-
Ο χρήστης ausfahrt έγραψε:
- σε παρακαλω σταματα την καραμελιτσα με την υγεια.. εχεις κανει εξετασεις και διαπιστωσες προβληματα στην υγεια σου απο το παθητικο καπνισμα?
Το αντίθετο το έχεις διαπιστώσει εσύ όμως;
οχι βεβαια , αλλα αλλο ειναι το θεμα μου
οτι οι περισσοτεροι δεν ανησυχουν για την υγεια τους (αυτο θα ηταν τελειως παραλογο αλλωστε ), απλα το χρησιμοποιουν ως το βασικο τους επιχειρημα ωστε να συγκινησουν λιγο, αφου ο πραγματικος λογος (οτι απλα τους ενοχλει δηλαδη) δεν ειναι αρκετα δυνατο επιχειρημα
εγω ομως ακομα και αυτο το δεχομαι, επιμενω ομως οτι για να υπαρξουν ουσιαστικα αποτελεσματα θα πρεπει να δωθουν ρεαλιστικες λυσεις
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- εγω που καπνιζω ειμαι καταδικασμενος να καπνιζω μονο στο σπιτι μου ή εξω στο κρυο?
δεν εχω δικαιωμα να υπαρχουν κλειστοι χωροι και για ατομα σαν κι εμενα?
Μου ματωσες την καρδια
καταλαβαινω την ενοχληση σου, αλλα επειδη τωσα χρονια τρωγατε την ενοχληση αυτη στη μαπα, τωρα πρεπει να φαμε κι εμεις αντιστοιχη (και χειροτερη) , για να μας εκδικηθειτε?
Γιατι οχι ? η ενοχληση μονο απο την πλευρα των καπνιστων δικαιολογείτε ?
- σε παρακαλω σταματα την καραμελιτσα με την υγεια.. εχεις κανει εξετασεις και διαπιστωσες προβληματα στην υγεια σου απο το παθητικο καπνισμα?
το εχω ξαναπει, πειτε οτι απλα σας ενοχλει και αφηστε τη κλαψα..
Δωσε ! παραλογισμος στο φουλ
- εγω που καπνιζω ειμαι καταδικασμενος να καπνιζω μονο στο σπιτι μου ή εξω στο κρυο?
-
Το αντίθετο το έχεις διαπιστώσει εσύ όμως;
οχι βεβαια , αλλα αλλο ειναι το θεμα μου
οτι οι περισσοτεροι δεν ανησυχουν για την υγεια τους (αυτο θα ηταν τελειως παραλογο αλλωστε ), απλα το χρησιμοποιουν ως το βασικο τους επιχειρημα ωστε να συγκινησουν λιγο,** αφου ο πραγματικος λογος (οτι τους ενοχλει δηλαδη) δεν ειναι αρκετα δυνατο επιχειρημα**
εγω ομως ακομα και αυτο το δεχομαι, επιμενω ομως οτι για να υπαρξουν ουσιαστικα αποτελεσματα θα πρεπει να δωθουν ρεαλιστικες λυσεις
Μάλλον κάπου εδώ σταματάει και η όποια λογική συζήτηση θα μπορούσε να είχε γίνει...
-
@ Qsis: Πως νιωθεις οταν βρισκεσαι πισω απο φορτηγο η ταξι που βγαζει ντουμανι απο το κακο πετρελαιο???
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Μου ματωσες την καρδια
καλα μη κλαψεις κιολας ..
Γιατι οχι ? η ενοχληση μονο απο την πλευρα των καπνιστων δικαιολογείτε ?
οχι η ενοχληση απο ολους δικαιολογειται , το πατε εκδικητικα?
