-
Όχι, δεν μου αρέσει, αλλά είναι απλό στη χρήση. Γι' αυτό το έβαλα τελευταίο, πλην προτεινόμενο. Επειδή μοιάζει πολύ με το Ginius, πρόσθεσα κι αυτό δίπλα στο Miomap.
Για να το πω αλλιώς, αν ο 60χρονος μπάρμπας μου με ρώταγε τι να πάρει για πλοήγηση, θα του πρότεινα κάτι σε Ginius, ακριβώς γιατί είναι 'παιδικό' στη χρήση και έχει αρκετά συχνές αναβαθμίσεις χαρτών.
Το Sygic Mobile δεν το έχω πολυχρησιμοποιήσει, αρκετά καλό ήταν πάντως [edit: θυμήθηκα γιατί, μου έβγαζε μετά την εγκατάσταση ότι ήθελε περισσότερη μνήμη για να τρέξει, πράγμα που σε τέτοιο βαθμό δεν με προβλημάτισε σε άλλο πρόγραμμα ως σήμερα]. Το ndrive δεν το χώνεψα καθόλου. Ειδικά το διαφημισμένο χαρακτηριστικό των αεροφωτογραφιών είναι τελείως άχρηστο και περισσότερο ενοχλεί παρά βοηθάει. -
Μiomap και Igo 8 (χωρίς σκιν) είναι τα πιό απλά και αξιόπιστα στην χρήση και με πολύ συχνες αναβαθμίσεις.
Για μέσους χρήστες το Navigon είναι επίσης αξιόπιστο και πολυ καλες δρομολογήσεις και το Igo primo (χωρίς σκιν)
Το Ndive 10 είναι πλέον πολυ βελτιωμένο,έχει πολύ καλές ενημερώσεις σε χάρτες,είναι πιό εύκολο στην χρήση,αλλά θέλει εξοικιωση σε σχέση με τα προηγούμενα.Η χρήση με αεροφωτογραφίες είναι για στατική εύρεση κάποιας διεύθυνσης όχι για πλοήγιση.
Το Sygic Μobile είναι στην κατηγορία του Garmin,παραπάνω απο το Ndrive θέλει εξοικίωση,αλλά έχουν πολύ καλό χάρτη της CIT (το Garmin έχει της Autohellas) και με πάρα πολλά σημεία ενδιαφέροντος.
Τελος για τους παλιούς, το destinator αναστήθηκε με τον χάρτη MLS V2010.A.07 αλλά από συνολική αίσθηση πλέον
-
Μετά από αρκετές μέρες απέλπιδων προσπαθειών, καταθέτω τα όπλα, το TomTom απλά δεν δουλεύει στο δικό μου non-jail-broken 3Gs.
Δοκίμασα άπειρες απεγκαταστάσεις και επανεγκαταστάσεις, είτε από το iTunes του Mac είτε από το ίδιο το iPhone, αλλά μάταια. Έκανα ολικό restore στο iPhone από iTunes BackUp, μια διαδικασία που πήρε πάρα πολύ ώρα, και πάλι χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασα την διαδρομή Eco μήπως με αυτή δω φως στην άκρη του τούνελ. Τζίφος. Δοκίμασα να κάνω reset στην συσκευή πριν ανοίγω το πρόγραμμα, να ακυρώνω την προηγούμενη διαδρομή πριν ορίσω καινούργια, να κλείνω εντελώς το πρόγραμμα και να το ξαναανοίγω... όλα μάταια.
Σήμερα ήταν η τελευταία απόπειρα. Μέχρι το χωριό στην Εύβοια κόλλησε γύρω στις 7-8 φορές. Υπό αυτές τις συνθήκες και πάντα μιλώντας από την προσωπική μου εμπειρία, μπορώ να το χαρακτηρίσω ως τραγικά αναξιόπιστο, ουσιαστικά unusable.
Δεν μπορώ να εκφράσω αρκετά έντονα την απογοήτευση μου.
