-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Nαι συμβαίνει συχνά αυτή η απατεωνιά....!! Αλλα αυτην την απατεωνιά, την ζητάει ο πελάτης απο μόνος του!! Γιατί ο ίδιος θέλει το κατάστημα να πουλάει με χαμηλό ποσοστό κέρδους σε περίοδο μη εκπτώσεων (50-60% πχ), αλλα στις εκπτώσεις να πουλάει με 50% έκπτωση γιατί 'ολα τα μαγαζά τόσο τα πουλάνε'.....Ε, αν νομίζετε οτι αυτό είναι εφικτό και τα νούμερα βγάινουν, πείτε μου και μένα τον τρόπο...!!
αγόρασα πέρυσι απο κεντρικότατη οδό του Düsseldorf δερμάτινο Aigner από τη μπουτίκ της. Αρχική τιμή 940 €. Έκπτωση 50%, δλδ τελική τιμή 470€.
Το ΙΔΙΟ δερμάτινο σε μπουτίκ της Τσιμισκή (4 μέτρα πλάτος) ( βγάλε συμπεράσματα για διαφορά βιοτικού επιπέδου, κτλ)
Αρχική τιμή 1300€, έκπτωση 30%, τελική τιμή γύρω στα 900 €. νομίζω σου απάντησα. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα...Η ποιότητα ζωής πάει με το...μέτρο;
Να θυμίσω λίγο πως όσο φαρδύς και να είναι ο δρόμος στη Γερμανία, ήλιο...δεν βλέπεις;(μία σου και μία μου, όσον αφορά το...άκυρο επιχείρημα περί ποιότητας ζωής! )
Σε ό,τι αφορά πάντως την συμπεριφορά των εμπόρων, εν γένει τα ίδια πράγματα έχουμε δει όλοι μας, οπότε συμφωνώ...
-
Έλα ρε οκ δεν είναι παντού έτσι. Στο heidelberg ο αδελφός 2 χρόνια είχε όσο ήλιο έτρωγε και εδώ μου λέει. Είναι πολύ μπροστά εκεί οι άνθρωποι, γενικά όλο το σύστημα είναι αλλού από πολλές απόψεις.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Έλα ρε οκ δεν είναι παντού έτσι. Στο heidelberg ο αδελφός 2 χρόνια είχε όσο ήλιο έτρωγε και εδώ μου λέει. Είναι πολύ μπροστά εκεί οι άνθρωποι, γενικά όλο το σύστημα είναι αλλού από πολλές απόψεις.Κοίτα, μετά το κλίμα των Ιωαννίνων με την βροχή , το κρύο και την υγρασία, δεν...ξεκουνάω από το ωραίο κλίμα στης Αθήνας εύκολα! Μιλάμε έχω βρει την υγειά μου, κοιμάμαι πιο χορτάτα και λιγότερο (κατω από 6 ώρες , συνήθως 4-5 ημερησίως) και νιώθω περίφημα.
Στα Γιαννενα και μετά από 8άωρο νιώθεις...κουρασμένος.
Δεν είναι όλα ρόδινα ...αλλού! Έχουμε κι εμείς τα καλά μας, όσο κι αν τέτοιες δύσκολες ώρες τα ξεχνάμε...
Εγώ και λόγω δουλειάς έχω πάντα το ένα μάτι στραμμένο προς το εξωτερικό, αλλά ειλικρινά, δεν θα φύγω εύκολα! Περνάω καλά, αυτό είναι το σημαντικότερο, ελπίζω να μην αναστραφεί αυτό τραγικά με την νέα κατάσταση!
-
Στατιστική, on real basis :
Κοιτάζοντας και γω σαν 'παιδί' τους γυναικείους κ@λους, διαπίστωνα τα τελευταία χρόνια οτι ολοι 'συνοδεύονταν' απο επώνυμο ταμπελάκι. Εδω και ενα χρόνο, το 'ποσοστό' (σχετικά με το ταμπελάκι-οχι τους κ@λους), εχει πέσει αισθητά και βαίνει ραγδαία μειούμενο. Και ειμαστε στην αρχη, τα αστεία τελείωσαν.