γιατι ξεχνας μαλλον ποιος ειναι η πλειοψηφια, ποιο ηταν τοσα χρονια το κατεστημενο , τι θελουν οι καταστηματαρχες και ποσο θα αδιαφορησει το κρατος στο μελλονΔωσε ! παραλογισμος στο φουλ
παραλογισμος
ασε με ρε συ που ανησυχησες για την υγεια σουξερεις τι εχω καταλαβει..? οτι δεν εχει νοημα να συζηταμε για αυτο το θεμα
εχετε τοσο μισος μεσα σας που ο,τι και να λεμε , τσαμπα το λεμε..
με τη λογικη σου μπορω κι εγω να σου πω οτι θα μας κλ@σετε τα @@ οπως ολες τις προηγουμενες φορες (και δε θα χω κι αδικο ) . το να αντιλαμβανομαι οτι ενοχλω και να θελω μια βιωσιμη λυση , ειναι μαλλον επιστημονικη φαντασια , αφου οντως ο καθενας κοιταει τη παρτη του..
ωραια λοιπον, αφου το πας στη κοντρα ας δουμε ποιος θα κερδισει στο τελος ...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
@ Qsis: Πως νιωθεις οταν βρισκεσαι πισω απο φορτηγο η ταξι που βγαζει ντουμανι απο το κακο πετρελαιο???ασχημα, δεν καταλαβαινεις οτι δε θελω να σε ενοχλω (για αυτο και τα αυτοκινητα μου ουτε ντουμανια βγαζουν, ουτε θορυβους κανουν) , αλλα δε μπορω να καθομαι μονο σπιτι μου
θελω χωρους και για καπνιστες
Μάλλον κάπου εδώ σταματάει και η όποια λογική συζήτηση θα μπορούσε να είχε γίνει...
αμα πιστευεις οτι κινδυνευει η ζωη σου απο το παθητικο καπνισμα, μαλλον εσυ εχεις χασει επαφη με τη λογικη γενικοτερα
-
Ξεχωριστοί δημόσιοι χώροι για καπνιστές δεν μπορούν να υπάρξουν για πρακτικούς λόγους (δεν θα μπω στην διαδικασία να τους ξαναεξηγώ). Υπάρχουν κλειστοί δημόσιοι χώροι για όλους τους πολίτες. Όσοι είναι καπνιστές και επιθυμούν να καπνίσουν εκείνη τη στιγμή, μπορούν να βγουν έξω και να απολαύσουν ένα τσιγάρο. Αν το κάνουν στις χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, δεν βλέπω γιατί δεν μπορούν να το κάνουν και στην -σχεδόν τροπική πλέον- Ελλάδα.
-
δεν καταλαβαινω γιατι δε μπορει να υπαρχει διαχωρισμος, δε βρισκω λογικη σε αυτο, αυτο που ξερω ομως ειναι οτι στη τροπικη κατα τα αλλα ελλαδα, αυτο που ισχυει αυτη τη στιγμη δεν προκειται να συνεχισει να εφαρμοζεται.
απο τη στιγμη που οι ιδιοι οι μαγαζατορες εχουν τις αντιρρησεις τους, δε μπορεις να περιμενεις να συνεχιζει για πολυ να εφαρμοζεται ο νομος
βασικα μη κοροιδευομαστε, ηδη δεν εφαρμοζεται..
μπορει να πεσουν μερικα προστιμα για να δειξουν οι ειδησεις και τελος
παντως πραγματικα δεν καταλαβαινω την ενοχληση αρχισα να καπνιζω φουλ συστηματικα στα 21 περιπου, οποτε θυμαμαι πολυ καλα πώς ηταν η κατασταση στα 18-19-20 μου που εβγαινα πολυ και δε θα λεγα ποτε οτι με ενοχλησε ο καπνος , παροτι δεν καπνιζα ο ιδιος..
