-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Για ένα περίεργο όλο όλα τα μτχ. πενταετίας 40.000 ως 50.000 max. έχουν, ιδίως τα 'μαντράδικα'. Μόνον στις ιδιωτικές αγγελίες βρίσκεις πολλά χλμ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
...και παντα τα ειχε ναυτικος,καθηγητης,δασκαλα,γιατρος,πιλοτος σαν τριτο αμαξι
Αυτο με τον πιλοτο ειχε τυχει και σε μενα σε εναν μαντρα . Περσυ που εψαχνα με την μητερα μου για μια BMW σαν αυτο που γραφω στην υπογραφη μου, πηγαμε σε εναν μαντρα ειδαμε την 318 και τον ρωταω: Γιατι εχει μονο 38.000 χλμ αν και αμαξι 9ετιας? Και μου ειπε το μαγικο: Το ειχε πιλοτος και το εδωσε για ν απαρει την Χ5 , οπως ημουν πηρα την μητερα μου και φυγαμε τρεχοντας
Και για να μπω στο θεμα:
Κανενα απο τα δυο αν προκειται για Νεο οδηγο . Ειδικα το Porsche τα εχει ολα διπλασια, δλδ ασφαλεια,τελη,συντηρηση και οτι αλλο συνεπαγεται με το σημα του καπώ -
Γκουχ-γκουχ... να την ξανακάνω την ερώτηση... μιλάμε για ΠΡΩΤΟ αμάξι, έτσι?
Εαν ισχύει αυτό, φιλε μου θα σε παρακαλούσα να βγάζεις ανακοινωθέν κάθε φορά που βγαίνεις στο δρόμο και να ενημερώνεις και για το δρομολόγιό σου.
Τα σύγχρονα gti με τις 2 εκατοντάδες άλογα είναι τόσο γρήγορα και τόσο -τηρουμένων των αναλογιών- πολιτισμένα που ακόμα και έμπειρος μπορεί να ξεγελαστεί και να μην καταλάβει για πότε μάζεψε τόσα χιλιόμετρα πριν από στροφή-φανάρι-διάβαση-μπαριέρα κτλ...
Δε θέλω να προσβάλω κάποιον, απλά είναι η πραγματικότητα.Εκτός αν μιλάμε για τρελό τρολάρισμα, οπότε κιπ τρόλλινγκ!
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Για ένα περίεργο όλο όλα τα μτχ. πενταετίας 40.000 ως 50.000 max. έχουν, ιδίως τα 'μαντράδικα'. Μόνον στις ιδιωτικές αγγελίες βρίσκεις πολλά χλμ. Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!
...και παντα τα ειχε ναυτικος,καθηγητης,δασκαλα,γιατρος,πιλοτος σαν τριτο αμαξι
Αυτο με τον πιλοτο ειχε τυχει και σε μενα σε εναν μαντρα . Περσυ που εψαχνα με την μητερα μου για μια BMW σαν αυτο που γραφω στην υπογραφη μου, πηγαμε σε εναν μαντρα ειδαμε την 318 και τον ρωταω: Γιατι εχει μονο 38.000 χλμ αν και αμαξι 9ετιας? Και μου ειπε το μαγικο: Το ειχε πιλοτος και το εδωσε για ν απαρει την Χ5 , οπως ημουν πηρα την μητερα μου και φυγαμε τρεχοντας
Και για να μπω στο θεμα:
Κανενα απο τα δυο αν προκειται για Νεο οδηγο . Ειδικα το Porsche τα εχει ολα διπλασια, δλδ ασφαλεια,τελη,συντηρηση και οτι αλλο συνεπαγεται με το σημα του καπώκι εμένα με το RS4 που μου είχαν συστήσει να κοιτάξω από εδώ μέσα, μου είπαν ότι το είχε πιλότος και όλα τα χλμ τα είχε κάνει Αττική Οδό και Κηφισό για να πηγαινοέρχεται στο αεροδρόμιο...
