-
η παθογένεια οφείλεται εν πολλοίς και στη μονιμότητα.
και για να απαντήσω ταυτόχρονα και στον EDDIE, πριν φτάσουμε στην φάση να διώχνουμε κόσμο με βάση εκθέσεις παραγωγικότητας μπορούμε να κάνουμε το βασικό και να διώχνουμε όσους μπήκαν κάπου κάπως κάποτε με όχημα μια εταιρία ή ένα ινστιτούτο που πλέον δεν υπάρχει και σερφάρουν στο κύμα της μετάταξης της μετάταξη ω μετάταξη μεγάλη η χάρη σου.χιλιάδες άχρηστοι, και πλέον άκαμπτοι, απόφοιτοι Γυμνασίου με υψηλότατες αποδοχές και ισχυρή κομματική προσύλωση.
αυτοί είναι εν πολλοίς οι ΔΥ για τους οποίους μιλάμε και περιμένουν απο τους σταζιερς να βγάλουν τη δουλειά αλλιώς πέφτει ο σέρβερ και πνίγονται. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
dimitri fasouli
εσύ να αποδείξεις πως η μονιμότητα επηρέασε και γέννησε το παραπάνω ρυθμό ανάπτυξης.εγώ δεν θεωρώ την κατάργηση της μονιμότητας αυτοσκοπό. θεωρώ όμως εκ των ουκ άνευ την ουσιαστική ισονομία.
απο τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα αναγνωρίζεται για χψζ λόγους (σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο) η δυνατότητα απόλυσης γιατί δεν ισχύει για τους ίδιους λόγους και στο δημόσιο?
μιλάμε δηλαδή για ένα προνόμιοε λοιπόν ο προνομιούχος πρέπει να αιτιολογήσει την πηγή των προνομίων του.
ειδάλλως γυρνάμε σε εποχές που η καταγωγή το χρώμα του δέρματος η θρησκεία κοκ ήταν η αιτία και το προνόμιο ταυτόχρονα.Εγω δεν ισχυρισθηκα οτι η μονιμοτητα των ΔΥ ηταν το αιτιο του μεγαλου ρυθμου αναπτυξης το 97-07 και αρα δεν εχω να αποδειξω τιποτα (δες τι εγραψα).
Εσυ ισχυρισθηκες οτι η μονιμοτητα ειναι το αιτιο της μη δυνατοτητας αναπτυξης. Οι ρυθμοι αναπτυξης το 97-07 και η υπαρξη μονιμοτητας το ιδιο διαστημα σε διαψευδουν. Απλο ειναι. -
ερφάρουν στο κύμα της μετάταξης της μετάταξη ω μετάταξη μεγάλη η χάρη σου
Άλλο αυτό αν και νομικά δεν ξέρω αν και πως μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί η ιστορία.
Νομίζω ότι πιο εφικτό είναι το ότι γ@μήσανε γ@μήσανε, τώρα τέλος.
Από τους όσους (αρκετούς) στάζιερς έχω γνωρίσει, έχω την εικόνα ατόμων που μπλέξαν επι τούτου με αυτή την ιστορία και άπαντες περιμένουν την πολυπόθητη μονιμοποίηση όπως τους έχει τάξει ο εκάστοτε μπάρμπας.
Είναι πολύ θετικό το ότι μια τουλάχιστον τέτοια περίπτωση αφήνει το σταζεριλίκι στο οποίο έμπλεξε περισσότερο από 'ομηρεία' των ίδιων του των γονιών (όλως τυχαίως ο μπαμπάς είναι υψηλά ιστάμενος στη ΔΕΚΟ που δουλεύει και ο γιος-στάζιερ) και θα συνεχίσει το επάγγελμα που σπούδασε και που μέχρι να μπλέξει με το δημόσιο του απέφερε σημαντικά έσοδα και προοπτικές καρριέρας.
Όπως είπα το μαγαζί δουλεύει με συγκεκριμένο στόχο και καλώς ή κακώς θα πρέπει να το χωνέψουμε. Τα πράσινα 'στελέχη' ακονίζουν τα μαχαιροπήρουνα τους από το Σεπτέμβρη... -
όντως είναι απλό.
-
αυτό σημαίνει πολλά μα πάρα πολλά....