-
Χμ, ελπίζω απλά μετά απ'όλα αυτά να κάνουν refund...
-
Θα κάνουν, έχουν δώσει εξαιρετικά δείγματα μέχρι στιγμής. Απλά σκέφτομαι πριν το απαιτήσω, την Δευτέρα να δώσω το τηλέφωνο στο service να του ρίξουν μια ματιά μήπως υπάρχει πρόβλημα στην συσκευή.
-
Ο χρήστης Karas έγραψε:
Τελος για τους παλιούς, το destinator αναστήθηκε με τον χάρτη MLS V2010.A.07 αλλά από συνολική αίσθηση πλέον
κάνει αυτός ο χάρτης για το 4800Α?
έχω χάσει επαφή με το σπορ αλλά Destinator δεν ξαναψωνίζω με καμία Παναγία. -
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και ελπίζω να το ρωτάω στο κατάλληλο θέμα.
Για gps χρησιμοποιώ το κινητό μου (htc diamond 2), με εγκατεστημένα igo, genius driver και destinator, αλλά αποκλειστικά χρησιμοποιώ το igo που το χρησιμοποιώ κορυφαίο.
Το πρόβλημά μου δεν είναι το πρόγραμμα, αλλά το holder που χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητο. Έχω αγοράσει 2 διαφορετικά από το e-shop, αλλά μετά από 4-5 μήνες ξεκολλάει και 2-3 φορές μου έχει πέσει το κινητό κάτω. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο holder να αγοράσω; Κατά προτίμηση θα ήθελα να είναι universal, για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και με το επόμενο κινητό που θα αγοράσω. Και μιλάω για κινητό και όχι για pna, γιατί το gps το χρησιμοποιώ το πολύ 5-6 φορές το χρόνο, σε διακοπές και διάφορες άλλες εξορμήσεις, οπότε μου είναι αρκετό το κινητό.
Τι έχετε να μου προτείνετε; -
Ρίξε μια ματιά στο Media Markt. Έχουν κάποια 'generic' GPS holders που είναι αρκετά 'στιβαρά', και, το πιο σημαντικό, αρκετά φθηνά.
-
Ο χρήστης ostvarivanje έγραψε:
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι και ελπίζω να το ρωτάω στο κατάλληλο θέμα.
Για gps χρησιμοποιώ το κινητό μου (htc diamond 2), με εγκατεστημένα igo, genius driver και destinator, αλλά αποκλειστικά χρησιμοποιώ το igo που το χρησιμοποιώ κορυφαίο.
Το πρόβλημά μου δεν είναι το πρόγραμμα, αλλά το holder που χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητο. Έχω αγοράσει 2 διαφορετικά από το e-shop, αλλά μετά από 4-5 μήνες ξεκολλάει και 2-3 φορές μου έχει πέσει το κινητό κάτω. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο holder να αγοράσω; Κατά προτίμηση θα ήθελα να είναι universal, για να μπορώ να το χρησιμοποιήσω και με το επόμενο κινητό που θα αγοράσω. Και μιλάω για κινητό και όχι για pna, γιατί το gps το χρησιμοποιώ το πολύ 5-6 φορές το χρόνο, σε διακοπές και διάφορες άλλες εξορμήσεις, οπότε μου είναι αρκετό το κινητό.
Τι έχετε να μου προτείνετε;http://www.ram-mount.com/Products/CellP ... fault.aspx
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μπήκα στη σελίδα του media markt, αλλά δεν κατάφερα να δω τα προϊόντα. Μήπως κάνουν κάποια συντήρηση στη σελίδα ή εγώ δεν μπορώ να τα δω;
Όσο για αυτή τη σελίδα: http://www.ram-mount.com/Products/CellP ... fault.aspx ουσιαστικά έχουν holders για κάθε μοντέλο κινητού. Κάτι τέτοιο δε με ενδιαφέρει, γιατί για παράδειγμα τα Χριστούγεννα μάλλον θα αγοράσω άλλο κινητό, οπότε θα πρέπει να αγοράσω και άλλο holder. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Μπήκα στη σελίδα του media markt, αλλά δεν κατάφερα να δω τα προϊόντα. Μήπως κάνουν κάποια συντήρηση στη σελίδα ή εγώ δεν μπορώ να τα δω;
Όσο για αυτή τη σελίδα: http://www.ram-mount.com/Products/CellP ... fault.aspx ουσιαστικά έχουν holders για κάθε μοντέλο κινητού. Κάτι τέτοιο δε με ενδιαφέρει, γιατί για παράδειγμα τα Χριστούγεννα μάλλον θα αγοράσω άλλο κινητό, οπότε θα πρέπει να αγοράσω και άλλο holder.Όχι, αν δεις είναι universal.
