-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το καλό είναι ότι είναι 'ρέουσα' διανομή και δεν χρειάζεται να εγκαθιστάς-απεγκαθιστάς λειτουργικό ανά 6-μηνο όπως με τα Ubuntu-οειδή, Fedora κτλ.
Ουτε στα τελευταια χρειαζεται.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
... @the rest
τι πληροτητα και γνησιοτητα KDE ; Και το GNOME στο ubuntu εχει extra βελτιωσης για usability αλλα δεν ειναι original. Means something ?
Μαλλον καπου χαθηκατε στον ορισμο του openness..Δεν κατάλαβες. Απλά αναφερόμαστε στα bugs που εμφανίζονται. Κατά τα λοιπά όλα open είναι.
Ναι !
Και στήσιμο κανά απόγευμα !
Άλλη δουλειά δεν είχαμε, απ' το να πληκτρολογούμε εντολές...Τα παραλές. Μέχρι να πιείς τον πρωινό καφέ σου είναι έτοιμο. Και επειδή σας είδα ψημμένους... Archlinux Beginner's Guide Πραγματικά αξίζει μια προσπάθεια για την λιτότητα και την ευχρηστεία. Και όποιος κάνει πάνω από 15' με τον οδηγό που δίνεται θα είναι προκατειλημμένος απλά!!
-
Υπάρχει στα Ελληνικά ο πλήρης οδηγός ενημερωμένος?
-
Δυστυχώς όχι ακόμα. Δεν νομίζω βέβαια ότι είναι τόσο δύσκολα στην κατανόηση, αν και θεωρώ πως τα αγγλικά είναι η κατεξοχήν κατάλληλη γλώσσα για ένα Lixux σύστημα (λόγω μηνυμάτων λαθών και ευκολότερης επίλυσής τους). Περισσότερες πληροφορίες (στα ελληνικά): Archlinux Wiki
Βρήκα και αυτό που νομίζω ότι είναι ότι πρέπει: Archlinux - Εγκατάσταση με Screenshots (Για Ελλάδα)
Καλή διασκέδαση!! -
delete
-
θα πρεπει να προσφερει κατι δηλαδη ;
τι πρεσβευει το ελλακ ; -
delete
-
Δεν καταλαβα το σκελος 'αν νομιζετε οτι προσφερετε στο linux'.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν πρέπει να βοηθούμε τον κόσμο να απογαλακτίζεται απ΄ τα Παράθυρα ?Η απαντηση ειδα οτι πηγαινε στον G60 γι' αυτο και η απορια μου.
Φυσικα, ο αρχαριος θα ρωτησει και δεν θα του προταθει Arch.
Δεν ειναι θεμα προσφορας, η μονη επιδιωξη ειναι η ενημερωση, ο χρηστης απο κει περα ειναι σε θεση να επιλεξει. -
Ο χρήστης dotnemesis έγραψε:
... Πραγματικά αξίζει μια προσπάθεια για την λιτότητα και την ευχρηστεία. ...Νομίζω ότι δίνω επιχειρήματα που να αντιπαρέρχονται το δικό σου. Αναφερόμαστε σε συστήματα που δεν θα φορτώνουν εφαρμογές που δεν χρειάζεσαι (λογική Windows, λογική Ubuntu) και θα στήνεις το μηχάνημά σου με τα εργαλεία που εσύ αποκλειστικά επιλέγεις, με τα λιγότερα δυνατά bugs. Προσωπικά χρησιμοποιώ χρόνια Debian και Arch, αλλά αυτή τη στιγμή σε laptop και desktop τρέχω Ubuntu (λόγω ευκολίας εγκατάστασης) χωρίς να είμαι απόλυτα ικανοποιημένος (o Firefox crasharει απελπιστικά πολλές φορές κ.α.).
Y.Γ.: όπου ευκολία εγκατάστασης σημαίνει δεν χρειάζεται να παρεμβαίνω συνέχεια στη διαδικασία.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αν νομίζετε ότι προσφέρετε στην υπόθεση Linux με προτροπές 'βάλτε Arch, μέχρι να κάνετε τον καφέ σας είναι έτοιμο', keep walking...Έχω τελείως διαφορετική άποψη.
Κι έχεις απόλυτο δίκιο,συμφωνώ.
Αν κάποιος θέλει πραγματικά να απαλλαγεί απ τα παράθυρα και του επις βάλε Arch θα βλέπει linux και θα τρέχει πανικόβλητος
Θα πρέπει να του στήσεις οποιαδήποτε διανομή(κατὲμέ Ubuntu) με γραφικό περιβάλλον Gnome ώστε να εξικοιωθεί και πάνω απ όλα να κατανοήσει το πνεύμα του λειτουργικού και μετά αν αποφασίσει μόνος του να πάει σε διανομές όπως το Arch οι οποίες πιστεύω ότι απευθύνονται σε συνειδητοποιημένους χρήστες.
