-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Δοκίμασα εχθές το μεσημέρι τον πρώτο μου καφέ χωρίς τσιγάρο.....Χάλια γεύση!
Σε μαγαζί με 25 τραπέζια ήταν γεμάτα τα 4. Ρώτησα αν μπορώ να καπνίσω και ο σερβιτόρος σχεδόν περίλυπος απάντησε 'ισχύει η απαγόρευση...να ρωτήσω όμως το αφεντικό'.
Φεύγει και επιστρέφει με ένα πεντακάθαρο τασάκι και την παρότρυνση 'αν παραπονεθεί κανείς μην ανάψετε'. Παρατηρώ τους πελάτες , δεν μου έκανε κάποιος για 'ρουφιάνος' ή εύθικτος πολίτης. Τελικά συγκρατήθηκα και δεν έκανα τσιγάρο , ώστε να μην φέρω σε δύσκολη θέση κανέναν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου που θα μου κόστιζε ο καφές 53,00€).Σε αναζήτηση λοιπόν πλέον καφέ και εστιατορίων που υποτροπιάζουν ακόμα και τις λίγες φορές που βγαίνουμε !
ΥΓ:Πάντως όλοι οι πελάτες έσκαγαν από υγεία απ ότι είδα...τόσα χρόνια παθητικού καπνίσματος δεν κατάφεραν να τους εξοντώσουν...
Αυτό που θεωρείται αυτονόητο, δλδ η απαγόρευση καπνίσματος, σε χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία, εδώ δε μπορούμε να βάλουμε μυαλό κ να το εφαρμόσουμε. Ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο ξεκινά πρώτα από τον σεβασμό προς τον εαυτό μας, οπότε όποιος δε σέβεται τον εαυτό του κ καπνίζει, καταλαβαίνω πως του είναι δύσκολο να σεβαστεί τους μη καπνιστές.
Χωρίς διάθεση προσβολής προς εσένα φίλε, η μη εφαρμογή του νόμου ξεκινά από εσένα. Τη στιγμή που η κοπέλα σου λέει πως απαγορεύεται κ πως θα ρωτήσει το αφεντικό θα έπρεπε να συμμορφωθείς κ να λήξεις εκεί το θέμα. Μία ερώτηση έχω να κάνω προς όσους καπνίζουν: στο εξωτερικό κ μάλιστα στις ' πολιτισμένες' χώρες σχεδόν όλης της ΕΕ όπου απαγορεύεται το κάπνισμα συμμορφώνεστε κ βγαίνετε εκτός καταστήματος ή ζητάτε τασάκι να καπνίσετε μέσα; Μήπως εκεί ισχύει ο νόμος ' τουμπεκί'; Ή μήπως μαγκιά μόνο όπου παίρνει;
Αλλά κατήντησε στην Ελλάδα να γίνει νόμος η αναρχία κ ο ωχαδερφισμός. Να μην πάμε ποτέ μπροστά σε αυτόν τον τόπο... -
Παντως στην Πατρα εχω παει σε πολλα μαγαζια και σε ολα καπνιζουν...Και σε ολα τα μαγαζια εχει τασακι κανονικα στο τραπεζι
Οποτε και να θελει καποιος να συμμορφωθει με το νομο κατα πασα πιθανοτητα θα παρασυρθει...
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Δοκίμασα εχθές το μεσημέρι τον πρώτο μου καφέ χωρίς τσιγάρο.....
Χάλια γεύση!
Σε μαγαζί με 25 τραπέζια ήταν γεμάτα τα 4. Ρώτησα αν μπορώ να καπνίσω και ο σερβιτόρος σχεδόν περίλυπος απάντησε 'ισχύει η απαγόρευση...να ρωτήσω όμως το αφεντικό'.
