-
Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πώς και από πού «βγαίνουν» τα λεφτά...
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βιντεάκι, με στοιχεία άγνωστα μέχρι τώρα, απλό και κατανοητό από όλους, χωρίς ίχνος πολιτικού λόγου.
Έχει διάρκεια 45 λεπτών και αξίζει τον κόπο να το δούμε όλοι.Το λίνκ που παραθέτω και το εν λόγο video έχουν άδεια αναδημοσίευσης.
Αν έχει δημοσιευτεί ήδη ή αν πιστεύετε ότι το νήμα αυτό μπορεί να συγνωνευτεί με κάποιο άλλο παρακαλώ προχωρήστε. -
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ βιντεάκι, με στοιχεία άγνωστα μέχρι τώρα, απλό και κατανοητό από όλους, χωρίς ίχνος πολιτικού λόγου.
Έχει διάρκεια 45 λεπτών και αξίζει τον κόπο να το δούμε όλοι.Το λίνκ που παραθέτω και το εν λόγο video έχουν άδεια αναδημοσίευσης.
Αν έχει δημοσιευτεί ήδη ή αν πιστεύετε ότι το νήμα αυτό μπορεί να συγνωνευτεί με κάποιο άλλο παρακαλώ προχωρήστε. -
Κάτι παρόμοιο και εδώ :
Το πόκερ των τραπεζών
Φανταστείτε ότι τέσσερις φίλοι (Αντώνης, Βασίλης, Γιώργος και Δημήτρης, ή Α,Β,Γ και Δ) μαζεύονται σε ένα σπίτι για να παίξουν πόκερ, και εγώ είμαι ο κρουπιέρης και κρατάω τις μάρκες. Έστω ότι έχω άπειρες μάρκες και 50€ στην τσέπη μου, και ότι οι τέσσερεις φίλοι έχουν 50, 40, 10 και 0 € στην τσέπη αντίστοιχα. Οι μάρκες από μόνες τους δεν έχουν αξία, είναι μικρά κομμάτια πλαστικού. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, συμφωνούμε μεταξύ μας ότι κάθε μάρκα αντιστοιχεί σε 1€, κι έτσι το παιχνίδι ξεκινάει.
Φανταστείτε την παρακάτω διαδικασία:- Παίρνω τα χρήματα από τους παίκτες, και δίνω 50, 40 και 10 μάρκες στους Α, Β, και Γ αντίστοιχα. Τώρα έχω στην τσέπη μου 150€, από τα οποία τα 100 είναι «δεσμευμένα» επειδή αντιστοιχούν σε μάρκες που παίζονται, και τα 50 είναι «ελεύθερα».
- Ο Δ μου ζητάει να του δανείσω χρήματα γιατί θέλει να παίξει αλλά δεν έχει λεφτά. Δέχομαι, με την προϋπόθεση ότι αν του δώσω 50€ (τα «ελεύθερα» που έχω στην τσέπη μου), θα μου επιστρέψει 55€ μετά από μία ώρα! Συμφωνεί, και μου ζητάει να του δώσω κατ' ευθείαν 50 μάρκες αντί για χρήματα. Το παιχνίδι ξεκινάει.
- Ο Α, μετά από λίγο χάνει τις 50 μάρκες του. Προσφέρομαι να του δανείσω 50€, με τον ίδιο όρο: να μου δώσει 55€ σε μία ώρα. Βέβαια, τα χρήματα που έχω στην τσέπη μου είναι ήδη όλα «δεσμευμένα», αλλά ο Α δεν το ξέρει. Άλλωστε, έχω σκοπό να του δώσω τα 50€ κατ' ευθείαν σε μάρκες, οπότε δεν θα καταλάβει ότι στην πραγματικότητα δεν έχω τα χρήματα που του δανείζω! Έτσι δέχεται, και παίρνει 50 μάρκες, οι οποίες όμως δεν αντιστοιχούν σε πραγματικά χρήματα στην τσέπη μου.
- Έρχεται η ώρα να πληρωθώ από τον Δ, ο οποίος όμως δεν τα πάει και τόσο καλά στο παιχνίδι. Έτσι, μου ζητάει άλλα 50€ προκειμένου να συνεχίσει να παίζει. Δέχομαι, με τους ίδιους όρους φυσικά. Του δίνω 50 μάρκες (οι οποίες επίσης δεν αντιστοιχούν σε χρήματα στην τσέπη μου), και πλέον μου χρωστάει 110€.