βέβαια με τόσα χλμ που είχε το αμάξι, συμπεριλαμβάνοντας και το έτος παραγωγής του, ο ιδιοκτήτης μόνο πιλότος δε θα μπορούσε να είναι αφού δεν θα του έμενε χρόνος για να πετάει επειδή θα έπρεπε να είναι στον δρόμο όλη μέρα ώστε να συμπληρώσει τα χλμ του Audi... -
To καλύτερο είναι το 'σύζυγος στρατιωτικού' !
Αν και έχω χρόνια να το δω σε κάποια αγγελία.Για το κυρίως θέμα το όσο το δυνατόν πιο μαμά είναι κάτι θετικό. Το μίνι είναι από τα αυτοκίνητα που οι τιουνεράδες το έχουν τιμήσει δεόντως οπότε παίζει ένα 'Φτιαγμένο' να είναι και εντελώς ξεσκισμένο στο παρελθόν. Αν κάποιος το έχει κρατήσει μαμά (ή έστω απλά ένα πρόγραμμα. Για το αν μπήκε κάποτε πρόγραμμα στο αυτοκίνητο και αν ξαναγύρισε σε μαμά κατάσταση για να πουληθεί νομίζω ότι στο επίσημο δίκτυο μπορεί να φανεί καθώς κρατείται log για κάθε αυτοκίνητο και τι αναβαθμίσει και για ποιο λόγο τις κάνει) ή έστω ένα πρόγραμμα μόνο δείχνει ένα άνθρωπο που σκεφτόταν και ελαφρώς τη μακροημέρευση του οχήματος του. Αν κάποιος έχει βάλει προφυλακτήρες, αεροτομές κλπ από works το πιθανότερο είναι να το είχε φτάσει στα όρια του κάποτε το κακομοίρικο και απλά το γύρισε σε πιο λαιτ καταστάσεις για να το πουλήσει.
Η Μποξστερ είναι άλλη ιστορία και συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι μάλλον προς αποφυγή.
Προσωπικά, θα ξεκινουσα αναζήτηση σε αγγελίες ιδιωτών με απαραίτητο έλεγχο σε επίσημο όταν κατέληγα σε 2-3. Και 50 ευρώ να μου έπαιρναν για τον έλεγχο, 150 ευρώ δεν είναι πολλά για να έχει κάποιος μια σαφή εικόνα προτού ακουμπήσει τόσα λεφτά.
Θα ξεκινούσα από χρυσή ευκαιρία (ή άλλη ανάλογη) και θα συνέχιζα εδώ CAR.gr .
Για το 'πολλά άλογα για νέο οδηγό' που ανάφεραν κάποιοι φίλοι τείνω να διαφωνήσω. Έχει συζητηθεί πολλές φορές νομίζω. Ακόμη και το 'απλό' μίνι με τα 120 άλογα εξίσου δολοφονικό είναι και για τον οδηγό και για τους άλλους. Τουλάχιστον το S έχει φρενάρες και αναρτησάρες (σε σχέση με το απλό εννοώ) που ίσως να βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο και ας είναι περισσότερα τα χλμ λόγω αλόγων. Όλα σχετικά είναι νομίζω και ο κίνδυνος είναι στο μυαλό και όχι στα άλογα.
-
Ο χρήστης mentalitaultras έγραψε:
Mini Cooper s τελείως εργοστασιακο με οσο το δυνατόν λιγότερα km..γιατι τελειως εργοστασιακο?αυτο που εχω βρει ειναι looks works με εξατμιση Miltek με απολυξη Schnitzer και λεει οτι εχει και ελατηρια Schnitzer..ειναι πιο σωστο να παρω ενα εργοστασιακο και να το φτιαξω σιγα σιγα μονος μου?και αν ναι ποσο θα μου παει?
Γιατί έχεις μπει όμως και στη λογική να πάρεις το πρώτο σου αμάξι και να το φτιάξεις αμέσως η σιγά σιγά όπως λές? Δηλαδή ένα 'μαμά' Mini Coopier S δεν είναι καλό?