Noμοθετικό μαχαίρι σε 'μεγάλες' αυξήσεις μισθών..
http://www.nooz.gr/economy/katargointai-apofaseis-diaitisias-gia-mis8ologikes-auksiseis -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
...Εσυ ισχυρισθηκες οτι η μονιμοτητα ειναι το αιτιο της μη δυνατοτητας αναπτυξης. Οι ρυθμοι αναπτυξης το 97-07 και η υπαρξη μονιμοτητας το ιδιο διαστημα σε διαψευδουν. Απλο ειναι.Oi ρυθμοί ανάπτυξης το 97 - 07 ήταν πλασματικοί, όπως κ το ΑΕΠ.
Αν ξέρεις κάτι άλλο, μάλλον ζεις κ μιλάς για άλλη χώρα. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
...Εσυ ισχυρισθηκες οτι η μονιμοτητα ειναι το αιτιο της μη δυνατοτητας αναπτυξης. Οι ρυθμοι αναπτυξης το 97-07 και η υπαρξη μονιμοτητας το ιδιο διαστημα σε διαψευδουν. Απλο ειναι.
Oi ρυθμοί ανάπτυξης το 97 - 07 ήταν πλασματικοί, όπως κ το ΑΕΠ.
Αν ξέρεις κάτι άλλο, μάλλον ζεις κ μιλάς για άλλη χώρα.Περιμενω να παραθεσεις τα πραγματικα ΑΕΠ του διαστηματος 97-07 (ο ρυθμος αναπτυξης/υφεσης προσδιοριζεται απο τη συγκριση των ΑΕΠ).
Η ελληνικη οικονομια κατα διαστηματα εχει πετυχει ιδιαιτερα ψηλους ρυθμους αναπτυξης (αλλο θεμα το πως κατανεμηθηκαν τα οικονομικα αποτελεσματα της αναπτυξης στο πληθυσμο) και σε ολα αυτα τα διαστηματα ισχυε η μονιμοτητα των ΔΥ. Ειναι αστειο να αποδιδεται η μη δυνατοτητα αναπτυξης στη μονιμοτητα των ΔΥ.
-
Και η διαφθορά υπήρχε, και όμως αναπτυχθήκαμε.
Άρα, δεν μας εμπόδισε; Να την αφήσουμε ως έχει;Κοίτα να δεις, προφανώς δεν θες να χάσεις το δημοσιοϋπαλληλίκι. Και ποιος θα 'θελε;
Εγώ, ΔΕΝ θα 'θελα.
Και δεν θα το χάσεις. Αν καταργηθεί η μονιμότητα, θα 'ναι για τους νεοπροσλαμβανόμενους μόνο (ΔΥΣΤΥΧΩΣ), όπως έγινε και στη Γερμανία, οπότε χαλάρωσε. Για το υπόλοιπο της ζωής σου, το δημοσιοϋπαλληλίκι το 'χεις εξασφαλισμένο. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άρα, δεν μας εμπόδισε; Να την αφήσουμε ως έχει;Κοίτα να δεις, προφανώς δεν θες να χάσεις το δημοσιοϋπαλληλίκι. Και ποιος θα 'θελε;
Εγώ, ΔΕΝ θα 'θελα.
Και δεν θα το χάσεις. Αν καταργηθεί η μονιμότητα, θα 'ναι για τους νεοπροσλαμβανόμενους μόνο (ΔΥΣΤΥΧΩΣ), όπως έγινε και στη Γερμανία, οπότε χαλάρωσε. Για το υπόλοιπο της ζωής σου, το δημοσιοϋπαλληλίκι το 'χεις εξασφαλισμένο.Προφανως αναφερεσαι σε μενα. Παλι λαθος κανεις.
Εργαζομαι 20+ χρονια και ολα στον ΙΤ , δεν υπηρξα ποτε ΔΥ.Και οταν θα εχω περισσοτερη ορεξη, περισσοτερο χρονο και περισσοτερα χρηματα μπορει και να κατσω να σου γραψω ποια ειναι τα αιτια της διαφθορας.
-
Όχι, δεν θέλω να μάθω για τη διαφθορά.
Πάντως, μου κάνει εντύπωση που είσαι στον ΙΤ και υποστηρίζεις τη μονιμότητα.
