Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Εντάξει ρε TAKINEN δεν είπαμε οτι όλα είναι ίδια. Σαφώς όχι.
Απλά όλα τα αυτοκίνητα έχουν κάποια αδύνατα σημεία. Κάποια περισσότερο και κάποια λιγότερο. Δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα.Εγώ μίλησα για αυτά που έχω δει και ξέρω. Δεν γνωρίζω τι προβλήματα βγάζουν τα μίκρα γιατί ποτέ κάποιος γνωστός μου δεν είχε κάποιο για να μου πει. Για το σιβίκ VTI έχω ακούσει για άτομο που έχει κάψει τρία μοτέρ. Το πώς και γιατί δεν με ενδιαφέρει ούτε τον γνωρίζω προσωπικά. Δεν σημαίνει ότι έχουν ελλατωματικό μοτέρ.Ο κολλητός μου που έχει το 1.8VTI δεν έχει κανα παράπονο στα 4 χρόνια και 42000χμ που το έχει. Αλλά για τα Sunny είναι γεγονός ότι τρυπάει το κεφαλάρι αν χαλάσει ο μηχανικός θερμοστάτης τους, το έχω δει, όπως και το βιτάρα το σουζούκι. Στο κάτω κάτω αν δεν χαλάγαν τι θα κάναν οι μηχανικοί κλέφτες θα γίνονταν;
Όσο για τους αγώνες βλέποντας το WRC διακρίνω άνοδο των Γάλλων με τα 206 και XSARA αυτόν τον καιρό χωρίς να απειλούνται από Impreza και EVO 7. Αλλά ως γνωστό είναι ειδικές εκδόσεις και δεν βγαίνει και κανά συμπέρασμα απο αυτό.Και εγώ έχω στη κατοχή μου γαλλικό αυτοκίνητο (Citroen ΧΑΝΤΙΑ) που είναι και πιο πολύπλοκη από άλλα γαλλικά αυτοκίνητα αλλά δεν έχει βγάλει τίποτα στα 95000χμ που την έχω. Ουτε κιβώτια ούτε βάσεις. Μόνο ένα δεξί ζήτα και αυτό γιατι χτύπησε λακούβα με πολλά χμ.
Όσο για τα αμορτισέρ μιλησα για τα μπροστά και όχι για τα πίσω.
Χαιρετισμούς.
2 Παρατηρήσεις.
Πρώτα από όλα ο θερμοστάτης όπως ξέρουμε έιναι το εξάρτημα που ελέγχει τη θερμοκρασία του ψυγείου και όταν αυτή ξεπεράσει κάποιο όριο δίνει την εντολή να δουλέψει ο ανεμιστήρας. (βεντιλατέρ)
Αν χαλάσει ο θερμοστάτης το βεντιλατέρ δεν δουλεύει σωστά και εκεί που πρέπει, με αποτέλεσμα τη συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας. Όταν η θερμοκρασία ανέβει υπερβολικά, τότε όντως δημιουργούνται προβλήματα. Γι αυτό όμως υπαρχει το θερμόμετρο στο ταμπλό για να αποφευγονται αυτά τα προβλήματα και να γνωρίζει ο οδηγος κάθε στιγμή τη θερμοκρασία του νερού. Αν τώρα η θερμοκρασία ανέβηκε τόσο και ο οδηγός δεν το κατάλαβε και συνέχισε, τότε το λάθος είναι το οδηγού και όχι του αυτοκινήτου.
Δεύτερον συμφωνώ απόλυτα μαζί σου πως όλα τα αυτοκίνητα έχουν δυνατά και αδύνατα σημεία. Όλα δεν μπορείς να τα έχεις εκτός και εαν δώσεις ένα κάρο ευρώ.
Έτσι στις μικρές κατηγορίες οι σχεδιαστές αναγκάζονται σε συνεχείς συμβιβασμούς.
Αυτό υποστηρίζω. Πως τα εν λόγω γαλλικά έχουν κορυφαία άισθηση στο τιμόνι, κορυφαία οδική συμπεριφορά, στα Μέγαρα γράφουν χρόνους μαμίσια, καλύτερους από αυτοκίνητα με τη διπλάσια τιμή! Επίσης , έχουν πολύ καλούς κινητήρες και είναι και σχετικά φθηνα! Το μείον τους όμως είναι η αξιοπιστία.
Αντίθετα, τα ιαπωνικά μπορεί να σου προκαλούν υπνηλία βαρεμάρα ίσως και μίσος όταν προσπαθείς να τα κάνεις να στρίψουν αλλά είναι σκυλιά τα άτιμα! Και επίσης μπορείς να τα πας σε ένα χωματόδρομο για μια εκδρομή, χωρίς να χρειάζεται να έχεις κλείσει από πριν ραντεβού με το συνεργείο και να έχεις την οδική stand bye.