Θα συμφωνήσω με τον taurus για τα σύγχρονα GTI. Έχει βρωμίσει ο τόπος άλογα...
-
και γω εκει κολαω , στο φτιαξιμο. απο που προκυπτει αυτη η φιλοσοφια? ειναι της μοδας? δηλαδη δεν ειναι αρκετα καλα στημενο εξ αρχης?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Για το 'πολλά άλογα για νέο οδηγό' που ανάφεραν κάποιοι φίλοι τείνω να διαφωνήσω. Έχει συζητηθεί πολλές φορές νομίζω. Ακόμη και το 'απλό' μίνι με τα 120 άλογα εξίσου δολοφονικό είναι και για τον οδηγό και για τους άλλους. Τουλάχιστον το S έχει φρενάρες και αναρτησάρες (σε σχέση με το απλό εννοώ) που ίσως να βοηθήσουν σε κάτι τέτοιο και ας είναι περισσότερα τα χλμ λόγω αλόγων. Όλα σχετικά είναι νομίζω και ο κίνδυνος είναι στο μυαλό και όχι στα άλογα.Όσο πιο ψηλά είναι τα όρια, τόσο πιο απότομα σπάνε. Και όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα (που με 200 άλογα ανεβαίνουν αρκετά γρήγορα), τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις από χέρια-πόδια, αλλά και μυαλό. Εσύ στην τρυφερή μεταεφηβική ηλικία πόσο είχες από αυτά? Ιδιαίτερα από το τελευταίο εγώ καθόλου.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Για το 'πολλά άλογα για νέο οδηγό' που ανάφεραν κάποιοι φίλοι τείνω να διαφωνήσω....
Όσο πιο ψηλά είναι τα όρια, τόσο πιο απότομα σπάνε. Και όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα (που με 200 άλογα ανεβαίνουν αρκετά γρήγορα), τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις από χέρια-πόδια, αλλά και μυαλό. Εσύ στην τρυφερή μεταεφηβική ηλικία πόσο είχες από αυτά? Ιδιαίτερα από το τελευταίο εγώ καθόλου.
τείνει προς το να διαφωνήσει όποτε δε διαφωνεί... τουλάχιστον με τα ελληνικά που ξέρω εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι.
εγώ απλά διαφωνώ σε οποιανδήποτε αγορά αυτοκινήτου που έχει επιδόσεις τέτοιου επιπέδου από οποιονδήποτε νεαρό ή άπειρο οδηγό γιατί δεν είναι μόνο θέμα ηλικίας αλλά και εμπειριών... ΔΕΝ είναι μόνο αρνητικό αυτό που λέμε, αλλά και θετικό, όταν με το καλό κάποιος έχει αποκτήσει τη δέουσα εμπειρία τότε μπορεί να ευχαριστηθεί και το δυνατό αυτοκίνητο περισσότερο... κανείς δεν παίρνει χωρίς να δίνει... συνήθως οι άπειροι παίρνουν χαρά με κίνδυνο να δώσουν τη ζωή τους ή τη ζωή κάποιου άλλου... μακάρι να ήταν θέμα συζήτησης η πεποιθήσεων αυτό αλλά είναι κάτι που έχει αποδειχθεί πάμπολλες φορές στην πραγματικότητα και τις περισσότερες με ιδιαίτερα δυσάρεστα αποτελέσματα... εξ άλλου στα πρώτα οδηγικά βήματα μας ένα καλό αυτοκίνητο μας παρέχει συγκινήσεις και μπορούμε να πάμε γρήγορα με οποιοδήποτε αυτοκίνητο αρκεί να ξέρουμε πως.
