΜΕΣΟΣ μισθός στη ΔΕΗ είναι... 75.000 ευρώ!
Είναι αλήθεια άραγε??? -
Αυτό δεν το ξέρω, αλλά αν όντως ισχύσει πλαφόν στις 50.000 ευρώ ανά έτος, δικαιολογείται το τρεμάμενο χείλος του Φωτόπουλου, όταν γκάριζε σήμερα ως guest star των ΜΜΜ στην Κλαυθμώνος. Θα πεινάσει ο άνθρωπος (και το σόι του).
Για να καταλάβουμε για τι μιλάμε, έτσι; Πλαφόν 50.000 και βγάζουν σπυριά. Να πληρώσουν αυτοί που τα έκλεψαν, πχ ο συνταξιούχος που θ' ανάψει το φως, ο άνεργος που θ' ανάψει τη σόμπα, ο χαμηλόμισθος που θ' ανάψει τον θερμοσίφωνα να πλυθεί με την οικογένειά του. Γεεεεε!
-
τι ειναι αληθεια αραγε για αυτους
Περί ΔΕΗ