-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Σε ολα υπαρχει ποιοτητα ,αλλα ο καθενας την οριζει με τα δικα του κριτηρια
Ακριβως. Δεν υπαρχει καποιο στανταρ , που να οριζει τι εστι ποιοτητα.
Παραδειγμα:
http://www.youtube.com/watch?v=l_k6dCMFhks vs Youtube VideoTo ιδιο τραγουδι (στιχοι,μουσικη) ενορχηστρωμενο με διαφορετικο τροπο.
Ποιο ειναι ποιοτικοτερο και ποιο σου αρεσει περισσοτερο και γιατι?Θα σ'απογοητευσω μαλλον με περασες για ψωνιο ,γιατι μονο ενα ψωνιο θα προτιμουσε το πρωτο .
Σαβουρα ειναι κ οι δυο .Ενα τσοκαρο (γυναικα) οπως κ να το ντυσεις τσοκαρο θα παραμεινει -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Oι σκαραβαίοι ήταν οι ρουβάδες της εποχής,τραγουδάκια για παιδικές σειρές.
Οι σκαραβαιοι παιζαν με μαθηματικα.
Τεχνικως μπορει να ακουγονται απλοποιημενες οι μελωδιες πλεον, αλλα υπαρχει μελετη.
Φυσικα, ολοι προτιμαμε Rolling Stones. -
Oι σκαραβαίοι ήταν οι ρουβάδες της εποχής,τραγουδάκια για παιδικές σειρές.
Οι σκαραβαιοι παιζαν με μαθηματικα.
Τεχνικως μπορει να ακουγονται απλοποιημενες οι μελωδιες πλεον, αλλα υπαρχει μελετη.Δεν το ήξερα αυτό αλλά το αποτέλεσμα μετράει,κι αυτό ήταν επιεικώς απαράδεκτο για μένα τουλάχιστον για το μέγεθος και τη διάσταση της φήμης που απέκτησαν.
Πέραν της συμφωνικής η οποία ακολουθεί(ακολουθούσε μάλλον ποιό σωστά) αυστηρά συγκεκριμένους κανόνες όπoιοι καλλιτέχνες -πολύ- μεταγενέστερα (pink floyd) δημιούργησαν αυτό που λέμε σχολή ξέφυγαν κατά πολύ απ τα τετριμμένα γιατί πού απλά ήταν μπροστά απ την εποχή τους κι αντιλαμβανόταν πράγματα που η πλειοψηφεία αδυνατούσε να τα αντιληφθεί ακόμα κι ως ιδέες.
Πρακτικά αυτή τους η διαφορετικότητα ίσως να μην μπορεί τις περισσότερες φορές να ερμηνευτεί με απλά λόγια,όλη τους η φιλοσοφία εκτυπώνετε στο τελικό τους αποτελέσμα,σ`αυτό όμως πιστεύω ότι η ηλεκτρονική μουσική τεχνολογία έπαιξε σημαντικότατο ρόλο καθώς αποτέλεσε το μέσο για να πραγματοποιήσουν την ευρηματικότητά τους (αλλά και την ιδιοφυία τους) καθώς αυτή όπως βλέπεις εν μπορεί να διδαχθεί σε κανένα ωδείο παγκοσμίως,τουλαχιστον όχι ακόμα........ορισμένα πράγματα δεν μπαίνουν σε κανόνες.
Αυτό είναι κουλτούρα.Φυσικα, ολοι προτιμαμε Rolling Stones.
Καλά παιδιά είναι
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Αλλά η ηλεκτρονική σας χαλάει όμως,οι ροκάδες δε είστε οι χειρότεροι (κι άσχετοι συνάμα) επικριτές της
Επειδή δεν κατάλαβες τι λέω (πρωτοφανές), αναφέρομαι στους τύπους που κατηγορούσαν τον dylan για πουλημένο κλπ όταν έβαλε ηλεκτρική κιθάρα στους δίσκους του.
όλα τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, το τοπικ είναι για άλλη μια φορά μνημείο της ανθρωπότητας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Αλλά η ηλεκτρονική σας χαλάει όμως,οι ροκάδες δε είστε οι χειρότεροι (κι άσχετοι συνάμα) επικριτές της
Επειδή δεν κατάλαβες τι λέω (πρωτοφανές), αναφέρομαι στους τύπους που κατηγορούσαν τον dylan για πουλημένο κλπ όταν έβαλε ηλεκτρική κιθάρα στους δίσκους του.
Τι λες ρε γίγαντα
Δεν καταλαβαίνω εγώ και καταλαβαίνεις εσύ τι γράφει ο άλλος
Δηλ οι pink floyd με κλασσική(ξύλινη) κιθάρα έπαιζαν?