Εδώ ξέρω δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπέρ της κατάργησής της.
Έχω κολλητό δημόσιο υπάλληλο που είναι υπέρ της κατάργησής της.
Αλλά, ο άνθρωπος, έχει δουλέψει και Γερμανία, στον ιδιωτικό ΚΑΙ στο δημόσιο τομέα κι έχει δει 5 πράματα.
Δεν γεννήθηκε δημόσιος υπάλληλος, όπως οι περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι εν Ελλάδι. -
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Περιμενω να παραθεσεις τα πραγματικα ΑΕΠ του διαστηματος 97-07 (ο ρυθμος αναπτυξης/υφεσης προσδιοριζεται απο τη συγκριση των ΑΕΠ).Αν είχα 2 - 3 μήνες για πέταμα μπορεί κ να το έκανα, δεν είναι δα κ τόσο δύσκολο να δει κανείς που (και γιατί) αλλάζει η 'μέθοδος' χρόνο με τον χρόνο!
Η ελληνικη οικονομια κατα διαστηματα εχει πετυχει ιδιαιτερα ψηλους ρυθμους αναπτυξης
Έχουν περάσει ΠΟΛΛΕΣ 10ετίες από την τελευταία φορά. Είχαμε και βασιλιά που τώρα δεν έχουμε, ...
(αλλο θεμα το πως κατανεμηθηκαν τα οικονομικα αποτελεσματα της αναπτυξης στο πληθυσμο) και σε ολα αυτα τα διαστηματα ισχυε η μονιμοτητα των ΔΥ. Ειναι αστειο να αποδιδεται η μη δυνατοτητα αναπτυξης στη μονιμοτητα των ΔΥ.
Η μονιμότητα των ΔΥ στην Ελλάδα μοιάζει με ... την πέτρα που δεν κυλάει και χορτάριασε. Αν δεν το βλέπεις, είπαμε, ζούμε σε διαφορετικές χώρες...
εδιτ
Να μην παραλείψω ότι οι ΔΥ προ 10ετιών εργάζονταν περισσότερο από κάθε άλλον, πληρώνονταν λογότερο, παρήγαγαν απίστευτο πλούτο (ο οποίος σκορπίστηκε με αποφάσεις πολιτικών και συνδικαληστών) και ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ την υπηρεσία τους. Δεν ήσαν υπάλληλοι (τι λέξη κι αυτή...), αλλά λειτουργοί. Από Δάσκαλους μέχρι οδοκαθαριστές. -
ενώ κόβονται συντάξεις και διευκολύνονται οι απολύσεις στον ΙΤ για να μειωθεί το χρέος το κράτος αναλαμβάνει νέα χρέη μέσω ΔΕΚΟ
ενώ όλοι σκέφτονται οτι η πώληση ΑΤΕ και ΤΤ είναι κάτι λογικό θεωρούν παράλογη την σκέψη για πώληση ή λουκέτο του ΟΣΕ.
ενώ μας διακυρήσσουν οτι τα δάνεια απο ΔΝΤ και μηχανισμό στήριξης είναι αρκετά η Ελλάδα βγαίνει, ξανά κ ξανά, στις αγορές μαζεύοντας δις (ανταγωνιστικών και μη προσφορών) αλήθεια για ποιο σκοπό?πάμε ένα στοιχηματάκι οτι ο Παπακωνσταντίνου θα βγει πολύ! πλούσιος απο τη κρίση? χάρες και διευκολύνσεις πληρώνονται άλλωστε.
-
χρυσόσκονη...
-
Ο Παπακωνσταντινου και ο καθε Παπακωνσταντινου να αρχισουν να διαβαζουν ιστορια,και να επικεντρωθουν στα γεγονοτα στο Γουδή το 1992.
Ετσι οπως παμε, το 2011 δεν μας σωζει ουτε ο Θεος ο ιδιος,θα εχουν παει τους φορους στο 100% αλλα δεν θα υπαρχει κανεις που θα μπορει να πληρωνει. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Εγώ, ΔΕΝ θα 'θελα.