Γεγονός πάντως ειναι οτι, η τιμή πώλησης ειδών ρουχισμού στην Ελλάδα ήταν συχνά εξωφρενική, , στην κυριολεξία πάνω απο 100%, συγκρίνοντας πάντα με αντίστοιχα ειδη σε καταστήματα του εξωτερικού.
Ομως διαπιστώνω οτι τα τελευταία 2-3 χρόνια, εχει μικρύνει σημαντικά η ψαλίδα (30-50% πλην ειδικών ευκαιριών που συχνά πλέον βρίσκεις και εδώ), αλλά διαφορά συνεχίζει να υπάρχει. Και ανήκω στους fans του shopping, οση ώρα και κόπο περπατήματος και να απαιτεί, τόσο εδώ οσο και στο εξωτερικό, ειτε για μένα ειτε για τη σύζυγο
Edit: Όσοι ειναι αυτοί που εμπιστεύονται τις αγορές μεσω νετ, αλλοι τόσοι εχουν ακόμα ενδοιασμούς και τις αποφεύγουν. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Στατιστική, on real basis :
Κοιτάζοντας και γω σαν 'παιδί' τους γυναικείους κ@λους, διαπίστωνα τα τελευταία χρόνια οτι ολοι 'συνοδεύονταν' απο επώνυμο ταμπελάκι. Εδω και ενα χρόνο, το 'ποσοστό' (σχετικά με το ταμπελάκι-οχι τους κ@λους), εχει πέσει αισθητά και βαίνει ραγδαία μειούμενο. Και ειμαστε στην αρχη, τα αστεία τελείωσαν.
Γεγονός πάντως ειναι οτι, η τιμή πώλησης ειδών ρουχισμού στην Ελλάδα ήταν συχνά εξωφρενική, , στην κυριολεξία πάνω απο 100%, συγκρίνοντας πάντα με αντίστοιχα ειδη σε καταστήματα του εξωτερικού.
Ομως διαπιστώνω οτι τα τελευταία 2-3 χρόνια, εχει μικρύνει σημαντικά η ψαλίδα (30-50% πλην ειδικών ευκαιριών που συχνά πλέον βρίσκεις και εδώ), αλλά διαφορά συνεχίζει να υπάρχει. Και ανήκω στους fans του shopping, οση ώρα και κόπο περπατήματος και να απαιτεί, τόσο εδώ οσο και στο εξωτερικό, ειτε για μένα ειτε για τη σύζυγο
Edit: Όσοι ειναι αυτοί που εμπιστεύονται τις αγορές μεσω νετ, αλλοι τόσοι εχουν ακόμα ενδοιασμούς και τις αποφεύγουν.Παντρεμενος ανθρωπος και κοιτας τα ωραια κ@@@κια?? Καλα τα κ@λαρακια αλλα και τις ταμπελες??
-
Nαι συμβαίνει συχνά αυτή η απατεωνιά....!! Αλλα αυτην την απατεωνιά, την ζητάει ο πελάτης απο μόνος του!! Γιατί ο ίδιος θέλει το κατάστημα να πουλάει με χαμηλό ποσοστό κέρδους σε περίοδο μη εκπτώσεων (50-60% πχ), αλλα στις εκπτώσεις να πουλάει με 50% έκπτωση γιατί 'ολα τα μαγαζά τόσο τα πουλάνε'.....Ε, αν νομίζετε οτι αυτό είναι εφικτό και τα νούμερα βγάινουν, πείτε μου και μένα τον τρόπο...!!
αγόρασα πέρυσι απο κεντρικότατη οδό του Düsseldorf δερμάτινο Aigner από τη μπουτίκ της. Αρχική τιμή 940 €. Έκπτωση 50%, δλδ τελική τιμή 470€.
