-
Τελικά το 1 ευρώ στο ερημικό πάρκινγκ είναι από τα πιο on topic θέματα αυτής της ενότητας. Εκφράζει σε όλο του το μεγαλείο το αξιοθαύμαστο πολιτικό αισθητήριο του Έλληνα που όμως ήταν ήδη ντεμοντέ από τα τέλη του 19ου και αρχές 20ου αιώνα. Αυτό το πολιτικό αισθητήριο που εκφράζεται με τις φράσεις
εγώ ξέρω καλύτερα
δεν με κοροϊδεύει κανείς εμένα
εγώ έχω κοινή λογική
οι πάντες απειλούν την αυτονομία μου
με θέλουν προσκοπάκι
θέλουν την υποταγή μουτελικά στράφηκε εναντίον του. Αντίθετα οι Γερμανοί στερούμενοι τέτοιων αισθητηρίων άφησαν σε άλλους τέτοιες μικροαποφάσεις του ενός ευρώ και ασχολούνται με το πως θα κυβερνήσουν την Ευρώπη και τον Κόσμο.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Αντίθετα οι Γερμανοί στερούμενοι τέτοιων αισθητηρίων άφησαν σε άλλους τέτοιες μικροαποφάσεις του ενός ευρώ και ασχολούνται με το πως θα κυβερνήσουν την Ευρώπη και τον Κόσμο.παντως την τελευταια φορα που ασχοληθηκαν με το πως θα κυβερνησουν τον κοσμο δεν τα πηγαν και τοσο καλα, απ'οσο θυμαμαι.. καποιο γραναζι χαλασε φαινεται στη Γερμανικη Αρχη που ολοι εμπιστευονται τυφλα
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μήπως τελικά οι Γερμανοί είναι λίγο λακαμάδες;Οι Γερμανοι χρειαζονται νομοθετικη ρυθμιση για το καθε τι και ειναι υπακουοι στους νομους σε βαθμο βλακειας.
Για να παίξεις golf στη Γερμανία χρειάζεται ...να έχεις δίπλωμα! Το πρωτοάκουσα στο Clarkson meets the neighbors και νόμιζα αρχικά ότι είναι μια από τις γνωστές του υπερβολές, αλλά τελικά είναι tru story bro!
Οι Γερμανοί είναι εντελώς by the book, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να μπορούν καν να συλλάβουν την ιδέα ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Εμείς είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι, screw the book 100% και κάνουμε ό,τι μας κατέβει. Καμία από τις 2 νοοτροπίες δεν είναι σωστή.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
...Οι Γερμανοί είναι εντελώς by the book, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να μπορούν καν να συλλάβουν την ιδέα ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Εμείς είμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι, screw the book 100% και κάνουμε ό,τι μας κατέβει. Καμία από τις 2 νοοτροπίες δεν είναι σωστή.
Η μέχρι τούδε ιστορία όμως δεν αποδεικνύει ότι ενώ εκείνοι προοδεύουν ως κράτος, εμείς είμαστε οι (μακράν όλων) αποτυχημένοι?
-
...και εγώ ξέρω αρκετούς γερμανούς που ζηλεύουν τον τρόπο ζωής μας και το όνειρό τους είναι να έρθουν για πάντα στην χώρα μου...δεν βγαίνει έτσι νόημα
όσο για το αν είναι επιτυχημένη χώρα-λαός τι να απαντήσω, σε κάποια τους παραδέχομαι και σε άλλα τους χλευάζω...δύο φορές δημιούργησαν πλούτο και ανάπτυξη και γ@μησαν την υφήλιο...και το σπίτι τους.