Φεύγει και επιστρέφει με ένα πεντακάθαρο τασάκι και την παρότρυνση 'αν παραπονεθεί κανείς μην ανάψετε'. Παρατηρώ τους πελάτες , δεν μου έκανε κάποιος για 'ρουφιάνος' ή εύθικτος πολίτης. Τελικά συγκρατήθηκα και δεν έκανα τσιγάρο , ώστε να μην φέρω σε δύσκολη θέση κανέναν (συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου που θα μου κόστιζε ο καφές 53,00€).Σε αναζήτηση λοιπόν πλέον καφέ και εστιατορίων που υποτροπιάζουν ακόμα και τις λίγες φορές που βγαίνουμε !
ΥΓ:Πάντως όλοι οι πελάτες έσκαγαν από υγεία απ ότι είδα...τόσα χρόνια παθητικού καπνίσματος δεν κατάφεραν να τους εξοντώσουν...
Αυτό που θεωρείται αυτονόητο, δλδ η απαγόρευση καπνίσματος, σε χώρες της ΕΕ και στην Τουρκία, εδώ δε μπορούμε να βάλουμε μυαλό κ να το εφαρμόσουμε. Ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο ξεκινά πρώτα από τον σεβασμό προς τον εαυτό μας, οπότε όποιος δε σέβεται τον εαυτό του κ καπνίζει, καταλαβαίνω πως του είναι δύσκολο να σεβαστεί τους μη καπνιστές.
Χωρίς διάθεση προσβολής προς εσένα φίλε, η μη εφαρμογή του νόμου ξεκινά από εσένα. Τη στιγμή που η κοπέλα σου λέει πως απαγορεύεται κ πως θα ρωτήσει το αφεντικό θα έπρεπε να συμμορφωθείς κ να λήξεις εκεί το θέμα. Μία ερώτηση έχω να κάνω προς όσους καπνίζουν: στο εξωτερικό κ μάλιστα στις ' πολιτισμένες' χώρες σχεδόν όλης της ΕΕ όπου απαγορεύεται το κάπνισμα συμμορφώνεστε κ βγαίνετε εκτός καταστήματος ή ζητάτε τασάκι να καπνίσετε μέσα; Μήπως εκεί ισχύει ο νόμος ' τουμπεκί'; Ή μήπως μαγκιά μόνο όπου παίρνει;
Αλλά κατήντησε στην Ελλάδα να γίνει νόμος η αναρχία κ ο ωχαδερφισμός. Να μην πάμε ποτέ μπροστά σε αυτόν τον τόπο...Οι υπερβολές και η ανταγωνιστική συμπεριφορά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό των συζητήσεων στα πλαίσια του forum μάλλον.
Αυτονόητο θεωρείται στην Τουρκία και η παρουσία χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων καθώς και η μαντήλα στο κεφάλι των γυναικών. Αντίθετα στην πολιτισμένη Ευρώπη , που μεγάλη μερίδα από εμάς θεωρεί πρότυπο , γίνεται κυνήγι μαγισσών στο πρόσωπο και στις πλάτες οικονομικών μεταναστών. Οπότε άστοχες οι συγκρίσεις.Αφορισμοί του στυλ 'οι καπνιστές δεν σέβονται τον εαυτό τους = αυτονόητο ότι δεν σέβονται τον συνάνθρωπό τους' μόνο παιδαριώδεις ακούγονται.
Η εξαγωγή ευκόλων συμπερασμάτων καλό είναι να αποφεύγεται.
Ούτε τασάκι ζήτησα , ούτε και κάπνισα εφ οον αυτό μου διατέθηκε.
Προσπάθησα απλώς να καταδείξω (με την αναφορά του γεγονότος) ότι η πρακτική του καπνίσματος είναι συνυφασμένη με την έννοια της εξόδου για μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας.
Παράλληλα , μεγάλη μερίδα καταστηματαρχών εστίασης και διασκέδασης θεωρεί οτι οι καπνιστές (έχουμε χάσει κάθε άλλη ιδιότητά μας βλέπεις και μας απομένει μόνο αυτή του καπνιστή) είναι σημαντικό κομάτι του τζίρου τους και δεν θέλει να τον χάσει.Αν τέλος πάντων η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος και ο διωγμός των καπνιστών από τον κοινωνικό ιστό βοηθήσει στην πρόοδο αυτού του τόπου....ε , ας μας κόψουν 2 δάχτυλα σε κάθε χέρι.
