-
Γεια σας παιδια. Παω για το πρωτο μου αυτοκινητο και η Αλφα 147 ειναι η πρωτη μου προτιμηση. Πιστευω πως θα συμφωνησετε μαζι μου στο οτι ειναι πολλα πραγματα αλλα οχι φτηνο Επειδη βομβαρδιζομαι απο σχολια του τυπου 'μακρια απο Αλφα... ' (μεχρι και η κοπελια μου δεν θελει να το ακουει) μπορειτε να μου πειτε τι τελικα 'βγαζει' απο ζημιες? Με ενδιαφερει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και το κοστος των service.
Ξερετε ποτε θα ερθει η 147 facelift?
Ολες οι γνωμες ειναι ευπροσδεκτες... -
Ο χρήστης seagull έγραψε:
Ξερετε ποτε θα ερθει η 147 facelift?Παρουσιάζεται στην έκθεση του παρισιού το Σεπτέμβριο. Ελλάδα μάλλον Νοέμβριο?
-
Ο χρήστης seagull έγραψε:
Γεια σας παιδια. Παω για το πρωτο μου αυτοκινητο και η Αλφα 147 ειναι η πρωτη μου προτιμηση. Πιστευω πως θα συμφωνησετε μαζι μου στο οτι ειναι πολλα πραγματα αλλα οχι φτηνο Επειδη βομβαρδιζομαι απο σχολια του τυπου 'μακρια απο Αλφα... ' (μεχρι και η κοπελια μου δεν θελει να το ακουει) μπορειτε να μου πειτε τι τελικα 'βγαζει' απο ζημιες? Με ενδιαφερει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ και το κοστος των service.
Ολες οι γνωμες ειναι ευπροσδεκτες...Αν είσαι το ίδιο τυχερός ή άτυχος με την πλειοψηφία των κατόχων που γράφουν στο forum τότε πιθανόν να σου βγάλει ένα προβληματικό variator στα δύο χρόνια (αλλάζεται στην εγγύηση) και τίποτα άλλο. Καθόλου άσχημα για ένα '''αναξιόπιστο μοντέλο''' ε?
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Μετά από 1600 χλμ στις διακοπές επέστρεψα με το αμάξι να έχει ένα μικρό προβληματάκι. Συγκεκριμένα απέκτησα τρεις παράλληλες γρατζουνιές (Η μία κάτω από την άλλη) στη δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου μετά από αποτυχημένο παρκάρισμα... (Εδώ βρίζετε ελεύθερα). Το θετικό έιναι ότι οι γρατζουνιές δεν έχουν βάθος, είναι απλά επίπεδες, έχει μόνο φύγει ελαφρώς το χρώμα. Προσπάθησα να τις διώξω με ειδικό κερί, μία δυο τρεις φορές δεν ήθελα να το πιέσω περισσότερο μην κάνω ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου.
Κι εδώ θέλω βοήθεια: Δε θέλω να μπλέξω με αντιπροσωπεία γιατί φοβάμαι ότι θα ζητήσει πολλά. Πριν πάω σε φαναρτζή, ξέρετε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου; Έχω ακούσει για μπουκαλάκια με χρώμα (Σε στυλ μπλάνκο είναι, και με το πινέλο που έχει βάφεις στο σημείο που έφυγε το χρώμα), αλλά ίσως δεν κάνω καλή δουλειά και μέινει λεκιές στο χρώμα (Ότι χειρότερο...). Να ξαναπώ έχει φύγει απλά το χρώμα (3 γραμμές). Η γρατζουνιά δεν έχει βάθος. Όποιος έχει υπόψιν κάποια λύση... Ευχαριστώ προκαταβολικά!Πρίν κάνεις κάποια ενέργεια μόνος σου κάνε μια ερώτηση σε κάποιο φανοποιείο μήπως με κάποια αλοιφη μπορέσουν και κάνουν κάτι χωρίς να στο βάψουν.Η αλοιφή με το κερί που το πέρασες δεν κάνει τίποτα,όσες φορές και να περάσεις όση δύναμη και να ασκήσεις δεν θα καταφέρεις το παραμικρό.Τώρα αν θες να ασχοληθείς προσωπικά και εφόσον οι γρατζουνιές δεν είναι βαθειές όπως λες θα αγοράσεις απο αξεσουάρ αυτοκινήτων μια καλή αλοιφή για γρατζουνιές(π.χ.Ξέρω πως η αλοιφή της Eagle F1 για γρατζουνιές είναι πάρα πολύ καλή από προσωπική πείρα,προσοχή...γιατί υπάρχει και Eagle F1 κερί μην μπερδευτείς).Πέρνας σε σκιερό πάντα μέρος το σημείο που θες με ένα βαμβακερό πανί,αφήνεις να στεγνώσει η αλοιφή και ύστερα με ένα άλλο καθαρό βαμβακερό πανί ασκώντας πολύ ελαφριά δύναμη το σκουπίζεις.Μπορείς να το περάσεις και δεύτερο και τρίτο χέρι αν θες.Αν δεις ότι έκανες δουλειά τότε το περνάς με την αλοιφή το κερί που έχεις για να γυαλίσει.Πάντως από αυτά που περιγράφεις θα πρέπει με τον τρόπο που σου λέω να φύγουν οι γρατζουνιές.
