Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    κηπος-φυτά
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. κηπος-φυτά
    • 1
    • 2
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 42
    • 43
    • 13 / 43
    Αντίλογος
    2
    856
    9611
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • 8
      888888 last edited by

Ο χρήστης cpp έγραψε:
      Επειδη η υπομονή μου με το γκαζον έχει αρχίσει να εξαντλείται, έχει βαλει κανεις ΟΥΓΚΑΝΤΑ? εντυπώσεις?

Eγω παντως εχω Festuca πλατυφυλλη εδω και 15 χρονια.
      Τη παταω αφοβα και ειναι ανθεκτικη και στο αραιο ποτισμα.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • E
        emmanoyhl last edited by

Ο χρήστης 888888 έγραψε:

Επειδη η υπομονή μου με το γκαζον έχει αρχίσει να εξαντλείται, έχει βαλει κανεις ΟΥΓΚΑΝΤΑ? εντυπώσεις?

Eγω παντως εχω Festuca πλατυφυλλη εδω και 15 χρονια.
        Τη παταω αφοβα και ειναι ανθεκτικη και στο αραιο ποτισμα.

Πως ακριβώς είναι; Αντέχει σε ψυχρά κλίματα; Όταν λες αραιά ποτίσματα κάθε πότε δηλαδή;

• S
          spyros last edited by

Καλημερα κι απο'μενα,χθες βρηκα στο μεσα ατι οικοπεδο πισω απο το σπιτι να εχουν φυτρωσει μονα τους τα εξης 2 καρυδιες και 3 αμυγδαλιες.Θελω λοιπον να τα μεταφυτεψω σε αλλο σημειο και θελω να μαθω ποτε ειναι η καλυτερη εποχη και ποσο κοντα στο σπιτι μπορω να φυτεψω τις καρυδιες γιατι ξερω οτι γινονται πολυ μεγαλες και επηρεαζουν αλλες καλλιεργειες πχ.εχω 1 χωρο που φυτευω λαχανικα εποχιακα.

• T
            thodwris last edited by

Αν και ειναι θεμα για Φυτα-κηπους και οχι (?) και για δεντρα, μου κανει εντυπωση που κανεις ( εκτος και αν δεν διαβασα προσεκτικα ολες τις δημοσιευσεις ) δεν εχει κανει αναφορα στο τεραστιο προβλημα με τους φοινικες που εχουμε και στην Ελλαδα απο το κοκκινο σκαθαρι, την πεταλουδα και τα λοιπα.

Anyway, αν ενδιαφερει καποιους, επειδη εγω εχω καει ασχημα απο το συγκεκριμενο θεμα, μιας και στο εξοχικο μου εχω πανω απο 45 φοινικες και φοινικοειδη, απο τα οποια για την ωρα και ευτυχως εχω χασει μονο 3 απο αυτα, και θελει πληροφοριες μπορει να μου στειλει καποιο pm Και να τον κατευθηνω αναλογα.

Αν δεν εχει κανει καποιος ηδη κατι σε φοινικες, λογικα ειναι ηδη πλεον πολυ αργα, αλλα η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια.

Μπορω να βαλω και μερικες φωτο καποια στιγμη αργοτερα απο φοινικες που εχουν παθει ζημια

• D
              delsol-vti last edited by

Σαν τι να κανουμε στους φοινικες αν δεν εχουμε δει ακομα συμπτωματα ? Προληπτικα ενοεις ? Για πες
              Εχω και γω μεγαλους φοινικες και στο εξοχικο και στο σπιτι και με εχει απασχολησει το θεμα . Ειδικα σε καποια σημεια της παραλιακης, τους εχει θερισει

• T
                thodwris last edited by

Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
                Σαν τι να κανουμε στους φοινικες αν δεν εχουμε δει ακομα συμπτωματα ? Προληπτικα ενοεις ? Για πες
                Εχω και γω μεγαλους φοινικες και στο εξοχικο και στο σπιτι και με εχει απασχολησει το θεμα . Ειδικα σε καποια σημεια της παραλιακης, τους εχει θερισει

Οταν δεις σημαδια κατα 90% θα ειναι ηδη παρα πολυ αργα!

