-
Τo πιο γνωστο αντιστοιχο βιντεακι στο youtube ειναι το Zeitgeist
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οι Αμερικανοί can go f**k themselves (sic). Επειδή έχω γνωρίσει από κοντά, ξέρω ότι είναι σκατάνθρωποι και απρόσωποι.To ίδιο λένε και για σένα τότε.
-
Αυτοί είπαν άλλα...
Να ναι καλά η γραμματέας του μεταπτυχιακού που μας είπε τι πήγαν και κάρφωναν τα άλλα τα κωλόπαιδα στον καθηγητή τους... -
Οι Αμερικανοί can go f**k themselves (sic). Επειδή έχω γνωρίσει από κοντά, ξέρω ότι είναι σκατάνθρωποι και απρόσωποι. Το γεγονός ότι θαυμάζω τον τρόπο που κάνουν δουλειές δεν σημαίνει ότι τους θαυμάζω σαν ανθρώπους. Έλεος δηλαδή...
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο αν και ΟΤ. Οι Αμερικανοί δεν φημίζονται για την εξυπνάδα ή την συναισθηματική νοημοσύνη ή την ικανότητα να κάνουν τα πάντα τέλεια. Φημίζονται για το ότι μαθαίνουν από τα σφάλματα τους και μαθαίνουν να κάνουν το σωστό.είναι αλήθεια πως είναι μια χούφτα άνθρωποι όλοι κι όλοι, οπότε σίγουρα γνώρισες ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα.
-
Πείτε μου τώρα ότι κολήσατε σ' αυτό...
-
Ψευτικο ξεψευτικο, μου δινει την δυνατοτητα να κανω πραγματα που δεν μπορω να κανω απο μονος μου, προσεξε, οχι επειδη δεν τα φτανω, αλλα λογω συνθηκων. Τι εννοω:
Το να αγοραζεις πραγματα που δεν afford (τωρα να πω πως ξεχασα την ελληνικη λεξη του afford? ) με δανεικο χρημα (πχ καρτες), ειναι λαθος. Πχ το να παρεις ζαντες με καρτα επειδη δεν μπορεις να τις πληρωσεις ΚΑΙ δεν φτανει ο μισθος σου να πληρωνεις την καρτα, ειναι μλκια.
Το να χρησιμοποιεις την καρτα για να βγαλεις ατοκες δοσεις για κατι που μπορεις να πληρωσεις αλλα δεν χρειαζεται, κ να εχεις αυτοματη εξοφληση της ΑΤΟΚΗΣ δοσης, ειναι σωστο. Παραδειγμα, αντι να σκασω 700 για κουστουμι χριστουγεννιατικα, πληρωνω 70/μηνα χ 10 μηνες. Τα ειχα τα 700 αλλα γιατι να τα δωσω ετσι? Αυτο δεν ειναι 'το αγορασα με καρτα', αλλα χρησιμοποιησα εξυπνα την (τσαμπα) καρτα. Πηρα κ μιλια .
Το να χρησιμοποιεις δανεικο χρημα επειδη αυτη την στιγμη δεν εχεις μαζεψει το ΠΑΚΕΤΟ που χρειαζεται για μια μεγαλη αγορα (πχ σπιτι/δανειο), το οποιο ΜΠΟΡΕΙΣ να ξεπληρωνεις, ειναι σωστο. Δεν παιρνεις δανειο για να αγορασεις σπιτι που δεν δυνασαι, αλλα για να αγορασεις σπιτι που δεν δυνασαι ΤΩΡΑ κ μαλιστα οχι επειδη δεν τα βγαζεις αλλα επειδη δεν εχεις μαζεψει τα 100αδες χιλ. ευρω που απαιτει μια τετοια αγορα. Κ δεν θελεις να φτασεις στα 60 για να το καταφερεις (που ουτε τοτε γιατι θα τα σκας σε νοικια).
Γενικα, οσον αφορα εμενα, την καρτα την χρησιμοποιω ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ τα οποια ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ θα αγοραζα, εξοφλειται αυτοματα καθε μηνα, παιρνω κ τα μιλια, χρησιμοποιω τις προσφορες (που ειναι καλουτσικες γιατι ειναι χρυση), κ εχω κ τσαμπα συνδρομη εφ'ορου ζωης.
Για στεγαστικο δανειο, ειμαι ετοιμος να νοικιασω σπιτι κ σκεφτομαι οτι σε ενα βαθος 3ετιας θα εχω δωσει μονο για νοικια σχεδον 20 χιλιαρικα. Γιατι να μην τα τοποθετησω σε αγορα?