Για μία ακόμη φορά ευχαριστώ για τη βοήθεια! όπως είπε κι akis akis μιλάμε για άμεση εξυπηρέτηση!
-
Ο χρήστης f104 έγραψε:
Μετά από 1600 χλμ στις διακοπές επέστρεψα με το αμάξι να έχει ένα μικρό προβληματάκι. Συγκεκριμένα απέκτησα τρεις παράλληλες γρατζουνιές (Η μία κάτω από την άλλη) στη δεξιά πόρτα του αυτοκινήτου μετά από αποτυχημένο παρκάρισμα... (Εδώ βρίζετε ελεύθερα). Το θετικό έιναι ότι οι γρατζουνιές δεν έχουν βάθος, είναι απλά επίπεδες, έχει μόνο φύγει ελαφρώς το χρώμα. Προσπάθησα να τις διώξω με ειδικό κερί, μία δυο τρεις φορές δεν ήθελα να το πιέσω περισσότερο μην κάνω ζημιά στο χρώμα του αυτοκινήτου.
Κι εδώ θέλω βοήθεια: Δε θέλω να μπλέξω με αντιπροσωπεία γιατί φοβάμαι ότι θα ζητήσει πολλά. Πριν πάω σε φαναρτζή, ξέρετε αν υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω μόνος μου; Έχω ακούσει για μπουκαλάκια με χρώμα (Σε στυλ μπλάνκο είναι, και με το πινέλο που έχει βάφεις στο σημείο που έφυγε το χρώμα), αλλά ίσως δεν κάνω καλή δουλειά και μέινει λεκιές στο χρώμα (Ότι χειρότερο...). Να ξαναπώ έχει φύγει απλά το χρώμα (3 γραμμές). Η γρατζουνιά δεν έχει βάθος. Όποιος έχει υπόψιν κάποια λύση... Ευχαριστώ προκαταβολικά!Πρίν κάνεις κάποια ενέργεια μόνος σου κάνε μια ερώτηση σε κάποιο φανοποιείο μήπως με κάποια αλοιφη μπορέσουν και κάνουν κάτι χωρίς να στο βάψουν.Η αλοιφή με το κερί που το πέρασες δεν κάνει τίποτα,όσες φορές και να περάσεις όση δύναμη και να ασκήσεις δεν θα καταφέρεις το παραμικρό.Τώρα αν θες να ασχοληθείς προσωπικά και εφόσον οι γρατζουνιές δεν είναι βαθειές όπως λες θα αγοράσεις απο αξεσουάρ αυτοκινήτων μια καλή αλοιφή για γρατζουνιές(π.χ.Ξέρω πως η αλοιφή της Eagle F1 για γρατζουνιές είναι πάρα πολύ καλή από προσωπική πείρα,προσοχή...γιατί υπάρχει και Eagle F1 κερί μην μπερδευτείς).Πέρνας σε σκιερό πάντα μέρος το σημείο που θες με ένα βαμβακερό πανί,αφήνεις να στεγνώσει η αλοιφή και ύστερα με ένα άλλο καθαρό βαμβακερό πανί ασκώντας πολύ ελαφριά δύναμη το σκουπίζεις.Μπορείς να το περάσεις και δεύτερο και τρίτο χέρι αν θες.Αν δεις ότι έκανες δουλειά τότε το περνάς με την αλοιφή το κερί που έχεις για να γυαλίσει.Πάντως από αυτά που περιγράφεις θα πρέπει με τον τρόπο που σου λέω να φύγουν οι γρατζουνιές.