Μήπως η πρόοδος όμως πρέπει να ξεκινήσει από άλλα σημεία....πχ από την αύξηση των συντάξεων πείνας , από την καταπολέμηση της ανεργίας , από την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος κλπ...
-
Αντικειμενικά δεν νομίζω να είναι πιο εύκολο να γίνουν τα 3 παραδείγματα που λες πρώτα... Ιδίως αυτό της ανεργίας
-
Ξερεις ποσο κοστιζει ενας καπνιστης στο ελληνικο δημοσιο?(απο ιατροφαρμακευτικη πλευρα)
Και δεν ειμαι μισανθρωπος η κατι αλλο,δε σου ειπα πχ να βγαλει καποιος καρκινο,η να εχει ενα ατυχημα,εκει ειναι money well spend,ομως να πληρωνουμε αυτους που με το ζορι καταστρεφουν τον οργανισμο τους ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ να καταστρεφουν και τους αλλους μου ακουγεται too much.Ισως τα λεφτα που θα εξοικονομηθουν αρκουν για ολα οσα ανεφερες.Παντα φιλικα,χρισιμοποιω σκληρη γλωσσα για να γινω κατανοητος
-
Οι υπερβολές και η ανταγωνιστική συμπεριφορά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό των συζητήσεων στα πλαίσια του forum μάλλον.
Αυτονόητο θεωρείται στην Τουρκία και η παρουσία χιλιάδων πολιτικών κρατουμένων καθώς και η μαντήλα στο κεφάλι των γυναικών. Αντίθετα στην πολιτισμένη Ευρώπη , που μεγάλη μερίδα από εμάς θεωρεί πρότυπο , γίνεται κυνήγι μαγισσών στο πρόσωπο και στις πλάτες οικονομικών μεταναστών. Οπότε άστοχες οι συγκρίσεις.φίλε μου δε θέλω να επιβάλω τη γνώμη μου.
επίσης απαντήσεις με αερολογίες για μαντήλες κτλ που είναι εκτός θέματος δεν τις δέχομαι... γιατί πολύ απλά είναι άκαιρες. Και αν δε θεωρείς την ευρώπη πρότυπο, πες μου γιατί όλος ο τρόπος ζωής σου βασίζεται στους δυτικούς? Αμάξι Ιταλικό, καφές εσπρέσσο, παντελόνι levi's, μπλούζα gap κ άλλα πολλά ευρωπαϊκά κ αμερικάνικα πρότυπα... (μιλώ γενικότερα..., δεν ξέρω ακριβώς κ τι αγοράζεις )
Αλλά σε παρακαλώ φίλε, δεν έχω τη διάθεση να βάλω μυαλό σε άτομα που δεν είναι διατεθημένα να αλλάξουν κ ξεκινούν συζήτηση υπό αρνητική άποψη... -
Αν τέλος πάντων η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος και ο διωγμός των καπνιστών από τον κοινωνικό ιστό βοηθήσει στην πρόοδο αυτού του τόπου....ε , ας μας κόψουν 2 δάχτυλα σε κάθε χέρι.
Εσείς οι καπνιστές που φωνάζετε να βρείτε το δίκιο σας φτάνετε στο σημείο να λέτε 'ας μας κόψουν 2 δάχτυλα σε κάθε χέρι' αλλά δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς σας πόσες φορές διερωτήθηκαν οι άνθρωποι που επιβαρύνεται η υγεία τους (δηλαδή όχι μόνο ενοχλούνται, αλλά επιβαρύνονται λόγω κάποιας οποιαδήποτε κατάστασης υγείας) 'ε αφού το κράτος δε θέλει να μας προστατέψει ας μας κόψει τη μύτη μας και να μας ξεριζώσει τα πνευμόνια'
Άραγε αν θα υπήρχαν φόρουμ την εποχή που απαγορεύτηκε το κάπνισμα στα αεροπλάνα, πάλι οι ίδιες παιδαριώδεις και απάνθρωπες δικαιολογίες θα ακούγονταν ή οι εποχή μας μάς έκανε έτσι μισανθρώπους;
Εύγε νεοέλληνα. Που κατάντησες τη λέξη αυτή βρισιά.
