-
Γενικώς ναι, στη Σεβρολέτ για το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ σου δίνουν έξτρα γιατί κατά τη γνώμη τους είναι φουλ έξτρα. Ζήτησα λοιπόν αν μπορώ να τα κάνω ειδική παραγγελία απο το εργοστάσιο. Επίσης κανείς δεν μου απάντησε πως μπορώ να ελέγξω τα φώτα αν είναι σωστά. Πάντως τα δικά μου ρυθμίζονται σε ύψος αν αυτό λέει κάτι γιατί κάπου διάβασα οτι τα ακατάληλα δεν ρυθμίζονται. Οι προβολείς ομίχλης είναι νορμάλ και απο ότι κατάλαβα έτσι πρέπει να παραμείνουν . Όσο για το αν το καταλαβα στη παραγγελία όχι δεν το καταλαβα δεν ξέρω πόσο έξυπνοι είστε όλοι εδώ, αλλά εφόσον μου είπαν οτι μπορεί να γίνει με ειδική παραγγελία μετα απο μερικές μέρες αφού επικοινώνησαν μου είπαν με το εργοστάσιο τι θα έλεγα εγώ. Το κατάλαβα μόνο αφού έπαθαν κάποιο πρόβλημα και όταν γύρισα για επισκευή στην Σεβρολέ μου τα αλλάξαν και μου έδωσαν μια καρτούλα ενος εγκαταστάτη ως εγγύηση... και αργότερα όταν βρήκα σε φόρουμ άλλους κατόχους και μου είπαν ανάλογη ιστορία. Τώρα για το παράνομο του πράγματος μόνο εδώ το άκουσα, δεν ξέρω πως μπορώ να το ελέγξω, σας ρωτάω πως και μου λέτε γύρνα στις εργοστασιακές λάμπες και βγάλτα ή γελάτε. Ε, μπράβο σας. φιλικότατο φόρουμ...
-
- Στα xenon δεν πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής ύψους, γιατί ρυθμίζονται αυτόματα.
Επίσης πρέπει να έχεις ψεκαστήρες νερού και ειδικά φανάρια. Τα δικά σου φανάρια είναι ακατάλληλα για xenon.
Πόοοοσες φορές έχουν γραφτεί αυτά στο forum.
- Παράνομοι είναι αν σου υποσχέθηκαν εγγράφως εργοστασιακά xenon και σου έβαλαν τα μούφα. Αν μείνατε στα λόγια δε σε καλύπτει τίποτα.
- Στα xenon δεν πρέπει να υπάρχει ρυθμιστής ύψους, γιατί ρυθμίζονται αυτόματα.
-
Το εγραψα και πιο πανω αφου ο ανθρωπος εχει μονο στη μεγαλη σκαλα αυτες τις λαμπες δεν τυφλωνει κανεναν!!
Τωρα για το γεγονος οτι δεν ειναι εργοστασιακα οπως τα λετε αλλα το θεωρω ασκοπο να παει να τα ξυλωσει αφου δε δημιουργει προβλημα στους αλλους χρηστες του δρομου. Απλα φιλε αν χρειαστει να αλλαξεις λαμπες μην πληρωσεις αδικα ~100€ αφου δεν ειναι ξενον το συστημα σου, βαλε τις εργοστασιακες να σου ερθει φθηνοτερα
-
Πού λέει οτι έχει xenon στη μεγάλη σκάλα;
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
όταν αγόρασα το κρουζ μου έκαναν δώρο τα ξένον αλλά έβαλαν μόνο στα φώτα πορείας, μπορώ να βάλω και στα προβολάκια? δεν τα ανάβω σχεδόν ποτέ καθαρά για αισθητικούς λόγους ρωτάω.Στο υπογραμμισμενο
-
Καλά εδώ δεν κατάλαβε οτι του έβαλαν μουφοξένον θα ξέρει τη διαφορά των πορείας απο των διασταυρωσης;
Πορείας εννοεί τα μεσαία. -
Αν εχει κανει λαθος ο ανθρωπος δε μπορω να το ξερω, εδω ομως κοιτα τι γραφει (παλι το υπογραμμισμενο)
