-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην Αγγλια απο τον Δεκεμβρη του 2011 αλλαζουν καποια πραγματα στον ελενχο του ΜΟΤ ,το αντιστοιχο ας πουμε με το δικο μας κτεο . Ενα απο αυτα αφορα και τα ΧΕΝΟΝHID lights – Specifically those aftermarket kits that give the very bright headlight beams. Any cars found with these kits will be an automatic MOT failure. Testers are able to easily spot the difference between HID kits, and manufacturer fitted Xenon’s. Easy to spot as Xenon cars have suspension level sensors, in car beam adjuster, and usually headlight washers.
http://wrecks2riches.co.uk/2010/10/2011-changes-to-mot/
Το in car beam adjuster το εβαλε κατα λαθος;
κι όμως έχω δει volvo (από τα πρώτα που φόρεσαν εργοστασιακά xenon) να έχει ΚΑΙ ρυθμιστή από μέσα.Μετά μάλλον καταργήθηκε μιας και όντως δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει.
edit:
Νομίζω όμως ότι με αυτή τη ρύθμιση κόβει και όσους βάλουν τα εργοστασιακά xenon μετά (Αγοράζοντας φανάρια και καλωδιώσεις και αισθητήρες κλίσης), κάτι που για μένα είναι άδικο. -
Αφου εχεις αισθητηρες κλισης(suspension level sensors)εισαι νομιμος,συμφωνα με το αρθρο.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σίγουρα ξερώ τι έκανα και δεν με παραμυθιάζουν, «μάστορα πριν λίγο το σερβάραμε» και έχουν περάσει 30000κμ, η έβαλε κάποιος βλάκας χέρι.Εως εδω ειναι θεμιτο-λογικο και μπορω να πω και επιβεβλημενο το αρχειο, γι'αυτην τη χρηση.
Και για το προκείμενο. Έστω ότι ζητηθεί από της αρχές, που θα φέρουν πρώτα νόμο, να αναφέρουμε για της τότε νόμιμες (γιατί δεν είναι παράνομες σήμερα) και από τότε παράνομες. Εύκολα μια κατάσταση βγαίνει από τον υπολογιστή!!......βεβαίως πρώτα το ‘μπιλιέτο’ για ενημέρωση τους.
Αυτο μηπως θα μπορουσες να το εξηγησεις λιγο καλυτερα? Δηλαδη θα στειλεις μπιλιετακι στους πελατες σου οτι θα δωσεις τα στοιχεια τους στις αρχες ( για καθε νομιμη χρηση )για τις παρεμβασεις που τους εκανες εσυ ? ..Ή μηπως εννοεις κατι αλλο?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στην Αγγλια απο τον Δεκεμβρη του 2011 αλλαζουν καποια πραγματα στον ελενχο του ΜΟΤ ,το αντιστοιχο ας πουμε με το δικο μας κτεο . Ενα απο αυτα αφορα και τα ΧΕΝΟΝHID lights – Specifically those aftermarket kits that give the very bright headlight beams. Any cars found with these kits will be an automatic MOT failure. Testers are able to easily spot the difference between HID kits, and manufacturer fitted Xenon’s. Easy to spot as Xenon cars have suspension level sensors, in car beam adjuster, and usually headlight washers.
http://wrecks2riches.co.uk/2010/10/2011-changes-to-mot/
Το in car beam adjuster το εβαλε κατα λαθος;
να δουμε εμας τα ματια μας ποιος θα τα προστατευσει , αλλα τι λεω και εγω τωρα
-
Ο χρήστης cruzakias έγραψε:
Σίγουρα ξερώ τι έκανα και δεν με παραμυθιάζουν, «μάστορα πριν λίγο το σερβάραμε» και έχουν περάσει 30000κμ, η έβαλε κάποιος βλάκας χέρι.
Εως εδω ειναι θεμιτο-λογικο και μπορω να πω και επιβεβλημενο το αρχειο, γι'αυτην τη χρηση.
Και για το προκείμενο. Έστω ότι ζητηθεί από της αρχές, που θα φέρουν πρώτα νόμο, να αναφέρουμε για της τότε νόμιμες (γιατί δεν είναι παράνομες σήμερα) και από τότε παράνομες. Εύκολα μια κατάσταση βγαίνει από τον υπολογιστή!!......βεβαίως πρώτα το ‘μπιλιέτο’ για ενημέρωση τους.
Αυτο μηπως θα μπορουσες να το εξηγησεις λιγο καλυτερα? Δηλαδη θα στειλεις μπιλιετακι στους πελατες σου οτι θα δωσεις τα στοιχεια τους στις αρχες ( για καθε νομιμη χρηση )για τις παρεμβασεις που τους εκανες εσυ ? ..Ή μηπως εννοεις κατι αλλο?
