-
Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Έχω παραγγείλει ένα golf plus σε μαύρο. Αν μπορούσα να έχω όποιο χρώμα θέλω, θα το ήθελα μωβ, αλλά δεν το δίνει η vw. Σκέφτομαι τώρα, μήπως να το πάρω λευκό μη μεταλλικό, να γλιτώσω 450 ευρώ, και σε 2-3 χρόνια που θα αρχίσει να ξεθωριάζει να το πάω για βάψιμο. Ήθελα να ρωτήσω πόσο θα κοστίσει και αν ποιοτικά (σε καλό φανοποιίο προφανώς) θα είναι αντίστοιχο με το εργοστασιακό μεταλλικό χρώμα (σε εμφάνιση και αντοχή).
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Παιδιά να ρωτήσω κάτι. Έχω παραγγείλει ένα golf plus σε μαύρο. Αν μπορούσα να έχω όποιο χρώμα θέλω, θα το ήθελα μωβ, αλλά δεν το δίνει η vw. Σκέφτομαι τώρα, μήπως να το πάρω λευκό μη μεταλλικό, να γλιτώσω 450 ευρώ, και σε 2-3 χρόνια που θα αρχίσει να ξεθωριάζει να το πάω για βάψιμο. Ήθελα να ρωτήσω πόσο θα κοστίσει και αν ποιοτικά (σε καλό φανοποιίο προφανώς) θα είναι αντίστοιχο με το εργοστασιακό μεταλλικό χρώμα (σε εμφάνιση και αντοχή).Για να εχεις εργοστασιακο αποτελεσμα θα σου παει ο κουκος αηδονι!!Θα πρεπει να γδυσεις το αμαξι τελειως,να βαφτει και μετα να το συναρμολογησεις παλι.
Αξιζει;Θα εχεις παλι την εργοστασιακη συναρμογη;Ποσα θα χασεις οταν θα θελησεις να το πουλησεις;
-
Δίκιο έχεις. Έστω ρε παιδί μου, να μη φαίνονται σημεία λευκά, δε με νοιάζει να είναι κυριολεκτικά εργοστασιακό το αποτέλεσμα, απλά να έχει παρόμοια αντοχή στο χρόνο και εμφάνιση.
-
Ο χρήστης Dragonlord έγραψε:
Δίκιο έχεις. Έστω ρε παιδί μου, να μη φαίνονται σημεία λευκά, δε με νοιάζει να είναι κυριολεκτικά εργοστασιακό το αποτέλεσμα, απλά να έχει παρόμοια αντοχή στο χρόνο και εμφάνιση.Σκεψου να ανοιγεις το καπο και ο χωρος της μηχανης να ειναι λευκος.
Αλλωστε και το λευκο αν περιμενεις να κοψει για να το βαψεις μαλλον θα περιμενεις πολλα χρονια.Πλεον δεν χαλανε ευκολα τα χρωματα.
Ας πουν και οι αλλοι τι νομιζουν αλλα εγω δεν θα το εκανα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δίκιο έχεις. Έστω ρε παιδί μου, να μη φαίνονται σημεία λευκά,......
......Πλεον δεν χαλανε ευκολα τα χρωματα.
Ας πουν και οι αλλοι τι νομιζουν αλλα εγω δεν θα το εκανα.Σου τα είπε ολα ο Bill. Ουτε για αστείο. ΠΟΤΕ!!!! (εκτός αν το κρατήσεις 10+ χρόνια, οπότε τότε σκέφτεσαι και αποφασίζεις.....)
-
Ευχαριστώ, θα το πάρω μαύρο. Πάντως αυτό για τα χρώματα δεν ισχύει απόλυτα, έχω δει vw με λευκό μη μεταλλικό χρώμα 1μιση έτους δίπλα σε καινούργιο και είχε αισθητή διαφορά. Βέβαια μόνο του δεν καταλάβαινες ότι δεν ήταν κάτασπρο.
-
αν το αφησεις 5 μηνες παρατημενο μεσα στα καυσαερια της πολης κ ακομα καλυτερα κατω απο κανα δεντρο ολη η γυαλαδα του χρωματος θα παει περιπατο κ θα φαινεται 10ετιας,
αν ομως το φροντιζεις εστω κ τυπικα θα μπορεσεις να το κρατησεις για πολυ καιρο σαν να βαφτηκε χθες!its up to you!
