-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εγώ έχω κατι επικές στάμπες αλατιού (κυριολεκτικά αλάτι όμως!) σε όλο το αμάξωμα, απόρροια του κύματος που έφαγα στην παντόφλα για Λευκάδα-Κεφαλλονιά. Περιμένω να δω αν θα φύγουν.Για τα τζαμια, πηγαινεις σε ενα car wash και αν γνωριζεις εστω και λιγο τον ιδιοκτητη, ζητα του να στις βγαλει, να εισαι σιγουρος για το αποτελεσμα, αρκει το αυτοκινητο να μην εχει παρ μπριζ με προστασια uv, εκει δεν το εχω χρησιμοποιησει και δεν ξερω αν κανει ζημια. Υπαρχουν κατι απιστευτα χημικα που τα εχουν ομως για αλλες χρησεις, σιγουρα καυστικα, κανουν ομως τελεια δουλεια σε τζαμια.
-
Δοκιμασα σημερα, με τη σειρα:
Πλυσιμο με ζεστο νερο και απορρυπαντικο πιατων,ξεπλυμα,στεγνωμα
ΑΖΑΧ
Viakal, αναμονη 5', ξεπλυμα
Πλυσιμο (ξανα) με νερο και απορρυπαντικο πιατων,ξεπλυμα,στεγνωμα
Ξυδι σε κουβα με νερο και τριψιμο με σφουγγαρι, ξεπλυμα στεγνωμα
Viakal αναμονη 5' και ξεπλυμα-στεγνωμα
Ξυδι απευθειας στους λεκεδες και ξεπλυμα, στεγνωμα
ΑΖΑΧ
Το λιγο viakal που ειχε μεινει , τριψιμο, ξεπλυμα, πλυσιμο, στεγνωμα
Και τελος, ξανα μια με AZAXΑποτελεσμα: οι λεκεδες κυριλε στη θεση τους.
Καμμια αλλη προταση πριν το σπασω?
-
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewt ... F%84%CE%B1
-
Ο χρήστης Geologos έγραψε:
http://www.cardetailing.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=23&t=75&start=0&hilit=αλαταΓεωλογε, το βρηκα το λινκ και εγω, αλλα τα αλατα ειναι στο τζαμι...
Τελοσπταντων, θα δοκιμασω και με Calcor και βλεπουμε. -
dbekos , δοκιμασα και calclor χωρις αποτελσμα.
3 περασματα αδυαλυτο πανω σε σφουγγαρι και ελαφρυ τριψιμο, αλλα ματαια.Θα δοκιμασω και εφημεριδα, αν και δε νομιζω να κανει τιποτα...
Ισως παρω και ενα Cillit Bang, αλλα εχω αρχισει και βαριεμαι.Ρωτησα σε καποιο καταστημα σχετικα με το προβλημα και μου ειπε να το παω απο εκει το πρωι, 20€ η ταριφα, θα ριξει 'ειδικο υγρο' και θα φυγουν ολα.
Τι μενει να ριξει που δεν εχω ριξει εγω?
-
Ακουαφορτε!!!
-
Παντως, στο καπω γυρω απο τις πιτσιλιθρες που ειχε μερικα σημαδια, εφυγαν με ενα σπρευ turtle Wax γρηγορου κερωματος. Κανει πολυ καλη δουλεια, το νερο σε αυτη την περιοχη απομακρυνεται αμεσως και γυαλιζει χωρις πολυ κοπο.
-
Σημερα το πρωι, αφησα το αμαξι σε καταστημα περιποιησης αυτοκινητων:
Θα βγαλει τα αλατα
Θα κανει ενα καλο πλυσιμο & κερωμα στο αμαξι
Θα πλυνει τη μηχανη.
Μετα το καλοκαιρι, θα κανουμε και ενα βιολογικο και ειμαστε οκ.Αν το αποτελεσμα ειναι καλο, θα ανεβασω φωτο...
-
Αν και το Calcor, το οποίο ειναι αποτελεσματικότατο στο να αφαιρεί τα άλατα απο δοχεία όπως βραστήρες, καφετιέρες κλπ, και επειδή ειναι δυνατό χημικό, θέλει βέβαια πολύ προσοχή στις λαμαρίνες, τότε τι να πώ. Καλή επιτυχία.
Και αν 'υποκλέψεις' πληροφορίες για το τι θα χρησιμοποιήσουν, πες μας να μαθαίνουμε, αν και καλό ειναι να μην προκαλούμε απο μόνοι μας τέτοιες 'ζημιές' και να ξεπλένουμε το αμάξι, έστω και πρόχειρα σε πρώτη φάση, αμέσως μετα απο διακοπές-ταξίδι (μυγάκια, αλάτια απο παραλίες που φυσάει κλπ). -
Bρηκα το >To remove both road salt and sea salt deposits from your truck's paint, wash with a solution of baking soda and warm water. For extra heavy stains, make a baking soda paste and rub on with a damp sponge. Rinse well.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Bρηκα το >To remove both road salt and sea salt deposits from your truck's paint, wash with a solution of baking soda and warm water. For extra heavy stains, make a baking soda paste and rub on with a damp sponge. Rinse well.Το βρήκα και εγώ χθές σε 1-2 άλλα link, αλλά επειδή δεν το έχω δοκιμάσει, ειμαι ...