Το ΙΔΙΟ δερμάτινο σε μπουτίκ της Τσιμισκή (4 μέτρα πλάτος) ( βγάλε συμπεράσματα για διαφορά βιοτικού επιπέδου, κτλ)
Αρχική τιμή 1300€, έκπτωση 30%, τελική τιμή γύρω στα 900 €. νομίζω σου απάντησα. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα...Λες πραγματικά να είναι τόσο μονοδιάστατα τα πράγματα...;;;
Πολλά μπορούν να συμβαίνουν που να 'εξηγούν' το παραδειγμα..- Ισως δερματινα Aigner να μην πρέπει να έχει η Θεσ/νικη γιατί η κατανάλωσή τους δεν δικαιολογεί την ύπαρξή τους....
- Ισως να πρέπει να έχει, αλλα οχι στην Τσιμησκή (ατςςςς) με το ενοικιο στα 20000 το μήνα...!! (αλλα και πού να είναι το κατάστημα...;; Στη μπανάλ Αγ. Δημητρίου ή στο Βαρδάρη...; !! Μπλιάχ..!! )
- Ισως ο Γερμανός να καιγόταν για μετρητά για το τέλος του μηνα....
- Ισως να είχε παραγγείλει πολλά και να τα είχε φάει στον κώλο με αποτέλεσμα να θέλει να τα ξεφορτωθεί...!!
- Ισως να πουλησε πολλά και 2-3 που του είχανε μείνει να τα εδινε κάτω του κόστους...
- Αλλα και κάτω του κοστους να μην τα έδινε, απο 900 στα 470...;;; Με τί ποσοστό κέρδος δουλεύει και μάλιστα σε τόσο μεγάλα ποσα...;;; Τον παλιόπουστα τον Γερμαναρά..!! (oυπς...! sorry...! Αυτό θα πήγαινε αν ηταν Ελληνας, τωρα που είναι Γερμανός δικαιολογείται να πουλάει με 150% ποσοστό κέρδους σε καιρό μη εκπτώσεων...! Βέβαια φαντάσου και το Γερμανό πελάτη να περνάει απο εξω απο το μαγαζί, να το έχει πάρει 900 ευρω ενα μηνα πριν και ο κολλητός του τώρα να το έχει πάρει 470...!! )
- Ισως ο αντιπρόσωπος-εισαγωγέας της Γερμανίας να πουλάει φτηνότερα απο τον αντιστοιχο της Ελλαδας....(βλέπεις αυτός στη Γερμανία πουλάει 40.000 Αigner τη σεζόν και ο αντίστοιχος Ελληνας 2.000 ή τεσπά, απλά ο Ελληνας είναι χοντρομαλάκας άπληστος. Να σταυρώσουμε τον καταστηματάρχη προκαταβολικά...;;)
8.......
9.............
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Αρχική τιμή 1300€, έκπτωση 30%, τελική τιμή γύρω στα 900 €. νομίζω σου απάντησα. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα...Λες πραγματικά να είναι τόσο μονοδιάστατα τα πράγματα...;;;
Πολλά μπορούν να συμβαίνουν που να 'εξηγούν' το παραδειγμα..
...οντως πολλα μπορει να συμβαινουν, αλλα ολως περιεργως, ολα αυτα τα 'κουλα' συμβαινουν μονο στους ξενους....
btw, επωνυμο δερματινο γυναικειο παλτο στο Harrods, απο 1600€, μονο 599€ στις εκπτωσεις. Η τιμη του εδω? Μονο 3000€
στο ιδιο καταστημα, ρολοι γυναικειο 2100€, εδω μονο 3600€
ολα τα κουλα τυχαινουν εξω, εδω τιποτα ρε παιδι μου....
δε τα αγορασα ολα αυτα, μη παρεξηγηθω!!!
-
Πολλά μπορούν να συμβαίνουν που να 'εξηγούν' το παραδειγμα..- Ισως δερματινα Aigner να μην πρέπει να έχει η Θεσ/νικη γιατί η κατανάλωσή τους δεν δικαιολογεί την ύπαρξή τους....
- Ισως να πρέπει να έχει, αλλα οχι στην Τσιμησκή (ατςςςς) με το ενοικιο στα 20000 το μήνα...!! (αλλα και πού να είναι το κατάστημα...;; Στη μπανάλ Αγ. Δημητρίου ή στο Βαρδάρη...; !! Μπλιάχ..!! )
- Ισως να είχε παραγγείλει πολλά και να τα είχε φάει στον κώλο με αποτέλεσμα να θέλει να τα ξεφορτωθεί...!!