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Οκ η σοβαρή απάντηση ήταν αυτή που έλαβα για τα κάτοπτρα και για την διαπερατότητα. Τώρα για το αν πληρούν τις προδιαγραφές της Ε.Ε που αναφέρετε που μπορώ να το ελέγξω ? Στα ΚΤΕΟ? Δεν μπορώ πάντως να καταλάβω γιατί τόσο κράξιμο όταν δηλώνω οτι δεν γνωρίζω και ζητάω βοήθεια... Να το έπαιζα έξυπνος να καταλάβω. Επίσης εγώ απο την αντιπροσωπεία ζήτησα εργοστασιακά ξένον με την παραγγελία του αυτοκινήτου. ΜΕΤΑ την παραλαβή του και αφού παρουσιάσαν κάποιο πρόβλημα μου διευκρίνησαν οτι τα φώτα μπήκαν εδώ. Όσο για το τύφλωμα, όπως είπα δεν ανάβω ποτέ προβολάκια στη πόλη ή στον δρόμο επαρχιακό ή άλλο όταν δεν υπάρχει ομίχλη. Επίσης πάντα αλλάζω απο μεγάλη σε μεσαία σκάλα όταν βλέπω να πλησιάζει αυτοκίνητο απο το αντίθετο ρεύμα ή οταν είμαι κοντά στο μπροστινό μου. Τέλος δεν έχω λάβει ποτέ μούτζα για φώτα...Για το γεγονος οτι δεν το καταλαβε, αν δεν το εχεις ψαξει, λογικο ειναι να μπορουν να σε παραπλανησουν ευκολα. Πας στις περισσοτερες εταιρειες και σου λενε τα ξενον ειναι στα εξτρα. Στη σεβρολε δεν υπηρχαν και ρωτησε αν γινεται ειδικη παραγγελια στο εργοστασιο, του απαντησαν 'ναι φυσικα' κι αυτοι οι απιθανοι του 'κοτσαραν' 2 λαμπες εδω!!
Δεν ειναι ολοι οι οδηγοι τοσο ενημερωμενοι για πολλα θεματα, ποσο μαλλον για τα ξενον που ειναι κ νεα σχετικα τεχνολογια.ΥΓ φυσικα, αν οι λαμπες αυτες ειναι και στη μεσαια σκαλα, ναι πρεπει να αλλαχθουν για την ασφαλεια ολων. Εγω θα ζητουσα δωρεαν αντικατασταση απο την εταιρεια που το αγορασα.
-
Στην Θεσσαλονίκη κάποιες αντιπροσωπείες το έβαζαν μετά, και πριν το δάχτυλο που έφαγαν μετά!!!!..... μάλιστα το είχαν προσφορά. Πούλησα εκεί μερικά σετ, όταν ήμουν κακό παιδί…..τώρα όχι.
Μόνον κομπλέ σετ ΠΡΕΠΕΙ να βάζετε φίλοι μου.
Βεβαίως αυτό έχει μια δαπάνη περίπου 600+ε. μα κάνει δουλειά.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
antoni-team να σε ρωτήσω.
Οι πελάτες σου δέχονται να βάλουν αυτο το 'κομπλέ' πακέτο που λες;
Είναι διατεθειμένοι δηλαδή να δώσουν τόσα χρήματα σε after-market προϊόν; -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν του είπες κάτι τώρα, υπάρχουν αμάξια με προτζέκτρα και αλογόνου και άλλα με κάτοπτρο και xenon...για δώσε φωτό και μοντέλα.
τα περισσότερα είναι όπως δείχνω επάνω. Δεν μιλάμε για τις εξαιρέσεις. Θέλουν γλόμπο για να μην τυφλώνουν.
-
Άπειρες φορές τα 'χουμε πει στο παρών θέμα, κάπου παραπίσω υπάρχουν φωτό και μοντέλα. Ο προτζέκτορας δεν είναι απαραίτητος, το σωστό φανάρι είναι.
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
ναι οκ...whatever...και γω νομιζω σε ενα αμαξι που ειχα τη μεγαλη σκαλα την ειχε με κατοπτρο και Η1 λαμπα..αλλα...υπαρχει εργοστασιακο ξενον με κατοπτρο???
Ναι.