Μετά από αυτά τα 4 πρώτα βήματα, έχει διαμορφωθεί η εξής κατάσταση: στο τραπέζι κυκλοφορούν 250 μάρκες, που αντιστοιχούν σε θεωρητικό σύνολο 250€. Από αυτά, τα 150€ που έχω στην τσέπη μου είναι πραγματικά χρήματα, αλλά τα υπόλοιπα 100€ υπάρχουν αποκλειστικά στη φαντασία των παικτών που τα δανείστηκαν. «Δημιουργήθηκαν» από τη δέσμευσή που πήρα όταν τους δάνεισα τις μάρκες, ότι θα έχω χρήματα για να τις εξαργυρώσω. Ακόμα πιο φανταστικά είναι τα 15€ που περιμένω να κερδίσω ως τόκο από τις μάρκες που δάνεισα. Αυτά δεν υπάρχουν απολύτως πουθενά!
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα! Όσο το παιχνίδι συνεχίζεται κανείς δεν το αντιλαμβάνεται, αλλά εάν κάποια στιγμή οι παίκτες αποφασίσουν να εξαργυρώσουν τις μάρκες τους με χρήμα, τότε η αλήθεια θα φανερωθεί... Ή μήπως όχι;
Στην περίπτωση που το παιχνίδι τελειώσει και οι παίκτες θελήσουν να αλλάξουν τις μάρκες τους για πραγματικά χρήματα, εγώ θα πρέπει με κάποιο μαγικό να εξαργυρώσω 250 μάρκες του 1€, έχοντας 150€. Αυτό προφανώς είναι αδύνατον, αλλά δε σημαίνει κιόλας ότι θα λογοδοτήσω για αυτό. Μπορώ απλά να ισχυριστώ ότι για το πρόβλημα φταίνε οι κακοπληρωτές Α και Δ που μου χρωστάνε 55€ και 110€ αντίστοιχα. Πράγματι, με μία απλοϊκή ματιά αυτό φαίνεται λογικό: εάν οι δύο παίκτες που έχουν πάρει μάρκες χωρίς να δώσουν χρήματα με αποπληρώσουν, τότε θα έχω στην τσέπη μου 265€, αρκετά για να πληρωθούν όλοι και να κερδίσω και 15€ για τον κόπο μου.
Αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί, διότι αυτά τα χρήματα απλώς δεν υπάρχουν. Στο τραπέζι μπορεί να κυκλοφορούν συνολικά 250 μάρκες, αλλά τα χρήματα που υπάρχουν στο σπίτι είναι μόνο 150€, και τα έχω εγώ. Δεν υπάρχουν άλλα χρήματα, και αυτό το ήξερα τη στιγμή που έδινα τις επιπλέον μάρκες στους Α και Δ. Στην πραγματικότητα, ο υπαίτιος είμαι εγώ, που μοίραζα χρήματα που ήξερα ότι δεν υπάρχουν. Αλλά αυτή τη στιγμή εγώ έχω συγκεντρωμένο όλο το πραγματικό χρήμα, οπότε βρίσκομαι σε θέση ισχύος. Αντίθετα, τα θύματα της απάτης μου, ο Α και ο Δ, είναι οι «αδύναμοι κρίκοι» της αλυσίδας, και μου είναι πολύ εύκολο να ρίξω σε αυτούς το φταίξιμο αλλά και την ευθύνη να λύσουν το πρόβλημα που εγώ δημιούργησα.
Σας φαίνεται τρελό; Κι όμως, το παραπάνω παράδειγμα είναι ένα απλουστευμένο μοντέλο του τρόπου λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δηλαδή των τραπεζών και των «αγορών» που έχουν κάνει άνω-κάτω τις ζωές μας. Οι τράπεζες είναι ο κρουπιέρης, εμείς οι παίκτες, και η κρίση στην οποία έχει περιέλθει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δεν είναι τίποτα άλλο από τη στιγμή της πληρωμής. Τη στιγμή της αποκάλυψης ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων που κινούνται στην αγορά είναι μία σαπονόφουσκα, που όταν σκάσει θα είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ...Υ.Γ [SPOILER]πως βάζουμε εδώ[/SPOILER];
-
dpolal...
