-
Ο χρήστης Δημήτρης Ραζής έγραψε:
Για τα φρενα του QQ μην κανει κανεις τον κοπο να τα συγκρινει με καποιο απο αυτα που αναφερθηκαν, γιατι θα ηταν αδικο.
.. θα ήταν άδικο για τα άλλα αυτοκίνητα εννοείς φαντάζομαι.
Ακριβως Δημητρη,
η' μηπως κανω λαθος ? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ο κινητηρας του QQ με τα 115 αλογα
(δυναμομετρημενα μεχρι 122, σε αρκετα QQ)Τελικά πόσα άλογα βγάζει το νέο κασκάι;; 115 , 117 ή 122;;;
ολες οι τιμες ειναι σωστες. Τα μοτερ εχουν παντα αποκλιση μεταξυ τους +/- 5%. Σε καποιες περιπτωσεις ακομη και 7%
Καλά σοβαρολογείτε;;; Εξηγείτε αυτό επιστημονικά; και αν ... εξηγήστε τό μου!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
ο κινητηρας του QQ με τα 115 αλογα
(δυναμομετρημενα μεχρι 122, σε αρκετα QQ)Τελικά πόσα άλογα βγάζει το νέο κασκάι;; 115 , 117 ή 122;;;
ολες οι τιμες ειναι σωστες. Τα μοτερ εχουν παντα αποκλιση μεταξυ τους +/- 5%. Σε καποιες περιπτωσεις ακομη και 7%
Καλά σοβαρολογείτε;;; Εξηγείτε αυτό επιστημονικά; και αν ... εξηγήστε τό μου!!!!
Είναι πράγματι γεγονός αυτό και έχει αποδειχθεί πολλές φορές σε δυναμομετρήσεις ίδιων καινούριων αυτοκινήτων σε ίδιο δυναμόμετρο - σε παλαιότερα μόντέλα οι διαφορές ήταν σαφώς μεγαλύτερες απο οτι στα σημερινά.
Βαθιά επιστημονική εξήγηση - απόδειξη δεν μπορώ να σου δώσω, σκέψου όμως ότι μιλάμε για μοτέρ μαζικής παραγωγής με μικρές μεν αλλά υπαρκτές ανοχές. Λόγω των ανοχών αυτών (που διαφέρουν απο μοτέρ σε μοτέρ) ένα μοτέρ μπορεί να αποδίδει λιγότερο ή περισσότερο απο το μέσο όρο που ανακοινώνεται απο το εργοστάσιο. Απο εκεί και πέρα σε ένα πιο δουλεμένο μοτέρ με αρκετά χιλιόμετρα στην πλάτη του και αναλόγως την χρήση οι διαφοροποιήσεις μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερες.Επειδή έτυχε να είμαι παρόν σε δναμομέτρηση είδα με τα μάτια μου 3 ίδια (μεταχειρισμένα) qq να βγάζουν τα νούμερα που αναφέρονται παραπάνω.
-
Μάλιστα!!!! Αλλά θέλω να το ψάξω λίγο..... Διάβασα σε γνωστό περιοδικό αυτοκινήτων σε τέστ ότι τα 107 ενώ η αντιπροσωπεία λέει ότι βγάζουν 68 άλογα σε δυναμομέτρηση βγάζουν 72!!! Σε πιστεύω βέβαια αλλά έχω την εντύπωση ότι μια τιμή θα ήταν καλύτερα , εχω ακούσει ότι τα qq f/l βγάζουν 117 άλογα!!!
-
Θα πηγαίνει καλύτερα το κασκαρντ σου αν σου πουν ότι βγάζει 125;
-
Μάλιστα!!!! Αλλά θέλω να το ψάξω λίγο.....
, εχω ακούσει ότι τα qq f/l βγάζουν 117 άλογα!!!Οτι και να εχεις ακουσει , οτι και να σου πουμε, το μονο ψαξιμο που μπορεις να κανεις ειναι να δυναμομετρησεις το δικο σου, που ειναι σιγουρα διαφορετικο απο το δικο μου, αλλα και καθε αλλο.
Τι ειπες τωρα ?
εδω οδηγαμε το Qashqai μετα απο πλυσιμο και νιωθουμε να εχει +5 hp παραπανω,
και λες οτι δεν θα εχει διαφορα το να τους εχουμε κιολας. -
αναμενεται να ερθει με τον 1,6Τ?
-
δεν υπάρζει περίπτωση , τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια..
Οι μάγκες της ΝΙΣΣΑΝ βλέπουν ότι πουλάει τρελά με αυτόν τον κινητήρα , γιατί να αλλάζουν?
Εδώ , κοντεύει το Q.Q να είναι από τα πιο ακριβά 1600άρια στην κατηγορία , φαντάσου να βάλουν και τον 1.6Τ , θα το πάνε 30.000 €... -
που πουλαει καλα με τον 1600? Στην Ελλαδα? Δε νομιζω οτι τους ενδιαφερει αυτο.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Τι ειπες τωρα ?
