-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Πως βγαίνει το κερί Απο τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου;;Tρίψιμο, και για τα δύσκολα σημεία οδοντόβουρτσα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πως βγαίνει το κερί Απο τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου;;
Tρίψιμο, και για τα δύσκολα σημεία οδοντόβουρτσα
έχω ακούσει για ξίδι... λες??
-
Μιλάμε για κανονικό κερί; Νόμιζα πως αναφερόσουν στις ασπρίλες που μπορεί να αφήσει το κέρωμα στα πλαστικά μέρη
-
μονστερ, αναφέρεσαι σε κερί αυτοκινήτου ή κανονικό κερί;
-
Πολυ φοβαμαι οτι το κερι γυαλισματος αυτοκινητου κανει ζημια σε αβαφα πλαστικα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολυ φοβαμαι οτι το κερι γυαλισματος αυτοκινητου κανει ζημια σε αβαφα πλαστικα.Zημιά δεν κάνει, (ίσως μόνο αν ξεραθεί επειδή το άφησες πάνω στο μαύρο πλαστικό για μήνες), αλλά ταλαιπωρεί πολύ η αφαίρεσή του. Θέλει ζεστό νερό, λίγη σαπουνάδα και τρίψιμο επίμονα με σφουγγάρι. Αν παραμένουν 'σκιές', επιμονή στο τρίψιμο με κομμάτι πετσέτας και τελευταία λύση , μαλακή οδοντόβουρτσα, βουτώντας πετσέτα-οδοντόβουρτσα πάντα σε ζεστό νερό και ξεπλένοντας.
Οσες φορές βρήκα σημεία που μου ξέφυγαν μετα το κέρωμα και λέρωσαν πχ το πλαστικό καπάκι γύρω απο τους καθρέφτες, οταν τα εντόπισα πλένοντας το αυτοκίνητο μετα απο 2-3 εβδομάδες, καθάρισαν με τους παραπάνω τρόπους. -
κατι σταμπες γκριζες στα πλαστικα του αυτοκινητου που ισως (??????????)εγιναν απο αποσμητικα πως βγαινουν, ατμος κανει?
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
κατι σταμπες γκριζες στα πλαστικα του αυτοκινητου που ισως (??????????)εγιναν απο αποσμητικα πως βγαινουν, ατμος κανει?Γιατί να μη κάνει? Δοκίμασες πρώτα κάποιο Interior Shampoo σε σπρέϊ ή αφρό? ή κάποιο Quik Detailer Interior?
Πολυ φοβαμαι οτι το κερι γυαλισματος αυτοκινητου κανει ζημια σε αβαφα πλαστικα.
Αφήνει μια λευκή επικάλυψη που φεύγει δύσκολα. Πολύ μεγάλη ζημιά κάνει σε λάστιχο.
π.χ σε μερικά αυτοκίνητα μεταξύ ουρανού και κεραίας παρεμβάλεται ένα μικρό κομμάτι λάστιχο. Σε αυτό αν ακουμπήσει αλοιφή ή κερί το διαβρώνει. Την έχω πατήσει -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
μονστερ, αναφέρεσαι σε κερί αυτοκινήτου ή κανονικό κερί;
όχι ρε παιδιά κανονικό κερί...
κερί αυτοκινήτου 3M βεβαίως βεβαίως... -
οχι ...μονο με νερακι....και δεν φευγει , φοβαμαι να χρησιμοποιησω καποιο χημικο επειδή δεν ειμαι γνωστης
η σταμπα ειναι σαν λεύκη που βγαζει το δερμα με αλλες πιο μικρες γυρω γυρω... και μαλιστα σε σημειο που ποτε δεν εβαζα ουτε αποσμητικό αυτοκινητου ουτε τιποτα παρα μονο γυαλλιστικο απο τα ψηλογνωστα.
Φαίνεται εντονα ,τουλαχιστον στα ματια μου, και πραγματικα ζητω
Μεχρι και βαφη του πλαστικου σκεφτομαι -
Προϊόντα Meguiar's, AutoGlym, Insta Finish, Poorboys, Prima μη τα φοβάσαι, αρκεί να χρησιμοποιούνται γι' αυτό που προορίζονται. Αν θέλεις πριν κάνεις κάτι, συμβουλέψου έναν detailer.