-
ενταχει μπορει να μαι νεος οδηγος αλλα δεν ειμαι κ ασχετος οδηγαω ηδη ενα χρονο+ κ πιστευω οτι ενα αμαξι που το χω δει να το οδηγουν απειρες γυναικες στον δρομο μπορω να το κουμανταρω δεν ειπα οτι απ τν πρωτη μερα θα το παρω κ θα αρχισω να το τρεχω απλα προτιμω αν ειναι να δοσω καποια λεφτα να ξερω οτι σ ενα χρονο θα μπορω να εκμεταλευτω καποια πραγματα που τοτε ισως να χω περισσοτερη εμπειρια
-
ενταχει μπορει να μαι νεος οδηγος αλλα δεν ειμαι κ ασχετος **οδηγαω ιδι ενα χρονο+ κ πιστευω οτι ενα αμαξι που το χω δει να το οδηγουν απειρες γυναικες στον δρομο μπορω να το κουμανταρω **δεν ειπα οτι απ τν πρωτη μερα θα το παρω κ θα αρχισω να το τρεχω απλα προτιμω αν ειναι να δοσω καποια λεφτα να ξερω οτι σ ενα χρονο θα μπορω να εκμεταλευτω καποια πραγματα που τοτε ισως να χω περισσοτερη εμπειριαΤώρα εσείς οι σώφρωνες μεγαλύτεροι επιμένετε να τον συναιτήσετε ε?......
Άπειρες σε εμπειρία ή σε ποσοτικό μέγεθος??? -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
....
Τώρα εσείς οι σώφρωνες μεγαλύτεροι επιμένετε να τον συναιτήσετε ε?......
Άπειρες σε εμπειρία ή σε ποσοτικό μέγεθος???η προσπάθεια δε βλάπτει...
-
απλα δεν καταλαβαινω γιατι το cooper στα δικα μου χερια ειναι θανατος απ την στιγμη που το εχουν ηδη πολλες γυναικες με την ιδια η και λιγοτερη εμπειρια απο μενα κ κραζετε για το cooper που παει στο διαολο εχει κ 5 αστερια ενω κατι 18 χρονους με τουμπανα rally δεν λετε τιποτα αμα φοβαστε τοσο πολυ 8α σας στελνω ενα πμ πριν βγω κα8ε φορα στο δρομο γιατι ειμαι σιγουρος οτι στον ελληνικο δρομο κινδυνευετε μονο απο μενα..
-
Φίλε μου δεν σε κράζουν. Να σε προστατέψουν προσπαθούν τα παιδιά. Είσαι νέος και το αίμα σου βράζει και καλά κάνει. Όλοι περάσαμε από αυτήν την ηλικία. Είναι πολλά άλογα για πρώτο αυτοκίνητο. Το γκάζι είναι γλυκό και όσο εγρατής και να είσαι ιδίως σε αυτήν την ηλικία, κάποια στιγμή(-ες) θα ενδώσεις και τα χιλιόμετρα θα έρχονται ''αέρα''. Θέλει πολύ προσοχή. Πάρε κάτι άλλο πρώτα, κυκλοφορούν πολλά σβέλτα σήμερα, μάθε, δες τους κινδύνους και μετά γερός να είσαι θα έρθει και η ώρα που θα χαρείς και το πιο γρήγορο.
-
ενταχει μπορει να μαι νεος οδηγος αλλα δεν ειμαι κ ασχετος οδηγαω ηδη ενα χρονο+ κ πιστευω οτι ενα αμαξι που το χω δει να το οδηγουν απειρες γυναικες στον δρομο μπορω να το κουμανταρω δεν ειπα οτι απ τν πρωτη μερα θα το παρω κ θα αρχισω να το τρεχω απλα προτιμω αν ειναι να δοσω καποια λεφτα να ξερω οτι σ ενα χρονο θα μπορω να εκμεταλευτω καποια πραγματα που τοτε ισως να χω περισσοτερη εμπειριαπολύ λογική επιθυμία αυτή και προνοητική... αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ναι μεν θα έχεις αυτό που τελικά και θα μπορείς και θα θέλεις να τρέξεις αλλά μέχρι τότε θέτεις τον εαυτό σου και τους υπόλοιπους σε κίνδυνο.
