-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δεν μπορώ να το καταλαβω... σορρυ
Edit:
Δηλαδή στην ουσία, νοικιάζεις το κτήριο σε εσένα... ε;Ναι και κάθε πρώτη του μήνα σου δίνεις το ενοίκιο
Ακριβώς. Μπορείς να πας σε μια τράπεζα και να τους πουλήσεις το ακίνητο με την υποχρέωση να το πάρεις πίσω με λίζινγκ σε 15 χρόνια.
Τσιμπάς το μετρητό και έχεις την υποχρέωση του ενοικίου που εκπίπτει από τα φορολογητέα κέρδη. -
πρακτικα αυτος που δεν πλερωνει νοικι εχει την δυνατοτητα να εχει πιο καλες τιμες απο εναν αλλον εκει κοντα του .
ετσι ,εχει περισσοτερη πελατεια,περισσοτερα κερδη και αμα λαχει και κανει ονομα στην περιοχη παταει και μια αυξηση τιμων αφου τους εχει αγορασει ηδη τους πελατες.γινεται μαγκας αρχ@δατος,εχει αποψη για ολα , γιατι αυτος κονομαει ενω αυτοι που δεν κονομανε ειναι γιαυτον βλακες και δεν ξερουν να δουλεψουν σωστα τα μαγαζια τους.
ειναι και κομμουνιστης ,παλευει για την εργατια,εχει αποψη για τα πολιτικα και
συνηθως για να μην πω παντα, δινει μικροτερους μισθους σε υπαλληλους απαυτους που πληρωνουν νοικι και εχουν μικροτερα εσοδατο χω δει το εργο χιλιαδες φορες.
-
Ρε παιδιά, να το πάρουμε άλλη μια γιατί έχω μπλοκάρει;
Σενάριο πρώτο:
Έχω ένα μαγαζί... οκ;
Ας πουμε οτι το αγόρασα, τα μηχανήματα δικά μου, τα πάντα όλα δικά μου!
Μου πήγε 120.000 ευρώ οκ; οκ.Η δόση στην τράπεζα απο το δάνειο του μαγαζιού είναι 1.000 ευρώ, όοοολα τα έξοδα 4.000 ευρώ.
Εγώ βγάζω 10.000 ευρώ, άρα μου μένουν τα 5.000 ευρώ στην τσέπη καθαρά.
οκ; οκΣενάριο δεύτερο:
ΔΕΝ έχω δικό μου κατάστημα και νοικιάζω... οκ;
Βρίσκω ενα έτοιμο και δεν βάζω μια απο την τσέπη μου...
Το νοίκι είναι 3.000 τον μήνα συν όοοολα τα έξοδα 4.000 ευρώ.
Βγάζω και πάλι 10.000 ευρώ, άρα μου μένου καθαρά στην τσέπη 2.000 ευρώ.
οκ; οκ. (οκ γιατί μην μου πείτε οτι η δοση του δανείου είναι ίδια με το νοίκι)Ποιο συμφέρει πιο πολύ;
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αν παει καποιος στο μαγαζι του Κυρ80 μην του πει οτι ειναι απο το 4ΤΦ.
Δεν χρειάζεται να το πει. Φαντάζεσαι να σταματήσει πελάτης με μπλε Bmw 120...
Θα βάλω άλλη που να φαίνεται και η πινακίδα...
Έλα και σε κερνάω ότι θες. Και θα σου βγάλω και τα τιμολόγια για να σου εξηγήσω ακριβώς τι εννοώ....
Υπάρχουν και κάποιοι αλήτες που λένε εδώ και καιρό ότι θα έρθουνε για βόλτα, αλλά μάλλον η παντόφλα του χειμώνα, το καλοκαίρι γίνεται τσόκαρο και πονάει.... -
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Ρε παιδιά, να το πάρουμε άλλη μια γιατί έχω μπλοκάρει;Σενάριο πρώτο:
Έχω ένα μαγαζί... οκ;
Μου πήγε 120.000 ευρώ οκ; οκ.Η δόση στην τράπεζα απο το δάνειο του μαγαζιού είναι 1.000 ευρώ, όοοολα τα έξοδα 4.000 ευρώ.
οκ; οκΣενάριο δεύτερο:
οκ; οκ. (οκ γιατί μην μου πείτε οτι η δοση του δανείου είναι ίδια με το νοίκι)Ποιο συμφέρει πιο πολύ;
Κάνεις τεράστιο λάθος γιατί το ενοίκιο είναι τεράστιο σε σχέση με τη δόση του δανείου.
-
Θα τον πάρω αγκαζε και θα έρθουμε παρέα.