Και δεν θα το χάσεις. Αν καταργηθεί η μονιμότητα, θα 'ναι για τους νεοπροσλαμβανόμενους μόνο (ΔΥΣΤΥΧΩΣ), όπως έγινε και στη Γερμανία, οπότε χαλάρωσε. Για το υπόλοιπο της ζωής σου, το δημοσιοϋπαλληλίκι το 'χεις εξασφαλισμένο.Μισος και απαξιωση σε τετοιο βαθμο πλεον ,που αδυνατω να παρακολουθησω.Haters of the world unite.
Καθημερινα ολο και καποιος θα ξερασει λιτρα χολης νομιζοντας πως μετραμε ολοι μας καθε μηνα 13χιλιαρικα σαν την Μιραντα Ξαφα & ΣΙΑ. -
Τα λίτρα χολής πάνε στο βυσματικό φανταροσύστημα που κυβερνά τη χώρα εδώ και δεκαετίες. Τώρα αν κάποιοι (εσύ ίσως; ) μπαίνουν και το υπερασπίζονται (!!!) για κάποιο λόγο, νομίζουν ότι η χολή πάει σε αυτούς.
Προσπάθησε πάντως να κατανοήσεις την οργή κάποιου που στριμώχνεται οικονομικά όσο δεν παίρνει από το κράτος, την ίδια στιγμή που το ίδιο κράτος είναι αδικαιολόγητα large σε άλλες περιπτώσεις θείων βρεφών.
Το επιχείρημα τύπου 'Πιάστε πρώτα το δολοφόνο του Κέννεντυ και μετά ασχοληθείτε με τον χ υπεράριθμο υπάλληλο και τον ψ κλέφτη εφοριακό' είναι λίγο κωμικό...
Σε 20 χρόνια (τυχαίο νούμερο) που θα είναι στα σκαριά η ιδιωτικοποίηση του μετρο, είμαι σίγουρος ότι θα βγουν ένα κάρο αθώες παρθένες στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για το κακό πατσόκ (ή όπως θα το έχει ονομάσει ως τότε ο little george) ...και να κράξουν στο εκάστοτε φόρουμ τους εκάστοτε haters.
Εγώ πάντως σου ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι hater. Ζουλιάρης είμαι. Αν βρει ο μπαμπάς μου και μένα ένα καλό σύντροφο Τσουτσουνίδη, να με βάλει στη ΣΔΟΕ ( ) ή σε καμμιά Βουλή ( ), μπαίνω αύριο κιόλας με νεο nick (πχ 7777777) και σου κάνω τον wannabe με τα κρομμυδάκια. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
Εγώ, ΔΕΝ θα 'θελα.
Και δεν θα το χάσεις. Αν καταργηθεί η μονιμότητα, θα 'ναι για τους νεοπροσλαμβανόμενους μόνο (ΔΥΣΤΥΧΩΣ), όπως έγινε και στη Γερμανία, οπότε χαλάρωσε. Για το υπόλοιπο της ζωής σου, το δημοσιοϋπαλληλίκι το 'χεις εξασφαλισμένο.Μισος και απαξιωση σε τετοιο βαθμο πλεον ,που αδυνατω να παρακολουθησω.Haters of the world unite.
Καθημερινα ολο και καποιος θα ξερασει λιτρα χολης νομιζοντας πως μετραμε ολοι μας καθε μηνα 13χιλιαρικα σαν την Μιραντα Ξαφα & ΣΙΑ.Εσύ θα προσλάμβανες προσωπικό έστω με το κατώτατο όριο μισθού στην επιχείρησή σου χωρίς να το χρειάζεσαι,έτσι να τους πληρώνεις αέρα για να κάνεις ψυχικό?
Πότε επιτέλους θα το καταλάβουμε αυτό?
Να γιατί δεν παράγουμε τίποτα...... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν βρει ο μπαμπάς μου και μένα ένα καλό σύντροφο Τσουτσουνίδη, να με βάλει στη ΣΔΟΕ ( ) ή σε καμμιά Βουλή ( ), μπαίνω αύριο κιόλας με νεο nick (πχ 7777777) και σου κάνω τον wannabe με τα κρομμυδάκια. -
Αδειοι φυσικα για να κανουνε και θορυβο...
-
και γω νόμιζα πως είναι συσκευασίες ελαιόλαδου, λιπαντικών και ορυκτελαίων για τη γνωστή χρήση...
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!