-
ποιον? δεν ξερω τιποτα
φοβαμαι μην εχει αλλαχθει το χρωμα του πλαστικου....υπαρχει αφρος (?) που να μπαινει στους πορους του πλαστικου και να το καθαριζει? -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Πλύσιμο στο χέρι με ειδικό σαμπούν αυτοκινήτου (που παράλληλα τονώνει και προστατεύει το χρώμα).Πέρα από τη λύση που έγραψε ο saxon_747, πολλοί θεωρούν ως καλύτερη λύση το wash mitt που είναι microfiber γάντι πλυσίματος σαν το παρακάτω
Αυτό που κάνει κάθε φορά που το βουτάς στον κουβά με τη σαπουνάδα, είναι να συγκρατεί στο εσωτερικό του τους κόκκους σκόνης και έτσι όταν το ξανακουμπήσεις στο αυτοκίνητο δεν χαράζει το χρώμα.Αν ψάξεις λίγο, βρίσκεις σε καλές τιμές χωρίς να είναι απαραίτητο να πάρεις από κάποια γνωστή εταιρία (τα επώνυμα τα βαράνε στην τιμή για το ταμπελάκι και μόνο).
Μετά για στέγνωμα, ότι σου είπε ο saxon. Πανάκι μικροινών.
μολις μου ηρθε!ευχαριστω για τη συμβουλη.. μολις σταματησει η βροχα στη σαλονικα θα κανουμε ενα καλο πλυσιματακι κ ανυπομονω να δω αποτελεσμα..
να παρουμε κ ενα σαμπουαν πρωτα(με κοντισιονερ η χωρις? ) που μπορω να βρω της sonax που ακουσα οτι εχουν κ καλες τιμες?πρακτικερ παιζει?
ευχαριστω!
-
Ο χρήστης NORD έγραψε:
Φίλε Drunkard, επειδή είμαι από τά βόρεια, μπορείς σέ παρακαλώ νά μού στείλης ακριβή διεύθυνσι τού Μιχάλη (Swell) από τό Περιστέρι καί ένα τηλέφωνό του άν δέν σού κάνη κόπο, ώστε νά κλείσω ένα ραντεβού.
:πό τίς φωτό έχω μείνει άφωνος!
Τέτοια πράγματα πού νά τά βρούμε εδώ στήν επαρχία?????...........Δες εδώ
-
Ο χρήστης NORD έγραψε:
Φίλε Drunkard, επειδή είμαι από τά βόρεια, μπορείς σέ παρακαλώ νά μού στείλης ακριβή διεύθυνσι τού Μιχάλη (Swell) από τό Περιστέρι καί ένα τηλέφωνό του άν δέν σού κάνη κόπο, ώστε νά κλείσω ένα ραντεβού.
:πό τίς φωτό έχω μείνει άφωνος!
Τέτοια πράγματα πού νά τά βρούμε εδώ στήν επαρχία?????...........Εχεις ΠΜ
-
Έχει ασχοληθεί κανείς με καθάρισμα & βγάλσιμο μικρο-γρατζουνιών από πετραδάκια κλπ των διαφανων πλαστικων των φώτων [που είναι κατασκευασμένα από polycarbonate]?
H διαδικασία περιγράφεται εδώ: http://www.popularmechanics.com/cars/ho ... ce/4252611
Είμαι στο τελευταίο στάδιο στο σημείο που επιδιόρθωσα και ψάχνω μια καλή κρέμα για το τελικό γιάλισμα. Σκεφτόμουν κάτι σαν το Plastic Polish της 3Μ. Που το βρίσκω στην Αθήνα? Αutoglym μόνο? Καμιά άλλη αντίστοιχη κρέμα έχετε να προτείνετε?
-
δεν βγαινει ουτε με καθαριστικο ταμπλου ...
ειληκρινα θα αλλαξω ταμπλο -
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
:sorry:
δεν βγαινει ουτε με καθαριστικο ταμπλου ...
ειληκρινα θα αλλαξω ταμπλοπιθανον εχει γινει αλλοίωση σε εκεινο το σημειο του ταμπλο οποτε μαλλον αδικα προσπαθεις
-
Bάλε μια φωτό ρε συ να καταλάβουμε.
-
μολις παω στο αυτοκινητο και το θυμηθώ θα βγαλω..
Σαν λευκη του δερματος μοιαζει....αντι για μαυρο ειναι μια γκρι σταμπα με γκρι πιτσιλιες γυρω γυρω...
Μου ειπαν αυτο που ειπε και ο ντοκτορ δηλ κατι σαν αποσμητικό πρεπει να εκανε την ζημια...
ΑΛΛΑ δεν θυμαμαι ποτε να εβαλα αποσμητικό εκει...και αν ειναι γιατι δεν εχει αλλου?
τελευταια λυση, καθαρισμος με ατμο
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