-
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Ξερεις ποσο κοστιζει ενας καπνιστης στο ελληνικο δημοσιο?(απο ιατροφαρμακευτικη πλευρα)
Και δεν ειμαι μισανθρωπος η κατι αλλο,δε σου ειπα πχ να βγαλει καποιος καρκινο,η να εχει ενα ατυχημα,εκει ειναι money well spend,ομως να πληρωνουμε αυτους που με το ζορι καταστρεφουν τον οργανισμο τους ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ να καταστρεφουν και τους αλλους μου ακουγεται too much.Ισως τα λεφτα που θα εξοικονομηθουν αρκουν για ολα οσα ανεφερες.Παντα φιλικα,χρισιμοποιω σκληρη γλωσσα για να γινω κατανοητος
Οχι δεν έχω στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν πόσο κοστίζει ο καπνιστής στο Ελληνικό δημόσιο.
Οι καπνιστές άραγε δεν καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές?Στα 43 μου και έχοντας ένσημα από το 1990 δεν κόστισα δραχμή ή ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο , μάλιστα το ΙΚΑ μου έκανε την μεγάλη τιμή να με αποζημειώσει με 40 ολόκληρα ευρώ το 2003 για τα 7 ράμματα του εργατικού ατυχήματος που είχα και να καλύψει τον εργοδότη μου .
Ας βρούμε πρώτα που πήγαν τα λεφτά των Ταμείων (βλέπε εξετάσεις εξωσωματικής σε συνταξιούχους άνδρες) και μετά υπολογίζουμε αν επαρκούν τα προς σπατάλη νοσήλεια καρκινοπαθών για την καταπολέμηση της ανεργίας .Πάντως αυτή την μονομανία που διακατέχει τους αντικαπνιστές , να πιστεύουν ότι κοιμόμαστε και ξυπνάμε με μοναδική έγνοια , στόχο και απαίτηση να πάρουμε στον τάφο και πολλούς άλλους μαζί μας , ειλικρινά δεν την καταλαβαίνω.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
φίλε μου δε θέλω να επιβάλω τη γνώμη μου.
επίσης απαντήσεις με αερολογίες για μαντήλες κτλ που είναι εκτός θέματος δεν τις δέχομαι... γιατί πολύ απλά είναι άκαιρες. Και αν δε θεωρείς την ευρώπη πρότυπο, πες μου γιατί όλος ο τρόπος ζωής σου βασίζεται στους δυτικούς? Αμάξι Ιταλικό, καφές εσπρέσσο, παντελόνι levi's, μπλούζα gap κ άλλα πολλά ευρωπαϊκά κ αμερικάνικα πρότυπα... (μιλώ γενικότερα..., δεν ξέρω ακριβώς κ τι αγοράζεις )
Αλλά σε παρακαλώ φίλε, δεν έχω τη διάθεση να βάλω μυαλό σε άτομα που δεν είναι διατεθημένα να αλλάξουν κ ξεκινούν συζήτηση υπό αρνητική άποψη...Δεν μπορεί η Τουρκία να είναι πρότυπο μόνο στην απαγόρευση του καπνίσματος , καλό είναι να βλέπουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της.
Φίλε PeterPan , πέτυχες το αυτοκίνητο , έπεσες έξω στα υπόλοιπα .
Συνεχίζεις όμως (χωρίς αυτό να είναι προσωπική μομφή) όπως και άλλοι συνομιλητές να θεωρείται δεδομένο ότι οι καπνιστές θέλουν το κακό όλων των υπολοίπων.
