-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΑSR is NOT ESP και δεν πάνε πακέτο, ασχετως αν προσφερονται μαζι πλεον...
'κόλλησα' εκείνη τη στιγμή και νόμιζα ότι traction control = esp, ενώ βασικά είναι το antispin.
Με διόρθωσε και ο ντίνος πιο πάνω. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
ΑSR is NOT ESP και δεν πάνε πακέτο, ασχετως αν προσφερονται μαζι πλεον...
'κόλλησα' εκείνη τη στιγμή και νόμιζα ότι traction control = esp, ενώ βασικά είναι το antispin.
Με διόρθωσε και ο ντίνος πιο πάνω.Ο Ντινος μπορει να πει οτι θελει... αν δεν το επικυρωσει ο Corsair δεν ειναι valid
-
Εσύ κοίτα μην φας καμιά μαχαιριά στα δασάκια που συχνάζεις και άσε τα ΙSΟ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
αν και γίνομαι σπαστικός λίγο...
E.S.P. = electronic stability control
Τώρα το ESP επειδή είναι αρτικόλεξο, αναλόγως το πώς ονομάζει η κάθε εταιρία το σύστημα ευστάθειας, αλλάζει και ονομασία.Χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του abs (σύστημα αντμπλοκαρίσματος των τροχών) για να μετράει/ελέγχει την ταχύτητα περιστροφής (όλων) των τροχών.
Τους ίδιους αισθητήρες χρησιμοποιεί και το antispin ή αλλιώς traction control (σύστημα που δεν επιτρέπει το ακατάσχετο σπινιάρισμα των τροχών που φέρουν την κίνηση).
Το πώς επεμβαίνουν αυτά τα συστήματα ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους είναι λίγο πολύ γνωστά: αρχικά φρενάρουν τους τροχούς και μετά αν τα φρένα κριθούν αναποτελεσματικά στο ρόλο τους κόβεται και παροχή βενζίνης στη μηχανή)Αν ένα αμάξι έχει esp (=traction control), σίγουρα έχει και antispin.To ανάποδο δεν ισχύει.
Αυτά.ΥΓ:νιώθω σαν το σπασικλάκι στο δημοτικό που πετάγεται (αυτοβούλως) για να διορθώσει τα λάθη των άλλων.
Ναι σιγά, οι διορθώσεις ποτέ δεν βλάπτουν όταν είναι καλοπροαίρετες
-
Ο χρήστης PiCo έγραψε:
Ναι σιγά, οι διορθώσεις ποτέ δεν βλάπτουν όταν είναι καλοπροαίρετες -
Το περιεργο ειναι οτι οταν πατας χειροφρενο δεν μπαινει το ESP και μολις το αφησεις , δουλευει κανονικα...
Μονο σε εμενα συμβαινει αυτο ?(Παντως και αλλους κατοχους Fiat που εχω ρωτησει συμβαινει το ιδιο) -
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
Το περιεργο ειναι οτι οταν πατας χειροφρενο δεν μπαινει το ESP και μολις το αφησεις , δουλευει κανονικα...
Μονο σε εμενα συμβαινει αυτο ?(Παντως και αλλους κατοχους Fiat που εχω ρωτησει συμβαινει το ιδιο)Είναι καγκουρό-feature!
Δεν το έχω δοκιμάσει στο kia, αλλά αν τραβάς χειρόφρενο τι να σου κάνει το ESP? Να κλειδώσει και τις μπροστά ρόδες? Μου φαίνεται λογικό να συμβαίνει για λόγους ασφαλείας.
-
Εγώ αν ήμουν ... esp, αν 'τραβούσε' ο οδηγός εν κινήσει χειρόφρενο δεν θα έκαμνα τίποτα! Εσκεμμένες χαζομάρες δεν θα συγχωρούσα!
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/785832/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/785879/
ποια η γνωμη σας?αξιζουν?ειναι χωρις esp δυστυχως αλλιως θα ειχα τσιμπησει ηδη καποιο
-
Ο χρήστης el04536 έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/785832/http://www.car.gr/classifieds/cars/view/785879/
ποια η γνωμη σας?αξιζουν?ειναι χωρις esp δυστυχως αλλιως θα ειχα τσιμπησει ηδη καποιο
Η τιμή του είναι άκρως δελεαστική, παρόλο που δεν είναι MY 2010( άρα δεν έχει στάνταρ esp).
Για να καταλάβεις, είναι -1200 ευρώ απο τις περυσινές τιμές με το μειωμένο τέλος ταξινόμησης +προσφοράς τότε της Ford.
-
ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΙΜΗ!!!!
Εγω που το πηρα 15000 € τι να πω???
Χτυπα το και απλως να εισαι πιο προσεκτικος στην οδηγηση!!!
-
ειναι χωρις esp δυστυχως αλλιως θα ειχα τσιμπησει ηδη καποιο
Ρε παιδιά ήμαρτον με το esp. Λες και πρόκειται για καμμιά 911 παλαιάς κοπής με καμμιά 300αριά άλογα. Το Fiesta έχει εξαιρετικό στήσιμο και αν δεν κάνει κάποιος τραγικές μαλακίες θα μάθει μια χαρά να οδηγεί γρήγορα και με αυτά τα άλογα σε αυτά τα κιλά δεν θα του χρειάζεται κανένα esp.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
ειναι χωρις esp δυστυχως αλλιως θα ειχα τσιμπησει ηδη καποιο
Ρε παιδιά ήμαρτον με το esp. Λες και πρόκειται για καμμιά 911 παλαιάς κοπής με καμμιά 300αριά άλογα. Το Fiesta έχει εξαιρετικό στήσιμο και αν δεν κάνει κάποιος τραγικές μαλακίες θα μάθει μια χαρά να οδηγεί γρήγορα και με αυτά τα άλογα σε αυτά τα κιλά δεν θα του χρειάζεται κανένα esp.
Widowmaker το Fiesta
Aυτό που λέμε είναι να το πάρει, η τιμή είναι πολύ καλή και θα μάθει το αμάξι με τον καιρό.
Απλά, το ESP είναι bonus στο καλό στήσιμο.
Ford Fiesta Sport 1.6 without ESP