-
Η τιμη ειναι καλη,γι'αυτο σου εδωσα και το παραπάνω λινκ.Απλα,στα μτχ. πάντα κανουμε παζαρι
Εχω κι'εγω κανα-δυο φιλματες στο μυαλο μου,αλλα εγω θα τις κανω εκθεμα βιτρινας
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Η τιμη ειναι καλη,γι'αυτο σου εδωσα και το παραπάνω λινκ.Απλα,στα μτχ. πάντα κανουμε παζαριΕχω κι'εγω κανα-δυο φιλματες στο μυαλο μου,αλλα εγω θα τις κανω εκθεμα βιτρινας
Όσο υπάρχουν φίλμ Αντρέα μπορούμε να τις έχουμε για περιστασιακή χρήση...Μετά τον μπούλο θα πάει βιτρίνα
-
Canon Wonder Camera Concept displayed at Expo 2010
http://www.youtube.com/watch?v=zfsGb9SD ... _embedded#
-
μετα apo μεγαλη ερευνα εγινα κατοχος μιας canon EOS 550 d και πιστευω οτι ειναι μια καλη επιλογη
(μιλαω ως ερασιτεχνης)βεβαια εχω χασει λιγο τη μπαλα με τις ρυθμισεις αλλα πιστευω θα τη βρω...
τωρα το ερωτημα μου ειναι αν καποιος ξερει που μπορω να βρω φακους μεταχειρισμενους για αρχη
γιατι αυτος που ειχε το πακετο δεν ειναι και τοσο σοι....(εκτος αν εχω κανει βλακεια με τα settings)..μου ειπαν οτι oi sigma ειναι καλοι φακοι και σε τιμες προσιτες.....εσεις τι λετε??
-
Μεγειες κ καλοκλικωτη!
Από φακό εξαρτάται τι θες να τραβας και τι budget διαθέτεις -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μεγειες κ καλοκλικωτη!
Από φακό εξαρτάται τι θες να τραβας και τι budget διαθέτειςευχαριστω πολυ....σκεφτομαι να διαθεσω γυρω στα 300...παιζει κατι σε αυτα τα χρηματα
(μεταχειρισμενη) -
Ο χρήστης stamelos έγραψε:
Μεγειες κ καλοκλικωτη!
Από φακό εξαρτάται τι θες να τραβας και τι budget διαθέτειςευχαριστω πολυ....σκεφτομαι να διαθεσω γυρω στα 300...παιζει κατι σε αυτα τα χρηματα
(μεταχειρισμενος) -
πόσο την πήρες? ο φακός του κιτ είναι με ή χωρίς σταθεροποίηση?
-
Μεγειες κ καλοκλικωτη!
(μεταχειρισμενη)Βασικά, η πρώτη ερώτηση είναι τι φακό θέλεις να πάρεις, και μετά βάζεις τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις σ'αυτόν οπότε ψάχνεις τις διαθέσιμες επιλογές.
Εγώ ρωτάω κατ'αρχήν τι δεν σ'αρέσει στον φακό του kit, και ποιός είναι βασικά για να έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το τι θέλεις να βελτιώσεις. Μετά από αυτά μπορούμε να συζητήσουμε και τι θα μπορούσες να αγοράσεις.
ΜΤΧ φακούς θα βρεις είτε σε αγγελίες στο διαδίκτυο σε σχετικά sites (π.χ. dpgr.gr, avclub.gr) είτε σε εξειδικευμένα μεγάλα καταστήματα.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
πόσο την πήρες? ο φακός του κιτ είναι με ή χωρίς σταθεροποίηση?εχει κανονικα..
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Μεγειες κ καλοκλικωτη!
(μεταχειρισμενη)Βασικά, η πρώτη ερώτηση είναι τι φακό θέλεις να πάρεις, και μετά βάζεις τα χρήματα που θέλεις να ξοδέψεις σ'αυτόν οπότε ψάχνεις τις διαθέσιμες επιλογές.