- Ισως να πουλησε πολλά και 2-3 που του είχανε μείνει να τα εδινε κάτω του κόστους...
- Αλλα και κάτω του κοστους να μην τα έδινε, απο 900 στα 470...;;; Με τί ποσοστό κέρδος δουλεύει και μάλιστα σε τόσο μεγάλα ποσα...;;; Τον παλιόπουστα τον Γερμαναρά..!! (oυπς...! sorry...! Αυτό θα πήγαινε αν ηταν Ελληνας, τωρα που είναι Γερμανός δικαιολογείται να πουλάει με 150% ποσοστό κέρδους σε καιρό μη εκπτώσεων...! Βέβαια φαντάσου και το Γερμανό πελάτη να περνάει απο εξω απο το μαγαζί, να το έχει πάρει 900 ευρω ενα μηνα πριν και ο κολλητός του τώρα να το έχει πάρει 470...!! )
- Ισως ο αντιπρόσωπος-εισαγωγέας της Γερμανίας να πουλάει φτηνότερα απο τον αντιστοιχο της Ελλαδας....(βλέπεις αυτός στη Γερμανία πουλάει 40.000 Αigner τη σεζόν και ο αντίστοιχος Ελληνας 2.000 ή τεσπά, απλά ο Ελληνας είναι χοντρομ@λ@κ@ς άπληστος. Να σταυρώσουμε τον καταστηματάρχη προκαταβολικά...;;)
8.......
9.............
το ένδεχόμενο να υπερκοστολογεί ο Έλληνας δε σου περνά από το μυαλό?
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αρχική τιμή 1300€, έκπτωση 30%, τελική τιμή γύρω στα 900 €. νομίζω σου απάντησα. Και δεν είναι το μόνο παράδειγμα...Η ποιότητα ζωής πάει με το...μέτρο;
Να θυμίσω λίγο πως όσο φαρδύς και να είναι ο δρόμος στη Γερμανία, ήλιο...δεν βλέπεις;(μία σου και μία μου, όσον αφορά το...άκυρο επιχείρημα περί ποιότητας ζωής! )
Σε ό,τι αφορά πάντως την συμπεριφορά των εμπόρων, εν γένει τα ίδια πράγματα έχουμε δει όλοι μας, οπότε συμφωνώ...
ΧάιΦιντέλιτυ, η παρένθεση ήταν σχεδιασμένη για να μπει στο τέλος του μηνύματος, εκ παραδρομής με τα κόψε, ράψε, μπερδεύτηκε στη μέση. Μην κολλάς εκεί.
Όμως θα ξέρεις ότι με τον όρο βιοτικό επίπεδο περικλείεται όχι μόνο η έννοια υποδομών, περιβάλλοντος, αγοραστική δύναμη, εκπαίδευση, αλλά γενικώς κάθε αγαθό και υπηρεσία που προσφέρεται στους πολιτες μίας κοινωνίας, καθώς και πως κατανέμεται αυτό/ή σε αυτούς. Ανάμεσα σε αυτά τα αγαθά και τις υπηρεσίες συγκαταλέγεται και η προστασία του πολίτη από τους επιτηδευματίες. Πχ από το κράτος, από καταναλωτικούς συλλόγους, κτλ.
ΥΓ: τα 4 μέτρα τα έγραψα για να καταλάβει ο σπάρταν ότι το κατάστημα δεν έχει υπέρογκο κόστος, μιας και μια σταλιά είναι.
-
το ένδεχόμενο να υπερκοστολογεί ο Έλληνας δε σου περνά από το μυαλό?περα απο την πλακα, υπαρχουν περιπτωσεις που ο Ελληνας δεν υπερκοστολογει, απλα δεν 'βγαινει'. Βεβαια εμενα σα καταναλωτη, 'δεν με ενδιαφερει'. Θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει καποιος οτι, αν αναγκαζεσαι να πουλας ενα προιον/υπηρεσια 100-200-300% πανω απο οτι ο συναδελφος σου στην Ευρωπη, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ???