ουτε με ενοχλουσε η τσιγαριλα στο στομα αλλης κοπελας (μιας και καποιος ειχε θιξει το ζητημα παλιοτερα) , νομιζω οτι υπερβαλλετε χωρις πραγματικο λογο
παρολα αυτα το δεχομαι.. προτεινετε ομως μια ρεαλιστικη λυση
-
ασχημα, δεν καταλαβαινεις οτι δε θελω να σε ενοχλω (για αυτο και τα αυτοκινητα μου ουτε ντουμανια βγαζουν, ουτε θορυβους κανουν) , αλλα δε μπορω να καθομαι μονο σπιτι μουθελω χωρους και για καπνιστες
Κατ'αρχας μην τα παιρνεις προσωπικα δε σου ειπα οτι με ενοχλησες, ουτε εχω τιποτα με τους καπνιστες το εγραψα κ πριν
Σε ρωτησα γιατι βλεπω πως εχεις παρεξηγησει λιγο το 'ενοχλει'. Ο καπνος του ντιζελ δε σε ενοχλει επειδη μυριζει ασχημα αλλα επειδη ξερεις πως εκτος απο τη μυρωδια κανει κακο και στην υγεια σου. Δεν ειναι δηλαδη η ενοχληση ασχετη με την υγεια.
Φιλικα και χωρις προσωπικους υπαινιγμους φυσικα
Κατι που σκεφτηκα τωρα: Δεν ειναι πιο 'ρατσιστικο'να υπαρχουν ξεχωριστοι χωροι για καπνιστες???
Εμενα δε με ενοχλει αυτο (βασικα τπτ δε μ'ενοχλει παντου καπνιζουν εκτος απο μεγαλα μαγαζια που απ'οτι ειδα το μετρο εφαρμοζεται, χωρις παραπετασματα καπνου θα ειχα πολυ καλυτερη ποιοτητα ζωης μετα τις εξοδους μου βεβαια ) ομως καλυτερα δε θα ηταν να βρισκονται ολοι στον ιδιο χωρο και το τσιγαρο να γινεται ειτε αργοτερα ειτε ενδιαμεσα αλλα σε εξωτερικο χωρο??? -
αυτο που ψαχνετε ειναι ο προηγουμενος νομος
μαγαζια χωρισμενα στη μεση
αλλα δεν σας αρεσε
θελατε να καπνιζετε και στα μερη των μη καπνιστωνμπαρδον? ποιος το ειπε αυτο?
παντα σεβομουν τους χωρους που ηταν για μη καπνιστες, εφοσον ειχα την επιλογη να υπαρχουν και χωροι για καπνιστες
τωρα ουσιαστικα αναγκαζομαι να μη σεβομαι τιποτα
στο κατω κατω φιλε μου, δε φταινε οι καπνιστες αν οι μαγαζατορες και το κρατος δεν εφαρμοσαν τους προηγουμενους νομους
εσυ μπορει να τους σεβοσουνα,παρα πολλοι αλλοι ομως
μια απλη ερωτηση
εισαι σε μερος που απαγορευεται το καπνισμα,και ολοι γυρω σου καπνιζουν.
αναβεις τσιγαρο η οχι?επισης εξηγησε μου πως το κρατος και πως ο μαγαζατορας δεν εφαρμοσε τον νομο
ηρθε το κρατος και ο μαγαζατορας και σου παν καπνισε με το ζορι.