-
Αν πρόσεξες το ανέφερα πιο κάτω στο παράδειγμα των φαρμακοτρίφτηδων. Απλώς ήθελα να σχολιάσω την απλοϊκότητα του συλλογισμού ότι οι τράπεζες απλά αναπαράγουν ψεύτικο χρήμα.
Όπως αναφέρεις ότι έχει προηγηθεί ένα κόστος ανάπτυξης και εξέλιξης στα αυτοκίνητα έτσι και οι τράπεζες πέρασαν από διάφορα στάδια για να είναι σε θέση να μπορούν να σου δίνουν χ χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγες ώρες/μέρες.
Αν δεν σας αρέσει το 'ψεύτικο' χρήμα τους ΜΗΝ το παίρνετε. Εγώ τουλάχιστον ούτε πιστωτική είχα ποτέ, ούτε και έχω πάρει δάνειο (ακόμα αν και είναι στο οικογενειακό DNA να μην μπλέκουμε με τέτοια).Α ωπα κατσε, συμφωνουμε? Εγω νομιζα οτι οντως τα εχωνες στην αυτοκινητοβιομηχανια γιατι οντως νομιζες οτι το κοστους του αυτοκινητου ειναι μονο οι λαμαρινες. Μετα διαβασα προσεκτικοτερα.
-
@kacey
οπως περιγραφεις πιο πανω ετσι μονο πρεπει να 'εκμεταλευεσαι' τις καρτες.... κανω ακριβως το ιδιο και ετσι εχω μαθει και τα παιδια μου να κανουν.... τωρα στο δανειο για σπιτι εχω μονο μια παρατηρηση.... το βαθος χρονου εξοφλησης πρεπει να ειναι το μικρωτερο δυνατο.. πρεπει δλδ να σου πουν ποια θα ειναι η δωση.... σε εναλλακτικες περιπτωσεις χρονου εξοφλησης... 10,15,20 χρονια και να αποφασισεις... οι τραπεζες βεβαια θελουν το μακρυτερο για να χρεωνουν τοκους.... αυξανει τρομακτικα το 'κερατιατικο' αν πας αργα.... σε βαθος χρονου να το ξοφλησεις....
εκει πρεπει να γινεται παζαρι και με τον πωλητη για να πετυχεις ενα μηνιατικο κοστος στο δανειο που τελικα να μπορεις να δινεις και να αποκτησεις και το σπιτι χωρις να σου εχουν ασπρισει τα μαλλια..... -
Βεβαια οταν μας λες οτι εχεις χρυση καρτα σημαινει οτι εχεις και φουσκωμενουν λογαριασμους οποτε εχεις τη δυνατοτητα να τα χαλασεις οποτε και οπως θες...Δεν εισαι στη κατηγορια που τα μετρανε τα ξαναμετρανε και μετα αγοραζουν...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Βεβαια οταν μας λες οτι εχεις χρυση καρτα σημαινει οτι εχεις και φουσκωμενουν λογαριασμους οποτε εχεις τη δυνατοτητα να τα χαλασεις οποτε και οπως θες...Δεν εισαι στη κατηγορια που τα μετρανε τα ξαναμετρανε και μετα αγοραζουν...Κι όμως όχι, εμένα μου τη δώσανε μάλλον αυτόματα με το λογαριασμό πληρωμής μισθού σε νέο κενό λογαρισμό και με όχι σπουδαίο μισθό. Ίσως να ήταν πακέτο συμφωνίας με τον εργοδότη ΝΠΔΔ.
-
Απ οσο γνωριζα με παλιοτερα δεδομενα χρυση ειχες μονο αν ειχες πλουσιες καταθεσεις...αν αυτο εχει αλλαξει ζητω συγγνωμη...
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Απ οσο γνωριζα με παλιοτερα δεδομενα χρυση ειχες μονο αν ειχες πλουσιες καταθεσεις...αν αυτο εχει αλλαξει ζητω συγγνωμη...Έχει αλλάξει εδώ και πολύ καιρό.
Σε εμένα και την σύζυγο π.χ. μόλις πήραμε το στεγαστικό μας έδωσαν από μια χρυσή στον καθένα.
Βέβαια, μην κολλάς στο χρυσή επειδή από ένα σημείο και μετά η μόνη διαφορά από τις απλές ήταν στο ύψος του ορίου που είχε σε σχέση με αυτές και τίποτα άλλο.Κάπου δηλαδή ξεφτιλίστηκαν και αυτές όταν φτάσει να έχουμε από 7-8 ο καθένας για πλάκα.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Κάπου δηλαδή ξεφτιλίστηκαν και αυτές όταν φτάσει να έχουμε από 7-8 ο καθένας για πλάκα.
