-
Το τελευταίο μου (και καλύτερο) απόκτημα:
Uploaded with ImageShack.us
Μάρκα Hercules (Γερμανική), μοντέλο Cheetah 2009.
Πολύ ελαφρύ (10.8kg), σκελετός Hydroformed al 6061, υδραυλικά rim brakes Magura HS11, Τιμόνι με ρυθμιζόμενη κλίση λαιμού, Πηρούνι RST με διαδρομή 80mm, οπίσθιος εκτροχιαστής Deore SLX με 9άρα κασέτα, χειριστήρια Shimano Deore, Σέλα Selle Royal Viper με παλουκόσελο με ανάρτηση, ελαστικά Schwalbe 700Cx40.Το έχω καβαλήσει 2 φορές μέχρι τώρα και η αίσθηση σε άσφαλτο πόλης είναι πολύ καλή.
-
Πολύ ωραίο!
Καλορίζικο -
ΤΡΟ-ΜΕ-ΡΟΣ
κατι αναμεσα σε παρκουρ και ζογκλερ !!! -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Το τελευταίο μου (και καλύτερο) απόκτημα:Uploaded with ImageShack.us
Μάρκα Hercules (Γερμανική), μοντέλο Cheetah 2009.
Πολύ ελαφρύ (10.8kg), σκελετός Hydroformed al 6061, υδραυλικά rim brakes Magura HS11, Τιμόνι με ρυθμιζόμενη κλίση λαιμού, Πηρούνι RST με διαδρομή 80mm, οπίσθιος εκτροχιαστής Deore SLX με 9άρα κασέτα, χειριστήρια Shimano Deore, Σέλα Selle Royal Viper με παλουκόσελο με ανάρτηση, ελαστικά Schwalbe 700Cx40.Το έχω καβαλήσει 2 φορές μέχρι τώρα και η αίσθηση σε άσφαλτο πόλης είναι πολύ καλή.
10.8 κιλά χωρίς κάρμπον, με ανάρτηση, υδραυλικά φρένα και ΜΤΒ εξαρτήματα είναι απίστευτη τιμή, όταν τα αντίστοιχα ποδήλατα και χωρίς τα βαριά υδραυλικά φρένα δύσκολα τα δηλώνουν κάτω από 13 κιλά. Αυτό είναι βάρος μεταξύ fitness και hybrid. Με έβαλες σε σκέψεις για τα βάρη που δηλώνουν, οπότε με βλέπω να κουβαλάω τη ζυγαριά κάτω!
-
καινουργιο ειναι?
Τι υδραυλικά γράφεις ότι έχει? -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Τι υδραυλικά γράφεις ότι έχει?http://www.magura.com/en/products/older ... 11-16.html
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
τωρα να σου πω ότι στην 3η Λυκείου....
ανεβάσαμε ενός παιδιού το ποδήλατο στον στύλο που το είχε δεμένο.... τερμα Θεού...
Κολόπαιδα....
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τι υδραυλικά γράφεις ότι έχει?
http://www.magura.com/en/products/older ... 11-16.html
περίεργα...
να σου πω lazarefa . Τα έχω δει σε φυλλάδια τη Γερμανία αυτά και τον δρόμο. Πουλάνε αρκετά εκεί όπως και τα bulls.
Από Γερμανία το πήρες έτσι? -
κάποια ποδήλατα απο Γερμανία ενδέχεται να είναι προκλητικά φθηνά αν είναι προηγούμενης χρονιάς ή/και τελευταίο μέγεθος κλπ. σε γενικές γραμμές όμως, ειδικά για hardtail mtb και trekking off road, οι ελληνικές επιλογές με κυρίαρχη την ideal είναι ισάξιες για να μην πω ανώτερες.
απλά μην φάτε παραμύθι του στυλ german engineering.
κατά τα άλλα σε FS MTB πρώτοι στη λίστα προτεραιότητας είναι οι αμερικάνοι. ψάχτε καλά, συνιστώ και δοκιμή, πριν δώσετε τα , αρκετά, χρήματα που ζητάνε. -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
περίεργα...