Για μία ακόμη φορά ευχαριστώ για τη βοήθεια! όπως είπε κι akis akis μιλάμε για άμεση εξυπηρέτηση!
Ολες οι γνωμες ειναι ευπροσδεκτες...Seagull είμαι νέος οδηγός κι έτσι δε θα σου μιλήσω εκ πείρας. Για το πόσο συχνά θέλει service η Άλφα υπάρχουν πολλοί πιο έμπειροι οδηγοί από εμένα στο forum που μπορούν να σε βοηθήσουν. Ήδη ο droemmen σου απάντησε για το variator. Εγώ απλά να προσθέσω ότι πλέον η 147 έχει 4 χρόνια που κυκλοφορεί και ίσως και αυτό το πρόβλημα να έχει αποκατασταθεί από την εταιρεία (ούτως ή άλλως είναι στα πλαίσια της εγγύησης). Όπως είπες πολλοί μιλάνε για 'ζημιάρικες' Άλφα, δε νομίζω όμως να έχεις ακούσει πολλούς να αμφισβητούν την οδηγική απόλαυση που προσφέρουν οι Άλφα, και ειδικότερα η 147 που σκέφτεσαι να πάρεις. Αν αγαπήσεις και προσέχεις το αμάξι που οδηγείς (και με αυτό δεν εννοώ απαραίτητα να οδηγείς συντηρητικά) φυσικά και δε θα δεις ζημιές. Έχουν γίνει καραμέλα 'τα ζημιάρικα ιταλικά' και τα 'σκυλιά - ιαπωνικά' από τον κάθε άσχετο που επαναλαμβάνει αυτά που ακούει χωρίς να έχει ιδιαίτερες γνώσεις. Μέχρι και ότι να ιαπωνικά είναι μακράν καλύτερα των γερμανικών έχω ακούσει΄... Έλεος! Κανένα αμάξι δεν είναι άτρωτο και απόλυτα ανθεκτικό.Ο πατέρας μου με Άλφα ξεκίνησε πριν 30 χρόνια, τα τελευταία 3 χρόνια έχει την 156, και ποτέ δε θυμάμαι να ασχολήθηκε με κάτι άλλο πέρα από βανζίνες, λάδια και προγραμματισμένα service.
Όσον αφορά την τιμή. η Άλφα Ρομέο ποτέ δε φημιζόταν ιδιαίτερα για την ανταγωνιστικότητά της στις τιμές, αλλά ίσως αυτό της δίνει κάποιο κύρος και δε την υποβιβάζει σε μάρκα 'κατώτερου' - αν επιτρέπεται - επιπέδου. Προσωπική μου άποψη: Η 147 αξίζει ένα προς ενα τα Ευρώ της.
Αυτά ήθελα να πω, αν δε σε εκφράζουν μη χαλιέσαι και μη δώσεις ιδιαίτερη σημασία, έτσι κι αλλιώς νέος οδηγός είμαι (ούτε 2 μήνες δεν έχω κλείσει με την 147) απλά ήθελα να εκφέρω άποψη. Ελπίζω η τελική σου επιλογή να σε ικανοποιήσει,όποια κι αν έιναι αυτή!
-
Merikes erotiseis gia service 147 1.6:
To biblio leei oti sta 20K km xreiazetai ry8misi twn balbidwn. Ta synergeia to kanoun? Giati ena apo auta mou eipe oti den xreiazetai afou oi balbides einai autri8mizomenes.
Episis, einai normal h allagi tou imanta tou dynamou sta 20k km, enw h AR synista elegxo kai allagi sta 40k KM?
Allagi nwritera apo ta 40k km prepei na einai mesa stin eggyisi, oxi?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Merikes erotiseis gia service 147 1.6:To biblio leei oti sta 20K km xreiazetai ry8misi twn balbidwn. Ta synergeia to kanoun? Giati ena apo auta mou eipe oti den xreiazetai afou oi balbides einai autri8mizomenes.