To συγκεκριμμένο βιντεο έχει κανα 2 χρόνια που κυκλοφορέι μέσα στο φόρουμ...!
-
Βιβλιο: John Perkins - Εξομολογηση ενος οικονομικου δολοφονου
-
Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε αντίστοιχα βίντεο για το πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βγάζουν δισεκατομύρια πουλώντας λαμαρίνες που για τις ίδιες κοστίζουν ελάχιστα λόγω οικονομιών κλίμακας, για το πώς οι φαρμακοβιομηχανίες βγάζουν τρισεκατομύρια πουλώντας σκόνες και σιρόπια με επίσης ελάχιστο, λάθος με μηδαμινό κόστος για αυτές (μετά από ένα σημείο για την ακρίβεια που έχει βγει το κόστος ανάπτυξης) κλπ κλπ κλπ
Και μετά θα σταματούσαμε να παίρνουμε δάνεια, να αγοράζουμε αμάξια και φάρμακα.
Με απλά λόγια πιστεύω ότι είναι πολύ διαφωτιστικό και εκπαιδευτικό το βίντεο για κάποιον που δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο, αλλά δεν υπάρχει λόγος δαιμονοποίησης των τραπεζών. Δεν έχω δει καμμιά τράπεζα να στείλει πιστολέρο στο σπίτι για να με εκβιάσει να πάρω δάνειο...
Αν και μου έχουν πρήξει τα @@ αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο για επενδυτικά πακέτα παρότι τους έχω πει άπειρες φορές ότι ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
dpolal...To συγκεκριμμένο βιντεο έχει κανα 2 χρόνια που κυκλοφορέι μέσα στο φόρουμ...!
Συμφωνώ, εξάλλου η ηλικία του λίνκ αυτό δείχνει, αλλά δεν γνώριζα αν έχει ήδη αναρτηθεί παλαιότερα και ίσως είναι περισσότερο επίκαιρο στις μέρες μας.
-
Το εχω ξανα αναφερει οτι τελικα ολη η υποθεση ειναι να γινει μια εγγραφη ποσου σαν να σου δανειζει καποιος... με τοκο ενα οσο χωρις να ειναι σιγουρο οτι εχει τα λεφτα.... Αερας κοπανιστος... Ο κωσκοτας τοτε εκανε μια εγγραφη 1η Ιανουαριου οτι εχει σε καποια τραπεζα χχχχ λεφτα και στις 31-12ου την εσβηνε.... ετσι ειχε ρευστοτητα και ολοι ψαχνοντουσαν να βρουν απο που τα ειχε και ξοδευε.... δανειζομενος απο την τραπεζα του...που ειχε ψευτικο αποθεματικο..... απλο Ε!!!????.
Ετσι και με το νεο μηχανισμο... σιγα μην δωσουν τα κρατη ρευστο.. θα τα χρεωσουν ενα ποσο και αυτα θα εισπραξουν ενα τοκο για λεφτα που 'δανεισαν'....!!!! ομως πρεπει αυτος που τα δανειστικε να τα ξοφλησει κιολας...!!!! στην ωρα του αλλοιως σπαει η πυραμιδα..... νομιμη ομως σε αυτη την περιπτωση!!! μεταξυ κρατων.....
Και για αυτο δεν καταλαβαινα γιατι η Μαρκελινα τα ειχε στειλωση με εμας....??? δεν τι κοστιζε τιποτα να μας δανειζει και να εισπρατει τοκους...... Αλλα τι να περιμενει κανεις απο την καραβλαχαρα της τεως Ανατ. Γερμανιας....
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Και για αυτο δεν καταλαβαινα γιατι η Μαρκελινα τα ειχε στειλωση με εμας....??? δεν τι κοστιζε τιποτα να μας δανειζει και να εισπρατει τοκους...... Αλλα τι να περιμενει κανεις απο την καραβλαχαρα της τεως Ανατ. Γερμανιας....
Πρόσεξε να δείς όμως.