και σίγουρα μπορώ να εξηγώ. Παλιά πωλούνταν και τοποθετούνταν. Σήμερα βάζω μόνον το πλήρες πακέτο.
Τι πιο τίμιο και επαγγελματικό, να ενημερώσω για την διαμόρφωση του νόμου, τον πελάτη μου. Βεβαίως εάν έχουν τον χρόνο, να νομοθετήσουν η να αντιγράψουν οι ταξιδιάρηδες!!!....
Παλιά πίναμε νερό από ψύκτες, που πριν από μήνες αποδείχθηκαν καρκινογόνοι. Πρέπει να τους αφήσουμε να παραμένουν, ενόσω είναι παράνομοι αφού τους πουλούσαμε?.
Μας το είχε απαγορεύσει το υπουργείο εμπορίου?, όχι!.
Τα αγόρασαν δια της βίας οι πελάτες, όχι. Τώρα το πράγμα άλλαξε!, εάν αλλάξει……
Έλα λοιπόν φίλε πελάτη, να σου προσθέσουμε αυτό που πρέπει, με εκπτωτικη τιμή, η έλα να τα βγάλουμε και να τα πάρεις. ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
-
Πονάνε τα μυαλά μας με αυτά που διαβάζουμε....
-
Παλιά πίναμε νερό από ψύκτες, που πριν από μήνες αποδείχθηκαν καρκινογόνοι.Άσχετο με τη συζήτηση, αλλά το παραπάνω ΔΕΝ αποδείχθηκε ποτέ, ούτε αρρώστησε κανείς από τους ψύκτες. Έγινε, αποκλειστικά και μόνο, για να πουλάν οι εταιρίες τα καινούρια μηχανήματα που σε αναγκάζουν να αγοράζεις μεγάλες ποσότητες μπουκαλιών ανά μήνα/δίμηνο/τρίμηνο. Αυτά..
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Παλιά πίναμε νερό από ψύκτες, που πριν από μήνες αποδείχθηκαν καρκινογόνοι.
Άσχετο με τη συζήτηση, αλλά το παραπάνω ΔΕΝ αποδείχθηκε ποτέ, ούτε αρρώστησε κανείς από τους ψύκτες. Έγινε, αποκλειστικά και μόνο, για να πουλάν οι εταιρίες τα καινούρια μηχανήματα που σε αναγκάζουν να αγοράζεις μεγάλες ποσότητες μπουκαλιών ανά μήνα/δίμηνο/τρίμηνο. Αυτά..
Θα μπορούσε να ήταν μεγάλη αλήθεια αυτό…..μα η εγκύκλιος ήταν για της κολλήσεις και τους σωλήνες μεταφοράς!. Πάντως και εγώ έχω ‘κουμπαρά’ με νερό Ζήριας!!!!.....OF TOPIC συγνώμη mod.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Aφου σου αρεσει να μιλας με παραδειγματα,θα στο θεσω διαφορετικα.
Πως θα σου φαινοταν εαν ο αρχητεκτονας που σου εφτιαξε το σπιτι με ημιυπαιθριο,εδινε τα στοιχεια σου και των αλλων πελατων του στις πολεοδομιες για την ''τακτοποιηση'' τους ? -
Πως θα σου φαινοταν εαν ο αρχητεκτονας που σου εφτιαξε το σπιτι με ημιυπαιθριο,εδινε τα στοιχεια σου και των αλλων πελατων του στις πολεοδομιες για την ''τακτοποιηση'' τους ?Αντώνη μη φοβάσαι...έλα σε μένα να στους τακτοποιήσω.
ΥΓ:Sorry δεν άντεξα...
-
Πως θα σου φαινοταν εαν ο αρχητεκτονας που σου εφτιαξε το σπιτι με ημιυπαιθριο,εδινε τα στοιχεια σου και των αλλων πελατων του στις πολεοδομιες για την ''τακτοποιηση'' τους ?Aυτό εννοείς; http://www.youtube.com/watch?v=q6JqbOd-628
-
Πως θα σου φαινοταν εαν ο αρχητεκτονας που σου εφτιαξε το σπιτι με ημιυπαιθριο,εδινε τα στοιχεια σου και των αλλων πελατων του στις πολεοδομιες για την ''τακτοποιηση'' τους ?
Και εδώ χτύπησες την πόρτα ‘διαβασμένου’!!!.....με ΠΜ μπορώ να σε βεβαιώσω!!!.