Συνοπτικα, τα κοκκινα σκαθαρια μπορουν να πεταξουν η να περπατησουν πανω απο 3 χλμ. Πανε απο φοινικα σε φοινικα και αφηνουν αυγα. τα αυγα αυτα ειναι που κανουν την ζημια καθως εκολαπτονται μεσα στο σωμα του φοινικα.

Αφου φανε ολο το σωμα του φοινικα εσωτερικα, αναποφευκτα καποια στιγμη θα φτασουν και στην καρδια του δεντρου. Η καρδια ειναι στο ψηλοτερο σημειο του δεντρου και δεν ειναι μεγαλυτερη απο ενα μπαλακι του τενις ισως και μικροτερο. Αν φαγωθει η καρδια η ζημια ειναι πλεον μη αναστρεψιμη.

Πρεπει λοιπον οσοι εχετε φοινικες και σας ενδιαφερει να τους σωσετε να τους ψεκαζετε με νηματοδη και χυτοζανη. Ειναι και τα δυο βιολογικα φαρμακα ακυνδηνα για τον ανθρωπο. Στην ουσια ειναι μικρο-οργανισμοι που τους βαζεις μεσα στο φοινικα και πανε και τρωνε τις νυμφες που δημιουργουν τα σκαθαρια μεσα σε αυτον.

Οι ποσοτητες που χρειαζονται και η συχνοτητα εξαρτατε απο την εποχη, απο το ποσο μεγαλο προβλημα εχει η περιοχη και αν εχει δειξει σημαδια ο φοινικας.

http://www.dwdekatheon.org/forum/index.php?topic=1728.0

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=112996

Ρωτα τον κηπουρο σου για νηματοδη χυτοζανη. Αν δεν γνωριζει πες μου να σου δωσω το τηλ του δικου μου να σε καθοδηγησει

• D
                  drunkard last edited by

Ο χρήστης spyros έγραψε:
                  Καλημερα κι απο'μενα,χθες βρηκα στο μεσα ατι οικοπεδο πισω απο το σπιτι να εχουν φυτρωσει μονα τους τα εξης 2 καρυδιες και 3 αμυγδαλιες.Θελω λοιπον να τα μεταφυτεψω σε αλλο σημειο και θελω να μαθω ποτε ειναι η καλυτερη εποχη και ποσο κοντα στο σπιτι μπορω να φυτεψω τις καρυδιες γιατι ξερω οτι γινονται πολυ μεγαλες και επηρεαζουν αλλες καλλιεργειες πχ.εχω 1 χωρο που φυτευω λαχανικα εποχιακα.

Οι μεταφυτεύσεις γινονται οταν δεν εχει ακραιες θερμοκρασιες δηλαδη κατα την διαρκεια του χειμωνα ειδικα αν εχει παγετο και το καλοκαιρι αν εχει καυσωνα.
                  Η πιο σωστη εποχη ειναι οι αρχες της ανοιξης που ξυπνανε τα φυτα και μπαινουν σε νεα φαση αναπτυξης βεβαια μπορεις να μεταφυτευσεις και το φθινόπωρο.
                  Τα δεντρα ειναι μεγαλα ? αν ειναι μεγαλα θα δυσκολευτεις να τα βγαλεις και θα τους κανεις ζημια , αν παλι ειναι μικρα και σε παίρνει να τα βγαλεις θα πρεπει να σκαψεις περιμετρικα και σε βαθος ουτως ωστε να τα βγαλεις με τις ριζες τους σε μια μπαλα. Θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος αν σου σπασει η μπαλα και κοπουν οι ριζες απο την βαση του φυτου τοτε θα του κανεις ζημια και κατα πασα πιθανοτητα θα ξεραθει , αν κοπουν οι ριζες στις ακρες τοτε δεν εχεις προβλημα ισα ισα που θα το βοηθησεις να ανανεωθει.
                  Θα ανοιξεις εναν λακο για να φυτευσεις το δεντρακι , θα κανεις ενα βουναλακι το χωμα , βαλε με προσοχη και ισια το δεντρακι ,μπορεις να βαλεις και ενα πασσαλο για να το στερεωσεις , γεμισε την τρυπα με χωμα και ανα διαστηματα πιεζε το χωμα για να κατσει και να παει παντου στο τελος ποτισε αρκετα . Τωρα το καλυτερο θα ηταν να παρεις ενα τσουβαλακι χωμα απο το φυτωριο και να ριξεις μεσα στην τρυπα, να βαλεις μεσα το φυτο και στο βουναλακι με το χωμα που εβγαλες απο το σκαψιμο να το αναμιξεις με το χωμα του φυτωρριου και να γεμισεις την τρυπα . Αυτο ειναι καλο για να εχει το φυτο θρεπτικα συστατικα και να το βοηθησεις να αναπτυξει τις ριζες του.