πέρα από τη γκρίνια η οποία διαφαίνεται στα γραφόμενά μου υπάρχει και η περίπτωση να είσαι η σπάνια εκείνη περίπτωση που θα συγκρατηθείς έχοντας τα άλογα και δεν θα το γκαζώνεις περιπτωσιακά αλλά τότε προς τι η έρευνα αγοράς ενός γρήγορου αν όχι για να το τρέξεις? για το πρεστίζ?
για να γίνω θετικός θα πρέπει κι εσύ να γίνεις θετικός στη σκέψη και αν αποφασίσεις τελικά να πάρεις κάτι τόσο γρήγορο, να ασχοληθείς παράλληλα με την απόκτηση εμπειριών είτε μέσω ειδικών σεμιναρίων είτε μέσω προσωπικής επίσκεψης σε πίστες που έχουν την απαραίτητη υποδομή για τέτοιου είδους πράγματα... Αν ήμασταν στην Γερμανία ή την Αγγλία θα σου πρότεινα να γραφτείς σε αρκετές διήμερες εκπαιδευτικές ενότητες και σιγά σιγά να αποκτήσεις τις γνώσεις που θα σου είναι απαραίτητες για τον χειρισμό του αυτοκινήτου σου. Έτσι μπορεί να ανακαλύψεις και μια άλλη πλευρά του εαυτού σου, την ανταγωνιστική και να συμμετάσχεις, γιατί όχι, σε αγωνιστικό επίπεδο (αφού τα λεφτά δεν είναι θέμα από ότι έχω καταλάβει από τη μέχρι τώρα συζήτησή μας) Όσο καιρό όμως εμπλουτίζεις την εμπειρίας σου το οποιοδήποτε γρήγορο θα πρέπει να περιορίζεται στον ρόλο του ταξί σε δημόσιους δρόμους και σε καμία περίπτωση σε μεταφορά των εμπειριών αγώνα σε αγώνες δρόμου με όποιον η όποια σε προκαλεί! Αυτό κολάει στο σχόλιο σου περί γυναικών που οδηγούν κάτι Mini S! Αρκετές από αυτές μερικές φορές είναι πιο καλές οδηγοί από εμάς στην πράξη...
αυτά τα ολίγα προς το παρόν...
-
Πιστεύω ότι η πλειοψηφία εδώ θα αντιμετώπιζε με το ίδιο τρόπο και οποιοδήποτε άλλο νέο και άπειρο οδηγό , ανεξαιρέτως κατασκευαστή και οχήματος , που θα δήλωνε ότι για πρώτο αυτοκίνητο επιλέγει ένα με 200 αλογάκια!
Εκείνο που τους 'φοβίζει' (και εμένα μαζί) είναι ο τρόπος σκέψης σου , που κατά πάσα πιθανότητα αντικατοπτρίζει και τον τρόπο που οδηγείς.
Πάντως για καλό σου 'γκρινιάζουμε'. -
αμα φοβαστε τοσο πολυ 8α σας στελνω ενα πμ πριν βγω κα8ε φορα στο δρομοΚαι σε μένα π.μ. παρακαλώ.
-
Καλά την Porsche ξέχνα την ούτως ή άλλως για άπειρους λόγους.
Το Cooper S για μένα είναι σκοτωστρούλα (πολλά άλογα, πολύ ροπή, κούτσικο μεταξόνιο), πολύ περισσότερο για ένα νεο οδηγό. Οι γκόμενες οδηγούν συνήθως το ψόφιο One, άντε το Cooper, όχι το S.
Θα σου λεγα SLK (το μοντέλο που κυκλοφορεί τώρα) μεταχειρισμένη, αν σε φτάνουν τα οικονομικά σου ή καμμιά Ζ4 που τις δίνουν όσο όσο αν γουστάρεις να δίνεις το χαρτζηλίκι σου σε τέλη και όχι σε καμμιά Μύκονο και Αράχωβα. -
Πληροφοριακά, τις χειρότερες μαλακίες μου τις έκανα στα 20-21 όταν είχα ήδη 2-3 χρόνια δίπλωμα, είχα ξεψαρώσει και παράλληλα νόμιζα οτι 'το είχα' -τρομάρα μου!