-
Ερώτηση αδαούς:
θέλω να βάψω το -πλαστικό- καπάκι της μηχανής. Θέλει τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο και μετά πέρασμα με το σπρέυ ή κάποιο αστάρωμα πρώτα; Υπάρχουν ειδικά σπρέυ για τα συγκεκριμένα πλαστικά; (λόγω θερμότητας εννοώ)
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Ερώτηση αδαούς:θέλω να βάψω το -πλαστικό- καπάκι της μηχανής. Θέλει τρίψιμο με ψιλό γυαλόχαρτο και μετά πέρασμα με το σπρέυ ή κάποιο αστάρωμα πρώτα; Υπάρχουν ειδικά σπρέυ για τα συγκεκριμένα πλαστικά; (λόγω θερμότητας εννοώ)
Σίγουρα τρίψιμο με πολύ λεπτό γυαλόχαρτο αστάρι πλαστικών κ χρώμα θερμικής αντοχής το όποιο δεν ξέρω αν υπάρχει σε σπρέι η πρέπει να το ρίξεις με πιστόλι
Αυστραλία μου ''μυρίζει'' όμως -
όχι, απλώς το καπάκι της μηχανής έχει ένα γκρι χρώμα και θέλω να το κάνω μαύρο τελείως...
-
Καλησπέρα!!
Έχω κάνει κάτι γρατζουνιές στο αμάξι και έχω ακούσει πως μπορώ να τις φτιάξω μονός μου και να τις βάψω!!
Ερώτηση τώρα..
1ον Πως μπορώ να βρω το χρώμα του αμαξιού ?
2ον Αφού το βρω μετά το μόνο που κάνω είναι το περάσω με το σπρέι η με κάποιο βαμβάκι.?
3ον μετά θέλει κάποια αλοιφή για να δείχνει καλύτερο?
Ευχαριστώ Εκ των πρότερων -
Ο χρήστης dvlc έγραψε:
Καλησπέρα!!
Έχω κάνει κάτι γρατζουνιές στο αμάξι και έχω ακούσει πως μπορώ να τις φτιάξω μονός μου και να τις βάψω!!
Ερώτηση τώρα..
2ον Αφού το βρω μετά το μόνο που κάνω είναι το περάσω με το σπρέι η με κάποιο βαμβάκι.?
Ευχαριστώ Εκ των πρότερων1oν Στην αντιπροσωπεία, με τον κωδικο του χρώματος γράφεται στο βιβλίο service ή στο manual ή σε αυτοκόλλητο πανω στο αυτοκίνητο-στην κολώνα της πόρτας, σε 'μανό' (οπως το γυναικειο για τα νύχια).
2ον Αν ειναι πολύ ψιλές οι γρατζουνιές, χρησιμοποίησε το πινελάκι του μανό, αν ειναι πιο μεγάλες, χαρτοταινία. Πουλάνε στα χρωματοπωλεία για αυτοκίνητα και πινελάκι σαν οδοντογλυφίδα, με αφρολεξ στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας για λεπτοδουλειές .
3ον Σε κάθε περίπτωση, θα φαίνονται λίγο τα σημεία επισκευής (ισως οχι με την πρώτη ματιά, αναλόγως μεγέθους) και η αλοιφή δεν θα βοηθήσει αν εχει φανεί το αστάρι.
Καλή επιτυχία. (Δοκίμασε στην αρχή, αν κάποιες ειναι μαύρες, ισως ειναι απο πλαστικο και φεύγουν τρίβοντας ελαφρά με πανάκι βρεγμένο με βενζίνη καθαρισμού ρούχων. Με αυτο τον τρόπο καθάρισε τα σημεία, ούτως ή αλλως, για να πιάσει το χρώμα). -
Χμμμ
Εντάξει τουλάχιστον δεν θα έχει γρατζουνιές ..το να βλέπεις το σημαδακι τις επισκευής δεν με πειράζει!!
Το πολύ πολύ αργότερα το πάω για σωστή δουλεία..
Απλά τώρα δεν είναι καιρός για ανοίγματα !!!
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές! -
Έκανα τη και προσπαθώντας να κάνω αναστροφή σε ένα κλστενο που αποδείχτηκε αδιέξοδο έγδαρα το πίσω αριστερό φτερό του Avensis πάνω σε ένα μεταλλικό κολωνάκι. Το σημείο είναι ακριβώς πάνω από το θόλο του τροχού και κυρίως έμεινε κίτρινο χρώμα από το κολωνάκι, εκτός από ένα σημείο 3*1mm που έχει φύγει η μπογιά και έμεινε γυμνό μέταλλο...