θέλουν να το επαναλάβουν, αλλά όπως τότε το 40 αντισταθήκαμε σθεναρά και συμβάλαμε αποφασιστικά στην ήττα τους, έτσι και τώρα οι ηγέτες μας ως άλλοι μεταξάδες καταχρέωσαν την χώρα μας με απώτερο σκοπό να αποδομήσουν την αξιοπιστία του ευρώ επιφέροντας θανατηφόρο πλήγμα στα πλευρά της γερμανικής οικονομίας...ζήτω το έθνος...ζήτω ο στρατός (των ανέργων)..η διάθεσή μου όπως διαφαίνεται ανέβηκε μετά την ανακοίνωση της κυοφορούμενης επί μήνες αναδόμησης που μετονομάστηκε (ρε μανία ο ΓΑΠ σε νέες ορολογίες) σε δομικό ανασχηματισμό.
λειτούργησε ως αντικαταθλιπτικό σβήνοντας κάθε άσχημη σκέψη το θριαμβευτικό comeback του αθάνατου χυτήρη, της bibibo μιλένας καθώς και του καυστικού αγωνιστή παπουτσή (κατά το παπούτσι από τον τόπο σου....)
Η νέα κυβέρνηση του αξιότιμου mr. Γ. Α. Παπανδρέου αποτελείται πλέον από 48 μέλη (έναντι 37 της προηγουμένης), 16 Υπουργούς (η προηγουμένη είχε 15) 7 Αναπληρωτές Υπουργούς (έναντι 2 της προηγουμένης) και 24 υφυπουργούς (έναντι 19 της προηγουμένης) ακολουθώντας την διαχρονική εξαγγελία του για μικρό ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα και πλήρως εναρμονισμένο στις απαιτήσεις των καιρών για μειωμένες κυβερνητικές δαπάνες.εγώ το μήνυμα που εισπράττω είναι ότι γίνεται της πουτ@ν@ς...(στο topic αναφέρομαι!!!)
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αντίθετα οι Γερμανοί στερούμενοι τέτοιων αισθητηρίων άφησαν σε άλλους τέτοιες μικροαποφάσεις του ενός ευρώ και ασχολούνται με το πως θα κυβερνήσουν την Ευρώπη και τον Κόσμο.
παντως την τελευταια φορα που ασχοληθηκαν με το πως θα κυβερνησουν τον κοσμο δεν τα πηγαν και τοσο καλα, απ'οσο θυμαμαι.. καποιο γραναζι χαλασε φαινεται στη Γερμανικη Αρχη που ολοι εμπιστευονται τυφλα
Μα και τωρα ο τροπος που διαχειριζονται το Euro δειχνει οτι πανε για αποτυχια.. που θα την πληρωσουν ολοι, οι συμμετεχοντες αλλα και οι μη συμμετεχοντες=US dollar.
Εχω ξαναπει οτι οι γερμανοι εχουν κολληματα... = δεκα χρονια χωρις αυξησεις, ελλειμα 5% που θα πρεπει να το κλεισουν σε 4 χρονια με περικοπες 80 δις.... ποιος θα ηθελε να δουλευει σε τετοια χωρα απο εμας εδω τους Ελληνες???.
Ισως το 1 ευρω στην παραλια το πληρωνουν για να εχουν το δικαιωμα να διαμαρτυριθουν οταν ο συγκεκριμενος χωρος δεν ειναι καθαρος, σε καποια τοπικη αρχη που εχει την ευθυνη, Αυτα στην Ελλαδα δεν υπαρχουν και για αυτο γραφουμε στα π@@@ρια μας τετοιες υποχρεωσεις προς την πολιτεια.. Τωρα που οι δημαρχοι θα πρεπει να 'δανειζονται' απο τραπεζες για τα εξοδα τους και οχι να 'επιδοτουνται απο το κρατος για οσα τους ελειπαν' να δειτε που θα πανε τα δημοτκα τελη, και οι χρεωσεις τυπου παρκομετρα, κ.λ.π.
-
θα έλεγα τώρα τπτ στον imago, μιας κι έχω ζήσει σε τέτοιο κράτος , αλλά κατεβαίνω στο εργαστήριο για μετρήσεις, μετά το μεσημέρι
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Εχω ξαναπει οτι οι γερμανοι εχουν κολληματα... = δεκα χρονια χωρις αυξησεις, ελλειμα 5% που θα πρεπει να το κλεισουν σε 4 χρονια με περικοπες 80 δις.... ποιος θα ηθελε να δουλευει σε τετοια χωρα απο εμας εδω τους Ελληνες???.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αυτοι εφυγαν ως ανεργοι απο Ελλαδα την δεκαετια του 60.. δουλεψαν σαν σκυλια εκει και 'προκοψαν' κατα το κοινως λεγομενο.