Συχνό φαινόμενο να ανοίγει η άλλη/ος το πορτοφόλι στο γκισέ και να κρέμονται καμιά 10αριά κάρτες
Νο πιστωτική ούτε εγώ ούτε ουδείς άλλος στην οικογένεια. Έχω παίρνω, δεν έχω δεν παίρνω. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Κάπου δηλαδή ξεφτιλίστηκαν και αυτές όταν φτάσει να έχουμε από 7-8 ο καθένας για πλάκα.
Συχνό φαινόμενο να ανοίγει η άλλη/ος το πορτοφόλι στο γκισέ και να κρέμονται καμιά 10αριά κάρτες
Νο πιστωτική ούτε εγώ ούτε ουδείς άλλος στην οικογένεια. Έχω παίρνω, δεν έχω δεν παίρνω.Μια μικροχρηματοδοτηση απο τα μαγαζια ομως επιβαλεται να κανουμε αφου πανε γυρευοντας μεσω καρτας που την ξοφλαμε στην ωρα της η εστω το περιθωριο που μας δινουν οι κρατικοι τοκογλυφοι μεχρι να μας την χρεωσουν......
-
Οπως ειπαν οι προηγουμενοι, χρυση καρτα βγαζεις οποτε θες, δεν σημαινει τιποτα.
Για αυτο αλλωστε υπαρχουν οι platinum, η American Express Black, κατι αλλες Ντουμπανεζικες κλπ .
Πηρα χρυση γιατι εχει καλυτερες προσφορες, καλυτερα μιλια κ (για την περιπτωση μου) τσαμπα συνδρομη εφ'ορου ζωης. Κοινως μου την πασαραν τσαμπα για να μου τα παιρνουν αλλα ατυχησαν
-
kacey έτσι είναι. Οι κάρτες (δωρεάν ή όχι, χρυσές ή τσίγκινες) είναι παγίδα. Στο χέρι σου είναι να τσιμπήσεις το τυράκι (bonus πόντοι, μίλια κτλ) χωρίς να πιαστείς. Το καλό για τις τράπεζες είναι ότι ο περισσότερος κόσμος πιάνεται στη φάκα. Αλλιώς δεν θα τις έδιναν!
-
Παγίδα είναι αν έχει κάποιο μυστικό κόλπο... όταν το ξέρεις και πας και πέφτεις μέσα δεν το λένε παγίδα αλλιώς το λένε.
Αν νομίζεις ότι κάποιος έφτιαξε λεφτά για να σου δώσει έχεις κάνει μέγα λάθος.... αντίθετα περιμένει από εσένα να τα βγάλεις για να του τα δώσεις!! (και εντός θέματος!)Χρειάζονται οι κάρτες αλλά όχι πολλές και να τις ξεπληρώνεις γρήγορα χωρίς τόκους. Γλυτώνεις να βγάζεις και να κουβαλάς λεφτά, κλείνεις εισιτήρια ή ψωνίζεις στο διαδίκτυο, με μερικές μαζεύεις και πόντους και στο εξωτερικό νιώθεις μια επιπλέον ασφάλεια. Εγώ έμαθα το μάθημά μου όταν είχα ξεμείνει από λιρέτες στην αουτοστράντα κυνηγώντας το καράβι και κόντεψα να το χάσω γιατί είχα λεφτά είτε για βενζίνη είτε για διόδια... Τότε αποφάσισα ότι μια κάρτα χρειάζεται!
-
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=134143&cid=4 Για ριξτε μια ματια εδω. Πληροφοριες λενε για την κοπη 'δραχμης?' .Αν και μου φαινεται ολιγων μουφα γιατι η νταλικα ειναι ψυγειο.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=134143&cid=4 Για ριξτε μια ματια εδω. Πληροφοριες λενε για την κοπη 'δραχμης?' .Αν και μου φαινεται ολιγων μουφα γιατι η νταλικα ειναι ψυγειο.Με τι αμάξι έπρεπε να τα φέρουν,με μουσαμάδικο κι επιγραφή απ έξω του τι κουβαλάει?
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=134143&cid=4 Για ριξτε μια ματια εδω. Πληροφοριες λενε για την κοπη 'δραχμης?' .Αν και μου φαινεται ολιγων μουφα γιατι η νταλικα ειναι ψυγειο.Tα ελληνικα €€€ κοβονται στην Αυστρια http://en.wikipedia.org/wiki/Euro_bankn ... ting_works
Αντε παλι με την δραχμη!!Αυτη εχει ηδη κοπει ειπαμε απο την 25-3-2010
Μπαμπά, ποιός φτιάχνει τα λεφτά ;;;