Η πολεοδομία γνωρίζει όλους αυτούς τους χώρους, έχει τα κατατεθειμένα σχέδια της οικοδομής. Το μελετητικό γραφείο, καθώς και ο επιβλέποντας μηχανικός έχει υπογραφεί για το ακριβές της εκτέλεσης της μελέτης!!!....
Μια πιστοποίηση φτάνει!!. Και ρωτώ το μελετητικό γραφείο είναι ρουφιάνος?.....γιατί κάπου εκεί το πας.
Και σίγουρα για την περίπτωση δεν έχω φόβο, διότι δεν γνωρίζεις για την μονοκατοικία μου ποιος υπέγραψε!!!...
Και σίγουρα τότε, με μελέτη 6 ορόφων χτίστηκαν 2. οι σεισμοί οριοθέτησαν, δημιουργώντας άλλους συντελεστές δόμησης και άλλα στατικά, θα πω στην πολεοδομία ας χτίσει τους υπόλοιπους 4 ορόφους?.
Μα τότε δεν είμαι ρουφιάνος μεν, κατ’ εσένα, μα εγκληματίας.ΝΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑ, κατ’ απέτιση του πελάτη ήμουν νόμιμος. Ας είχαν νομοθετήσει, και ας απαγόρευαν την εισαγωγή. Και για τους ‘βολευτάδες’ μας εγώ φταίω?. Απαγορεύεται μεν, αλλά να τα πουλάτε, και να τα βάζετε στην τουαλέτα της γυναίκας σας, να βλέπει όταν κάνει αποτρίχωση στο μουστάκι της!!....
Βλέπεις καλέ μου φίλε, ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι!. Επιλεγείς μια και ενεργείς για το καλό του συνόλου, μα και για το καλό το δικό σου, όταν δεν ενοχλείς το σύνολο και την έννομη τάξη των πραγμάτων.Μα θέλω να μάθεις, ότι χωρίς την νομοθέτηση, και με προτροπή σωστών παραθετών εδώ μέσα, εδώ και πολύ καιρό, τοποθετώ μόνον πλήρη συστήματα.
Να είσαι καλά.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πως θα σου φαινοταν εαν ο αρχητεκτονας που σου εφτιαξε το σπιτι με ημιυπαιθριο,εδινε τα στοιχεια σου και των αλλων πελατων του στις πολεοδομιες για την ''τακτοποιηση'' τους ?Αντώνη μη φοβάσαι...έλα σε μένα να στους τακτοποιήσω.
ΥΓ:Sorry δεν άντεξα...
Καλέ μου φίλε Κάβουρα, μαθέ ότι εσύ και ο Χρήστος, με της σωστές παραθέσεις σας, με βγάλατε στον δρόμο νύχτα, και είδα το χάλι. Αποφάσισα να μην συνεχίσω να συντελώ σε αυτό. Σας εκτιμώ και σας ευχαριστώ.
Και έτσι το ποσοστό του κακού που έκανα, μειώνεται συνεχώς, διότι εξακολουθούν να τοποθετούνται σορηδών, από ανυποψίαστους, έως δραχμοφονιάδες, έως ζαμανφουτιστές.
Σε ευχαριστώ για όλα.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Κατάρχην δεν εχω λογο να αμφισβητησω το εαν εισαι διαβασμενος ή οτιδιποτε αλλο δηλωσεις.
Το θεμα με την πολεοδομια ειναι ενα παραδειγμα για να γινει αντιληπτο που σταματαει η επαγγελματικη ευσυνειδησια και που ξεκιναει η αυθαιρεσια ( χωρις να προσθεσω αλλους χαρακτηρισμους ...).Η πιστοποιηση γινεται κατοπιν εντολης του πελατη,δεν παει απο μονος του ο κατασκευαστης να το δηλωσει!!!
Αυτο δεν σημαινει οτι ο πελατης δεν θα πρεπει να ειναι νομιμος ,αλλα το ...τι ειναι καποιος ,το προσδιοριζουν οι πραξεις του.Το τι θεωρει καλο η κακο για τον εαυτο του και το κοινωνικο συνολο, και αν το ενα συμβαδιζει με το αλλο, ή ειναι αντικρουομενο.
Η σωστη για'μενα συμπεριφορα ειναι ο επαγγελματιας να ειδοποιησει τον πελατη για την αναγκη αλλαγης, η διορθωσης καποιας κατασκευης η προιοντος, και ο πελατης με την σειρα του να κανει το σωστο που ειναι να μην θετει σε κινδυνο τους συνανθρωπους του.Φιλικά
cruzakias -
Καλέ μου φίλε Κάβουρα, μαθέ ότι εσύ και ο Χρήστος, με της σωστές παραθέσεις σας, με βγάλατε στον δρόμο νύχτα, και είδα το χάλι. Αποφάσισα να μην συνεχίσω να συντελώ σε αυτό. Σας εκτιμώ και σας ευχαριστώ.