Μιλαω για τους Ελληνες που ζουσαν Ελλαδα τα τελευταια χρονια και 'βολευοντουσαν' με την αναπτυξη που ειχε δημιουργηθει - φουσκα, με δανεικα... ενω οι γερμανοι ηταν καθηλομενοι σε μισθους 10 χρονια... Τωρα που και εδω πρεπει να 'ξοφλησουμε' τα δανεικα ολοι θελουν να την κανουν... για τον παραδεισο της γερμανιας... -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αυτοι εφυγαν ως ανεργοι απο Ελλαδα την δεκαετια του 60.. δουλεψαν σαν σκυλια εκει και 'προκοψαν' κατα το κοινως λεγομενο.
Μιλαω για τους Ελληνες που ζουσαν Ελλαδα τα τελευταια χρονια και 'βολευοντουσαν' με την αναπτυξη που ειχε δημιουργηθει - φουσκα, με δανεικα... ενω οι γερμανοι ηταν καθηλομενοι σε μισθους 10 χρονια... Τωρα που και εδω πρεπει να 'ξοφλησουμε' τα δανεικα ολοι θελουν να την κανουν... για τον **παραδεισο **της γερμανιας...Αν προσληφθούν ως μεγαλοστελέχη εταιριών (αυτοκινητοβιομηχανιών , χημικών βιομηχανιών , φαρμακευτικών κλπ κλπ) ή υπερεξιδικευμένοι τεχνίτες μπορεί να βρουν κάποια τρύπα για να μπουν στον 'παράδεισο' , διαφορετικά η κουζίνα Ελληνικού εστιατορίου αποδίσει από 900,00€ έως 1500,00€ με διαμονή σε χώρο πάνω από το εστιατόριο (όσα έχουν απομείνει).
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Μιλαω για τους Ελληνες που ζουσαν Ελλαδα τα τελευταια χρονια και 'βολευοντουσαν' με την αναπτυξη που ειχε δημιουργηθει - φουσκα, με δανεικα... ενω οι γερμανοι ηταν καθηλομενοι σε μισθους 10 χρονια... Τωρα που και εδω πρεπει να 'ξοφλησουμε' τα δανεικα ολοι θελουν να την κανουν... για τον παραδεισο της γερμανιας...Σόρι, δεν καταλαβαίνω τι λες, μην προσπαθήσεις να μου εξηγήσεις, θα ναι χαμένος κόπος.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
θα έλεγα τώρα τπτ στον imago, μιας κι έχω ζήσει σε τέτοιο κράτος , αλλά κατεβαίνω στο εργαστήριο για μετρήσεις, μετά το μεσημέριΑλλά αυτά τα Κράτη σου προσέφεραν επαγγελματικές ευκαιρίες για σπουδές ή κάτι άλλο (αν έχω καταλάβει καλά από προηγούμενα ποστς σου). Η Ελλάδα σε έδιωξε.
Και για να χαλαρώσουμε: Κοίτα να κάνεις καλές μετρήσεις εκεί δεν αστειεύονται -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Τωρα που και εδω πρεπει να 'ξοφλησουμε' τα δανεικα ολοι θελουν να την κανουν... για τον παραδεισο της γερμανιας...Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά το χρωματίζεις κάπως αρνητικά. Δεν βρίσκεις ότι είναι φυσιολογική ανθρώπινη συμπεριφορά; Και στο κάτω κάτω, ο νέος των 25-30-35 δεν χρωστάει να πληρώνει κερατιάτικα.