Θα δεις ενα ασπρο 207 -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ρε παιδιά, να το πάρουμε άλλη μια γιατί έχω μπλοκάρει;
Σενάριο πρώτο:
Έχω ένα μαγαζί... οκ;
οκ; οκΣενάριο δεύτερο:
Κάνεις τεράστιο λάθος γιατί το ενοίκιο είναι τεράστιο σε σχέση με τη δόση του δανείου.
Αυτό δεν λέω και εγώ;
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
πρακτικα αυτος που δεν πλερωνει νοικι εχει την δυνατοτητα να εχει πιο καλες τιμες απο εναν αλλον εκει κοντα του .
ετσι ,εχει περισσοτερη πελατεια,περισσοτερα κερδη και αμα λαχει και κανει ονομα στην περιοχη παταει και μια αυξηση τιμων αφου τους εχει αγορασει ηδη τους πελατες.γινεται μαγκας αρχ@δατος,εχει αποψη για ολα , γιατι αυτος κονομαει ενω αυτοι που δεν κονομανε ειναι γιαυτον βλακες και δεν ξερουν να δουλεψουν σωστα τα μαγαζια τους.
ειναι και κομμουνιστης ,παλευει για την εργατια,εχει αποψη για τα πολιτικα και
συνηθως για να μην πω παντα, δινει μικροτερους μισθους σε υπαλληλους απαυτους που πληρωνουν νοικι και εχουν μικροτερα εσοδατο χω δει το εργο χιλιαδες φορες.
Έτσι λειτούργησαν όλα τα καρτέλ, μέχρι να κλείσουν τους ανταγωνιστές τους....
Πρακτικά, εάν θέλω να γ@μήσω την τοπική αγορά, βγαίνω και αρχίζω να πουλάω 3€ το ποτό και 1€ τον φραπέ. Κόστος δηλαδή. 1-2 χρόνια, θα μαζέψω όλο τον κόσμο. Θα κάνω τρελό τζίρο, αλλά η εφορία θα πέρνει τα αριδι@ μου, γιατί δεν θα έχω κέρδος. Περαίωση φυσικά και δεν μπορώ να κάνω. Αυτό μπορώ να το κάνω γιατί τα μαγαζιά αυτά δεν είναι η μοναδική πηγή εσόδων... Αφού λοιπόν έχουν κλείσει όλοι οι γύρω μου σε μια 3ετία, αναπροσαρμόζω τις τιμές και πουλάω ΜΟΝΟΣ μου πλέον σε ένα λογικό κέρδος(αν είναι αισχρό θα την κάνουν γιατί δεν πουλάω είδος 1ης αναγκης=S/M), με αυξημένη κατα πολύ πελατεία.... Έτσι λειτούργησαν τοπικά αρκετοί έμποροι με χρήμα. Διέθεσαν ένα μεγάλο κομμάτι του ρευστού τους, ώστε να κλείσει ο ανταγωνισμός. Και μετά το μάζεψαν πίσω αυτό και άλλο τόσο. Αυτή δεν είναι σωστή λειτουργεία της οικονομίας, και για αυτό πάμε κατα διαόλου -
Λοιπον,εδω μεσα κανατε μια προσπαθεια να περιγραψετε το 'κοστος ευκαιρίας'.
Αυτο ειναι πχ στην περιπτωση μας το ποσα θα κερδιζε καποιος εαν νοικιαζε το ακινητο του αντι να δουλευει σε αυτο.
Αυτο φυσικα ΔΕΝ προσμετράται στα έξοδα,ειναι κατι που θα μας χρειαστει οταν θελουμε να δουμε εαν δουλευουμε για να περναει η ωρα ή εαν δουλευουμε επειδη εχουμε κερδος.
Σε μια ολοκληρωμενη αναλυση θα πρεπει βεβαια να μπουν και αλλοι παραγοντες,πχ τι ζημιες θα σου αφησει ο ενοικιαστης,πιθανοτητα να σε φεσωσει και να μην βγαινει εξω με τιποτα κτλ -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μπορείς να πας σε μια τράπεζα και να τους πουλήσεις το ακίνητο με την υποχρέωση να το πάρεις πίσω με λίζινγκ σε 15 χρόνια.
Τσιμπάς το μετρητό και έχεις την υποχρέωση του ενοικίου που εκπίπτει από τα φορολογητέα κέρδη. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Λοιπον,εδω μεσα κανατε μια προσπαθεια να περιγραψετε το 'κοστος ευκαιρίας'.
Αυτο ειναι πχ στην περιπτωση μας το ποσα θα κερδιζε καποιος εαν νοικιαζε το ακινητο του αντι να δουλευει σε αυτο.
Αυτο φυσικα ΔΕΝ προσμετράται στα έξοδα,ειναι κατι που θα μας χρειαστει οταν θελουμε να δουμε εαν δουλευουμε για να περναει η ωρα ή εαν δουλευουμε επειδη εχουμε κερδος.