Οποτε πρεπει να βρεις τροπο να γινεις ανταγωνιστικος: πιεζεις τους προμηθευτες σου, αυτον που σου νοικιαζει το μαγαζι, κτλ κτλ.δε γινεται διαφορετικα.-
οι εποχες που νοικιαζε καποιος ενα μαγαζι με οποιοδηποτε κοστος και μετακυλουσε το κοστος στον πελατη, φθανοντας να πουλαει σε εξωφρενικες τιμες, εχει τελειωσει.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
περα απο την πλακα, υπαρχουν περιπτωσεις που ο Ελληνας δεν υπερκοστολογει, απλα δεν 'βγαινει'. Βεβαια εμενα σα καταναλωτη, 'δεν με ενδιαφερει'. Θελει πολυ μυαλο για να καταλαβει καποιος οτι, αν αναγκαζεσαι να πουλας ενα προιον/υπηρεσια 100-200-300% πανω απο οτι ο συναδελφος σου στην Ευρωπη, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΛΟΝ???
Οποτε πρεπει να βρεις τροπο να γινεις ανταγωνιστικος: πιεζεις τους προμηθευτες σου, αυτον που σου νοικιαζει το μαγαζι, κτλ κτλ.δε γινεται διαφορετικα.-
οι εποχες που νοικιαζε καποιος ενα μαγαζι με οποιοδηποτε κοστος και μετακυλουσε το κοστος στον πελατη, φθανοντας να πουλαει σε εξωφρενικες τιμες, εχει τελειωσει.
φίλε αυτό με τα υπέρογκα ενοίκια κτλ ήθελα να το θίξω, όμως δεν το έκανα γιατί φοβήθηκα ότι θα θα κατηγορούμουν ως γραφικός καθότι προτίνω μέτρα για να αλλάξει το σύστημα.
συμφωνώ 1000%. -
μα ολο το συστημα ειναι αυτο που πρεπει να αλλαξει. Δε γινεται διαφορετικα!
με παυσιπονα δε θεραπευεις τον ετοιμοθανατο! -
- Ισως ο αντιπρόσωπος-εισαγωγέας της Γερμανίας να πουλάει φτηνότερα απο τον αντιστοιχο της Ελλαδας....(βλέπεις αυτός στη Γερμανία πουλάει 40.000 Αigner τη σεζόν και ο αντίστοιχος Ελληνας 2.000 ή τεσπά, απλά ο Ελληνας είναι χοντρομ@λ@κ@ς άπληστος. Να σταυρώσουμε τον καταστηματάρχη προκαταβολικά...;;)
8.......
9.............
E, βέβαια ρε συ...!! Πρώτο αυτό μου περνάει απο το μυαλό....!! Τί να μου περνάνε, πρώτα..;;; ΟΟΟλλα τα υπόλοιπα....; Οπως και οταν λενε οτι οι γιατροί του εξωτερικού είναι καλύτερα καταρτισμένοι απο τους Ελληνες , το πρώτο που οφείλει να μου περάσει απ¨το μυαλό είναι οτι οι Ελληνες είναι τεμπελχανάδες και δεν μελετούν οταν είναι στη σχολή ή και μετά απο αυτή..!!
-
- Ισως δερματινα Aigner να μην πρέπει να έχει η Θεσ/νικη γιατί η κατανάλωσή τους δεν δικαιολογεί την ύπαρξή τους....
- Αλλα και κάτω του κοστους να μην τα έδινε, απο 900 στα 470...;;; Με τί ποσοστό κέρδος δουλεύει και μάλιστα σε τόσο μεγάλα ποσα...;;; Τον παλιόπουστα τον Γερμαναρά..!! (oυπς...! sorry...! Αυτό θα πήγαινε αν ηταν Ελληνας, τωρα που είναι Γερμανός δικαιολογείται να πουλάει με 150% ποσοστό κέρδους σε καιρό μη εκπτώσεων...! Βέβαια φαντάσου και το Γερμανό πελάτη να περνάει απο εξω απο το μαγαζί, να το έχει πάρει 900 ευρω ενα μηνα πριν και ο κολλητός του τώρα να το έχει πάρει 470...!! :
8.......
