-
Θυμάμαι δήλωση του Μπλάτερ (FIFA) ότι πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον τα ευρωπαικά παιχνίδια γιατί οι παίκτες δεν θα αντέξουν τόση κούραση...
Από τότε δεν έγινε τίποτα σημαντικό αλλά οι παίκτες συνεχίζουν ακάθεκτοι...άραγε πώς..? -
Μου φαίνεται οτι πολλοί από εσάς που σταυρώνετε τον Κεντέρη και τη Θάνου δεν έχετε αθληθεί ποτέ στη ζωή σας. Διότι αν είχατε κάποια σχέση με τον αθλητισμό (φυσικά δεν εννοώ μέσω της τηλεόρασης ούτε από τις κερκίδες) δεν θα μιλούσατε με αυτόν τον τρόπο για τα παιδιά αυτά.
Πρέπει να ξέρετε οτί οι επιτυχίες τους δεν οφείλονται μόνο στα φάρμακα αλλά κυρίως στο ταλέντο τους, στην πολύ ΣΚΛΗΡΗ προπόνηση και στην αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν. Τα παιδιά αυτά τα έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα στον Αγ.Κοσμά τον χειμώνα (όταν δεν πήγαιναν αλλού για προετοιμασία) όπου έκαναν προπόνηση και μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Και μην είστε τόσο αφελείς και πιστεύετε οτι φάρμακα κυκλοφορούν μόνο στο στίβο. Να είστε σίγουροι ότι όταν μιλάμε για επαγγελματίες τα πράγματα δεν είναι αγνά. Αυτό ισχύει και στα τόσο δημοφιλή και αγαπημένα των περισσοτερων ποδόσφαιρο και μπάσκετ.
Ακόμα και σε αθλήματα όπως η σκοποβολή και η τοξοβολία κυκλοφορούν φάρμακα.Τέλος, καλό θα είναι να μην ηρωοποιούμε κανέναν αθλητή.
-
Νομιζω οτι τπτ δεν ειναι τυχαιο και ολα εχουν να κανουν με πολιτικα παιχνιδια. Τα 'παιδια' δεν καναν κανενα λαθος γιατι αμα θες να γινεις πρωταθλητης και να αφηνεις ολους τους αλλους πισω κανεις αυτο που σου λεει ο προπονητης σου. Και αμα σου λεει ντοπ, ντοπ εσυ. Αλλιως αυτος θα βρει αλλους να τρεξουν και να ντοπαριστουν για να βγουν πρωτοι. Και φυδσικα εμπλεκονται και χορηγοι = οικονομικα συμφεροντα = πολιτικα συμφεροντα.
Νομιζετε οτι ο καθε κεντερης δεν εχει βεβαιωση απο καποιον 'ανωτερο' οτι δεν θα τον τεσταρουν; η ακομα και να τον τεσταρουν οτι δε θα τον βγαλουν αρνητικο;
Και επειδη κατι στραβωνει η κατι ειναι προετιμασμενο, να σου θετικο το τεστ ή να σου ο ελεγχος.
Κατα τ'αλλα τα 'παιδακια μας' ειναι αθωα.Αυτο που με εξοργει ειναι οτι το ξερουν οι παντες εμπλεκομενοι και δεν μιλανε, και μονο οταν ξεσπασει το σκανδαλο αρχιζουν τις επικες διαλεξεις σχετικα με τον καθαρισμο των μικροβιων απο τον αθλητισμο, αξιοκρατεια και τα λοιπα.
Ειναι ολα σαν θεατρο. Το σεναριο ιδιο πανω κατω, αλλαζουν μονο οι ηθοποιοι -
Ο χρήστης paulan έγραψε:
Πρέπει να ξέρετε οτί οι επιτυχίες τους δεν οφείλονται **μόνο **στα φάρμακα αλλά κυρίως στο ταλέντο τους, στην πολύ ΣΚΛΗΡΗ προπόνηση και στην αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν. Τα παιδιά αυτά τα έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα στον Αγ.Κοσμά τον χειμώνα (όταν δεν πήγαιναν αλλού για προετοιμασία) όπου έκαναν προπόνηση και μπορώ να το επιβεβαιώσω.Δεν είπε κανείς ότι θα πάω να τρέξω εγώ παίρνοντας ότι βρω μπροστά μου και θα κερδίσω, αν δεν έχεις ταλέντο και αν δεν δουλέψεις σκληρά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα!
Το θέμα είναι κατά πόσο το δέχετε ο καθένας από μας να πανηγυρίσει νίκες που προέρχοντε από ντόπινγκ.
Προσωπικά εγώ δεν τις θέλω... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θυμάμαι δήλωση του Μπλάτερ (FIFA) ότι πρέπει να μειωθούν τουλάχιστον τα ευρωπαικά παιχνίδια γιατί οι παίκτες δεν θα αντέξουν τόση κούραση...
Από τότε δεν έγινε τίποτα σημαντικό αλλά οι παίκτες συνεχίζουν ακάθεκτοι...άραγε πώς..?Εγινε. Καταργηθηκε από περυσι η β' φαση των ομιλων του Champions League. Ετσι οι ομαδες δινουν υποχρεωτικα 2 αγωνες (νοκ αουτ) αντι 6 σε περιπτωση που προκριθουν απο την α' φαση των ομιλων.
Και ομως μερικοι παιχτες δεν συνεχιζουν ακαθεκτοι. Ειδαμε πως σερνονταν πολλα αστερια των μεγαλων πρωταθληματων στα γηπεδα της Πορτογαλλιας.
