-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
αφού δεν βλέπει θάλασσε ρε, τι 'της Θάλασας' τσαμπουνάς.
άμα είναι μόνο απο τη μυρωδιά κάντε και μένα υφυπουργό που έχω μαλακτικό Aegean breeze.νταξ και με μαλακτικό περνάς
-
αφού δεν βλέπει θάλασσε ρε, τι 'της Θάλασας' τσαμπουνάς.
άμα είναι μόνο απο τη μυρωδιά κάντε και μένα υφυπουργό που έχω μαλακτικό Aegean breeze.Βλέπει, αν πας στην άκρη του μπαλκονιού!
Κοίτα, δεν θα μείνω και μια ζωή εκεί, δεν έχω σκοπό ν' αγοράσω σπίτι, οπότε αν αλλάξουν οι συνθήκες (αργότερα... ), θα πάω σε κάτι καλύτερο αν το αντέχει η τσέπη μου. Αν όχι, καλά να 'μαστε, δεν θα σκάσουμε κιόλας (αρκεί να μην χρειαστεί να εγκαταλείψω την πόλη για το χωριό, εκεί ... θα σκάσω και πολύ άσχημα κιόλας! ) -
καλά άμα είναι να κάνω ράπελ για να δω κύμα σου έχω οικοπεδάκι κάτω απο το βράχο της Βαρυμπόμπης, τζιτζί μέσα στα πεύκα και Σαρωνικός Ν Ευβοικός πιάτο.
και mtb standing by.
άμα πέσεις κιόλας πας καρφί για πρωθυπουργός. -
και θέα, και extreme sprts. Τι άλλο θες δλδ;
-
καλά άμα είναι να κάνω ράπελ για να δω κύμα σου έχω οικοπεδάκι κάτω απο το βράχο της Βαρυμπόμπης, τζιτζί μέσα στα πεύκα και Σαρωνικός Ν Ευβοικός πιάτο.
και mtb standing by.
άμα πέσεις κιόλας πας καρφί για πρωθυπουργός.Δεν με νοιάζει η θέα ξαναλέω, εγώ χώρο για ένα καναπέ να πίνω το ποτό μου θέλω! Και να απέχω από ενοχλητικούς γείτονες! Αν θέλω να δω θάλασσα, πάω και για ένα μπάνιο ή καφέ, είμαι ολιγαρκής άνθρωπας!
και θέα, και extreme sprts. Τι άλλο θες δλδ;
Εσύ είσαι άνθρωπος τον xtreme sports, εγώ την ησυχία μου θέλω (και γκομενάκια για παρέα! ).
-
Τα έχουμε ξαναπεί αυτά... Εχει τεραστια διαφορά να εχεις τους γείτονες απο πάνω, απο κάτω σου, τριγύρω σου, στη διπλανή σου πόρτα, στο κλιμακοστάσιο να μπαινοβγαίνουν και να τους ακους καθε τρεις και λίγο, απο το να τους έχεις απέναντι στα 10 μέτρα ή σε διπλανό σπίτι ή σε διπλανό οικόπεδο. Δε χωράει συζήτηση αυτό. Απλά συμβιβασμό.
συμφωνω.δεν θα μπορουσα να ζησω ποτε σε πολυκατοικια.μονο και μονο στη σκεψη οτι ζεις στο ιδιο κτηριο με αλλους ξενους ανθρωπους,αναλογα με το διαμερισμα μπορει να σε χωριζει ενας μονο τοιχος απο αυτους και στο μπαλνοκι ενα πλαστικο καλλυμα απτο δικο τους μπαλκονι, με πνιγει.ακους τους θορυβους τους,ακουν τους θορυβους σου,τους διαλογους σου,περιοριζεσαι για το ποσο θορυβο θα κανεις μεσα στο σπιτι σου.για αυτο και ειναι epic fail να υπαρχουν κωμοπολεις η οποιες ειναι πνιγμενες στις πολυκατοικιες
-
πάω να φωνάξω την αστυνομία, γιατί προφανώς οι δικοί μου γείτονες έχουν ψοφήσει μιας που δεν ακούω κανέναν διάλογο. Γιατί εκτός των άλλων στην πόλη πεθαίνεις και σε βρίσκουν μετά από 3 μήνες. Θα τους πω και αναδρομικά για τα προηγούμενα 30χρόνια να το κοιτάξουν το ζήτημα
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εσύ είσαι άνθρωπος τον xtreme sports, εγώ την ησυχία μου θέλω (και γκομενάκια για παρέα! ).Στην ηλικία σου, και τα γκομενάκια extreme sports είναι παλιόγερε Τα χάπια και στην τρύπα σου
-
http://rapidshare.com/files/416474499/Memo.m4a
Η ενοχλητική φασαρία του κέντρου της ΑΘήνας, το τίμημα που είμαι 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο γμτ... πάω να πάρω καμιά κούτα depon[θέλει αρκετό volume, so much for iPhone's voice memo...]