Σε μια ολοκληρωμενη αναλυση θα πρεπει βεβαια να μπουν και αλλοι παραγοντες,πχ τι ζημιες θα σου αφησει ο ενοικιαστης,πιθανοτητα να σε φεσωσει και να μην βγαινει εξω με τιποτα κτλΑυτό ακριβώς. Στη φετινή, και μάλλον και στις επόμενες χρονιές, οι ιδιοκτήτες που δουλεύουν οι ίδιοι τους χώρους του, θέλουν να εξασφαλίσουν το ενοίκιο που ΘΑ έπερναν+ την προσωπική τους εργασία
-
Κyr80...
RESPEKT σε όλα..!!!
Μια διαφοροποιηση μόνο...Οι ιδιοκτήτες στα επόμενα χρόνια θα ξεχάσουν το ενοίκιο που ΘΑ επαιρναν...Αυτό, όσο συνεχίζουν να ξενοικιάζονται καταστήματα και να παραμένουν ξενοίκιαστα....
-
Άρα αλπά το βάζεις κατω το ποσό που ΘΑ έπαιρνες αν το νοίκιαζες και βλέπεις οτι τα λεφτά που βγάζεις στο σύνολο μαζί με την προσοπική σου εργασία, αξίζουν ή οχι σε σχέση με αν το νοίκιαζες...
Και οχι οτι δεν είναι κέρδος!
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Κyr80...RESPEKT σε όλα..!!!
Μια διαφοροποιηση μόνο...Οι ιδιοκτήτες στα επόμενα χρόνια θα ξεχάσουν το ενοίκιο που ΘΑ επαιρναν...Αυτό, όσο συνεχίζουν να ξενοικιάζονται καταστήματα και να παραμένουν ξενοίκιαστα....
Μα αναπροσαρμόζεις τις απαιτήσεις σου με βάση την αγορά. Θεωρητικά μέσα σε 2 χρόνια χάθηκε η μισή ακίνητη περιουσία μας. Πρακτικά δε χάθηκε τίποτα γιατί όπως δεν πουλούσαμε στα 10€ τώρα δεν πουλάμε ούτε στα 5€. Ούτε και στα 2€ άμα πάει, γιατί δεν θέλω να πουλήσω τίποτα.
-
Άρα αλπά το βάζεις κατω το ποσό που ΘΑ έπαιρνες αν το νοίκιαζες και βλέπεις οτι τα λεφτά που βγάζεις στο σύνολο μαζί με την προσοπική σου εργασία, αξίζουν ή οχι σε σχέση με αν το νοίκιαζες...Και οχι οτι δεν είναι κέρδος!
Είσαι στο σωστό δρόμο. Κατάλαβες τις θεωρητικές οικονομικές παπαρολογίες.
Αν συνεχίσεις έτσι, θα σε προσλάβουν σε επιχείρηση και λέγοντας παρόμοιες παπαρολογίες θα έχεις παχυλό μισθό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Άρα αλπά το βάζεις κατω το ποσό που ΘΑ έπαιρνες αν το νοίκιαζες και βλέπεις οτι τα λεφτά που βγάζεις στο σύνολο μαζί με την προσοπική σου εργασία, αξίζουν ή οχι σε σχέση με αν το νοίκιαζες...
Είσαι στο σωστό δρόμο. Κατάλαβες τις θεωρητικές οικονομικές παπαρολογίες.
Αν συνεχίσεις έτσι, θα σε προσλάβουν σε επιχείρηση και λέγοντας παρόμοιες παπαρολογίες θα έχεις παχυλό μισθό.Μα αυτό λεω τόση ώρα
-
Άρα αλπά το βάζεις κατω το ποσό που ΘΑ έπαιρνες αν το νοίκιαζες και βλέπεις οτι τα λεφτά που βγάζεις στο σύνολο μαζί με την προσοπική σου εργασία, αξίζουν ή οχι σε σχέση με αν το νοίκιαζες...Και οχι οτι δεν είναι κέρδος!
Μην απαντάς άλλο.... Εκτίθεσαι....
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Μην απαντάς άλλο.... Εκτίθεσαι....
Άσε με και μου αρέσει!
-
ok
-
Ετσι ακριβως.Επισης μπορεις να κανεις κι αλλους συνδιασμους ,πχ νοικιαζω το μαγαζι και δουλευω με 1.000€ υπαλληλος σε καποια εταιρεια.
Αλλα σε μια οικονομια που δοκιμαζεται απο τοσο σκληρη υφεση και τετοια φοροκαταιγίδα,ολες οι προβλεψεις ειναι ευκολο να πεσουν εξω (προς το χειροτερο) και οι διαθεσιμες επιλογες ειναι πιθανον λιγοτερες απο οσες νομιζουμε...
Ακρίβεια. Που oφείλεται; Τι θα κάνουμε;