Αν οτιδήποτε 'παράξενο' πέσει-τριφτεί στη λαμαρίνα και 'θολώσει' το χρώμα, τότε ...
Στα τζάμια ίσως άξιζε η δοκιμή.... -
Η μαγειρικη σοδα διαλυεται τελειως στο ζεστο νερο;Φοβαμαι μην αφηνει κοκους που θα ενεργουν σαν σμυριδα στο χρωμα,εκτος και αν αυτος ειναι οι σκοπος
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σημερα το πρωι, αφησα το αμαξι σε καταστημα περιποιησης αυτοκινητων:To μεσημερι παρελαβα.
Εφυγαν ολα, εγινε οπως πριν.
Για τα αλατα μαλλον χρησιμοποιησε καποια αλοιφη και αλοιφαδορο.- Καθαρισμα αλατων απο το μπρος και πισω τζαμι
- Καλο εξωτερικο πλυσιμο
- Περασμα με υγρο κερι - γυαλιστικο
- Γυαλισμα ολων των εξωτερικων πλαστικων και ελαστικων
- Πλυσιμο, στεγνωμα, γυαλισμα μηχανης
Πληρωσα 45€, πιστευω ειναι πολυ καλα .
-
Σημερα το πρωι, αφησα το αμαξι σε καταστημα περιποιησης αυτοκινητων:
To μεσημερι παρελαβα.
Εφυγαν ολα, εγινε οπως πριν.
Για τα αλατα μαλλον χρησιμοποιησε καποια αλοιφη και αλοιφαδορο.- Καθαρισμα αλατων απο το μπρος και πισω τζαμι
- Καλο εξωτερικο πλυσιμο
- Περασμα με υγρο κερι - γυαλιστικο
- Γυαλισμα ολων των εξωτερικων πλαστικων και ελαστικων
- Πλυσιμο, στεγνωμα, γυαλισμα μηχανης
Πληρωσα 45€, πιστευω ειναι πολυ καλα .
Μπορείς να μας πεις που το έκανες;
Αντιμετωπίζω και εγώ ένα πρόβλημα μάλλον με τα άλατα.
Μια μέρα που ήταν πολύ σκονισμένο το έβρεξα με νερό μόνο και το άφησα έτσι χωρίς να το σκουπίσω.
Το νερό ήταν από γεώτρηση.
Τώρα αν και το έπλυνα 2 φορές έχει αφήσει πολλά άσπρα στίγματα που φαίνοντα αν πας κοντά κυρίως στο καπό και τον ουρανό. -
Ο χρήστης Babiss έγραψε:
Εχεις pm
Την πατησες.
Θα βγει σχετικα ευκολα με κερωμα & τριψιμο με αλοιφαδορο. -
Εχεις pm
Την πατησες.
Θα βγει σχετικα ευκολα με κερωμα & τριψιμο με αλοιφαδορο.Ευχαριστώ πολύ.
Έτσι είναι αμα ακούς τον πατέρα σου να σου λέει 'πλύνε το από την γεώτρηση δεν έχει άλατα',αυτά παθαίνεις! -
εχω μαλλον ιδιο κ παρομοιο θεματακι...υπαρχει τροπος να περιορισουμε τα αλατα που πεφτουν στο αμαξι?
γενικα η περιοχη εχει φοβερα αλατα κ νερο βρυσης δε πινουμε...
το αμαξι ομως το πλενουμε...κ καθε φορα που το πλενω...στεναχωριεμαι...με ξυδι λετε να δοκιμασω?
-
Ο χρήστης blade_ έγραψε:
εχω μαλλον ιδιο κ παρομοιο θεματακι...υπαρχει τροπος να περιορισουμε τα αλατα που πεφτουν στο αμαξι?γενικα η περιοχη εχει φοβερα αλατα κ νερο βρυσης δε πινουμε...
το αμαξι ομως το πλενουμε...κ καθε φορα που το πλενω...στεναχωριεμαι...με ξυδι λετε να δοκιμασω?
Δοκιμασε καποιο quick detailer μετα το πλυσιμο ή optimum no rinse στο κουβα μαζι με το σαμπουαν.
Για να βγαλεις οσα υπαρχουν θα χρειαστει καποια καθαριστικη αλοιφη ή Αutoglym SRP.Σε καθε περιπτωση κερωμα μετα για να φευγει ευκολα το νερο & προστασια. -
το σκεφτηκα το κερωμα
απλα αποτι ειδα σε τυχαια αναζητηση οτι πρεπει να βαλεις πρωτα μια πλαστελινη...και μετα κερι η γυαλισμα κ κερι...ειναι κ μαυρο κ φαινονται τα παντα...
-
Το κερωμα στο τελος εγραψα.Δε θα φυγουν τα αλατα με το κερωμα.Διαβασε τι εγραψα πριν...
Άλατα στο χρώμα!