Οπότε -λυπάμαι που στο λέω- αλλά τη λογική 'να πάω χαλαρά ένα χρόνο και μετά βλέπουμε' τη βλέπω ανέφικτη. Εξάλλου αν πας χαλαρά ένα χρόνο πώς είσαι σίγουρος οτι θα μπορείς να το πας σβέλτα μετά?Τι θέλω να πω? Μαζί σου στο να μην πάρεις κάτι που να σέρνεται, μαζί σου στο να αρχίσεις να 'ψάχνεσαι' από την αρχή που θα πιάσεις τιμόνι, αλλά αυτά τα αμαξάκια έχουν κεντρί και τσιμπάνε τους απειρους και τους ανίδεους.
Όσο για τις γυναίκες... το παίρνουν ως επι το πλείστον για πουλ-μουρ και φοβούνται να το ανοίξουν. Αν όμως κάνει πως διπλώνει από ένα λάθος χειρισμό, βοήθειά μας... Πες μας οτι το θες για πουλ-μουρ και από κει και πέρα δικαίωμά σου. 'Γούστα είναι αυτά' είπε η μαϊμού και έφαγε το σαπούνι.
-

-
Θα ασκήσω τις νομικές μου γνώσεις υπερ του διαβόλου !
Εφόσον ο φίλος ψάχνει μεταχειρισμένο 4-5-7-10 ετών είναι πολύ πιθανό να βρεθεί μπροστά σε επιλογές που ΔΕΝ έχουν ESP (π.χ. MR2 πρώτης γενιάς). Θεωρώ ότι με ABS και ESP ΠΑΝΤΑ ΟΝ 160 άλογα (μιλάμε για μαμά S, και όχι για φτιαγμένα στα 200 άλογα) για 1200 κιλά δεν είναι εξωφρενικές τιμές για κάποιον άπειρο μεν ΑΛΛΑ με κάποια ωριμότητα (το πόσο χρόνων είναι κάποιος δεν συνδέεται άμεσα με την ωριμότητα του. Όπως έλεγε και ο φίλος μου ο Σον Κόνερι σε μια διαφήμιση ουίσκι πριν χρόνια 'άλλοι απλώς μεγαλώνουν και άλλοι ωριμάζουν' ! υποψήφιο κάτοχο.
Αυτό που έχω παρατηρήσει από φίλους και γνωστούς είναι ότι αν κάποιος δεν το 'έχει' ακόμη και αν πάρει αδύναμο αυτοκίνητο με 60 άλογα θα τη ρίξει τη στούκα και όποιον πάρει ο χάρος. Αντίθετα έχω παραδείγματα που σχετικά άπειροι βρέθηκαν με άλογα και είχαν μια ώριμη και συνετή προσέγγιση σε αυτά και όλα πήγαν καλά. Φυσικά όλα τύχη είναι από ένα σημείο και έπειτα.
Μπορεί επίσης ο φίλος να θέλει τα 160 άλογα για να 220αρίσει στην Α.Ο. ένα βράδυ, να ρεύσει λίγη αδρεναλίνη στο αίμα του και μετά να βάλει το κρουιζ στα 110. Δεν είναι απαραίτητο δλδ ότι όποιος πάρει 150-200 άλογα θα προσπαθεί να μπει στο εσάκι της Κηφισίας στο Μαρούσι στην κάθοδο με 160 και όποιον πάρει ο χάρος.
Επίσης κλείνοντας (συνεχίζοντας να δικηγορώ υπέρ του διαόλου!! ) αν ο φίλος πάρει π.χ. ένα Γκολφ δίλιτρο FSI με 150 άλογα θα είναι safe επιλογή ενώ το Μινι με τα 163 τον κάνει υποψήφιο δολοφόνο μας και ιδανικό αυτόχειρα ?
mini cooper s 07 η porsche boxster s 2001?