ο νομος ελεγε απαγορευεται το καπνισμα,οι καπνιστες καπνιζανε.end of story -
δεν πηγα ποτε σε ενα μερος να φαω πχ οπου ειναι για μη καπνιστες
οπου με ρωτουσαν , εκανα υπομονη να κατσω σε χωρο καπνιστων (μιας και για χωρο καπνιστων η αναμονη συνηθως ηταν μικροτερη)
σε χωρο οπου απαγορευεται το καπνισμα φυσικα και εχω καπνισει, αλλα συνηθως κοντα σε καποιο παραθυρο και μακρια απο κοσμο
σε νοσοκομειο ομως δεν εχω καπνισει (εκει φυσικα και πηγαινα εξω απο το κτηριο ) , σε σινεμα δεν εχω καπνισει, οπου παω ακομα ρωταω αν υπαρχει προβλημα να καπνισω και αν δεν ενοχλω καπνιζω
δε λειτουργουσα ανεξελεγκτα ουτε νομιζω οτι οι περισσοτεροι λειτουργουσαν ανεξελεγχτα, για αυτο και δε θεωρω λυση το να καπνιζω μονο στο σπιτι μου ή στο δρομο
τωρα σε ενα μπαρ ή ενα κλαμπ , δε νομιζω οτι ειναι και τοσο θεμα.. παμε να διασκεδασουμε ειναι και αυτο μες στο παιχνιδι
λιγες ωρες δεν προκειται να βλαψουν τους μη καπνιστες, εκτος αν ειναι θαμωνες σε τετοια μαγαζια, οποτε τα προβληματα τους θα ειναι αλλα και πολυ χειροτερα απο τον καπνο
σε εστιατορια και καφετεριες η λυση ειναι καλος εξαερισμος και χωριστα τραπεζια, αλλα να εφαρμοζεται
δε νομιζω οτι ειχε ποτε κανεις θεμα
επισης δε νομιζω οτι υπαρχει θεμα, αν καποιος κανει το μαγαζι του μη καπνιστων
η επιχειρηση του καθενος πρεπει να ειναι δικη του να την κανει ο,τι θελεικαθομαστε και τσακωνομαστε γιατι δε μπορουμε να κανουμε τα αυτονοητα και κοιταζουμε τι κανουν οι εξω..
στην τελικοι οι ελληνες δεν ειναι οπως οι ξενοι και δε σημαινει πώς ο,τι ισχυει εξω πρεπει να ισχυει και εδω -
Παιδια ο Ελληνας δεν το κοβει το τσιγαρο,τελειωσε.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
...Σαφως και ειναι επιβλαβες, αλλα το τσιγαρο δεν ειναι συνονυμο του καρκινου.Εχω βαρεθει να ακουω την πιθανοτητα του 5,5% (που δεν αφορα μονο καπνιστες) να χρησιμοποιειται σα φοβητρο.
...
Μα τι ρολο παιζει ο λογος?
Ακομα και τους λογους θα ταξινομησουμε?Καπνιζω γιατι το απολαμβανω ή γιατι ειμαι πλεον εξαρτημενος (ή και τα δυο) ή γιατι...ετσι.
Ο καπνιστης υποτιμα τον εαυτο του τοσο οσο υποτιμα πχ καποιος υπερβαρος τον δικο του, τρωγοντας κρεας ή γενικοτερα οσο καποιος που ακολουθει ενα επικινδυνο τροπο ζωης κανοντας πχ extreme sports.
Aυτους τους ρωτησανε το λογο?
...
Αλλη δουλεια δεν ειχαμε.
Να παμε και στην ορθοπεδικη να χαζεψουμε τα κομμενα απο τροχαια μελη
στην καρδιολογικη να δουμε στεφανιαια νοσο
στο δερματολογικο για καρκινο του δερματος
στα αφροδισια για αναλογα νοσηματα
κτλΕ μετα, να τυλιχτουμε με blister , να μη βγαινουμε απο το σπιτι και να ζουμε με ορρο, μπας και ικανοποιησουμε τη ματαιοδοξια μας οτι θα ζησουμε για παντα.
Δεν λεω βεβαια οτι το καπνισμα ειναι ευεργετικο για την υγεια, μαλλον το αντιθετο, ουτε προκαλω την τυχη μου γενικα με τη λογικη οτι καποτε θα πεθανω.
Αλλα ημαρτον με αυτη την καρκινολαγνεια.- Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά το τσιγάρο *είναι * συνώνυμο του καρκίνου. Για να αναφέρω με ποιες βαριές ασθένειες και καρκίνους συνδέεται το τσιγάρο θα χρειαστώ πολλές σελίδες. Υπάρχουν όλα στο ίντερνετ πλέον. Δεν χρειάζονται τα έντυπα βιβλία που έψαχνα εγώ παλιότερα. Θα σου πω όμως μια στιχομυθία που είχα 2 φορές με ένα γνωστό πνευμονολόγο για δύο καρκίνους πνεύμονα (30 και 65 ετών):
εγώ : πως τις βλέπεις τις εξετάσεις?