-
Πάντως το να φύγεις από την Αθήνα και να πας να εγκατασταθείς σε πολυκατοικία στην επαρχία δεν έχει και πολύ μεγάλο νόημα. Και πάλι υπάρχει διαφορά, απλώς το ιδανικό είναι να πας και σε διαφορετικού τύπου σπίτι.
Η κοπέλα μου μετά από 2 χρόνια φοιτητικής ζωης στο Ρέθυμνο θα επιστρέψει Αθήνα και ήδη σκέφτόμαστε πόσο θα μας λείψει(ακόμα και σε εμένα που κατέβαινα 1-2 φορές το μήνα).....
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Η ενοχλητική φασαρία του κέντρου της ΑΘήνας, το τίμημα που είμαι 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο γμτ... πάω να πάρω καμιά κούτα depon[θέλει αρκετό volume, so much for iPhone's voice memo...]
λολ ακουω δεκαοκτουρες .στον εθνικο κηπο μενεις?
-
Ο χρήστης zastava έγραψε:
λολ ακουω δεκαοκτουρες .στον εθνικο κηπο μενεις?
Οι δεκαοχτούρες νταξ... αμ τα άλλα τα σπουργιτοκατάσταση το πρωί γίνεται της π00τάνας. Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε με ανοιχτά τα παράθυρα εδώ στο κέντρο
Πήρα κι ένα γάτο μπας και βοηθήσει την κατάσταση, κι έπεσα σε ακτιβιστή της greenpeace / χίππυ. Κάθεται στο μπαλκόνι, κρεμάει τα πόδια και ρεμβάζει (παίζει και να την πίνει στα κρυφά )
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Σε τι ακριβώς είναι καλύτερη η μονοκατοικία όταν έχεις παιδιά;
Επειδή έχεις κήπο και μπορούν να μπουν στο facebook ΚΑΙ από εκεί;Σε περιπτωση που δεν σου του 'χει πει κανεις, τα παιδια μεγαλωνουν σιγα-σιγα, δεν γινονται κατευθειαν 12 ή 14.
Αμα δεν καταλαβαινεις σε τι ειναι καλυτερος ο κηπος για τα παιδια ή νομιζεις οτι ΟΛΑ τα παιδια ΣΥΝΕΧΩΣ ειναι συνεχως μπροστα σε PC, TV, PS ρωτα οσες οικογενεις εχουν ζησει και τις 2 καταστασεις (διαμερισμα vs κηπος). -
Συνήθως την αποκέντρωση την συνδυάζουμε με ταυτόχρονη αλλαγή είδους κατοικίας. Κάτι που δεν θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και κάνει τη σύγκριση πιο άδικη.>Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως το να φύγεις από την Αθήνα και να πας να εγκατασταθείς σε πολυκατοικία στην επαρχία δεν έχει και πολύ μεγάλο νόημα.....
Τελικά τι είναι καλύτερα, να είσαι σε μονοκατοικία στην πόλη ή σε πολυκατοικία στην επαρχία;;
Και πάλι υπάρχει διαφορά, απλώς το ιδανικό είναι να πας και σε διαφορετικού τύπου σπίτι.....
Μήπως τελικά δεν χρειάζεται να αλλάξεις τόπο αλλά απλά χρειάζεται να αλλάξεις σπίτι, είδος κατοικίας, περιοχή κλπ;
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κατοικίες στην Αθήνα που έχουν σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της επαρχίας με ελάχιστα από τα μειονεκτήματα. Όπως υπάρχουν και εξαιρετικά διαμερίσματα για όσους δεν θέλουν τα προβλήματα της μονοκατοικίας (αλλά δεν κοστίζουν λιγότερο). -
Στο Γέρακα πχ έχουν παντού περίπτερα; Στο Κορωπί;
Ναι. Ναι.
Βασικά έχεις παρεξηγήσει λίγο την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Νταξ έχουμε θέμα με αποχέτευση και κάθε τόσο πρέπει να φωνάζουμε τον αχόρταγο, αλλά βλέπω ότι έχεις μια εικόνα ανάμεσα σε επαρχία και wild wild west.