Και έτσι το ποσοστό του κακού που έκανα, μειώνεται συνεχώς, διότι εξακολουθούν να τοποθετούνται σορηδών, από ανυποψίαστους, έως δραχμοφονιάδες, έως ζαμανφουτιστές.
Σε ευχαριστώ για όλα.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αν διαβάσεις την αρχή αυτού του topic (πας στην 1η σελίδα), ίσως δεις έκπληκτος ότι ουσιαστικά ήμουν και η αιτία να δημιουργηθεί αυτό το topic.Σου λέω λοιπόν ότι κι εγώ έχω περάσει από τη θέση σου βάζοντας aftermarket xenon το 2004 (όταν είχαν πρωτοβγεί βέβαια ) σε ένα Golf 4 του ΄99.
Όλοι κάνουμε λάθη και όποιος λέει ότι δεν κάνει λάθη, μόλις διέπραξε ένα.
Εκεί που φαίνεται η διαφορά ανάμεσα στους ανθρώπους είναι όταν έρχεται η στιγμή να παραδεχτούμε στον εαυτό μας ότι κάναμε 'πατάτα'.Αυτά και...ειλικρινά δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς. Αυτά που έγραψα σε σένα τα έχω πει και σε άλλους αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί που πραγματικά ακούνε αυτό που λέω. Δε θέλω να τους πείσω από την αρχή.Θέλω όμως να κάνω αυτό που (τυχαία) πέτυχα σε σένα.Να σε προβληματίσω.
Αυτό και συγνώμη για το offtopic.
-
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι απ'όσες νταλίκες έχουν βάλει κινέζικα ξένον, σχεδον το 90% δεν ενοχλεί καθόλου ενώ στα επιβατικά το 99% τυφλώνει μέχρι και εξωγήινους, γιατί τόση μεγάλη διαφορά; Και τα δύο έχουν κατοπτρικά φανάρια
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι απ'όσες νταλίκες έχουν βάλει κινέζικα ξένον, σχεδον το 90% δεν ενοχλεί καθόλου ενώ στα επιβατικά το 99% τυφλώνει μέχρι και εξωγήινους, γιατί τόση μεγάλη διαφορά; Και τα δύο έχουν κατοπτρικά φανάριαΤους ρωτας αν βλέπουν? Μαλλον τα έχουν τόσο χαμηλά ρυθμισμένα που δεν βλέπουν και αυτοί τίποτα
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι απ'όσες νταλίκες έχουν βάλει κινέζικα ξένον, σχεδον το 90% δεν ενοχλεί καθόλου ενώ στα επιβατικά το 99% τυφλώνει μέχρι και εξωγήινους, γιατί τόση μεγάλη διαφορά; Και τα δύο έχουν κατοπτρικά φανάριαΛογικά θα τυφλώνουν και οι νταλίκες αλλά απο σύμπτωση σπάνια θα συναντηθεί κάποιος στην ευθεία απέναντι τους γιατί πχ υπάρχουν σε ΕΟ τα τσιμεντένια χωρίσματα στην μέση ή σε προσπέρασμα την 'τύφλωση' από τον εσωτερικό καθρέφτη την 'προσπερνάμαι' όπως και κάποιον που έχει την μεγάλη σκάλα του αναμμένη.
-
Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση πως οι νταλίκες σπάνια ενοχλούν, αλλά τα ΙΧ συνέχεια!
Στο χθεσινό ταξίδι, σκέφτηκα πως παλιότερα σπάνια έπαιζα με τους καθρέφτες. Χθες, ο κεντρικός ήταν μόνιμα 'κατεβασμένος' , ενώ κάποια στιγμή ένα Octavia Scout με υποχρέωσε να κλείσω και τον... εξωτερικό!
Να μην συζητήσω για τον καγκουράκο που ακόμη δεν πήρε το Polo και του έβαλε εξάτμιση και xenon σε φώτα και ομίχλης!
Έχω δει ξανά Polo με xenon, αλλά ΔΕΝ τύφλωναν. Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι λοιπόν τα xenon, είναι ΠΑΝΤΑ οι χρήστες.
Καλύτερα θα ήταν πάντως να βγει ένας νόμος που να τα θεωρεί παράνομα για να τελειώνουμε.
Φώτα Xenon...