Δεν κάπνισα ποτέ σε κλειστό δημόσιο χώρο , δεν κάπνισα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ τότε που ακόμα επιτρέπονταν το κάπνισμα , όταν πήγαινα σε σπίτια φίλων μη καπνιστών έβγαινα στο μπαλκόνι να καπνίσω ή χωνόμουν κάτω από τον αποροφητήρα της κουζίνας όπως μου υποδείκνυαν κλπ κλπ.Δεν είναι αρνητική άποψη να θέλεις να μπορείς να βγεις να πιεις ένα ποτό ή να πας σε μια ταβέρνα και να κάνεις 2-3 τσιγάρα υπό προυποθέσεις (χώρος καπνιστών). Τόσο απλά.
-
και μια σχετικη ειδηση..
http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6 ... a-tasakia/
το τελειωμα ειναι ολα τα λεφτα
'Έτσι λοιπόν, από σήμερα επαναφέρουν στα τραπέζια τα σταχτοδοχεία, καλώντας τους καπνιστές να βγουν και να διασκεδάσουν.'
Λες και αν δεν χαρμανιασει ο ανθρωπος δεν μπορει να διασκεδασει ε...
-
Λίστα με ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με το νέο νόμο που αφορά το κάπνισμα κυκλοφόρησε από κρατικές υπηρεσίες και αυτή η λίστα σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr έφτασε και στην εσωτερική αλληλογραφία του Νομάρχη Τρικάλων Ηλία Βλαχογιάννη.
http://www.trikalanews.gr/article/18384/
Ανώνυμοι καταγγέλοντες!
Καλό! -
Ο χρήστης nosferatu_gr έγραψε:
Ξερεις ποσο κοστιζει ενας καπνιστης στο ελληνικο δημοσιο?(απο ιατροφαρμακευτικη πλευρα)Ποσο?
Τουλαχιστον,στο δικο μου βιβλιαριο, το μονο εξοδο που εχω κανει ειναι γυαλια μυωπιας... (Οπως και η υπολοιπη οικογενεια μου, ας μπω λοιπον στο περιθωριο επειδη ειμαι δαπανηρος. )
Απο την αλλη, ποσους φορους πληρωνει ο καπνιστης που καταληγουν παλι στο δημοσιο?
επίσης απαντήσεις με αερολογίες για μαντήλες κτλ που είναι εκτός θέματος δεν τις δέχομαι... γιατί πολύ απλά είναι άκαιρες.
Μα ολο το τοπικ βασιζεται σε αερολογιες: παραδειγματα με αμαξια, με αγελαδες, με σκατα, με ναρκωτικα, με κλανιες, με μπατσες, με το τι κανει η Ευρωπη κτλ κτλ
Και δε δεχεσαι ακομα μια αερολογια?Εσείς οι καπνιστές
Εμεις οι καπνιστες και εσεις οι μη καπνιστες. Ομορφα.
Δεν μπορεί η Τουρκία να είναι πρότυπο μόνο στην απαγόρευση του καπνίσματος , καλό είναι να βλέπουμε και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της.
Συνεχίζεις όμως (χωρίς αυτό να είναι προσωπική μομφή) όπως και άλλοι συνομιλητές να θεωρείται δεδομένο ότι οι καπνιστές θέλουν το κακό όλων των υπολοίπων.
Δεν κάπνισα ποτέ σε κλειστό δημόσιο χώρο , δεν κάπνισα σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ τότε που ακόμα επιτρέπονταν το κάπνισμα , όταν πήγαινα σε σπίτια φίλων μη καπνιστών έβγαινα στο μπαλκόνι να καπνίσω ή χωνόμουν κάτω από τον αποροφητήρα της κουζίνας όπως μου υποδείκνυαν κλπ κλπ.Δεν είναι αρνητική άποψη να θέλεις να μπορείς να βγεις να πιεις ένα ποτό ή να πας σε μια ταβέρνα και να κάνεις 2-3 τσιγάρα υπό προυποθέσεις (χώρος καπνιστών). Τόσο απλά.