Εγώ ρωτάω κατ'αρχήν τι δεν σ'αρέσει στον φακό του kit, και ποιός είναι βασικά για να έχουμε μια πρώτη ένδειξη για το τι θέλεις να βελτιώσεις. Μετά από αυτά μπορούμε να συζητήσουμε και τι θα μπορούσες να αγοράσεις.
ΜΤΧ φακούς θα βρεις είτε σε αγγελίες στο διαδίκτυο σε σχετικά sites (π.χ. dpgr.gr, avclub.gr) είτε σε εξειδικευμένα μεγάλα καταστήματα.
βασικα ο φακος που εχει το κιτ ειναι τις canon 18-55 (image stabilizer) ευρυγωνιος....εγω θελω να παρω καποιον ο οποιος να εχει πολυ καλο zoom,πραγμα που δεν το χει ο δικος μου...
-
βασικα ο φακος που εχει το κιτ ειναι τις canon 18-55 (image stabilizer) ευρυγωνιος....εγω θελω να παρω καποιον ο οποιος να εχει πολυ καλο zoom,πραγμα που δεν το χει ο δικος μου...
Πάμε με τη σειρά για all-around φακούς (ένας για όλα, τον κουμπώνεις επάνω και τέλος):
Sigma 18-125
Canon 18-135
Canon 18-200 [μάλλον πιάνει πάνω από 300 και μεταχειρισμένος]
Sigma 18-200 [~235€ καινούριος]
Tamron 18-200 [~200€ καινούριος]
Sigma 18-250
Tamron 18-250
Tamron 18-270Υπάρχουν και καινούριοι στα λεφτά που θες.
Δεν έχω άποψη για κανέναν από τους παραπάνω γιατί δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για έναν τέτοιο φακό αλλά μια βόλτα στα μαγαζιά να για τους δεις από κοντά και ίσως να δοκιμάσεις να βάλεις πάνω στη μηχανή σου κάποιον θα ήταν διαφωτιστική νομίζω.Από κει και πέρα, μπορείς να συμπληρώσεις το φακό που ήδη διαθέτεις αντί να τον αντικαταστήσεις, γιατί αν δεν σε δυσαρεστεί ποιοτικά, που εδώ που τα λέμε όλοι οι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας είναι παρόμοιοι με τον κιτ που έχεις, υπάρχουν 2 πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τηλεφακών:
Canon 55-250mm
Sigma 70-300mm
σε πολύ καλές τιμές ακόμα και καινούριοι. -
Πάμε με τη σειρά για all-around φακούς (ένας για όλα, τον κουμπώνεις επάνω και τέλος):
Sigma 18-125
Canon 18-135
Canon 18-200 [μάλλον πιάνει πάνω από 300 και μεταχειρισμένος]
Sigma 18-200 [~235€ καινούριος]
Tamron 18-200 [~200€ καινούριος]
Sigma 18-250
Tamron 18-250
Tamron 18-270Υπάρχουν και καινούριοι στα λεφτά που θες.
Δεν έχω άποψη για κανέναν από τους παραπάνω γιατί δεν ενδιαφέρθηκα ποτέ για έναν τέτοιο φακό αλλά μια βόλτα στα μαγαζιά να για τους δεις από κοντά και ίσως να δοκιμάσεις να βάλεις πάνω στη μηχανή σου κάποιον θα ήταν διαφωτιστική νομίζω.Από κει και πέρα, μπορείς να συμπληρώσεις το φακό που ήδη διαθέτεις αντί να τον αντικαταστήσεις, γιατί αν δεν σε δυσαρεστεί ποιοτικά, που εδώ που τα λέμε όλοι οι παραπάνω σε ποιότητα εικόνας είναι παρόμοιοι με τον κιτ που έχεις, υπάρχουν 2 πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις τηλεφακών:
Canon 55-250mm
Sigma 70-300mm
σε πολύ καλές τιμές ακόμα και καινούριοι.σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,θα κανω τις αναλογες ερευνες-αγορα και συντομα θα σου πω
τα αποτελεσματα...(και κατι τελευταιο...εισαι canon η nikon??)..