Αν εχει να προτείνει καποιος συμφορουμιτης κατι καλυτερο ευχαριστως

• D
                    drunkard last edited by

Εγω εχω μια απορία για τη ελιτσα που εχω στο μπαλκονι μου , αν και το δεντρακι τα παει υπεροχα !
                    φτου φτου μην την ματιασω , ειναι τιγκα στις ελιτσες , εχει πλουσιο φυλλωμα και ο κορμος της εχει αρχισει και χοντραίνει.
                    Σημερα παρατηρησα σε μερικα φυλλα στην πανω πλευρα τους αυτα τα κιτρινα σημαδια και απο κατω ειχαν αυτα τα μαυρακια, εντομα ειναι ? δεν τα εχω ξαναδει , γενικα η ελιτσα ειναι πενταακαθαρη απο μαμουνια , αν ειναι μαμουνια να ανησυχώ ? να παρω θερινο πολτο να την ραντισω ?

• G
                      giorgos123 last edited by

Ο χρήστης Drunkard έγραψε:

Οι μεταφυτεύσεις γινονται οταν δεν εχει ακραιες θερμοκρασιες δηλαδη κατα την διαρκεια του χειμωνα ειδικα αν εχει παγετο και το καλοκαιρι αν εχει καυσωνα.
                      Η πιο σωστη εποχη ειναι οι αρχες της ανοιξης που ξυπνανε τα φυτα και μπαινουν σε νεα φαση αναπτυξης βεβαια μπορεις να μεταφυτευσεις και το φθινόπωρο.
                      Τα δεντρα ειναι μεγαλα ? αν ειναι μεγαλα θα δυσκολευτεις να τα βγαλεις και θα τους κανεις ζημια , αν παλι ειναι μικρα και σε παίρνει να τα βγαλεις θα πρεπει να σκαψεις περιμετρικα και σε βαθος ουτως ωστε να τα βγαλεις με τις ριζες τους σε μια μπαλα. **Θα πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος αν σου σπασει η μπαλα και κοπουν οι ριζες απο την βαση του φυτου τοτε θα του κανεις ζημια και κατα πασα πιθανοτητα θα ξεραθει **, αν κοπουν οι ριζες στις ακρες τοτε δεν εχεις προβλημα ισα ισα που θα το βοηθησεις να ανανεωθει.
                      Θα ανοιξεις εναν λακο για να φυτευσεις το δεντρακι , θα κανεις ενα βουναλακι το χωμα , βαλε με προσοχη και ισια το δεντρακι ,μπορεις να βαλεις και ενα πασσαλο για να το στερεωσεις , γεμισε την τρυπα με χωμα και ανα διαστηματα πιεζε το χωμα για να κατσει και να παει παντου στο τελος ποτισε αρκετα . Τωρα το καλυτερο θα ηταν να παρεις ενα τσουβαλακι χωμα απο το φυτωριο και να ριξεις μεσα στην τρυπα, να βαλεις μεσα το φυτο και στο βουναλακι με το χωμα που εβγαλες απο το σκαψιμο να το αναμιξεις με το χωμα του φυτωρριου και να γεμισεις την τρυπα . Αυτο ειναι καλο για να εχει το φυτο θρεπτικα συστατικα και να το βοηθησεις να αναπτυξει τις ριζες του.