-
Ζορζ μην το αφήσεις έτσι, από όσο έχω δει τα τογιοτα εχουν μια ευπάθεια όταν φύγει το χρώμα...
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
όχι, απλώς το καπάκι της μηχανής έχει ένα γκρι χρώμα και θέλω να το κάνω μαύρο τελείως...πας στο πρακτικερ κ περνεις ασταρι κ χρωμα υψηλων θερμοκρασιων
ειναι σε σπρευ κ εχουν γυρω στα 10€ -
Ευχαριστώ πολύ
-
Γενικά να γνωρίζεται ότι τα πλαστικά θέλουν ειδικό αστάρι για πλαστικά, από επάνω μπορεί να βαφτεί μετά με το χρώμα του αυτοκινήτου, ή άλλο χρώμα, αν δεν περαστεί όμως με το ειδικό αστάρι για πλαστικά το χρώμα ότι ποιότητας και να είναι θα ξεφλουδίσει.
Το ίδιο ισχύει και για τα αλουμίνια, θέλουν το ειδικό αστάρι αλουμινίου, αυτό απομονώνει την αλουμίνα από το οξυγόνο της ατμόσφαιρας που ξερνάει συνέχεια, μετά μπορεί να βαφτεί με όποιοδήποτε χρώμα, αν δεν περαστεί πρώτα το ειδικό αστάρι για αλουμίνια, το αλουμίνιο που θα βαφτεί πολύ σύντομα θα ψωριάσει.
Τα αστάρια μετάλλου είναι ακατάλληλα για υπόστρωμα σε πλαστικά και αλουμίνια και δεν είναι θέμα θερμοκρασίας, αλλά των λαδιών που περιέχουν τα πλαστικά και της αλουμίνας που οξειδώνεται με την ατμόσφαιρα.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Καλησπέρα!!
Ερώτηση τώρα..
Ευχαριστώ Εκ των πρότερων1oν Στην αντιπροσωπεία, με τον κωδικο του χρώματος γράφεται στο βιβλίο service ή στο manual ή σε αυτοκόλλητο πανω στο αυτοκίνητο-στην κολώνα της πόρτας, σε 'μανό' (οπως το γυναικειο για τα νύχια).
2ον Αν ειναι πολύ ψιλές οι γρατζουνιές, χρησιμοποίησε το πινελάκι του μανό, αν ειναι πιο μεγάλες, χαρτοταινία. Πουλάνε στα χρωματοπωλεία για αυτοκίνητα και πινελάκι σαν οδοντογλυφίδα, με αφρολεξ στο μέγεθος κεφαλιού καρφίτσας για λεπτοδουλειές .
3ον Σε κάθε περίπτωση, θα φαίνονται λίγο τα σημεία επισκευής (ισως οχι με την πρώτη ματιά, αναλόγως μεγέθους) και η αλοιφή δεν θα βοηθήσει αν εχει φανεί το αστάρι.
Καλή επιτυχία. (Δοκίμασε στην αρχή, αν κάποιες ειναι μαύρες, ισως ειναι απο πλαστικο και φεύγουν τρίβοντας ελαφρά με πανάκι βρεγμένο με βενζίνη καθαρισμού ρούχων. Με αυτο τον τρόπο καθάρισε τα σημεία, ούτως ή αλλως, για να πιάσει το χρώμα).Για το 1,μήπως γνωρίζεις αν το χρώμα του αυτοκινήτου και το πινελάκι μπορώ να το αγοράσω και κάπου αλλού, πέρα της αντιπροσωπείας; Δηλαδή σε χρωματοπωλείο για αυτοκίνητα; Και πού έχει τέτοιο; Έχει πάρει το μάτι μου διάφορα στη Φραντζή, αλλά είναι έμπιστα ή προτείνεται κάποιο συγκεκριμένο;
αναφέρομαι σε μαύρο-πέρλα της VW.
(έχουν γίνει κάτι ανεπαίσθητες γραμμές στον μπροστινό προφυλακτήρα και είναι ο,τι χρειάζομαι). -
Μέσα στο ντουλαπάκι ή στα εργαλεία όταν το αγόρασες δεν υπήρχε το μικρό κουτάκι με το χρώμα του αυτοκινήτου ? Πάντα βάζουνε ακριβώς για τις μικρογρατζουνιές.
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...