-
δε μπορούν να κάνουν το κουμπί κλικ για ΟΚ στην canon?
πήγα να επιλέξω από το menu να βγάζει και raw και αντί να πατήσω το μεσαίο οκ πάτησα το κλικ και τράβηξα καμιά 1300 φωτό έτσι
η πλάκα είναι ότι την έχω ξαναπατήσει με αυτό τον τρόπο
-
επίσης να προσθέσω ότι η φωτογραφία συναυλίας είναι πακέτο.
φωτισμός: όχι πολύ δυνατός άρα έπρεπε να έχω iso 800 σε f4 και ταχύτητα περί τα 40. έπαιζα βέβαια σε συνεχόμενες ριπές για να πετυχαίνω καλές, αφού κινούταν συνέχεια ο άνθρωπος.
προσπαθώ να διαλέξω φωτό για να μπουν σε έντυπο και δε βλέπονται σε 100% με αυτό το iso
-
Τοξερα οτι καπου στις αμετρητες σαβουρες που μαζευει ο φαδερ μου,ειχε μια φωτογραφικη μηχανη που την εχω σαν εικονα στο μυαλο μου απο μικρο παιδι.
Σημερα λοιπον μετα απο κανα μισαωρο ψαξιμο...επεσα πανω της
Βουαλα.
http://licm.org.uk/livingImage/Vitoret_DR.html
http://www.flickr.com/photos/96dpi/4490 ... otostream/
http://www.flickr.com/photos/the-open-m ... otostream/ -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
επίσης να προσθέσω ότι η φωτογραφία συναυλίας είναι πακέτο.φωτισμός: όχι πολύ δυνατός άρα έπρεπε να έχω iso 800 σε f4 και ταχύτητα περί τα 40. έπαιζα βέβαια σε συνεχόμενες ριπές για να πετυχαίνω καλές, αφού κινούταν συνέχεια ο άνθρωπος.
προσπαθώ να διαλέξω φωτό για να μπουν σε έντυπο και δε βλέπονται σε 100% με αυτό το iso
Γιατί πρέπει να βλέπονται στο 100%; σε τι μέγεθος και ανάλυση θα εκτυπωθούν;
Από τη δική μου εμπειρία, το 1/40 δεν επαρκεί, ακόμα κι όταν έχεις IS. Πρέπει να παίζεις τουλάχιστον μεταξύ 1/60 - 1/125 για 'καθαρές' φωτογραφίες, ακόμα κι αν πρέπει να υπερφωτίσεις 1-1,5 stop μετά.
Ή/και να πήγαινες σε 1600 εξαρχής. -
επίσης να προσθέσω ότι η φωτογραφία συναυλίας είναι πακέτο.
φωτισμός: όχι πολύ δυνατός άρα έπρεπε να έχω iso 800 σε f4 και ταχύτητα περί τα 40. έπαιζα βέβαια σε συνεχόμενες ριπές για να πετυχαίνω καλές, αφού κινούταν συνέχεια ο άνθρωπος.
Γιατί πρέπει να βλέπονται στο 100%; σε τι μέγεθος και ανάλυση θα εκτυπωθούν;
για να μπορεί να δουλέψει πάνω ο γραφίστας άνετα (ρετούς κλπ). σε περιοδικό, μπορεί και μονοσέλιδη να μπει καμιά, αλλά δε νομίζω έτσι που είναι.
-
Σε α/μ δοκίμασες;
-
Σε α/μ δοκίμασες;δεν είναι δικό μου οπότε τις δίνω έγχρωμες και ας κάνουν ό,τι θέλουν
αλλά ακόμα και με 50D ρε γμτ στα 800 υψηλός θόρυβος
Φωτογραφία. Ασχολείστε;