+1000
-
Η δημιουργία χώρων διασκέδασης όπου ο καπνιστής θα μπορεί να καπνίζει σε κλειστό δημόσιο χώρο χωρίς να ενοχλεί και να βλάπτει τους μη καπνιστές της παρέας του είναι ανεφάρμοστη και απέτυχε όπου δοκιμάστηκε. Δεν μιλάω σε θεωρητική βάση, είναι πράγματα που βιώνουμε καθημερινά και έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Επίσης έχω εξηγήσει γιατί ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε καπνιστές και μη για να διασκεδάσουν είναι απαράδεκτος και επίσης ανεφάρμοστος. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι ένας φαύλος κύκλος. Όσο επιτρέπουμε το ανεξέλεγκτο κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι χρήστες και τόσο περισσότερο μεγαλώνουν οι πιέσεις για να επιτραπεί παντού και πάλι, εις βάρος της δημόσιας υγείας.
Σε απάντηση αυτού, έχουμε:
- Παραδείγματα του στυλ: >Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
(ευχαριστούμε που μένεις μακριά από υπερβολές, Κωνσταντίνε , μην αφήνεις τις στατιστικές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας να ταράξουν την ησυχία σου)
- Προτάσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί σε καμία χώρα με επιτυχία στην πράξη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εμείς οι Έλληνες. Μεταξύ μας, μας συμφέρει να προβάλουμε θεωρίες -μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ανεφάρμοστες μπορούμε να συνεχίζουμε με τις συνήθειες μας σαν να μην άλλαξε τίποτα.
Ο μόνος τρόπος για να πάψουν να βλάπτονται οι μη καπνιστές ενώ παράλληλα επιτρέπεται το κάπνισμα σε κάποιους κλειστούς δημόσιους χώρους είναι αν με κάποιο μαγικό τρόπο διαχωρίσουμε τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες, καπνιστές και μη. Οι παρέες από εδώ και στο εξής θα μπορούν να δημιουργούνται μόνο έτσι. Πόσοι άραγε θα ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη; Δεν σας κρύβω ότι βρίσκω ιδιαίτερα ειρωνικό και ανησυχητικό σε μια εποχή που όλοι κόπτονται για την ελεύθερη πρόσβαση ανθρώπων και ιδεών σε όλα τα μέρη κάποιοι να ευαγγελίζονται τέτοιου είδους διαχωρισμούς. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν θέλουν να βγαίνουν έξω για να κάνουν τα τσιγαράκια τους.
Και το κορυφαίο; Να κατηγορούν για φασισμό όσους προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι όλοι θα έχουν την ίδια δυνατότητα να πάνε, να διασκεδάσουν και να εργαστούν σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.Ευτυχώς που έχουμε τον Ιταλάκια και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.
-
Χρηστο, αλλαζοντας μερικες λεξεις στο κειμενο σου , μεταμορφωνεται. Πχ:
Η δημιουργία χώρων διασκέδασης όπου ο μη καπνιστής θα μπορεί να αναπνεει σε κλειστό δημόσιο χώρο χωρίς να ενοχλείται είναι εφαρμοσιμη και πέτυχε όπου δοκιμάστηκε.
Επίσης έχω εξηγήσει γιατί ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε καπνιστές και μη για να διασκεδάσουν είναι απαράδεκτος και επίσης ανεφάρμοστος.
Τοτε, ας μη κανουμε διαχωρισμους. Ας αφησουμε τους επαγγελματιες να επιλεξουν, ας αφησουμε τους πελατες να επιλεξουν επισης. Εαν υπαρχει ζητηση για 'καθαρα' μαγαζια, σιγουρα θα βρεθει καποιος επιχειρηματιας που θα το εκμεταλευτει.