Αν εχει να προτείνει καποιος συμφορουμιτης κατι καλυτερο ευχαριστως

Aψογος ετσι ακριβως γινεται η μεταφυτευση στα αειθαλη για να αποκλεισουμε καθε πιθανοτητα αποτυχιας

Στην περιπτωση που θελουμε να μεταφυτευσουμε φυλλοβολο.
                      Πιανουμε το φυτο οσο πιο χαμηλα γινεται με τα δυο μας χερια κ τραβαμε με δυναμη ,εν αναγκη ζηταμε βοηθεια
                      Κοβουμε τις ριζες ομοιομορφα κ φυτευουμε το φυτο κατα προτιμηση αρχες Νοεμβριου πριν αρχισουν οι παγωνιες .Ενα κλαδεματακι στις περισσοτερες περιπτωσεις επιβαλλεται ,στην καρυδια απαγορευεται .

• D

Ο χρήστης Thodwris έγραψε:
                        αναποφευκτα καποια στιγμη θα φτασουν και στην καρδια του δεντρου. Η καρδια ειναι στο ψηλοτερο σημειο του δεντρου και δεν ειναι μεγαλυτερη απο ενα μπαλακι του τενις ισως και μικροτερο. Αν φαγωθει η καρδια η ζημια ειναι πλεον μη αναστρεψιμη.

Πρεπει λοιπον οσοι εχετε φοινικες και σας ενδιαφερει να τους σωσετε να τους ψεκαζετε με νηματοδη και χυτοζανη. Ειναι και τα δυο βιολογικα φαρμακα ακυνδηνα για τον ανθρωπο. Στην ουσια ειναι μικρο-οργανισμοι που τους βαζεις μεσα στο φοινικα και πανε και τρωνε τις νυμφες που δημιουργουν τα σκαθαρια μεσα σε αυτον.

Θοδωρη , ο ψεκασμος πρεπει να γινει στην καρδια του φοινικα ; η οποια ειναι και στο ψηλοτερο σημειο του φοινικα οπως λες ... ε ... τότε τον ηπια και γω και οι φοινικες πανηγυρικα
                        Θα πρεπει να φερω συνεργειο με γερανο για να κανει αυτην την δουλεια και αν χρειαζονται περισοτερα του ενος ψεκασματα μιλαμε για αιμοδοσια
                        Πριν κανα χρονο που ειχα μιλησει με εναν γεωπόνο μου ειχε πει για κατι σαν παγιδες που χρησιμοποιουσαν και εγκλοβιζονταν μεσα τα σκαθαρια . Το χεις ακουσει ή δοκιμασει να μου πεις εντυπωσεις ;

• T
                          thodwris last edited by

Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:

αναποφευκτα καποια στιγμη θα φτασουν και στην καρδια του δεντρου. Η καρδια ειναι στο ψηλοτερο σημειο του δεντρου και δεν ειναι μεγαλυτερη απο ενα μπαλακι του τενις ισως και μικροτερο. Αν φαγωθει η καρδια η ζημια ειναι πλεον μη αναστρεψιμη.