Απλά σου δίνει να επιλέξεις μοντέλο γιατί σε μερικά έχει και μόνο για κάποια συγκεκριμένα μοντέλα, όπως το iPhone.
Ψάξτο λίγο, είναι εξαιρετικές βάσεις και για πολλούς οι καλύτερες στον κόσμο.
Πρόσεξε οτι μπορείς να επιλέξεις ξεχωριστά mount και holder.Στην Ελλάδα υπάρχουν εδώ:
http://www.egalaxy.gr/ram-mount/ram-mou ... ersal.html
http://www.egalaxy.gr/ram-mount/ram-mou ... hones.html -
Ο χρήστης Braker έγραψε:
Επειδή στην ενότητα Τεχνικά Θέματα δε βρήκα κάτι για Car GPS Tracker, έχετε τίποτα στα υπόψιν; Που μπορώ να μάθω γι'αυτά τα ψιψιψίνια;
Είχα πάρει με 300 euro ένα τέτοιο σύστημα από μια εταιρία στο Περιστέρι (δεν θυμάμαι το όνομα της) το οποίο λειτουργούσε με κάρτα SIM και όταν έστελνα μήνυμα μου επέστρεφε συντεταγμένες για το που είναι ή όταν το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο και ξαφνικά μετακινιόταν (geofencing) μου έστελνε μήνυμα.
Τις συντεταγμένες στη συνέχεια τις έβαζα στο Destinator ή στο Google Earth και έβλεπα που είναι το αυτοκίνητο.
Επίσης είχε και δυνατότητα σύνδεσης με διάφορα μέρη του αυτοκινήτου ώστε να μπορώ να σβήνω κινητήρα με SMS κτλ.
Όλα καλά και άγια αλλά η καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας του δικτύου κινητής τηλεφωνίας ήταν μεγάλη. «έκλεψα» το αυτοκίνητο μου στο Π.Φάληρο… και το μήνυμα ότι μετακινήθηκε το έλαβα όταν βγήκα παραλιακή. στη συνέχεια το επόμενο SMS μου έλεγε πως το car ήταν στην παραλιακή αλλά εγώ εκείνη την ώρα ήμουν στο ΣΕΦ (και δεν έτρεχα κιόλας)
Έτσι τους το έδωσα πίσω και πήρα πίσω τα χρήματα μου αφού η συμφωνία μας ήταν να το δοκιμάσω πρώτα.
Μετά βρήκα πήρα από το e-bay αυτό (1 τεμάχιο):
http://cgi.ebay.com/Lot-32-Smallest-Rea ... 5640e01973
και αυτό μια από τα ίδια συν ότι η μπαταρία του δεν κρατούσε πάνω από 24h και έτσι το πούλησα.
ένα παλικάρι απο τι porsche club μου έιπε γι'αυτους εδώ: http://www.navigateltd.gr
αλλα προσωπικα δεν με ενδιαφέρει μιας και το αμάξι μου πέρνει μπροστά μονο από εμένα..
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Όχι, αν δεις είναι universal.
Απλά σου δίνει να επιλέξεις μοντέλο γιατί σε μερικά έχει και μόνο για κάποια συγκεκριμένα μοντέλα, όπως το iPhone.
