-
στο boot priority τα ρυθμισες σωστα? γιατι μπορει να εβαλες το νεο σκληρο σε sata απο το οποιο ειναι ρυθμισμενη η μητρικη να bootαρει πρωτα
-
Δεν μπαίνει καν σε bios. Συνέδεσα τον εξτρα δισκο όπως τον βασικό αλλα τιποτα.
Τον συνδεω με το ιδιο καλωδιο τιποτα. Τον συνδεω με ξεχωριστο που εχει το κουτι (τροφοδοσια λεω εκεινο το μακρυ) τιποτα. Το ξεσυνδεω για να δουλεψω οπως ημουν πριν τιποτα. Ξεκινα αλλα δεν κανει εκεινο το μπιπ στην αρχη και η οθονη δεν δειχνει τιποτα. -
clear cmos, δε νομιζω να μπορεις να κανεις κατι αλλο
-
τι είναι αυτό?
ορίστε 2 φωτό από το κουτί, ο νεος δισκος ειναι ο επανω.
http://img710.imageshack.us/gal.php?g=dsc00355ij.jpg -
για να κανεις clear cmos βγαλε τη μπαταρια της μητρικης για μερικα λεπτα , λογικα θα πρεπει να υπαρχει και το σχετικο jumperακι το οποιο κανει την ιδια δουλεια
η μπαταρια ειναι μαλλον κατω απο τη gpu
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
για να κανεις clear cmos βγαλε τη μπαταρια της μητρικης για μερικα , λογικα θα πρεπει να υπαρχει και το σχετικο jumperακι το οποιο κανει την ιδια δουλειαμου φαινεται θελει συνδυασμο των δυο,τεσπα,ολα τα βιβλιαρακια των μητρικων λενε ακριβως
-
ναι εγω μια φορα που χρειαστηκε να κανω εκανα και τα 2, στο site της asus εχει πολυ αναλυτικες οδηγιες αν κατεβασεις το manual της μητρικης σου
δε νομιζω παντως να υπαρχει αλλη λυση
-
εβγαλα την μπαταρια και τωρα μου κανει 1 μακρυ μπιπ και 3 κοφτα.
εχω την asus p5b mobo
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στις αρχές όταν τον πρωτοάνοιξα μου έκανε ενα μακρυ και 3 κοφτα μπιπ. Μετα απο 4-5 προσπαθειες δεν κανει τιποτα.
Με βλεπω να τον πεταω απο το παραθυρο και να παιρνω λαπτοπ.
Αυτά τα πρώτα μπιπ πρέπει να είναι πρόβλημα με τη ραμ. Μήπως χτύπησες τα ντιμμακια όπως τον έβαζες?
-
τη μπαταρια τη βγαζεις για κανα 5λεπτο και τη ξαναβαζεις, αλλα μαλλον θα θελει και το jumper
-
δεν νομιζω αλλα δεν ειμαι κ σιγουρος .... παλι με την ραμ θα τρεχω ρε πουστη μου
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Στις αρχές όταν τον πρωτοάνοιξα μου έκανε ενα μακρυ και 3 κοφτα μπιπ. Μετα απο 4-5 προσπαθειες δεν κανει τιποτα.
Αυτά τα πρώτα μπιπ πρέπει να είναι πρόβλημα με τη ραμ. Μήπως χτύπησες τα ντιμμακια όπως τον έβαζες?
ναι βγαλε ολα τα ντιμακια και ξαναβγαλτα, αυτο λυνει συνηθως πολλα προβληματα στις asus (που ειναι τελειως προβληματικες τελικα )
εμενα πολλες φορες ετρωγε σκαλωματα και μολις εβγαζα και ξαναβαζα ολα τα ντιμακια εστρωνε
πολυ σωστος ο yosebu
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
μετα απο αυτα τα μπιπ ....μου κανει κ ενα μονο του οπως οταν μπουταρει σωστα.
και κρεμαει μετα
-
εβγαλες και ξαναβαλες τις μνημες?
-
λοιπον οδηγιες και για clear cmos σελιδα edit 28
http://dlsvr03.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... 20_p5b.pdfαμα δε δουλεψει μετα απο αυτα πετα την απο το παραθυρο
-
έβγαλα ραμ , τιποτα.
έβγαλα την μπαταρία , τίποτα.
εάν συνεχίσει έτσι θα πάρει τον λούπο. Από δω κ πέρα λαπτοπ. Καλα ήμουν με δαύτο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οχι ρε δεν καταλαβες, δουλευει κανονικα αλλα δεν κανει boot.Users manual -> Reset BIOS
Και δες στο internet αν ειναι συμβατος ο δισκος με την μητρικη (π.χ. να μην αναγνωριζει δισκους πανω απο 500 ή 750 GB)
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Οχι ρε δεν καταλαβες, δουλευει κανονικα αλλα δεν κανει boot.
Users manual -> Reset BIOS
Και δες στο internet αν ειναι συμβατος ο δισκος με την μητρικη (π.χ. να μην αναγνωριζει δισκους πανω απο 500 ή 750 GB)
αντε κ πες οτι δεν ειναι συμβατος γιατι οταν τον αποσυνδεω συνεχιζει να μην μπουταρει ;
εκανα ρεσετ την μπαταρια αλλα τιποτα.
μουλαρωσε το ρημαδι , κριμα 4 χρονια με υπηρετησε με πολλα τερτιπια μεν αλλα με υπηρετησε.
ποτε μου βεβαια δεν με βολευαν οι σταθεροι , με βλεπω για λαπτοπακι soon.
-
το jumper το εβαλες εκει που λενε οι οδηγιες? μονο η μπαταρια δε φτανει
-
οχι ...
οι οδηγιες δεν μου ανοιγουν ....
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#16]