Άλλωστε ο μεγαλύτερος φόβος των πολιτικών αλλά και των Ευρωπαίων είναι άλλο ένα μαζικό κύμα μετανάστευσης όπως της δεκαετίας του '60. Αν φύγουν ποιος θα κάτσει να πληρώσει; Έτσι, ευρωπαίοι και έλληνες πολιτικοί θα παραμυθιάζουν τον κοσμάκη εδώ με φώτα στην άκρη του τούνελ και καρότα για να μην δουν ότι αυτό θα τραβήξει για πάνω από 35 χρόνια. Ώσπου σιγά - σιγά ο Έλληνας να συνηθίσει τη φτώχεια σαν τον Μιθριδάτη. Αυτό ακριβώς γίνεται τώρα. Μπολιάζουν τον κόσμο με μικρές δόσεις φτώχειας και σύγχυσης για να συνηθίζουν. Καλά τα έλεγε τότε εκείνος ο Άγγλος ευρωβουλευτής.
-
-
Ολη η Ευρωπη θα 'καθηλωθει' σε μισθους ... και εισοδηματα λογω των Γερμανων και της εισοδηματικης πολιτικης που επιβαλουν... η οποια ειναι 'μειωση ελλειματων' και οχι 'αναπτυξιακη' με αποτελεσμα οι μεν γερμανοι που ειναι μπροστα σε αναπτυξη να πρεπει να κανουν οικονομια για να τους 'βγουν' τα ελλειματα 3% απο 5% που ειναι τωρα σε βαθος 4 ετων, ενω εμεις και οχι μονο εμεις ολος ο νοτος της Ευρωπης, να πρεπει να φτασουμε απο το 12% σε 3% μεσα σε τρια χρονια, με ενα κρατος μπαχαλο, σουρωτηρι, οπως θες πες το.
Απλα δεν γινεται, γιατι αν γινοτανε θα το εκανε και η γερμανια, να ριξει το ελλειμα κατα 2% σε 3 χρονια, και παει και ζηταει τα 4+, με την πιο ευρωστη οικονομια....
Η διαχειρηση του Euro ειναι σαν να την κανουν μικρα παιδια.... Ο Ομπαμα τα λεει (ανακοινωσε 50 δις επενδυσεις σε υποδομες...) αλλα κανεις δεν θελει να τον ακουσει.... οτι ετσι οπως ειναι η οικονομια στη δυση μονο με λεφτα για αναπτυξη θα γινει κατι και ας τυπωσουν οσα χρειαζονται, μετα τα ξαναμαζευουν.... αλλα οταν σκαει η φουσκα δεν μπορεις να σφιγγεις το ζωναρι τοσο αποτομα....
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Αντίθετα οι Γερμανοί στερούμενοι τέτοιων αισθητηρίων άφησαν σε άλλους τέτοιες μικροαποφάσεις του ενός ευρώ και ασχολούνται με το πως θα κυβερνήσουν την Ευρώπη και τον Κόσμο.
παντως την τελευταια φορα που ασχοληθηκαν με το πως θα κυβερνησουν τον κοσμο δεν τα πηγαν και τοσο καλα, απ'οσο θυμαμαι.. καποιο γραναζι χαλασε φαινεται στη Γερμανικη Αρχη που ολοι εμπιστευονται τυφλα
Το μάθημα που προκύπτει από την Ιστορία είναι ότι οι αποικιοκράτες (Άγγλοι και Γάλλοι) μετά από δύο παγκόσμιους πολέμους αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν στη Γερμανία το ρόλο που της αξίζει. Θα μπορούσε να γίνει με πιο ανώδυνο τρόπο. Αλλά εκείνοι προτίμησαν τον δύσκολο και επώδυνο. Και έχασαν. Η Αγγλία ας πούμε από κοσμοκρατορία το 1914 κατάντησε νήσος το 1947. Τώρα της είναι πολύ δύσκολο να προσδεθεί στο άρμα της Γερμανίας. Πώς να πείσεις έναν λαό που θυσίασε τόσα, ότι οι πολιτικοί του έκαναν ένα τόσο τεράστιο λάθος; Οι Γάλλοι, πιο έξυπνοι, παράτησαν ήδη από το 1952 την Αγγλία που τους πούλησε επανειλημμένα, και τα βρήκαν με τον αδυσώπητο γείτονά τους καταλαμβάνοντας το υπουργείο Προεδρίας στην Καγκελαρία (αυτό είναι ο Σαρκοζύ: υπουργός Προεδρίας της Μέρκελ).