Dr : καπνίζανε?
Ε: 2 πακέτα για 15 και 35 χρόνια περίπου αντίστοιχα.
3 με 4 μήνες το πολύ...-
το ότι και ο παχύσαρκος κάνει κακό στο σώμα του και του συμπεριφέρεται σα βόθρο, είναι και αυτό δεδομένο. Αυτό δεν μειώνει με κανέναν τρόπο το ότι και ένας καπνιστής κάνει το ίδιο. Και μάλιστα εφόσον το τσιγάρο δημιουργεί και μια συνεχόμενη ανάγκη (ο χοντρός μόλις φάει στα McDonalds για κανά δύο ώρες είναι οκ. Ο φουλ καπνιστής στο 20λεπτο το πολύ πρέπει να ανάψει). Μην ψάχνει παρηγοριά πιο απλά ο καπνιστής στο ότι και άλλοι κάνουν κακό στον εαυτό του. Για ακόμη μία φορά με αυτό το σκεπτικό, ο καπνιστής κρύβεται πίσω από άλλους.
-
Δεν είπα ότι αν δεν καπνίζει κάποιος θα ζήσει για πάντα. Θα ζήσει μια πιο 'καθαρή' ζωή όμως. Επίσης οι καπνιστές έχουν προσδόκιμο ζωής 10 χρόνια λιγότερο από τους μη καπνιστές (Τούτουζας, Αλκικαρδία) οπότε δεν μπορείς να πεις μια διαφορά 10 δεν είναι και ότι καλύτερο.
Εκτός αυτού όμως δεν είπα επίσης να μπούμε όλοι σε ένα πλαστικό σπίτι προσδοκώντας την αιώνια ζωή (ευλογείτε τον Κύριο για αυτό ) , αλλά για το συγκεκριμένο θέμα που μιλάμε η θέαση αναπνευστικών προβλημάτων προσωπικά κάτι μου έκανε. Ίσως σε κάποιον άλλον να μην κάνει τίποτα. Αν όμως δεν το δεις με τα ίδια σου τα μάτια δεν θα ξέρεις.
...
Γιατί πολύ απλά αδιαφορεί για το διπλανό του αλλά και ακόμη πιο πολύ θέλει να τον πάρει και αυτόν 'μαζί του'.
ρε συ εισαι μια χαρα λογικος ανθρωπος, μη λες τετοια πραγματα
μπορεις να μου πεις οτι δε νοιαζομαι για σενα και για τους γυρω μου, αυτο ισως να το δεχτω.. αλλα οχι να μου λες οτι θελω να σε βλαψω κι απο πανω ..
...
ΥΓ αν εσενα σου ελεγαν οτι εχεις καρκινο και θα πεθανεις νομιζεις οτι θα εκοβες τοτε το τσιγαρο?
εκει ειναι που θα καπνιζες αφοβα τα κερατα σουΘα σου φανεί παράξενο αλλά θα επιμείνω.
Για να το δείς όμως αυτό θα πρέπει να το ... κόψεις. Τότε θα δεις πόση κακία κρύβουν μέσα τους οι καπνιστές ... φίλοι σου! 'Σίγα μη τα καταφέρεις', 'πάρε ρε μ@λάκα ένα τσιγάρο και άσε τις μ@λακίες' και άλλα τέτοια.Το ότι δεν νοιάζομαι για τον δίπλα είναι για μένα ισοδύναμο με το ότι θέλω να το βλάψω. Έβαλα στη 14 ή στη 15 σελίδα ένα λινκ όπου υπήρχε μελέτη στην Ιαπωνία ότι και 30 λεπτά μόνο έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα δημιουργεί πρόβλημα. Στο ντούκου περάστηκε.