Οι dire straits μήπως?Τι λέει ρε ο άνθρωπας
Το σχόλιο μου περί ηλεκτρονικής απ τους ροκάδες πάντως παραμένει.
όλα τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, το τοπικ είναι για άλλη μια φορά μνημείο της ανθρωπότητας
Σχολίασε εσύ τα περί ροκιάς κι άσε τα υπόλοιπα στους άλλους
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Τι λες ρε γίγαντα
Δεν καταλαβαίνω εγώ και καταλαβαίνεις εσύ τι γράφει ο άλλος
Δηλ οι pink floyd με κλασσική(ξύλινη) κιθάρα έπαιζαν?
Οι dire straits μήπως?Τι λέει ρε ο άνθρωπας
fun fact: αυτα που λεει ο μακης ελεγαν και για τους beatles, τους pink floyd κλπ τοτε
'oι χιππηδες που καταστρεφουν τη μουσικη κλπ'εδω ενα παραδειγμα
ακουστε τι λεει ο τυπος
http://www.youtube.com/watch?v=Z7wSMlu7 ... re=related
κάποιοι είχαν πρόβλημα όταν ο bob dylan ηλέκτρισε τον ήχο του.
δεν ζητάμε να κάνεις μεταπτυχιακό, αρκεί να καταλαβαίνεις τα βασικά ελληνικά
γράφει ο σκάης ότι κάποτε κάποιοι ΠΙΣΤΕΥΑΝ ότι οι pf καταστρέφουν τη μουσική
και επιβεβαιώνω ότι κάποιοι άλλοι, παρόμοια οπισθοδρομικοί, θεωρούσαν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ DYLAN βιαστή της 'αυθεντικής μουσικής'πες μου που κολλάς για να σε διαφωτίσω
τώρα αν επιμένεις ότι είμαι ροκάς, τι να πω, έχεις τα δικια σου. μη σου πω ότι ακούω όλη μέρα ντιπ πεπρλ και ζκορπιονζ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ
Α ΡΕ ΜΑΚΗ ΓΙΓΑΝΤΑ
-
Παντως, ροκ υφισταται ακομα και με κλασικη-ακουστικη κιθαρα, τυμπανα, πνευστα , ακουστικο μπασο, κοντρα μπασο κτλ. Χωρις δηλαδη ρευμα...
-
Ποιοί ρε συ θεωρούσαν οπισθοδρομικό τον Dylan(και τόσους άλλους),οι οπαδοί του Πασχάλη?
Κι αυτοί κατ`εσάς είναι άξιοι σχολιασμού?
Η ροκ ήταν και είναι ροκ,αν δεν τους άρεσε/ει να μην την ακούνε,απλά πράγματα.Εδώ σήμερα μιλάνε ΟΛΟΙ για οπισθοδρόμηση της μουσικής ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ,για στασιμότητα σωστότερα από ροκάδες,ηλεκτροfun κλπ.
Το αν μερικοί σπανιόληδες και γκλαμουρόβλαχοι Πασχάληδες τους χαλούσε η ροκ και η ηλεκτρική κιθάρα αυτό καμία σχέση δεν έχει με το ότι δυσανασχετούμε σήμερα με τη βιομηχανική σαβούρα ανεξαρτήτου μουσικού είδους.
Αλλο το ένα άλλο το άλλο. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
ρε την παλευεις καθολου; 1
δεν σου ζητησα να απολογηθεις.2λεγε τωρα τι ακουγαν τις δεκαετιες του 30 40 50 και 60 στον πειραια για να μαθω κι εγω . 3
το υφακι σου δεν μαρεσει καθολου. 4
- Όχι. Είμαι απάλευτος
- Δεν απολογούμαι για τον Πειραιά ποτέ και σε κανέναν.
- Το smoke on the water.
- To ξέρεις πως σε συμπαθώ γιατί είσαι λαικός άνθρωπος. Στο έχω ξαναπεί όμως. Δεν είναι αυτός ο δρόμος του μάγκα και του ρεμπέτη που τόσο πολύ θαυμάζεις. Δεν φτάνει μόνο να μάθεις μπουζούκι και να τραγουδάς ρεμπέτικα. Θέλει και άλλα πολλά απείρως δυσκολότερα .
Ο italakias είναι σαν τα μπαχαρικά, νοστιμίζει το φόρουμ αλλά με ελάχιστη δόση. Με πολύ δόση κάνει το φόρουμ να μην τρώγεται με τπτ
-
Παντως, ροκ υφισταται ακομα και με κλασικη-ακουστικη κιθαρα, τυμπανα, πνευστα , ακουστικο μπασο, κοντρα μπασο κτλ. Χωρις δηλαδη ρευμα...Τα μανταλάκια συμπεριλαμβάνονται?