να σου πω lazarefa . Τα έχω δει σε φυλλάδια τη Γερμανία αυτά και τον δρόμο. Πουλάνε αρκετά εκεί όπως και τα bulls.
Από Γερμανία το πήρες έτσι?Ναι, από γερμανικό κατάστημα το πήρα. Βασικά το χτύπησα σε δημοπρασία του ebay από 700 ευρώ που είναι η τιμή καταλόγου στα 212 συν ταχυδρομικά . Είναι μοντέλο του 2009. Η Hercules μαζί με άλλες 3-4 εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων ανήκει σε μια Ολλανδική εταιρεία. Όντως στη Γερμανία έχουν σημαντικά μερίδια αγοράς στη μεσαία-μεσουψηλή κατηγορία.
-
Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα στο Orbea Sate. τι λέει για όσους το γνωρίζουν;
-
ισως λιγο εκτος θεματος αλλα σχετικο με το ποδηλατο ειναι οι ποδηλατοδρομοι.... εδω δειτε τα υλικα που θα χρησιμοποιησουμε στα 15 χλμ ποδηλατοδρομων που θα φτιαξουμε στο ΚΑΤΑΡ... μεσα στο χρονο... Εβαλαν στις προδιαγραφες των αστικων δρομων τους να εχουν ολοι... ποδηλατοδρομους !!!!
Ο δικος μας θα ειναι 5 μ πλατος.... 3.5 για ποδηλατο και 1,5 για πεζοδρομο..... θα δειξω φωτο οταν κανουν το δειγμα.... οι εργολαβοι...http://www.integratedpaving.com/alterna ... tation.cfm
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
περίεργα...
Από Γερμανία το πήρες έτσι?Ναι, από γερμανικό κατάστημα το πήρα. Βασικά το χτύπησα σε δημοπρασία του ebay από 700 ευρώ που είναι η τιμή καταλόγου στα 212 συν ταχυδρομικά . Είναι μοντέλο του 2009. Η Hercules μαζί με άλλες 3-4 εταιρείες κατασκευής ποδηλάτων ανήκει σε μια Ολλανδική εταιρεία. Όντως στη Γερμανία έχουν σημαντικά μερίδια αγοράς στη μεσαία-μεσουψηλή κατηγορία.
τσάμπα ρε φίλε... δώσε μας τον seller?
-
Ο χρήστης vtl έγραψε:
Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα στο Orbea Sate. τι λέει για όσους το γνωρίζουν;αν κανεις αγορες απο το ιντερνετ θα σου προτεινα αυτο μοντελο 2010
http://www.profirad.de/product_info.php ... s_id=14602{842}6368καλυτερα περιφερειακα και ιδια αναρτηση με το orbea. τον μαιο το ειχα παρει 700ευρω η φθηνοτερη τιμη που ειχα βρει στην ελλαδα και τωρα απ οσο ξερω καπου εκει κινειται.
-
Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα στο Orbea Sate. τι λέει για όσους το γνωρίζουν;
αν κανεις αγορες απο το ιντερνετ θα σου προτεινα αυτο μοντελο 2010
http://www.profirad.de/product_info.php ... s_id=14602{842}6368καλυτερα περιφερειακα και ιδια αναρτηση με το orbea. τον μαιο το ειχα παρει 700ευρω η φθηνοτερη τιμη που ειχα βρει στην ελλαδα και τωρα απ οσο ξερω καπου εκει κινειται.
ευχαριστώ για την απάντηση. έλα όμως που η προσφορά για το Orbea Sate είναι €580 με 20% έκπτωση. κι ενώ ήμουν έτοιμος να πάρω το Giant boulder με 445 ευρώ μου προκύπτει αυτή η προσφορά την οποία και δίχως το σημαντικό 20% τη θεωρώ μονόδρομο. Απλώς με απασχολεί αν το Orbea Sate κρύβει κάποια προβλήματα. έψαξα για κριτικές αλλά δεν βρήκα
-
-
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Απο τη χθεσινη μου βολτα μετα απο πολυ......καιρο στον χωματοδρομο Αρβανιτια-Καραθωνα....με τον Αργολικο κολπο διπλα μου και θερμοκρασια στους 22 βαθμους....