-
Ειναι ανεφαρμοστο λεμε, δεν θα οδηγησει πουθενα
-
Ο χρήστης zeppelin έγραψε:
Ειναι ανεφαρμοστο λεμε, δεν θα οδηγησει πουθεναAφου δεν εχει εφαρμοστει στην χωρα μας, πως ειμαστε σιγουροι?
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Η δημιουργία χώρων διασκέδασης όπου ο καπνιστής θα μπορεί να καπνίζει σε κλειστό δημόσιο χώρο χωρίς να ενοχλεί και να βλάπτει τους μη καπνιστές της παρέας του είναι ανεφάρμοστη και απέτυχε όπου δοκιμάστηκε. Δεν μιλάω σε θεωρητική βάση, είναι πράγματα που βιώνουμε καθημερινά και έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Επίσης έχω εξηγήσει γιατί ο διαχωρισμός των ανθρώπων σε καπνιστές και μη για να διασκεδάσουν είναι απαράδεκτος και επίσης ανεφάρμοστος. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι ένας φαύλος κύκλος. Όσο επιτρέπουμε το ανεξέλεγκτο κάπνισμα σε κλειστούς δημόσιους χώρους, τόσο πιο πολύ αυξάνονται οι χρήστες και τόσο περισσότερο μεγαλώνουν οι πιέσεις για να επιτραπεί παντού και πάλι, εις βάρος της δημόσιας υγείας.Σε απάντηση αυτού, έχουμε:
- Παραδείγματα του στυλ: >ΥΓ:Πάντως όλοι οι πελάτες έσκαγαν από υγεία απ ότι είδα...τόσα χρόνια παθητικού καπνίσματος δεν κατάφεραν να τους εξοντώσουν...
(ευχαριστούμε που μένεις μακριά από υπερβολές, Κωνσταντίνε , μην αφήνεις τις στατιστικές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας να ταράξουν την ησυχία σου)
- Προτάσεις που δεν έχουν εφαρμοστεί σε καμία χώρα με επιτυχία στην πράξη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε εμείς οι Έλληνες. Μεταξύ μας, μας συμφέρει να προβάλουμε θεωρίες -μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι ανεφάρμοστες μπορούμε να συνεχίζουμε με τις συνήθειες μας σαν να μην άλλαξε τίποτα.
Ο μόνος τρόπος για να πάψουν να βλάπτονται οι μη καπνιστές ενώ παράλληλα επιτρέπεται το κάπνισμα σε κάποιους κλειστούς δημόσιους χώρους είναι αν με κάποιο μαγικό τρόπο διαχωρίσουμε τους ανθρώπους σε 2 κατηγορίες, καπνιστές και μη. Οι παρέες από εδώ και στο εξής θα μπορούν να δημιουργούνται μόνο έτσι. Πόσοι άραγε θα ήθελαν μια τέτοια εξέλιξη; Δεν σας κρύβω ότι βρίσκω ιδιαίτερα ειρωνικό και ανησυχητικό σε μια εποχή που όλοι κόπτονται για την ελεύθερη πρόσβαση ανθρώπων και ιδεών σε όλα τα μέρη κάποιοι να ευαγγελίζονται τέτοιου είδους διαχωρισμούς. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν θέλουν να βγαίνουν έξω για να κάνουν τα τσιγαράκια τους.
Και το κορυφαίο; Να κατηγορούν για φασισμό όσους προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι όλοι θα έχουν την ίδια δυνατότητα να πάνε, να διασκεδάσουν και να εργαστούν σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους.Ευτυχώς που έχουμε τον Ιταλάκια και μας επαναφέρει στην πραγματικότητα.
Λίγο χιούμορ αγαπητέ Χρήστο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν...
Φυσικά , οι κατηγοριοποίηση (σε 2 δηλαδή κατηγορίες ) σε ενοχλεί. Η μαζικοποίηση από την άλλη , βλέπω σε βρίσκει σύμφωνο στο όνομα κάποιου ιερού σκοπού (προστασία της Δημόσιας Υγείας μάλλον).