εδω οδηγαμε το Qashqai μετα απο πλυσιμο και νιωθουμε να εχει +5 hp παραπανω,
και λες οτι δεν θα εχει διαφορα το να τους εχουμε κιολας.- 10000000000000000000000000 , 125;;; θα γ... και θα δέρνει!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
που πουλαει καλα με τον 1600? Στην Ελλαδα? Δε νομιζω οτι τους ενδιαφερει αυτο.Και το 1,5 diesel με τα 100 και κάτι άλογα να πουλάει έξω πάλι δεν καίγονται!
Το σχήμα του QQ ήταν η συνταγή της επιτυχίας! -
Παιδιά ..... βοήθεια!!!!
Είχα το μαύρο κασκάι μου κάτω από μια βερυκοκιά (έκανα μαλακία το ξέρω) και από το ρετσίνι σε δυο - τρία σημεία έχει σπάσει το χρώμα , έχει φύγει το λούστρο και έχει ράισμα το χρώμα !! Και τα τρία σημάδια είναι ενός πόντου , δε φαίνονται αλλά... τι να κάνω για να μη επεκταθεί η ζημιά!!! Μπορεί να γιατρευτεί; -
Παιδιά ..... βοήθεια!!!!
Είχα το μαύρο κασκάι μου κάτω από μια βερυκοκιά (έκανα μαλακία το ξέρω) και από το ρετσίνι σε δυο - τρία σημεία έχει σπάσει το χρώμα , έχει φύγει το λούστρο και έχει ράισμα το χρώμα !! Και τα τρία σημάδια είναι ενός πόντου , δε φαίνονται αλλά... τι να κάνω για να μη επεκταθεί η ζημιά!!! Μπορεί να γιατρευτεί;Σπαει το χρωμα απο το ρετσινι;
Ριξε μια ματια στο viewtopic.php?f=6&t=22262&p=1034053&hilit=%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B9#p1034053 -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Παιδιά ..... βοήθεια!!!!
Είχα το μαύρο κασκάι μου κάτω από μια βερυκοκιά (έκανα μαλακία το ξέρω) και από το ρετσίνι σε δυο - τρία σημεία έχει σπάσει το χρώμα , έχει φύγει το λούστρο και έχει ράισμα το χρώμα !! Και τα τρία σημάδια είναι ενός πόντου , δε φαίνονται αλλά... τι να κάνω για να μη επεκταθεί η ζημιά!!! Μπορεί να γιατρευτεί;Σπαει το χρωμα απο το ρετσινι;
Ριξε μια ματια στο viewtopic.php?f=6&t=22262&p=1034053&hilit=%CF%81%CE%B5%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%B9#p1034053Αν είναι να με πας αλλού ...πήγαινέ με!!!!
Ναι είχε ρετσίνια ..με χίλια ζόρια τα έβγαλα αλλά... σε μερικά σημεία είχε μείνει αρκετό καιρό είχε ποτίσει και .. έγινε (μου τόπε και μάστορας) !!! Και την είχα ξαναπατήσει ... με το νισσάν μίκρα κάτω από μυγδαλιά!!!! Τώρα έμαθα ότι κανει κακό και η βερυκοκιά!!!!! -
Κωστα ριξε μια ματια στο λινκ που εβαλα εχει μερικες πληροφοριες αλλα αν εχει προχωρησει τοσο
Αλλιως βαλε στην αναζητηση την λεξη 'ρετσινι' να σου βγαλει και αλλα αποτελεσματα. -
οσο διαβαζω αυτα που γραφετε τοσο τα παιρνω κι οχι βεβαια μαζι σας!
θα σας πω την ιστορια απ την αρχη. πηγα που λετε καψωμενος περι τις αρχες του Μαιου κι 'εκλεισα' το qashqai+2 1.6 δοξα τω Θεω δεν παραπονιεμαι μου κατσε και η επιταγη των 1000.
ΑΛΛΑ θα επρεπε να περιμενω τρεις μηνες το πολυ...
περι τα μεσα Ιουλιου μαθαινω οτι στην τιμη που εκλεισα πρεπει να προσθεσω 700€!!!! αναρωτιεστε γιατι; 300€ λογω ΦΠΑ και ακουσον ακουσον και φριξον εν μεσω κρισης η νισσαν αποφασιζει μειωση της εκπτωσης 400€!!!!!!!! τρελαθηκα...
σημερα τρεις μηνες μετα ενω περιμενω ανυπομονα το οχημα και ειναι αυτονοητο οτι τους εχω πριξει τοσους μηνες στα τηλεφωνα, κι ενω εχθες το περιμεναμε, σημερα μου λενε να περιμενω ενα μηνα ακομα!!!! δεν χρειαζεται βεβαια να πω τους λογους, οτι πιο γελοιο μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους μονο την απεργια των σκουπιδιαραιων δεν μου ανεφεραν!!!!