Την ανηφόρα μετά το 'Νεράκι' την πας καβάλα ή σπρώχνεις;
Σπρωχνω....ακομα...ελπιζω μετα απο προπονηση μερικες φορες να την ανεβω με πεταλι....ασε που ειχα και ενα προβλημα με το εμπρος ντεραγιερ...και δεν εμπαινε παντα η πρωτη.....και μου κοπηκε η φορα.....ετσι και αλλιως....
-
H μαγκιά μάλλον σου κόπηκε
Ωραία βόλτα πάντως, μπράβο
-
Το ποδήλατο βλάπτει το σπέρμα Η σωματική άσκηση δεν έχει ιδιαίτερη επίπτωση στην ποσότητα ή την ποιότητα του σπέρματος ενός άνδρα, με μια βασική εξαίρεση από ό,τι φαίνεται: το ποδήλατο. Μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που κάνουν ποδήλατο τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα, έχουν λιγότερο σε ποσότητα και σε δραστικότητα σπέρμα σε σχέση με όσους δεν κάνουν καθόλου ποδήλατο.
Προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι αθλητές ποδηλάτες έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα στο ουροποιητικό και το αναπαραγωγικό σύστημά τους, μεταξύ άλλων παρουσιάζοντας χειρότερη ποιότητα σπέρματος.
Τώρα, οι ερευνητές, υπό την Λορίν Γουάιζ του πανεπιστημίου της Βοστώνης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό για θέματα γονιμότητας 'Fertility and Sterility', σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, επιβεβαίωσαν ότι φαίνεται να υπάρχει μια παρόμοια σχέση μεταξύ ποδηλάτου-σπέρματος όχι μόνο στους επαγγελματίες αθλητές, αλλά και σε όσους ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδήλατο.
Οι αμερικανοί ερευνητές μελέτησαν 2.200 'μέσους' άνδρες, που έδωσαν δείγματα σπέρματος και απάντησαν σε διάφορες ερωτήσεις για την υγεία τους και τις συνήθειες σωματικής άσκησης. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσοι άνδρες ασκούνταν τακτικά (με διάφορους τρόπους), δεν είχαν περισσότερα προβλήματα με το σπέρμα τους σε σχέση με όσους δεν ασκούνταν ποτέ.
Όμως όταν οι επιστήμονες ανέλυσαν τους επιμέρους τρόπους φυσικής άσκησης που έκανε ο καθένας εθελοντής, τότε προέκυψε ότι όσοι άνδρες έκαναν ποδήλατο πέντε ώρες την εβδομάδα και πάνω, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν τόσο αραιότερο σπέρμα όσο και χειρότερης ποιότητας (δηλαδή λιγότερο κινητικό και δραστήριο).
Μεταξύ των ανδρών που δεν ασκούνταν τακτικά, το 23% είχε λιγοστό σπέρμα, έναντι 31% όσων έκαναν τακτικά ποδήλατο. Περίπου το 40% των τακτικών ποδηλατών είχαν αραιό σπέρμα αλλά με καλή κινητικότητα έναντι ανάλογου ποσοστού 27% μεταξύ αυτών που δεν ασκούνταν.
Οι τραυματισμοί ή η άνοδος της θερμοκρασίας στην περιοχή του όσχεου, που μπορεί να συμβούν στη διάρκεια του ποδηλάτου, πιθανώς εξηγήσουν τα προβλήματα με το σπέρμα, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Πάντως η Γουάιζ επεσήμανε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα να υποστηριχθεί με κάθε βεβαιότητα ότι το ποδήλατο είναι η αιτία για τα προβλήματα στο σπέρμα. Όπως είπε, πρέπει να γίνουν κι άλλες έρευνες σχετικά με το ζήτημα.
http://www.nooz.gr/science/to-podilato- ... -to-sperma
Η ζωή...ποδήλατο!