Διαφαίνεται από τα γραφόμενά μου ότι αφού μου απαγορεύεται δια νόμου να καπνίσω σε κλειστό χώρο , αρνούμαι να βγω να καπνίσω έξω?
Αλήθεια οι φίλοι εδώ , μη καπνιστές , αντικαπνιστές , παθητικοί καπνιστές , πως διασκέδαζαν όλα αυτά τα χρόνια που ως Ελληνες καπνίζαμε θεριακλίδικα?
Πήγε κάποιος στο χώρο διασκέδασης που ικανοποιούσε τα μουσικά του γούστα - που συναντούσε την παρέα του - που ...- που... , και έφυγε γιατί κάποιοι κάπνιζαν? -
Ναι,εγώ
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Τοτε, ας μη κανουμε διαχωρισμους. Ας αφησουμε τους επαγγελματιες να επιλεξουν, ας αφησουμε τους πελατες να επιλεξουν επισης. Εαν υπαρχει ζητηση για 'καθαρα' μαγαζια, σιγουρα θα βρεθει καποιος επιχειρηματιας που θα το εκμεταλευτει.Και αν βρεθεί; Πάλι όσοι καπνίζουν θα τραβούν τις παρέες τους στα μαγαζιά όπου φουμάρουν. Για να μπορέσει να γίνει αυτό που προτείνεις, πρέπει να γίνει αυστηρός διαχωρισμός του κόσμου σε καπνιστές και μη. Είσαι σίγουρος ότι θέλεις μια τέτοια εξέλιξη;
Η προσωπική μου εντύπωση είναι ότι ούτε την θέλεις, ούτε πιστεύεις/'φοβάσαι' ότι υπάρχει περίπτωση να συμβεί. Εκτός αν ελπίζεις ότι σε κάποια στιγμή θα καπνίζουν όλοι οπότε θα λυθεί το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο. Μέχρι να πραγματοποιηθεί αυτό όμως (και -ναι- το πιστεύω ότι είναι διακαής πόθος πολλών καπνιστών), όσα γράφεις είναι απλά δικαιολογίες για να συνεχίσουμε τον παραλογισμό χωρίς να αλλάξουμε απολύτως τίποτα.
Αλήθεια οι φίλοι εδώ , μη καπνιστές , αντικαπνιστές , παθητικοί καπνιστές , πως διασκέδαζαν όλα αυτά τα χρόνια που ως Ελληνες καπνίζαμε θεριακλίδικα?
Κωνσταντίνε, πριν αρκετά χρόνια, είχαμε χρήση καρκινογόνων ουσιών σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας μας όπως ο μόλυβδος και ο αμίαντος. Πως ζούσαμε τόσα χρόνια με αυτά; Πως μπορούσαμε να οδηγούμε το αυτοκίνητο μας, πως σπούδαζαν τα παιδιά μας σε σχολεία που είχαν τέτοιες στέγες και πως πίναμε νερό από σωλήνες φτιαγμένους από το επικίνδυνο αυτό υλικό;
Πήγε κάποιος στο χώρο διασκέδασης που ικανοποιούσε τα μουσικά του γούστα - που συναντούσε την παρέα του - που ...- που... , και έφυγε γιατί κάποιοι κάπνιζαν?
Και αν δεν έφυγε τι σημαίνει; Μήπως ότι ενοχλήθηκε ή βλάφτηκε λιγότερο; Μην μπερδεύεις την αποδοχή πραγμάτων που δεν μπορείς να αλλάξεις με συναίνεση, είναι τραγικό λάθος.
-
Αλήθεια οι φίλοι εδώ , μη καπνιστές , αντικαπνιστές , παθητικοί καπνιστές , πως διασκέδαζαν όλα αυτά τα χρόνια που ως Ελληνες καπνίζαμε θεριακλίδικα?Ανεχονταν? δεν πηγαιναν ή εβγαιναν πιο αραια? δυσανασχετουσαν? Έχει σημασια?
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)