Ψάξτο λίγο, είναι εξαιρετικές βάσεις και για πολλούς οι καλύτερες στον κόσμο.
Πρόσεξε οτι μπορείς να επιλέξεις ξεχωριστά mount και holder.Στην Ελλάδα υπάρχουν εδώ:
http://www.egalaxy.gr/ram-mount/ram-mou ... ersal.html
http://www.egalaxy.gr/ram-mount/ram-mou ... hones.htmlΕυχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τα links. Από τα links, λίγο πολύ καταλήγω σε αυτά:
http://www.egalaxy.gr/ram-lil-buddy.html
http://www.egalaxy.gr/ram-mounts-medium ... older.html
Επειδή είναι σχετικά ακριβά (σε σχέση με κάποια άλλα που έχω δει), πιστεύεις ότι είναι αξιόπιστα ώστε να κάνω μία τέτοια κίνηση;
Επίσης, δεν υπάρχουν μαζί mount και holder, χωρίς να είναι δύο κομμάτια;
Και τέλος, το mount που έχω βάλει στο link, τοποθετείται μόνο στο τζάμι ή μπορεί να κολληθεί και πάνω στο ταμπλό; Γράφει βέβαια ότι κολλάει σε οποιοδήποτε σημείο, αλλά θα είναι σταθερό σε βάθος χρόνου;
Σου τα ρωτάω όλα αυτά, σε περίπτωση που έχεις εμπειρία από τα συγκεκριμένα προϊόντα (ή κάποιος άλλος χρήστης). -
To mount που διάλεξες δε μου γεμιζει το μάτι και δεν το έχω δει και ποτέ να σου πω πως είναι.
Κάποτε είχα αυτή http://www.egalaxy.gr/ram-mounts-suction-base.html και ήταν εξαιρετική και φυσικά σου την προτείνω.
Πράγματι είναι ακριβότερα απο τον ανταγωνισμό, αλλά είναι εγγύηση.Επίσης προσφέρουν εγγύηση εφόρου ζωής όπως γράφει και στο site τους, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το μέλλον.
-
Από τη στιγμή που μου την προτείνεις και έχεις και προσωπική εμπειρία, μάλλον θα αποφασίσω για αυτό το mount.
Πώς βλέπεις το holder που διάλεξα. Τέλος πάντων, από ότι μπορείς να δεις από τη φωτογραφία (εννοώ μια προσωπική εκτίμηση, όπως το βλέπεις).
Επειδή γράφεις ότι κάποτε το είχες. Σου δημιουργήθηκε πρόβλημα και το άλλαξες ή απλά δεν το χρησιμοποιείς τώρα;
Οπότε, με τη χρήσιμη βοήθειά σου, μάλλον θα το παραγγείλω, με αντικαταβολή γιατί μένω στην επαρχία. -
Από τη στιγμή που μου την προτείνεις και έχεις και προσωπική εμπειρία, μάλλον θα αποφασίσω για αυτό το mount.
Πώς βλέπεις το holder που διάλεξα. Τέλος πάντων, από ότι μπορείς να δεις από τη φωτογραφία (εννοώ μια προσωπική εκτίμηση, όπως το βλέπεις).
Επειδή γράφεις ότι κάποτε το είχες. Σου δημιουργήθηκε πρόβλημα και το άλλαξες ή απλά δεν το χρησιμοποιείς τώρα;
Οπότε, με τη χρήσιμη βοήθειά σου, μάλλον θα το παραγγείλω, με αντικαταβολή γιατί μένω στην επαρχία.Αυτά τα holder έχουν ένα θέμα αν τα αφήσεις στον ήλιο πολλές ώρες. Μιλάμε βέβαια για παρατημένο στον καύσωνα το καλοκαίρι.
Εγώ την πρόσεχα σχετικά και δεν είχα πρόβλημα, δε νομίζω να έχεις ούτε εσύ.