9.............
E, βέβαια ρε συ...!! Πρώτο αυτό μου περνάει απο το μυαλό....!! Τί να μου περνάνε, πρώτα..;;; ΟΟΟλλα τα υπόλοιπα....; Οπως και οταν λενε οτι οι γιατροί του εξωτερικού είναι καλύτερα καταρτισμένοι απο τους Ελληνες , το πρώτο που οφείλει να μου περάσει απ¨το μυαλό είναι οτι οι Ελληνες είναι τεμπελχανάδες και δεν μελετούν οταν είναι στη σχολή ή και μετά απο αυτή..!!
πες τα ρε Σπάρταν!!!
ΥΓ: Για αυτό το λόγο πήγα όταν σπούδαζα Γερμανία 1 χρόνο, 10-11 ώρες τη μέρα στο νοσοκομείο. Όμως δεν μπορώ να τα πω εγώ γιατί σέβομαι τους συναδέλφους μου Για αυτό μετά το φανταρικο κοιτώ για Γερμανία μεριά... Με πιάνεις!!!
ΥΓ2: φίλε μου, δε θέλω να προσβάλλω άτομα, όμως μια που το ανέφερες, όσοι περνούν ιατρική μέσω πανελληνίων στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον επιμελέστεροι (αν όχι εξυπνότεροι ) από τους επιχειρηματίες που δεν έχουν σπουδάσει τίποτα ή έχουν πάει για δήθεν σπουδές στις δευτεράτζες κολλέγια της Αγγλίας
ΥΓ3: ο κολλητός μου από την παρέα έχει αλυσίδα ακριβών υποδημάτων σε Θεσ/νικη, Κηφισιά και άλλες πόλεις. Κάτι ξέρουμε και μεις από τις κουβέντες και τα περιθώρια κέρδους...σόρρυ φίλε μου, επειδή έχω διάβασμα (είμαι γερμανόφρων γιατρός και όχι ελληναράς έμπορος...), δεν έχω άλλο χρόνο για χάσιμο...
-
ΥΓ: Για αυτό το λόγο πήγα όταν σπούδαζα Γερμανία 1 χρόνο, 10-11 ώρες τη μέρα στο νοσοκομείο. Όμως δεν μπορώ να τα πω εγώ γιατί σέβομαι τους συναδέλφους μου Για αυτό μετά το φανταρικο κοιτώ για Γερμανία μεριά... Με πιάνεις!!!
ΥΓ2: φίλε μου, δε θέλω να προσβάλλω άτομα, όμως μια που το ανέφερες, όσοι περνούν ιατρική μέσω πανελληνίων στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον επιμελέστεροι (αν όχι εξυπνότεροι ) από τους επιχειρηματίες που δεν έχουν σπουδάσει τίποτα ή έχουν πάει για δήθεν σπουδές στις δευτεράτζες κολλέγια της Αγγλίας Ακυρο το σχόλιό σου, προφανώς δεν καταλαβες τί εννοώ....
ΥΓ3: ο κολλητός μου από την παρέα έχει αλυσίδα ακριβών υποδημάτων σε Θεσ/νικη, Κηφισιά και άλλες πόλεις. Κάτι ξέρουμε και μεις από τις κουβέντες και τα περιθώρια κέρδους...Ο κολλητός σου λοιπόν είναι το κάκιστο δειγμα και η αιτία που οι καταναλωτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους εμπόρους. (Βέβαια απο την αλλη πάλι, οι έμποροι, όχι μόνο τώρα και οχι μόνο στην Ελλάδα, ΠΟΤΕ εις τους αιώνας δεν είχαν καλό όνομα..!! ) Ευχομαι να έιναι ο πρωτος που θα καταστραφεί, εφόσον με τα λεγόμενά σου τον κατατάσσεις στα λαμόγια....