Πάντως αφού σας χαλάνε τα ηλεκτρικά μουσικά όργανα ή τα θεωρείτε τρίτης κατηγορίας όργανα ή ότι δεν είναι αυθεντικά κλπ ευτράπελα που ακούω από πολλούς γιατί ακούτε μουσική από hifi?
-
-
Εσείς λέτε μλκίες τώρα εδώ κι εγώ ο μλκας δεν έβγαλα εισητήριο ΚΑΙ για τη συναυλία του JARRE σήμερα και κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
το τοπικ είναι για άλλη μια φορά μνημείο της ανθρωπότητας
Η μ@λακία είναι πως στείλαμε το voyager στο διάστημα χωρίς ένα backup του φόρουμ
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Η μ@λακία είναι πως στείλαμε το voyager στο διάστημα χωρίς ένα backup του φόρουμ
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Tα κολληματα που κανει το φορουμ ειναι οταν στελνει το update εκει .
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
ρε την παλευεις καθολου; 1
δεν σου ζητησα να απολογηθεις.2λεγε τωρα τι ακουγαν τις δεκαετιες του 30 40 50 και 60 στον πειραια για να μαθω κι εγω . 3
το υφακι σου δεν μαρεσει καθολου. 4
- Όχι. Είμαι απάλευτος
- Δεν απολογούμαι για τον Πειραιά ποτέ και σε κανέναν.
- Το smoke on the water.
- To ξέρεις πως σε συμπαθώ γιατί είσαι λαικός άνθρωπος. Στο έχω ξαναπεί όμως. Δεν είναι αυτός ο δρόμος του μάγκα και του ρεμπέτη που τόσο πολύ θαυμάζεις. Δεν φτάνει μόνο να μάθεις μπουζούκι και να τραγουδάς ρεμπέτικα. Θέλει και άλλα πολλά απείρως δυσκολότερα .
ρε παλι με νευριασες
δεν ακολουθω τον δρομο που λες ,καμια σχεση,την μουσικη μου ακουω και τιποτα παραπανω.
Το smoke on the water παντως μπροστα στην συννεφιασμενη κυριακη του τσιτσανη δεν πιανει μια ουτε μουσικα ουτε στιχουργικα και ειδικα αμα το τραγουδαει και ο στελαρας.
-
Και γιατί ρε Ιταλάκια δεν έκανε διεθνή επιτυχία,λόγω promotion ή ένας πλανήτης 6,5 δις είναι μαλάκες κι εμείς 10μύρια οι εκλεκτοί?
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Και γιατί ρε Ιταλάκια δεν έκανε διεθνή επιτυχία,λόγω promotion ή ένας πλανήτης 6,5 δις είναι μαλάκες κι εμείς 10μύρια οι εκλεκτοί?μαλλον το πρωτο.
βασικα με τετοιους στιχους δεν πας πουθενα στο εξωτερικο ,το τραγουδι ειναι καταθλιπτικο αλλα ταυτοχρονα δινει κουραγιο και δυναμη .
ενας υμνος που οι ξενοι δεν μπορουν να τον νιωσουν στο πετσι τους .
ματζορακι ειναιαντιθετα η φραγκοσυριανη του βαμβακαρη εχει κανει τεραστια επιτυχια και μετραει 400 επανεκτελεσεις ,οι περισσοτερες εχουν γινει απο ξενους.
εχει πιο απλους στιχους .
μινορακι αυτο. -
Έχει κι ένα δίκιο ο ιταλάκιας.
Πριν πολλά χρόνια μια μικρά μου είχε ζητήσει να της μεταφράσω το Holiday των Scorpions.
Ε, άρχισα να μεταφράζω στίχο προς στίχο......μπλαμπλα......'χαζομαρούλα δεν ακούγεται;' με ρώτησε....
'εεεμ, έτσι φαίνεται....'
όντως, έτσι φαινόταν μόλις μεταφράστηκε στα ελληνικά
-
συγχωρεστε με για το off του topic
...παντως οχι κ ευκολη μουσικη οι beatles... μην τα εισοπεδωνουμε ολα...
δεν θα επρεπε να πεισω κανεναν για το αντιθετο κ δεν θα το κανω γιατι ειναι αυταποδεικτο κ αν οχι,
εγω ακουω περιπου απο 20Hz μεχρι καμια 25ριαKhz
αν ακουτε κατι αλλο πεστε μου κ μενα να μου φυγει η ανησυχια.
Eurovision 2010, 2011 ,2012,2013, 2014, 2015