Δεν τη χρησιμοποιώ γιατί έχω άλλη για συγκεκριμένο μηχάνημα και την έχω κάπου πεταμένη. -
Άσχετο με το θέμα της συζήτησης που κάνετε, αλλά θυμήθηκα αυτές τις ημέρες 2+1 προβλήματα του Sygic που είναι το λιγότερο γελοία:
-
Έστω ότι βάζω προορισμό κάπου προς βορεία του Κερατσινίου και πρέπει να περάσω από Λ. Κηφισού. Όλα μια χαρά, αλλά καθώς πηγαίνω από Πέτρου Ράλλη προς Κηφισού, δε μου λέει να στρίψω αριστερά στο φανάρι, αλλά να πάω δεξιά στην κάθοδο της Κηφισού, να βγω στην επόμενη έξοδο για Ρέντη και μετά ξανά είσοδος στην Λ. Κηφισού. Σαν να μην αναγνωρίζει ότι υπάρχει σύνδεση Πέτρου Ράλλη και Λ. Κηφισού. Το αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες περιοχές, αλλά δε θυμάμαι συγκεκριμένα που το έχω συναντήσει. Χάρτης πάντως της Τ.Α.
-
Αν βάλω διαδρομή Πάτρα - Αθήνα χωρίς διόδια, αντί να με πάει από παρακάμψεις, με βάζει να πάω από Στερεά Ελλάδα αφότου περάσω με το Ferry απέναντι...!!!
-
Όποια διαδρομή και να του βάλω, βγάζει την ίδια βλακεία με τα διόδια. Να τα παρακάμψω; Απαντάς ΝΑΙ και σου λέει ότι δε γίνεται να τα παρακάμψω όλα = δεν παρακάμπτει κανένα. Εδώ από Ηράκλειο - Μαρούσι που στρίβεις δεξιά στην άνοδο της Λ. Κύμης και σου λέει διόδια που δεν παρακάμπτονται.
Αν συνδυάσω τα 2 και 3, αυτό που καταλαβαίνω είναι πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει με τα διόδια και τους χάρτες της Τ.Α. Μάλλον τα διόδια εμφανίζονται ως σημεία στο χάρτη και όχι συνδεδεμένα με κάποια οδό, οπότε ακόμα και από κάτω / πάνω να περνάς (βλ. Κύμης ή Ε.Ο.) εμφανίζει ότι πρέπει να περάσεις από αυτά.
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Οπότε, με τη χρήσιμη βοήθειά σου, μάλλον θα το παραγγείλω, με αντικαταβολή γιατί μένω στην επαρχία.Αυτά τα holder έχουν ένα θέμα αν τα αφήσεις στον ήλιο πολλές ώρες. Μιλάμε βέβαια για παρατημένο στον καύσωνα το καλοκαίρι.
Εγώ την πρόσεχα σχετικά και δεν είχα πρόβλημα, δε νομίζω να έχεις ούτε εσύ.
Δεν τη χρησιμοποιώ γιατί έχω άλλη για συγκεκριμένο μηχάνημα και την έχω κάπου πεταμένη.Εννοείται πως δε θα το αφήνω το holder στο τζάμι. Θα είναι κολλημένο όσο διαρκεί το ταξίδι.
Τώρα που το θυμήθηκα να σου κάνω και μία ερώτηση. Το τζάμι το καθαρίζεις πριν κολλήσεις τη βεντούζα; Γιατί προφανώς πρέπει να επηρεάζει η σκόνη στη μακροζωία της βεντούζας. -
Όχι δεν το καθαρίζω, αλλά δεν είχα πρόβλημα.
Βέβαια συνήθως είναι καθαρό το τζάμι, δεν έχει τίποτα. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κάνει αυτός ο χάρτης για το 4800Α?
έχω χάσει επαφή με το σπορ αλλά Destinator δεν ξαναψωνίζω με καμία Παναγία.Κανονικά δουλεύει όπως έχω διαβάσει,αλλά ίσως θέλει κάποια αρχεία μαζί για να δουλέψει...
Κάνε μια αναζήτιση σε Ελληνικά σχετικά φορουμ...
Το πηρα αποφαση...GPS