σόρρυ φίλε μου, επειδή έχω διάβασμα (είμαι γερμανόφρων γιατρός και όχι ελληναράς έμπορος...), δεν έχω άλλο χρόνο για χάσιμο...Ε, ναι έτσι είναι αυτά....Αλλοι είναι Γερμανόφωνοι γιατροί, αλλοι Βουλγαροφωνοι, αλλοι Ιταλόφωνοι κλπ..... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Xμμμμ.....Εγω θα το πω αλλιώς....!!
Οι εποχές που ο καταναλωτής ηταν έτοιμος να πληρώσει όσο-όσο (λες και ηταν με δικά του λεφτά....;; Με δανεικά και κάρτες ηταν.....) για την οποιαδήποτε μαλακία, προκειμένου να κάνει το κομμάτι του, έχει τελειώσει....!!
Γιατί φίλε Σπυρο τα μαγαζιά και οι αγορές, δημιουργούνται και πορεύονται σύμφωνα με τις αναγκες των καταναλωτών....!! Αυτές έρχονται να καλύψουν....Για παράδειγμα, οταν τα τελευταία 8 χρόνια στη Λάρισα ανοίξανε άλλες 20 επιχειρήσεις με ειδη υγιεινής-μπανιο-δάπεδο-κουζίνες-πόμολα-κουφώματα ξυλινα αλουμινιου- θωρακισμένες πόρτες-πορτατιφ και κουνουπιέρες, τη στιγμή που υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια 10 λ.χ, αυτό σημαίνει οτι δημιουργήθηκε ζήτηση και προκύψανε ξαφνικά όλοι αυτοί...!!!
Αυτό ισχυει βέβαια για μικροεπιχειρήσεις και μικροεπιχειρηματίες....Αν πιάσουμε πολυεθνικές κλπ, εκει αλλάζει το πράγμα μιας και πολλές φορές ανοίγουν καταστηματα κι επεκτείνονται απλα γιατί.... έτσι!! -
....Για παράδειγμα, οταν τα τελευταία 8 χρόνια στη Λάρισα ανοίξανε άλλες 20 επιχειρήσεις με ειδη υγιεινής-μπανιο-δάπεδο-κουζίνες-πόμολα-κουφώματα ξυλινα αλουμινιου- θωρακισμένες πόρτες-πορτατιφ και κουνουπιέρες, τη στιγμή που υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια 10 λ.χ, αυτό σημαίνει οτι δημιουργήθηκε ζήτηση και προκύψανε ξαφνικά όλοι αυτοί...!!!
Αυτό ισχυει βέβαια για μικροεπιχειρήσεις και μικροεπιχειρηματίες....Υπήρχε η ανάπτυξη της οικοδομής , συν την αφελή σκέψη ότι ο κλάδος προσφέρεται για εύκολο κέρδος.....μετά με την κάμψη της οικοδομής ήρθαν και τα κανόνια!
-
ΥΓ2: φίλε μου, δε θέλω να προσβάλλω άτομα, όμως μια που το ανέφερες, όσοι περνούν ιατρική μέσω πανελληνίων στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον επιμελέστεροι (αν όχι εξυπνότεροι ) από τους επιχειρηματίες που δεν έχουν σπουδάσει τίποτα ή έχουν πάει για δήθεν σπουδές στις δευτεράτζες κολλέγια της Αγγλίας Ακυρο το σχόλιό σου, προφανώς δεν καταλαβες τί εννοώ....
ΥΓ3: ο κολλητός μου από την παρέα έχει αλυσίδα ακριβών υποδημάτων σε Θεσ/νικη, Κηφισιά και άλλες πόλεις. Κάτι ξέρουμε και μεις από τις κουβέντες και τα περιθώρια κέρδους...Ο κολλητός σου λοιπόν είναι το κάκιστο δειγμα και η αιτία που οι καταναλωτές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στους εμπόρους. (Βέβαια απο την αλλη πάλι, οι έμποροι, όχι μόνο τώρα και οχι μόνο στην Ελλάδα, ΠΟΤΕ εις τους αιώνας δεν είχαν καλό όνομα..!! ) Ευχομαι να έιναι ο πρωτος που θα καταστραφεί, εφόσον με τα λεγόμενά σου τον κατατάσσεις στα λαμόγια....