Εαν συνεχίζει να 'δημιουργείς' λεφτά από το τίποτα, τότε νοθευβεις την πραγματικη αξία του νομίσματως σου και στο τέλος δημιουργείες απαξίωση στο νόμισμα σου, δηλαδή απωλεια ισοτιμίας και πληθωρισμό.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε αντίστοιχα βίντεο για το πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βγάζουν δισεκατομύρια πουλώντας λαμαρίνες που για τις ίδιες κοστίζουν ελάχιστα λόγω οικονομιών κλίμακας, για το πώς οι φαρμακοβιομηχανίες βγάζουν τρισεκατομύρια πουλώντας σκόνες και σιρόπια με επίσης ελάχιστο, λάθος με μηδαμινό κόστος για αυτές (μετά από ένα σημείο για την ακρίβεια που έχει βγει το κόστος ανάπτυξης) κλπ κλπ κλπ
Με απλά λόγια πιστεύω ότι είναι πολύ διαφωτιστικό και εκπαιδευτικό το βίντεο για κάποιον που δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο, αλλά δεν υπάρχει λόγος δαιμονοποίησης των τραπεζών. Δεν έχω δει καμμιά τράπεζα να στείλει πιστολέρο στο σπίτι για να με εκβιάσει να πάρω δάνειο...
Αν και μου έχουν πρήξει τα @@ αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο για επενδυτικά πακέτα παρότι τους έχω πει άπειρες φορές ότι ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ...Τα μεγαλυτερα και τα περισσοτερα δανεια ειναι στεγαστικα. Το 90% των πολιτων πρεπει να δανειστουν απο τις τραπεζες. Λιγοι εχουν 200.000+ ευρο μετρητα. Το θεμα ειναι οτι ουδεποτε οι τραπεζες ειχαν χρυσο(ασημι κ.τ.λ) σε αποθηκες για να κοψουν τα αντιστοιχα χρηματα. Απο τον αερα τα δημιουργησαν
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πρόσεξε να δείς όμως.
Εαν συνεχίζει να 'δημιουργείς' λεφτά από το τίποτα, τότε νοθευβεις την πραγματικη αξία του νομίσματως σου και στο τέλος δημιουργείες απαξίωση στο νόμισμα σου, δηλαδή απωλεια ισοτιμίας και πληθωρισμό.
οι Αμερικανοι κανουν αυτο ακριβως με το δολλαριο και μαλιστα στα χερια τους ειναι μονο το 30% απο οσο εχουν τυπωσει.... οταν λεμε απωλεια ισοτιμιας τι εννοουμε???? ακριβως.. ως προς ποια αλλη αξια το συγκρινουμε για να φοβηθουμε ισοτιμια... και κατ επεκταση τον ανταγωνισμο των προιοντων τους....(γερμανικων επι του προκειμενου...) Οι τραπεζικοι εγκεφαλοι της Ευρωπης σταθηκαν 'λιγοι' μιας και οι πολιτικοι μας ειναι ακομα λιγωτεροι
-
Αν και μου έχουν πρήξει τα @@ αυτοί που παίρνουν τηλέφωνο για επενδυτικά πακέτα παρότι τους έχω πει άπειρες φορές ότι ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ...Επιτελους αποκαλυψες το επαγγελμα σου (γιατι αραγες ντρεποσουν τοσο να μας το πεις )
-
Μπα. Μακάρι...
-
Συγνώμη τώρα είδα το σχόλιο του eleos.
Σε ποιό όνειρο ακριβώς έχουν δει οι συμπολίτες μας ότι πρέπει να έχουν δικό τους σπίτι; Και με 200.000 που αναφέρεις (ικανό ποσό για να πουλήσει κάποιος τα οπίσθια του σε μια τράπεζα) δεν μιλάς για το σπιτάκι που χτίσαν τα 3 γουρουνάκια να προστατευτούν από τον κακό λύκο. Μιλάς για 3άρι σε καλή περιοχή.
Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, 87 τμ στη Βούλα με θέα στη θάλασσα, 4ο όροφο, μεγάλη βεράντα και τζάκι.http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?cat ... ageSize=10
Μπορούν όλοι να αποκτήσουν το συγκεκριμένο σπίτι; Όχι. Αν κάποιος είναι τόσο ψωνισμένος ώστε να υποθηκεύσει τη ζωή του για να έχει το συγκεκριμένο σπίτι δεν του φταίει καμμία τράπεζα και κανένας τραπεζίτης. Όπως είπα καμμιά τράπεζα δεν στέλνει πιστολέρο σπίτι μας για να μας δώσει με το ζόρι δάνειο.
Έχει όμως κάτι ωραίες διαφημισούλες (σπίτι με ΕΘΝΙΚΗ κλπ) που ξέρουν σε ποιά κουμπιά να πατήσουνε και φυσικά κάνουν τον κόσμο να παρακαλάει για να του δώσουν δάνειο.
Έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης. -
Συγνώμη τώρα είδα το σχόλιο του eleos.
Σε ποιό όνειρο ακριβώς έχουν δει οι συμπολίτες μας ότι πρέπει να έχουν δικό τους σπίτι; Και με 200.000 που αναφέρεις (ικανό ποσό για να πουλήσει κάποιος τα οπίσθια του σε μια τράπεζα) δεν μιλάς για το σπιτάκι που χτίσαν τα 3 γουρουνάκια να προστατευτούν από τον κακό λύκο. Μιλάς για 3άρι σε καλή περιοχή.
Και για να μιλάμε συγκεκριμένα, 87 τμ στη Βούλα με θέα στη θάλασσα, 4ο όροφο, μεγάλη βεράντα και τζάκι.http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?cat ... ageSize=10
Μπορούν όλοι να αποκτήσουν το συγκεκριμένο σπίτι; Όχι. Αν κάποιος είναι τόσο ψωνισμένος ώστε να υποθηκεύσει τη ζωή του για να έχει το συγκεκριμένο σπίτι δεν του φταίει καμμία τράπεζα και κανένας τραπεζίτης. Όπως είπα καμμιά τράπεζα δεν στέλνει πιστολέρο σπίτι μας για να μας δώσει με το ζόρι δάνειο.
Έχει όμως κάτι ωραίες διαφημισούλες (σπίτι με ΕΘΝΙΚΗ κλπ) που ξέρουν σε ποιά κουμπιά να πατήσουνε και φυσικά κάνουν τον κόσμο να παρακαλάει για να του δώσουν δάνειο.
Έλλειψη καταναλωτικής συνείδησης.Και αλλη χολη για τους Ελληνες.Δε βλεπω τον ιδιο ζηλο για τους Αμερικανους καταναλωτες και τις τραπεζες τους ,που προκαλεσαν με τα στεγαστικα τους την μεγαλυτερη οικονομικη κριση πριν δυο χρονια
-
Χολή; Ρε πας καλά ή έχεις κι εσύ τα θεματάκια σου; Πώς διάολο προκύπτει η λέξη χολή σε αυτά που έγραψα;
Λέω κάποιο ψέμα;
Εγώ πχ μπορεί να ζηλεύω το γείτονα μου που έχει εξοχικό στη Μύκονο και τζηπάρα. Αν εγώ αντί για ανακαίνιση του σπιτιού στο χωριό και το αμάξι που έχω (λύσεις που ικανοποιούν τις ανάγκες μου), χώσω τον κώλο μου στα δάνεια για να πάρω εξοχικό στη Μύκονο και κανά Καγιενικό θα φταίνει οι τράπεζες ή εγώ;
Σπίτι μπορεί να πάρει κανείς και με 100.000 (μη με βάζεις να ποστάρω αγγελίες) ή στην τελική μπορεί να νοικιάζει αν δεν βγαίνει για δάνειο. Η ανάγκη για στέγαση καλύπτεται. Ο πατέρας μου μπόρεσε μετά από χρόνια οικονομιών και όλο το εφάπαξ να χτίσει ένα σπίτι. Αν δεν με φτάνουν τα οικονομικά μου προφανώς δεν θα κάνω το ίδιο. Δεν θα φταίνε οι τράπεζες γι αυτό...
Όπως έλεγε και κάποιο οπλαρχηγός, αν θες να πολεμήσεις το σύστημα θα πρέπει να μάθεις πού ακριβώς σε χτυπάει γιατί αλλιώς δεν ξέρεις που να το χτυπήσεις εσύ...
Οι Αμερικανοί can go fuck themselves (sic). Επειδή έχω γνωρίσει από κοντά, ξέρω ότι είναι σκατάνθρωποι και απρόσωποι. Το γεγονός ότι θαυμάζω τον τρόπο που κάνουν δουλειές δεν σημαίνει ότι τους θαυμάζω σαν ανθρώπους. Έλεος δηλαδή...