Το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής είναι η ΑΠΛΑ (σε ποσοστό 90% γιατί υπάρχει και ένα 10% που θυμίζει κέντρο) συν τους δρόμους λόγω Ελ Βεν. Στη Γλυφάδα πχ αν μένεις Αγ Τρύφωνα (ντεμέκ Γλυφάδα δλδ αλλά τεσπα) πας με τα πόδια στις καφετέριες ή τα μαγαζιά; Όχι. Πρέπει να μπεις στο τουτού και να προσπαθήσεις να παρκάρεις στο κέντρο της Γλυφάδας. Ότι θα κάνω εγώ (Γλυκά Νερά) πχ για να πάω Αγ. Παρασκευή ή Χολαργό. Με τη διαφορά ότι εγώ δεν θα αγχωθώ στην επιστροφή για το αν θα παρκάρω κοντά στο σπίτι μου ή 1-2 τετράγωνα μακρυά.
Για Ελληνικό, Καλαμάκι, Φάληρο ( ) κλπ δεν ανοίγω κουβέντα για θέμα πάρκινγκ...
Το κέντρο-κέντρο κι εγώ το γουστάρω και αν μπορούσα να το συνδυάσω με δουλειά θα με έψηνε απίστευτα ένα διαμέρισμα ψηλά στα Εξάρχεια προς Λυκαβηττό, αλλιώς θέλεις πάπιο για να γλιτώσεις το εγκεφαλικό. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν κατοικίες στην Αθήνα που έχουν σχεδόν όλα τα πλεονεκτήματα της επαρχίας με ελάχιστα από τα μειονεκτήματα. Όπως υπάρχουν και εξαιρετικά διαμερίσματα για όσους δεν θέλουν τα προβλήματα της μονοκατοικίας (αλλά δεν κοστίζουν λιγότερο).Σε γενικές γραμμές, αυτό που λες ισχυει και τα καλύπτει ΟΛΑ. Ο,τι αλλο λέμε, γυρω απο αυτό γυρνάει.
Αυτό που θελω να πω στον Hi Fi είναι πως είναι εργενης και εμπίπτει στην κατηγορία που λέω. Κι εγω όταν ημουν εργένης, 'πέθαινα' για Αθήνα και Θεσ-νικη κι ας είναι πολύ μικρότερη. Τωρα πια στα 35 μου, με 2 παιδιά και μια δουλειά η οποία μου αναλώνει 14 ώρες την ημέρα και περιλαμβάνει συναναστροφή με 10άδες άτομα την ημέρα, βρίσκεται στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης, η μουσική... 'βαράει' μέσα στο χώρο μου (μαζί με τα τηλέφωνα) 12 ώρες την ημέρα, κλπ αυτό που ζητώ είναι ησυχία και όσο λιγότερους ανθρώπους γίνεται! Επίσης, όταν χρειάζεται, θέλω να διανύω ελάχιστες αποστάσεις, είτε με το αυτοκίνητο είτε με τα ποδια.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στη Γλυφάδα πχ αν μένεις Αγ Τρύφωνα (ντεμέκ Γλυφάδα δλδ αλλά τεσπα) πας με τα πόδια στις καφετέριες ή τα μαγαζιά;Ο Τρίφτωνας είναι Τερψιθέα.... ...και δε γουστάρουμε πολλά παρε-δώσε με τους φλωρογλυφαδιώτες...
Λεφτεριά στην Τερψιθέα - antikallikratis ftw -
Όλοι οι Τερψιθιώτες που έχω γνωρίσει πάντως συστήνονται ως Γλυφαδιώτες...
-
Τους το μεγαλώνει κλασσικά, κανα 7αρι ποντους μάλλον!!
-
Όλοι οι Τερψιθιώτες που έχω γνωρίσει πάντως συστήνονται ως Γλυφαδιώτες...:hahaiv: Τους το μεγαλώνει κλασσικά, κανα 7αρι ποντους μάλλον!!
Σιγά τα ωά.... γλυφαδιώτης = all-time-μικρουθούθουνος ...
-
Όλοι οι Τερψιθιώτες που έχω γνωρίσει πάντως συστήνονται ως Γλυφαδιώτες...:hahaiv: Τους το μεγαλώνει κλασσικά, κανα 7αρι ποντους μάλλον!!
Σιγά τα ωά.... γλυφαδιώτης = all-time-μικρουθούθούνος ...
Αποκέντρωση: από τη θεωρία στην πράξη (Αθήνα vs. Επαρχία)