σόρρυ φίλε μου, επειδή έχω διάβασμα (είμαι γερμανόφρων γιατρός και όχι ελληναράς έμπορος...), δεν έχω άλλο χρόνο για χάσιμο...Ε, ναι έτσι είναι αυτά....Αλλοι είναι Γερμανόφωνοι γιατροί, αλλοι Βουλγαροφωνοι, αλλοι Ιταλόφωνοι κλπ.....εκ πρώτης όψεως χρειάζεσαι έναν οφθαλμίατρο φίλε μου
θέλω να πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά των λέξεων...
περαιτέρω δεν συνεχίζω γιατί είμαστε ήδη εκτός θέματος... -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
....Για παράδειγμα, οταν τα τελευταία 8 χρόνια στη Λάρισα ανοίξανε άλλες 20 επιχειρήσεις με ειδη υγιεινής-μπανιο-δάπεδο-κουζίνες-πόμολα-κουφώματα ξυλινα αλουμινιου- θωρακισμένες πόρτες-πορτατιφ και κουνουπιέρες, τη στιγμή που υπήρχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια 10 λ.χ, αυτό σημαίνει οτι δημιουργήθηκε ζήτηση και προκύψανε ξαφνικά όλοι αυτοί...!!!
Αυτό ισχυει βέβαια για μικροεπιχειρήσεις και μικροεπιχειρηματίες....Υπήρχε η ανάπτυξη της οικοδομής , συν την αφελή σκέψη ότι ο κλάδος προσφέρεται για εύκολο κέρδος.....μετά με την κάμψη της οικοδομής ήρθαν και τα κανόνια!
Δεν αντιλέγω..!! Η αναπτυξη της οικοδομής όμως ηρθε με την αφιξη των 'φτηνών' δανείων και του χρήματος απο το πουθενά..!! Ετσι το easy come easy go επαληθεύτηκε ακόμα μια φορά...!! Με ξένα χρήματα, ολοι μπρουκληδες ημασταν και καναμε το εφε μας..! Η έρευνα αγοράς πηγε περιπατο, η καταναλωτική συνείδηση και αυτή το ίδιο και οι τιμές στο Θεό.....Οταν εγω λογου χάρη, πουλούσα την ίδια χέστρα 50 ευρώ πιο φτηνά απο τον ανταγωνισμό και αυτό δεν το εισέπραττα ως εκτίμηση απο τους πελάτες με το να με προτιμούν περισσότερο απο τους άλλους (εννοείται αφου πληρούσα καποιους στοιχειώδεις όρους ως επιχειρηση) αφου τα ταγάρια λέγανε 'ελα μωρε, 50 ευρώ τώρα, σιγά....' ε, είπα κι εγω, δε γαμιέστε ρε ζώα, 45 ευρώ + απο αυριο οι χέστρες...!!
-
σόρρυ φίλε μου, επειδή έχω διάβασμα (είμαι γερμανόφρων γιατρός και όχι ελληναράς έμπορος...), δεν έχω άλλο χρόνο για χάσιμο...Ε, ναι έτσι είναι αυτά....Αλλοι είναι Γερμανόφωνοι γιατροί, αλλοι Βουλγαροφωνοι, αλλοι Ιταλόφωνοι κλπ.....
εκ πρώτης όψεως χρειάζεσαι έναν οφθαλμίατρο φίλε μου
περαιτέρω δεν συνεχίζω γιατί είμαστε ήδη εκτός θέματος...Σ΄αυτό έχεις δίκιο...Οντως μου ξέφυγε, αλλα όχι δεν χρειάζομαι οφθαλμίατρο...Η όρασή μου είναι άριστη ακόμα..!! Η προσοχή μου καποιες φορές αποσπάται, αλλα θα ελεγα συμβαίνει σε πολλούς, δεν πρωτοτυπώ....!
Ομως και οι διάφοροι -όφωνοι γιατροί έχουν ένα ενδιαφέρον, αλλα συμφωνώ, δεν είναι του παρόντος θέματος....
Eνδυση-υπόδηση...Μυθοι και πραγματικότητα!