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο αν και ΟΤ. Οι Αμερικανοί δεν φημίζονται για την εξυπνάδα ή την συναισθηματική νοημοσύνη ή την ικανότητα να κάνουν τα πάντα τέλεια. Φημίζονται για το ότι μαθαίνουν από τα σφάλματα τους και μαθαίνουν να κάνουν το σωστό.ΥΓ: Το διαμερισματάκι πώς σου φαίνεται; Ψιλοκελεπούρι ή κάνω λάθος;
-
Αν δεν με φτάνουν τα οικονομικά μου προφανώς δεν θα κάνω το ίδιο. Δεν θα φταίνε οι τράπεζες γι αυτό...Αυτό. Ως εκεί που φτάνει το πάπλωμα.
Οι Αμερικανοί δεν φημίζονται για την εξυπνάδα ή την συναισθηματική νοημοσύνη ή την ικανότητα να κάνουν τα πάντα τέλεια. Φημίζονται για το ότι μαθαίνουν από τα σφάλματα τους και μαθαίνουν να κάνουν το σωστό.
-
Νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο να βλέπαμε αντίστοιχα βίντεο για το πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες βγάζουν δισεκατομύρια πουλώντας λαμαρίνες που για τις ίδιες κοστίζουν ελάχιστα λόγω οικονομιών κλίμακας...δεν θελω να χαλασω το τοπικ, αλλα ξερεις ποσα δισεκατομυρια εχει κοστισει το να μπορει η ταδε αυτοκινητοβιομηχανια να μετατρεψει τις λαμαρινες σε αυτοκινητα? Εκτος αν θεωρεις οτι το κοστος για να φτιαχτει ενα αυτοκινητο ειναι κοστος πρωτων υλων+κοστος εργατοωρων συναρμολογησης.
Επισης το διαμερισματακι στην Βουλα με θεα θαλασσα κ κοστος ΜΟΝΟ 220 χιλιαρικα (γιατι το ποσο ειναι αστειο για τοσα τμ σε αυτη την περιοχη), δεν μας λεει ποσο παλιο κ σε τι κατασταση ειναι...Μπορει να ειναι μπου@!#$%^^λο (κ μαλλον ειναι, με τετοια τιμη).
Τελος, το θεμα 'υποθηκευω την ζωη μου ωστε να ξεπληρωνω ενα αγορασμενο σπιτι μεσα στο οποιο μενω' δεν ειναι ουτε ονειρο ουτε νταλκας του Ελληνα, εχει σαφεστατη κ πολυ απλη λογικη:
ΠΑΝΤΑ θα χρειαζομαι καπου να μενω, ΠΑΝΤΑ αν δεν εχω δικο μου σπιτι θα πληρωνω νοικι, οποτε γιατι να μην βγαλω ενα δανειο που ΠΑΝΤΑ - ψεμματα, οχι παντα αλλα για Χ χρονια αρα λιγοτερο απο το εφ'ορου ζωης νοικι εκτος αν εχεις αποφασισει οτι σε 20-30 χρονια απο τωρα θα μεινεις στον δρομο - θα πληρωνω κ στο τελος να μου μεινει κ το σπιτι κ οτι αυτο αξιζει εκεινη την στιγμη? Απλουστατο.
Το αν συμφερει εχει πολλες παραμετρους, παλαιοτερα συνεφερε σχεδον παντα, τωρα με τα τωριμα επιτοκια κ τις αστειες τιμες ακινητων συνηθως οχι, αλλα κ παλι η καθε περιπτωση παιζει.
-
Αν πρόσεξες το ανέφερα πιο κάτω στο παράδειγμα των φαρμακοτρίφτηδων. Απλώς ήθελα να σχολιάσω την απλοϊκότητα του συλλογισμού ότι οι τράπεζες απλά αναπαράγουν ψεύτικο χρήμα.
Όπως αναφέρεις ότι έχει προηγηθεί ένα κόστος ανάπτυξης και εξέλιξης στα αυτοκίνητα έτσι και οι τράπεζες πέρασαν από διάφορα στάδια για να είναι σε θέση να μπορούν να σου δίνουν χ χιλιάδες ευρώ μέσα σε λίγες ώρες/μέρες.
Αν δεν σας αρέσει το 'ψεύτικο' χρήμα τους ΜΗΝ το παίρνετε. Εγώ τουλάχιστον ούτε πιστωτική είχα ποτέ, ούτε και έχω πάρει δάνειο (ακόμα αν και είναι στο οικογενειακό DNA να μην μπλέκουμε με τέτοια).
Μπαμπά, ποιός φτιάχνει τα λεφτά ;;;