Νομίζω κι εγώ πως είναι αυτορυθμιζόμενες...Ξαναρώτα όμως και αλλού για σιγουριά...
Episis, einai normal h allagi tou imanta tou dynamou sta 20k km, enw h AR synista elegxo kai allagi sta 40k KM?
Αν ισχύει η εγγύηση ναι, νομίζω όμως πως ο ιμάντας εκτός από τα 40000 έχει και χρονικό όριο μήπως αυτό έχει περάσει?
Θα ρωτήσω και το μηχανικό μου και αυριο θα σου έχω νέα... -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Merikes erotiseis gia service 147 1.6:To biblio leei oti sta 20K km xreiazetai ry8misi twn balbidwn. Ta synergeia to kanoun? Giati ena apo auta mou eipe oti den xreiazetai afou oi balbides einai autri8mizomenes.
Νομίζω κι εγώ πως είναι αυτορυθμιζόμενες...Ξαναρώτα όμως και αλλού για σιγουριά...
Αν ισχύει η εγγύηση ναι, νομίζω όμως πως ο ιμάντας εκτός από τα 40000 έχει και χρονικό όριο μήπως αυτό έχει περάσει?
Θα ρωτήσω και το μηχανικό μου και αυριο θα σου έχω νέα... -
to xroniko orio einai 3 xronia. enw to autokinito einai 2 xronwn kai 20k km panw.
-
to xroniko orio einai 3 xronia. enw to autokinito einai 2 xronwn kai 20k km panw.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
to xroniko orio einai 3 xronia. enw to autokinito einai 2 xronwn kai 20k km panw.Τότε αν διαπίστωσαν φθορά θα πρέπει να σου το αλλάξουν κανονικά, αν αρνηθούν δοκίμασε κι αλλού...Στο service των 20000 σ'εμένα πάντως δεν χρειάστηκε αλλαγή, αν και έγινε έλεγχος παντού λόγω της μετατροπής, ίσως ήταν τυχαίο...
-
Σκέφτομαι να πάρω μια 147 120hp progression τι λέτε αξίζει η διαφορα με την dist για να πάρω τη δεύτερη; Δεν με ενδιαφερουν οι ζαντες γιατι μάλλον θα τις αλλάξω αμέσως με άλλες ούτε και το radio cd γιατι μου φάνηκε λίγο.Το μόνο που θα ήθελα είναι το δερμάτινο τιμόνι το οποίο μου είπαν οτι αν παραγγείλω την prog με δερμάτινο θα κάνει 45 μέρες και η διαφορά για να το βάλω μετά είναι μεγάλη
-
Το ίδιο δίλλημα είχα και εγώ και τελικά προτίμησα την Progression
-
Τελικά πως σου φαίνεται η επιλογή σου;Αληθεια άλλαξες τίποτα απο το βασικό εξοπλισμό;
-
Έχουμε και λέμε:
- Ζάντες. Οι συγκεκριμένες (της Distinctive οι standard) δεν νομίζω ότι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με άλλες της Alfa Romeo. Θα ήθελα κάποια στιγμή να βάλω κάποιες που έχω βάλει στο μάτι (όταν αλλάξω λάστιχα)
- Cruise control:Σιγά τα αυγά!
- Αυτόματος κλιματισμός:Πάλι σιγά τα αυγά!
- CD:Χρήσιμο αν και ακόμα δεν έχω βάλει δικό μου, διότι δεν είμαι πολύ fun της μουσικής ώστε να ακούω κομμάτια αποκλειστικά δικής μου επιλογής και το ραδιόφωνο κάνει τη δουλειά μου!
-
Πότε την αγόρασες;Είσαι ευχαριστημένος μεχρι στιγμής;
-
-
-
Κοντεύει δυο χρόνια τώρα.Αν εξαιρέσω τον κωλοθόρυβο που κάνουν οι κλειδαριές στις πόρτες, είμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
οκ ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Ελπίζω να μην έχεις και κανένα άλλο πρόβλημα γιατι αυτό ΔΕΝ είναι πρόβλημα
Alfa 147 forum