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ολη η Ευρωπη θα 'καθηλωθει' σε μισθους ... και εισοδηματα λογω των Γερμανων και της εισοδηματικης πολιτικης που επιβαλουν... η οποια ειναι 'μειωση ελλειματων' και οχι 'αναπτυξιακη'Επιμένεις να βλέπεις την Ευρώπη σαν κλειστό σύστημα. Δεν είναι. Η Γερμανία εξάγει στην Κίνα της οποίας η ανάπτυξη ξαναπήρε μπρος. Μόνο με σκληρό ευρώ μπορούν οι Γερμανοί να κάνουν αποδοτικές επενδύσεις εκεί. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει με τα ελλείμματα.
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ολη η Ευρωπη θα 'καθηλωθει' σε μισθους ... και εισοδηματα λογω των Γερμανων και της εισοδηματικης πολιτικης που επιβαλουν... η οποια ειναι 'μειωση ελλειματων' και οχι 'αναπτυξιακη'
Επιμένεις να βλέπεις την Ευρώπη σαν κλειστό σύστημα. Δεν είναι. Η Γερμανία εξάγει στην Κίνα της οποίας η ανάπτυξη ξαναπήρε μπρος. Μόνο με σκληρό ευρώ μπορούν οι Γερμανοί να κάνουν αποδοτικές επενδύσεις εκεί. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει με τα ελλείμματα.
Περίπου.
Θέλουν να υποκαταστήσουν τις εξαγωγές τους εντός της Ευρωζώνης με εξαγωγές προς Κίνα γιατί κατάλαβαν οτι άρχισε να αποσταθεροποιείται το σύστημα του να δανείζουν στους γείτονες για να τους πουλούν τα προϊόντα τους. -
Ο χρήστης imago έγραψε:
Ολη η Ευρωπη θα 'καθηλωθει' σε μισθους ... και εισοδηματα λογω των Γερμανων και της εισοδηματικης πολιτικης που επιβαλουν... η οποια ειναι 'μειωση ελλειματων' και οχι 'αναπτυξιακη'
Επιμένεις να βλέπεις την Ευρώπη σαν κλειστό σύστημα. Δεν είναι. Η Γερμανία εξάγει στην Κίνα της οποίας η ανάπτυξη ξαναπήρε μπρος. Μόνο με σκληρό ευρώ μπορούν οι Γερμανοί να κάνουν αποδοτικές επενδύσεις εκεί. Γι' αυτό έχουν λυσσάξει με τα ελλείμματα.
Και εσυ δεν θελεις να καταλαβεις ισως οπως και οι γερμανοι οτι, η ευρωπη δεν ειναι μονο η γερμανια..., υπαρχουν και οι αλλοι στο ευρω που δεν τους συμφερει αυτη η πολιτικη... Τοσο απλα....
Στο υπογραμμισμενο τι εννοεις??? δεν φθανει στους γερμανους οτι εκει το μεροκαματο ειναι 2 ευρω και θελουν κατι περισσωτερο για να τους συμφερει η εκει επενδυση????
Ο αμερικανος που επενδυει εκει με δολλαριο που ειναι μαλακωτερο σαν νομισμα ειναι μ...κας και δεν επιδιωκει το ισχυρο δολλαριο για να κανει την επενδυση του???
-
Η Γερμανία κάνει ότι κάνει σχετικά με μισθούς, αυξήσεις και ελλείμματα, γιατί όπως ανέφερε κάποιος, το ευρώ δεν είναι ένα κλειστό σύστημα, δεν είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο έναντι του οποίου πρέπει να 'ναι ανταγωνιστική. Και πρέπει να 'ναι ανταγωνιστική και έναντι της Κίνας.
Κάτι που για μας, ακούγεται σαν κινέζικα...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!