Πρέπει να ξέρετε οτί οι επιτυχίες τους δεν οφείλονται μόνο στα φάρμακα αλλά κυρίως στο ταλέντο τους, στην πολύ ΣΚΛΗΡΗ προπόνηση και στην αφοσίωσή τους σε αυτό που κάνουν. Τα παιδιά αυτά τα έβλεπα σχεδόν κάθε μέρα στον Αγ.Κοσμά τον χειμώνα (όταν δεν πήγαιναν αλλού για προετοιμασία) όπου έκαναν προπόνηση και μπορώ να το επιβεβαιώσω.
Aυτο ειναι αληθεια.Δεν γινεται να παρεις ενα φαρμακο και ξαφνικα να γινεις Ολυμπιονικης. Πρεπει να εχεις ταλεντο,και να χυσεις ιδρωτα. Αλλα αν δεν ντοπαριστεις δεν εχεις καμια τυχη γιατι και οι υπολοιποι αθλουνται σκληρα,αφοσιωμενα,εχουν ταλεντο και καπως πρεπει να ξεχωρισεις..
Αυτο που με εξοργει ειναι οτι το ξερουν οι παντες εμπλεκομενοι και δεν μιλανε, και μονο οταν ξεσπασει το σκανδαλο αρχιζουν τις επικες διαλεξεις σχετικα με τον καθαρισμο των μικροβιων απο τον αθλητισμο, αξιοκρατεια και τα λοιπα.
Ετσι ειναι δυστυχως.Εχουν συμφερον στην αρχη να ξερουν και να μη μιλανε καθως καπως καπου παιρνουν και αυτοι το μεριδιο τους απο την πιτα της επιτυχιας. Και μετα την 'πτωση' περνουν σε επιδειξη γνωσεων,ηθους κτλ. Παλι για να διεκδικισουν το μεριδιο τους.
-
Το θέμα είναι κατά πόσο το δέχετε ο καθένας από μας να πανηγυρίσει νίκες που προέρχοντε από ντόπινγκ.
Προσωπικά εγώ δεν τις θέλω...Σωστός, αλλά τότε θα πρέπει θα πρέπει να αποκηρύξεις κάθε επιτυχία του ελληνικού (μιας και αναφερόμαστε σε Έλληνες αθλητές) **επαγγελματικού **αθλητισμού.
-
Ο χρήστης deggman έγραψε:
Εγω πιστεύω οτι όσοι πουλάνε ντοπά να κατηγορούντε οπως οι έμποροι ναρκωτικών αλλα και αθλητές που τα χρησιμοποιουν να αντιμετοπίζοντε ως χρήστες ναρκωτικών και αν τα διακινούν να μην θεωρουντε χρήστες αλλα έμποροι και αυτοι.
Αυτο που στον αθλητισμο ονομαζουμε ντοπα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι φαρμακα που σε καποιους σωζουν τις ζωες.Υπαρχουν αθλητες που χρησιμοποιουν φαρμακα που θεωρουνται ντοπινγκ αλλα χωρις αυτα πιθανον να μην ζουσαν.Αθεμιτος ανταγωνισμος; Πιθανον. Αλλωστε τα φαρμακα δεν θα χρησιμοποιουνται για πολυ ακομα γιατι περναμε στην γονιδιακη 'υποστηριξη'.Ηδη εχει βρεθει οτι το 90% των σπριντερ στο Σιδνευ εχει ενα με δυο παραπανω γονιδια.(Δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για το ποσοστο αλλα ηταν πολυ μεγαλο,το διαβασα νομιζω στα ΝΕΑ).
Bill, δεν νομίζω να χρεισιμοποιούν βαρια στεροϊδη ή οτιδηποτε αλλο για να γίνουν καλα, σίγουρα η τεχνοπλογια εχει φταση σε τετοιο σειμίο οπου μπορουν αν θέλουν να αποφηγουν τα βαρια αναβολικά.
Η ντόπα για των αθλητη είναι οτι η ηρωίνη για εναν ναρκωμανη! Και οι δυο εξαρτούντε αμμέσα απο το χάπι, ο ένας για να πλουτήση και ο αλλός για να ζήσει, στο τελός όμως και οι δυο καταλήγουν στα 3 μέτρα, και δυο εκτός της κοινωνικής εκτίμησεις.Μια περιπτωση που μου ερχεται στο μυαλο : ο Ζετεμπεργκ (επαιζε στον Ολυμπιακο) ηταν διαβητικος και επαιρνε ινσουλινη(θεωρειται αναβολικο).
Οταν ομως ανηκεις σε τετοιες περιπτωσεις δηλωνεις τι εχεις παρει ΠΡΙΝ τον ελενχο.Σημερα στο ΒΗΜΑ εχει ενα αρθρο για τα γυμναστηρια και το ποσο ευκολα μπορεις να βρεις αυτα τα φαρμακα ,με συνταγη γιατρου μαλιστα.Απο φαρμακα που τα χρησιμοποιουν γέροι μεχρι ΑΛΟΓΙΣΙΕΣ ενεσεις.Το κακο ειναι οτι τις περιπτωσεις ,τις συνεπειες καλυτερα,αυτες δεν θα τις μαθουμε ποτε.Και θα συνεχισει να μας κανει εντυπωση η ειδηση οτι δεκαεξαχρονος αφησε την τελευταια του πνοη στο γηπεδο.Με την ανακοπη καρδιας ως συνηθεστερο αιτιο,αν ειναι δυνατον .Παντως δεν δικαιολογω ουτε τον ναρκωμανη ουτε τον ντοπε.Κανουν τις επιλογες τους και ζουν (ή πεθαινουν) απο αυτες.
Τηλεοπτικοί Ανακριτές & Δικαστές