Τέλος, όταν σου λένε ότι έχεις καρκίνο στον πνεύμονα αυτοστιγμεί κόβεις το τσιγάρο. Πίστεψε με έτσι γίνεται. Δεν αρχίζεις να καπνίζεις πιο πολύ σε καμία περίπτωση.
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Παιδια ο Ελληνας δεν το κοβει το τσιγαρο,τελειωσε.Σωστά , oι μαλ@κες είναι ανίκητοι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σωστά , oι μαλ@κες είναι ανίκητοι.
Είχαν πάρει κάποτε μια συνέντευξη από τον Καρέλια ο οποίος δεν κάπνισε καθόλου κατά τη διάρκεια της.
Δημ. : παρατήρησα ότι δεν ανάψατε τσιγάρο. Δεν καπνίζετε?
Καρ. : όχι φυσικά. Δεν είμαι ηλίθιος ούτε φτωχός!Μου έχει μείνει αυτή η απάντηση.
(φυσικά χωρίς να απευθύνομαι προς τους αξιότιμους καπνιστές συνφορουμίστες )
-
Να προσθέσω μία σοβαρή παρενέργεια του τσιγάρου που διαπίστωσα όταν επισκέφτηκα κάποιον φίλο στο νοσοκομείο: φράζει τις αρτηρίες της καρδιάς και αυτές που πάνε στον εγκέφαλο.
Οι 9 στους 10 εκεί μέσα ήταν λόγω τσιγάρου. Ο 1 λόγω παχυσαρκίας.
Ο φίλος είχε 95% φραγμένη την αρτηρία που πάει στον εγκέφαλο. Κατά τύχη ζει...Του έβαλαν stent.
Ο γιατρός του είπε επι λέξει ότι αν δεν το κόψει μαχαίρι, να ετοιμάσει κουστουμάκι κατάληλο για φέρετρο για το τελευταίο ταξίδι.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Μην γινεσαι κακος.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο φίλος είχε 95% φραγμένη την αρτηρία που πάει στον εγκέφαλο. Κατά τύχη ζει...Του έβαλαν στενγκθ πως λέγεται.
http://en.wikipedia.org/wiki/Stent αυτο πρεπει να εννοεις
-
Ο χρήστης xristos912 έγραψε:
Μην γινεσαι κακος.
Καπνιζε εσυ 3 πακετα μαλμπορο και αστον αυτον να ειναι κακος.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
- Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά το τσιγάρο *είναι * συνώνυμο του καρκίνου. Για να αναφέρω με ποιες βαριές ασθένειες και καρκίνους συνδέεται το τσιγάρο θα χρειαστώ πολλές σελίδες.
To λες και μονο σου. Συνδεεται με ασθενειες, δεν ειναι συνωνυμο. Σε αυτο δε διαφωνει κανεις, αλλα συνωνυμο θα ηταν εαν ολοι οσοι καπνιζαν εμφανιζαν 100% καποια σχετικη ασθενεια, και οχι το 5,5% του πληθυσμου.
Είχαν πάρει κάποτε μια συνέντευξη από τον Καρέλια ο οποίος δεν κάπνισε καθόλου κατά τη διάρκεια της.
Δημ. : παρατήρησα ότι δεν ανάψατε τσιγάρο. Δεν καπνίζετε?
Καρ. : όχι φυσικά. Δεν είμαι ηλίθιος ούτε φτωχός!Μου έχει μείνει αυτή η απάντηση.
Φυσικο ειναι να σου μεινει η συγκεκριμενη απαντηση. Στον καθενα αρεσει αυτο που τον 'βολευει'. Οπως και εμενα με βολευει αυτο που λεει η συγγραφεας Ζ. Ζατέλη:
«Το τσιγάρο είναι απόλαυση. Επιτρέψτε μας να έχουμε κάποιες αδυναμίες διότι το να ζούμε σαν άρρωστοι για να πεθάνουμε υγιείς δεν βρίσκω να έχει κάποιο νόημα»
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ [#3] (Το τσιγάρο το τελευταίο...)