To επιχείρημα ότι 'είναι η κορυφαία' ή απ τις κορυφαίες εκδόσεις (αν και συμφωνώ)δεν φτάνει νομίζω για να αποφασίσει κάποιος,κι ας μη γελιόμαστε σε ένα τέταρτο δεν στήνεις Arch με όλα τα παραφερνάλιαακόμα κι αν έχεις πιεί νέφτι γιατί ήδη θα το είχα κάνει.
Κατ` αρχήν πρέπει να εκτυπώσει κάποιος σε Α4 όλο τον οδηγό,από που θα κάνει κάποιος copy paste τις εντολές? -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Δεν πρέπει να βοηθούμε τον κόσμο να απογαλακτίζεται απ΄ τα Παράθυρα ?
Όταν του προτείνεις του άλλου (του αρχάριου) να δοκιμάσει διανομή που απαιτεί ένα επίπεδο δεξιοτήτων, δεν θα απογοητευτεί και θα τα παρατήσει ?
Τέτοιες περιπτώσεις, υπάρχουν.+10000
Τα παραπάνω δεν αφορούν τον G60, που φαίνεται να διαθέτει επαρκή εμπειρία...
Ε καλά δεν είμαι και χακεράς
-
Βρε παιδια εγω εχω στο ΕΕΕ 1000 το Xandros και μεχρι τωρα ηταν ολα καλα, αλλα με το Ytube πλεον εχει προβλημα και μου λεει να κανω αναβαθμηση, παω να το κανω και μου λεει οτι αυτο που παω να βαλω ειναι πιο παλια εκδοση απο αυτη που εχει επανω!!! καμια ιδεα ????, θα το ψαξω λιγο ακομα αλλα δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος. Σε αλλα προγραμματα εχω κανει αναβαθμησεις.. αλλα σε αυτο...??
Καταλαβα οτι η ομαδα του xandros δεν το υποστηριζει πλεον. -
Ε μα, αυτά τα ΕΕΕ στο λαιμό μου κάθονται,μισά laptop
Ta plugins για τα βιντεο είναι όλα κατεβασμένα,flash pleyer κλπ? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ε μα αυτά τα ΕΕΕ στο λαιμό μου κάθονται,μισά laptop
Ta plugins για τα βιντεο είναι όλα κατεβασμένα,flash pleyer κλπ?Θα τα ψαξω αυριο μεθαυριο που θα εχω καιρο..
-
delete
-
Το Gentoo τι διαφορές έχει απ το Arch?
Εχω τίγκα τον σκληρό και κάποια στιγμή πρέπει να τα κάνω όλα copy σε dvd να τον αδειάσω και βεβαίως να πάρω κάποια......βδομάδα την απόφαση να το εγκαταστήσω.
Οι απορίες μου είναι 1.πως εγκαθιστούμε τα διάφορα προγράμματα πχ google earth,flash player και τόσα άλλα που σε πολλές περιπτώσεις τα πακέτα που δίνουν (πχ deb,tar gz κλπ) είναι για Ubuntu,Fedora και γενικά για δημοφιλής διανομές.Αυτό είναι και το βασικό μου κόλλημα.
2.Καλύτερα με Gnome ή KDE? -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το Gentoo τι διαφορές έχει απ το Arch?http://polishlinux.org/choose/compariso ... stro2=Arch
Οι απορίες μου είναι 1.πως εγκαθιστούμε τα διάφορα προγράμματα πχ google earth,flash player και τόσα άλλα που σε πολλές περιπτώσεις τα πακέτα που δίνουν (πχ deb,tar gz κλπ) είναι για Ubuntu,Fedora και γενικά για δημοφιλής διανομές.
Όσον αφορά binary / compiled εφαρμογές, συνήθως κατεβάζεις το 'tar.gz' και το αποσυμπιέζεις. Από εκεί, τρέχεις έναν installer που στο εγκαθιστά τυπικά στο /opt/ ή στο /usr/local.
(Edit) Κάποιες άλλες φορές, έχουν ένα executable (π.χ. με κατάληξη '.bin' ή '.sh') που κάνει αυτή τη δουλειά μόνο του: κάνει untar τον εαυτό του και μετά install.
Άλλες φορές - σπανιότερα -αυτό που κάνεις 'untar' είναι έτοιμο για τοποθέτηση σε ένα αρχείο της επιλογής σου. Ετσι μπορείς π.χ. να το βάλεις στο /home/user/bin/ σου και να το τρέχεις από εκεί.
2.Καλύτερα με Gnome ή KDE?
Περί ορέξεως. Δες τα screenshots ή εγκατέστησε και τα δύο, και αποφάσισε.
-
Αυτά τα tarball αρχεία ρε παιδιά μεγάλο παλούκι στην εγκατάσταση,το μονο πράμα που με πηδάει στο linux
LiNuX Forum