Θοδωρη , ο ψεκασμος πρεπει να γινει στην καρδια του φοινικα ; η οποια ειναι και στο ψηλοτερο σημειο του φοινικα οπως λες ... ε ... τότε τον ηπια και γω και οι φοινικες πανηγυρικα
                          Θα πρεπει να φερω συνεργειο με γερανο για να κανει αυτην την δουλεια και αν χρειαζονται περισοτερα του ενος ψεκασματα μιλαμε για αιμοδοσια
                          Πριν κανα χρονο που ειχα μιλησει με εναν γεωπόνο μου ειχε πει για κατι σαν παγιδες που χρησιμοποιουσαν και εγκλοβιζονταν μεσα τα σκαθαρια . Το χεις ακουσει ή δοκιμασει να μου πεις εντυπωσεις ;

πολυ σωστα η εκχυση πρεπει να γινετε απο το ψηλοερο σημειο στην καρδια και υπαρχει και ενα ειδικο καλαμι που πρεπει να εχει ο γεοπονος / κηπουρος για να το κανει σωστα. Αν εχει μια ψηλη σκαλα και το καλαμι που φτανει νομιζω μεχρι και +3 μετρα υψος τοτε μιλαμε για μια καλη αποσταση εκτος και αν οι φοινικες σου ειναι πανω απο 10 μετρα οποτε και η αξια τους ειναι ανεκτιμητη!

Οι ψεκασμοι τους χειμερηνους μηνες πρεπει να γινονται ανα 20μερο και κατα τους θερινους ανα 10 μερες!!!!

Τις παγιδες φερεμονης λες εσυ. Ειναι η μεγαλυτερη μπουρδα κατα την προσωπικη μου αποψη. Η φερεμονη ειναι μια ουσια που τα τραβαει τα σκαθαρια σαν την πορτοκαλαδα τις μελισες. Αφενος δεν εχω δει καμια παγιδα να εχει πιασει ποτε κανενα απο αυτα και αφετερου φερνεις τον λυκο διπλα στην στανη με τα προβατα... μια στραβη να γινει τα οδηγησες απευθειας στους φοινικες σου! Δεν το προτεινω

Μην το παρεις στην πλακα το θεμα! Ειναι πολυ σοβαρη η κατασταση και αν κανεις μια βολτα στις γειτονιες της Βουλας _γλυφαδας - βουλιαγμενης που βλεπω οτι μενεις και εσυ, θα δεις οτι οι μισοι φοινικες ( Οι καναριοι σε πρωτη φαση και ολοι οι υπολοιποι αργοτερα ) εχουν ηδη χαθει και απλα ειναι θεμα χρονο για τους υπολοιπους. Αν δεν κανεις κατι ειναι σχεδον βεβαια πως θα τους χασεις συντομα και θα αναγκαστεις να πληρωσει και για να τους κοψεις μετα

• D

Καταλαβα τα πιασαμε τα λεφτά μας ...
                            Δεκα μετρα δεν νομιζω να ειναι , αλλα ενα 8άρι στην κορυφη θα ναι σιγουρα . Με σκαλα και 3 μετρο κονταρι δεν νομιζω να καταφερουμε να κανουμε δουλεια . Κοιτα δουλειες που ανοιξαμε τωρα ...
                            Εν το μεταξυ πριν 3 βδομαδες αναγκαστηκα να κοψω ενα 5+ μετρο leyland στον πισω κηπο του σπιτιου που εγινε ριγανη λογω του μυκητα που πιανουν ... και τωρα βλέπω εχει ξεκινησει αλλο ενα επισης 5μετρο που εχω στην φατσα την αντιστροφη μετρηση .
                            Δεν τα γουσταρω τα ψεκασματα και τα φαρμακα αλλα δεν βλέπω να την γλιτωνω .

Thanks thodwri

• K
                              kouk last edited by

Η ρίγανη που έχω, αν δεν την ποτίζω αρκετά συχνά (να μην μένει ποτέ το χώμα στεγνό) ξεραίνει κάποια κλαδάκια της.
                              Πόσο πότισμα θέλει?
                              Την πότιζα περίπου κάθε 5 μέρες. Και κοίταγα αν το νερό στο πιατάκι της γλάστρας έχει στεγνώσει τελείως.