και σας ρωταω εσεις ρε αδερφια τι θα κανατε στη θεση μου -
Παιδιά ..... βοήθεια!!!!
Είχα το μαύρο κασκάι μου κάτω από μια βερυκοκιά (έκανα μαλακία το ξέρω) και από το ρετσίνι σε δυο - τρία σημεία έχει σπάσει το χρώμα , έχει φύγει το λούστρο και έχει ράισμα το χρώμα !! Και τα τρία σημάδια είναι ενός πόντου , δε φαίνονται αλλά... τι να κάνω για να μη επεκταθεί η ζημιά!!! Μπορεί να γιατρευτεί;Αμάν ρε Κώστα στο ματιάσανε οι w.a.g άκηδες !!!!
-
Ο χρήστης colombos έγραψε:
οσο διαβαζω αυτα που γραφετε τοσο τα παιρνω κι οχι βεβαια μαζι σας!
θα σας πω την ιστορια απ την αρχη. πηγα που λετε καψωμενος περι τις αρχες του Μαιου κι 'εκλεισα' το qashqai+2 1.6 δοξα τω Θεω δεν παραπονιεμαι μου κατσε και η επιταγη των 1000.
ΑΛΛΑ θα επρεπε να περιμενω τρεις μηνες το πολυ...
περι τα μεσα Ιουλιου μαθαινω οτι στην τιμη που εκλεισα πρεπει να προσθεσω 700€!!!! αναρωτιεστε γιατι; 300€ λογω ΦΠΑ και ακουσον ακουσον και φριξον εν μεσω κρισης η νισσαν αποφασιζει μειωση της εκπτωσης 400€!!!!!!!! τρελαθηκα...
σημερα τρεις μηνες μετα ενω περιμενω ανυπομονα το οχημα και ειναι αυτονοητο οτι τους εχω πριξει τοσους μηνες στα τηλεφωνα, κι ενω εχθες το περιμεναμε, σημερα μου λενε να περιμενω ενα μηνα ακομα!!!! δεν χρειαζεται βεβαια να πω τους λογους, οτι πιο γελοιο μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους μονο την απεργια των σκουπιδιαραιων δεν μου ανεφεραν!!!!
και σας ρωταω εσεις ρε αδερφια τι θα κανατε στη θεση μουρε Κολόμβε , όταν το έκλεισες το αυτ/το , δεν συμφωνήσατε με την τελική έκπτωση του αυτ/του ? Πως καταφέρανε τα τζιμάνια εκεί στη Νισσάν και σου περάσανε και την μείωση τησ έκπτωσης
Για τον Φ.Π.Α το καταλαβαίνω , έτσι μου είχανε πει και εμένα , ότι δηλαδή αν αυξηθεί μέχρι να το παραλάβεις , τότε το επιβαρύνεσαι εσύ....δηλαδή εγώ...
Τώρα , για την καθυστέρηση για άλλον 1 μήνα , υπομονή , πήγαινε από κοντά , άσε τα τηλέφωνα , και ανέφερε τους ότι έχεις σκοπό να ματαιώσεις την παραγγελία σου.. Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν...
Ανέφερε τους επίσης ότι θα κοινοποιήσεις και το όνομα του dealer στο διαδίκτυο , μπας και συγκινηθούν...
Αλήθεια , σε ποιον dealer πήγες ? -
Δεν ξέρω σίγουρα αλλά αν το αυτοκίνητο δεν 'παταει' στην Ελλάδα, τιμή δεν κλείνετε και τιποτα δεν είναι σίγουρο παρα μόνο στις τρέχουσες προσφορές απο την στιγμή του εκτελωνισμού του. Μάλλον σωστά έπραξε η αντιπροσωπία.
Οι δικαιολογίες πάντως ιδίως τον Αυγοσυτο είναι τακτικό ετήσιο φαινόμενο!ΥΓ. Προσωπικά πάντως αποφευγω παντα (εδώ και πολλά χρόνια) να μπαίνω στην διαδικασία της παραγγελίας και να 'βολευομαι' στα ετοιμοπαραδοτα για να μην μπαίνω σε τέτοιες περιπέτειες που περισσότερο ψυχοφθόρες είναι παρα κάτι άλλο. 2 φορές μόνο συμβιβάστηκα στο χρώμα ... αλλά δεν με πείραξε ιδιαίτερα.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΥΓ. Προσωπικά πάντως αποφευγω παντα (εδώ και πολλά χρόνια) να μπαίνω στην διαδικασία της παραγγελίας και να 'βολευομαι' στα ετοιμοπαραδοτα για να μην μπαίνω σε τέτοιες περιπέτειες που περισσότερο ψυχοφθόρες είναι παρα κάτι άλλο. 2 φορές μόνο συμβιβάστηκα στο χρώμα ... αλλά δεν με πείραξε ιδιαίτερα.
+1 πάντα ετοιμοπαράδοτο.
Νissan Qashqai J10 (2007-2013)