-
-
Ο χρήστης 206xs έγραψε:
Γενικώς ναι, στη Σεβρολέτ για το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ σου δίνουν έξτρα γιατί κατά τη γνώμη τους είναι φουλ έξτρα. Ζήτησα λοιπόν αν μπορώ να τα κάνω ειδική παραγγελία απο το εργοστάσιο. Επίσης κανείς δεν μου απάντησε πως μπορώ να ελέγξω τα φώτα αν είναι σωστά. Πάντως τα δικά μου ρυθμίζονται σε ύψος αν αυτό λέει κάτι γιατί κάπου διάβασα οτι τα ακατάληλα δεν ρυθμίζονται. Οι προβολείς ομίχλης είναι νορμάλ και απο ότι κατάλαβα έτσι πρέπει να παραμείνουν . Όσο για το αν το καταλαβα στη παραγγελία όχι δεν το καταλαβα δεν ξέρω πόσο έξυπνοι είστε όλοι εδώ, αλλά εφόσον μου είπαν οτι μπορεί να γίνει με ειδική παραγγελία μετα απο μερικές μέρες αφού επικοινώνησαν μου είπαν με το εργοστάσιο τι θα έλεγα εγώ. Το κατάλαβα μόνο αφού έπαθαν κάποιο πρόβλημα και όταν γύρισα για επισκευή στην Σεβρολέ μου τα αλλάξαν και μου έδωσαν μια καρτούλα ενος εγκαταστάτη ως εγγύηση... και αργότερα όταν βρήκα σε φόρουμ άλλους κατόχους και μου είπαν ανάλογη ιστορία. Τώρα για το παράνομο του πράγματος μόνο εδώ το άκουσα, δεν ξέρω πως μπορώ να το ελέγξω, σας ρωτάω πως και μου λέτε γύρνα στις εργοστασιακές λάμπες και βγάλτα ή γελάτε. Ε, μπράβο σας. φιλικότατο φόρουμ...Φίλε μου δεν θέλεις να καταλάβεις μάλλον... Από τη στιγμή που το αμάξι σου ΔΕΝ παράχθηκε ΠΟΤΕ με ξένον από το εργοστάσιο, τότε είναι παράνομα και επικύνδυνα. Μια ανασκόπηση στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου σου, θα σου το αποδείξει. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει από το εργοστάσιο αυτορύθμιση-πλυστικά, τότε πως κατάφερε να σου τα βάλει ο αντιπρόσωπος;;; Π.χ. το Α3 παράγεται και με ξενον. Οπότε σαν εξοπλισμό μπορείς να το παραγγείλεις. Από την άλλη μπορείς και να βάλεις μούφα μετά. Οπότε εκεί πρέπει να δεις τον αριθμό πλαισίου, για να διαπιστώσεις το εργοστασιακό του πράγματος, αν έχει κάνει λεπτοδουλειά ο μουφομάστορας(= άλλαξε προφυλακτήρα για πλυστικά, και έβαλε το μηχανισμό). Η φιλικότητά μου έχει εξαντληθεί, όταν σχεδόν κάθε βράδυ κινδυνεύω, από κάποιους σαν εσένα...
-
τφΤα μουφα που ανέφερες να το δεχτώ ότι ΑΠΑΓΟΡΕΎΟΝΤΑΙ να χρησιμοποιηθούν στο δρόμο. Όμως γιατί είσαι κάθετος ακόμα και σε αυτούς που ΠΛΉΡΩΣΑΝ και αγόρασαν αυθεντικά φανάρια αισθητήρες πλυστικα και όλα τα παρελκόμενα; Περιμένω ενδεικτικά τιμές για το κομπλε σετ που ανέφερε παραπάνω ο antοnis team.
-
πολυ ενδιαφερον.να υποθεσω οτι εξαρταται αποκλειστικα κ μονο απο το ειδος του καθρεπτη τις γωνιες του κτλ η βοηθαει κ η λαμπα σε αυτο?
-
Βοηθάει το ότι το κάτοπτρο είναι σχεδιασμένο με βάση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά της λάμπας.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΟΥΤΕ 1 ΜΕ ΚΑΤΟΠΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ!!!!!.Τι στοίχημα πας;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν του είπες κάτι τώρα, υπάρχουν αμάξια με προτζέκτρα και αλογόνου και άλλα με κάτοπτρο και xenon...
για δώσε φωτό και μοντέλα.
τα περισσότερα είναι όπως δείχνω επάνω. Δεν μιλάμε για τις εξαιρέσεις. Θέλουν γλόμπο για να μην τυφλώνουν.
Νομίζω κάποια γαλλικά και κάποια σουηδικά έχουν εργοστασιακά ξένον με κάτοπτρο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ενδεικτικά σου αναφέρω το peugeot 607, laguna mk2, primera, outlander mk2, S60. -
Εργοστασιακά xenon με κάτοπτρο σε Mercedes.
W140
W210
W202 ΑMG
W203 pre facelift.
W220
Γι αυτά είμαι 100% σίγουρος
Φώτα Xenon...