• M
                                mjr last edited by

Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
                                Εγω εχω μια απορία για τη ελιτσα που εχω στο μπαλκονι μου , αν και το δεντρακι τα παει υπεροχα !
                                φτου φτου μην την ματιασω , ειναι τιγκα στις ελιτσες , εχει πλουσιο φυλλωμα και ο κορμος της εχει αρχισει και χοντραίνει.
                                Σημερα παρατηρησα σε μερικα φυλλα στην πανω πλευρα τους αυτα τα κιτρινα σημαδια και απο κατω ειχαν αυτα τα μαυρακια, εντομα ειναι ? δεν τα εχω ξαναδει , γενικα η ελιτσα ειναι πενταακαθαρη απο μαμουνια , αν ειναι μαμουνια να ανησυχώ ? να παρω θερινο πολτο να την ραντισω ?

Κατά 95% και απ' όσο μπορώ να δω στη φωτογραφία, πρόκειται για λεκάνιο σε πολύ ήπια μορφή. Ειναι δυνατή η καταπολέμησή του με θερινό πολτό, αλλά νομίζω πως αν δεν έχει μεγάλη έκταση καλό θα είναι με ένα πανάκι και σαπουνόνερο να τα καθαρίσεις και βλέπουμε .

Η ρίγανη που έχω, αν δεν την ποτίζω αρκετά συχνά (να μην μένει ποτέ το χώμα στεγνό) ξεραίνει κάποια κλαδάκια της.
                                Πόσο πότισμα θέλει?
                                Την πότιζα περίπου κάθε 5 μέρες. Και κοίταγα αν το νερό στο πιατάκι της γλάστρας έχει στεγνώσει τελείως.

Η ρίγανη

Αν διακρίνω σωστά, στη φωτογραφία είναι δενδρολίβανο. Μπορεί να ξεραίνει ορισμένα κλαδάκια, κοντά στη βάση τους λόγω και του περιορισμού του φωτός. Περισσότερο φυλλόπτωση στα σημεία εκείνα παρά ξήρανση. Αν τα κλαδάκια ξεραίνονται ολόκληρα τα αίτια είναι άλλα. Πάντως, το δενδρολίβανο αρέσκεται σε νεράκι. Προτείνω πότισμα ανά 3-4 μέρες .

• G

Drunkard
                                  Ειναι ενα μικρο εντομακι που τρεφεται με τους χυμους των φυλλων κ των καρπων αφηνοντας αυτους τους λεκεδες .

Κουκε

Να μεταφυτευσεις την ριγανη κ το θυμαρι στο εδαφος σε σημειο που θα τα βλεπει ο ηλιος πολλες ωρες την ημερα .
                                  Ειναι ανθεκτικα πολυετη φυτα που αναπτυσονται κ ανθιζουν τους καλοκαιρινους μηνες χωρις σταγονα νερο ,στην γλαστρα γινονται πολυ απαιτητικα κ δυσκολα .Αν θελεις στην βεραντα σου αρωματικα φυτα ντε κ καλα υπαρχει η αρμπαροριζα ,η μεντα ,ματζουρανα ,φασκομηλο

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                  • D
                                    dodger last edited by

Και βασιλικό

• G

Ειναι μονοετες κ δεν αντεχει το κρυο

• ?
                                        A Former User last edited by

Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
                                        Ειναι μονοετες κ δεν αντεχει το κρυο

Με τον βασιλικο δεν εχω προβλημα (προσωπικα) δεν εχει ξεραθει και εχουμε γλαστρες εδω και χρονια στο μπαλκονι. Εχει φαει και παγωνιες με περασμενους χιονιαδες.

• G

Δεν ειναι ολη η Ελλαδα παραλια σε καποιες περιοχες μονοετη φυτα γινονται πολυετη λογω ηπιου κλιματος .
                                          Ποτε χιονισε στο Αστρος

• K
                                            kouk last edited by

Η ρίγανη είναι που ξεραίνει κλαδάκια όταν δεν ποτίζεται κάθε 3 μέρες! Δενδρολίβανο και αρμπαρόριζα έχω. Το θυμάρι και η λεβάντα πάνε μια χαρά.

Thanks παίδες

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 14
                                            • 15
                                            • 42