Ο χρήστης takinen έγραψε:
.... τυχαινει να ζουμε στην πιο ελευθερη κοινωνια στον πλανητη σημερα......
Αυτό τι σε κάνει να το υποστηρίζεις;
Είναι πολύ βαριά κουβέντα και απορώ από που πηγάζει.Τι με κανει να το υποστηριζω? Χμμμ... Για να δουμε. Εζησα εδω 10 χρονια και 22 στην Ελλαδα. Τα ειδα εδω, τα ειδα και εκει.
Σου φτανει αυτο?
Σαφώς και δεν μου αρκεί μια υποκειμενική σκέψη σε μια τοσο ευαίσθητου περιεχομένου διατύπωση. Η ελευθερία είναι πολυτιμη λέξη και πρέπει να προσέχουμε που και πως τη χρησιμοποιούμε.
Τα περί 'land of the free' δεν μου ακούγονται διαφορετικά, από φθηνές καραμέλες που βρίσκει κανείς σε αφθονία, στο περίπτερο του καπιταλισμού που σε κυβερνάει με τους εκάστοτε αντιπροσώπους του, που έχεις την ψευδαίσθηση πως ψηφίζεις και νοιάζονται για σένα.
Έτσι όπως το λες πάντως, σημαίνει πως κατά τη γνώμη σου (σας) ισχύει κάτι τέτοιο, οπότε καλά θα κάνεις να το διατυπώνεις ως εξής: «Πιστεύουμε πως ζούμε στην πιο ελεύθερη κοινωνία του πλανήτη σήμερα»ΟΚ δηλαδη εσυ λες οτι ξερεις οτι εμεις (οι Αμερικανοι πολιτες) ΔΕΝ ζουμε σε μια ελευθερη χωρα? Ή στην πιο ελευθερη χωρα? Αυτο λες?
Eγώ δεν λέω τίποτα. Εσύ λες μεγάλα λόγια που δεν μπορείς με κανέναν τρόπο να στηρίξεις.
Επισης, τι εννοεις με το '...τους εκάστοτε αντιπροσώπους του, που έχεις την ψευδαίσθηση πως ψηφίζεις και νοιάζονται για σένα.' Δηλαδη αλλους ψηφιζω εγω και αλλοι βγαινουν στο τελος? Και το οτι δεν νοιαζοντε πραγματικα, πως το ξερεις και απο ποιες εμπειριες? Εσυ δηλαδη ξερεις καλυτερα απο μενα το πως ειναι η ζωη (μου), ή ακομη και η ζωη (γενικα), εδω στις ΗΠΑ? Αυτο λες?
Ο νοών νοείτο...
OK τοτε να ρωταω εσενα για το τι πρεπει να νομιζω για την ζωη της χωρας εδω που ζω. Τι λες?