-
Συγνωμμη, οταν λεμε xenon εννοουμε xenon ή μουφο-xenon?? Εχει προοπτικη το mito για xenon???
-
Μουφοxenon.
Να μην βάλεις, αν θέλεις πήγαινε στην αντιπροσωπεία και κάνε retrofit τα μανίσια.
Αλλιώς αρκέσου σε ένα ζευγάρι καλύτερες λάμπες.
-
έβαλα στη μηχανή
με γράφαν στα φρύδια τους οι άλλοι, οπότε αναγκάστηκα να βάλω xenon (για πιο δυνατά κ χαμηλότερη κατανάλωση) και ένα σετ 'ομίχλης' που το έχω συνδέσει να ανάβει με το σινιάλοφορούσε Η4 και πήρα προτζέκτορες που κουμπώνουν σε Η4 εντός του φαναριού.
χρειάστηκε άνοιγμα του φαναριού και αν χρειαστεί να ξαναγυρίσω σε κλασσικές λάμπες πάλι πρέπει να ανοιχτεί.
ο μόνος λόγος που μπήκα στη διαδικασία είναι γιατί έχουν σοβαρή αποκοπή (δεν επηρεάζει ο αρχικός ανακλαστήρας) και νομίζω οτι δεν ενοχλούν. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
ο μόνος λόγος που μπήκα στη διαδικασία είναι γιατί έχουν σοβαρή αποκοπή (δεν επηρεάζει ο αρχικός ανακλαστήρας) και νομίζω οτι δεν ενοχλούν.νομίσματα
μας έχει γαμήσει τα μάτια ο κάθε καραγκιόζης
-
Για να μπει ξενον σε ενα αυτοκινητο λοιπον, θελουμε μονο προτζεκτορα για να λειτουργησει σωστα. Κανει ομως καθε προτζεκτορας? Τι θελω να πω... ... Παραδειγμα, εχουμε ενα volvo s40 με το φαναρι αυτο http://l.yimg.com/dv/izp/volvo_s40_t5_a ... dlight.jpg και θελουμε να του βαλουμε ξενον. Το φαναρι εχει προτζεκτορ και μαλιστα με μια χαραγη για να σταματα τη δεσμη. Η αντιπροσωπεια θα εκανε κατι παραπανω απο το να αλλαξει τις λαμπες στο υπαρχον φαναρι?
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
ο μόνος λόγος που μπήκα στη διαδικασία είναι γιατί έχουν σοβαρή αποκοπή (δεν επηρεάζει ο αρχικός ανακλαστήρας) και νομίζω οτι δεν ενοχλούν.
νομίσματα
μας έχει γαμήσει τα μάτια ο κάθε καραγκιόζης
++++
ετσι.......ετσι με τα καγκουρια πασης ηλικιας!!! -
Εδώ λές.....>Ο χρήστης wannabe έγραψε:
έβαλα στη μηχανή
με γράφαν στα φρύδια τους οι άλλοι, οπότε αναγκάστηκα να βάλω xenon (για πιο δυνατά κ χαμηλότερη κατανάλωση) και ένα σετ 'ομίχλης' που το έχω συνδέσει να ανάβει με το σινιάλοΚαι εδώ ξαναλές....>ο μόνος λόγος που μπήκα στη διαδικασία είναι γιατί έχουν σοβαρή αποκοπή (δεν επηρεάζει ο αρχικός ανακλαστήρας) και νομίζω οτι δεν ενοχλούν.
Εάν δεν ενοχλούν, πως σταμάτησαν οι άλλοι να σε γράφουν στα φρύδια τους;;;
Εκτός αν εδώ.....>έβαλα στη μηχανή...
, αναφέρεσαι σε φωτογραφική....
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
έβαλα στη μηχανή
με γράφαν στα φρύδια τους οι άλλοι, οπότε αναγκάστηκα να βάλω xenon (για πιο δυνατά κ χαμηλότερη κατανάλωση) και ένα σετ 'ομίχλης' που το έχω συνδέσει να ανάβει με το σινιάλοΜια μέρα πήγαν να με πατήσουν 3 φορές μέσα σε 5 λεπτά. Τσαντίστηκα τόσο πολύ που για το υπόλοιπο της διαδρομής άναψα τα μεγάλα και τα άφησα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μουφοxenon.Να μην βάλεις, αν θέλεις πήγαινε στην αντιπροσωπεία και κάνε retrofit τα μανίσια.
Αλλιώς αρκέσου σε ένα ζευγάρι καλύτερες λάμπες.
Τι εννοείες μούφα και retrofit?
-
Mουφα= αλλαγη της λαμπας με λαμπα ξενον
Retrofit= αλλαγη του φαναριου με ειδικο για λαμπες ξενον + ολα τα παρελκομενα (πλυστικα,self leveling) -
Το ξενον , για να λειτουργησει σωστα θελει προτζεκτορα, ο οποιος θα σταματα τη δεσμη του φωτος και δεν θα το διαχεει. Ρετροφιτ, κανουν οι αντιπροσωπειες σε φαναρι με κανονικο παραβολικο κατοπτρο και βαζουν προτζεκτορα για να μην τυφλωνεις τους απεναντι.
Το καγκουρικο ξενον κοστιζει γυρω στα 100 ευρω ενω το αυθεντικο και το σωστο μπορει να κανει και 2000 ευρω παραπανω -
Δεν τα λες πολύ καλά....
Υπάρχουν και εργοστασιακά ζήνον με κατοπτρικό φανάρι (=όχι απαραίτητος ο προτζέκτορας). Πχ Peugeot 607, S60 κ.α.
Δεν ξέρω καμία αντιπροσωπεία που βάζοντας τα μουφοxenon βάζει και προτζέκτορα. Χύμα στο κύμα είναι η κατάσταση, παίρνουν το παραδάκι και αφήνουν όλους εμάς να σιχτιρίζουμε τους μ@λάκες.
-
ντινο ισως να εχεις ενα δικιο .Κατι παλιες μερσεντες ειχαν ζινον , αλλα με θαμπα φαναρια. Ομως δεν μπορει εργοστασιακο ξενον να τυφλωνει.... πως περασε τον ελεγχο??
-
Μα δεν είπα ότι τυφλώνει το εργοστασιακό... Όχι κατά κανόνα τουλάχιστον.
-
Sorry παρεξηγησις:
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Δεν ξέρω καμία αντιπροσωπεία που βάζοντας τα μουφοxenon βάζει και προτζέκτορα. Χύμα στο κύμα είναι η κατάσταση, παίρνουν το παραδάκι και αφήνουν όλους εμάς να σιχτιρίζουμε τους μ@λάκες.
Οι κακγουρες που βαζουν τα μουφοξενον εννοειται πως δεν βαζουν προτζεκτορα. Απλα, οι σοβαρες αντιπρωσωπειες συνηθως στο retrofit βαζουν προτζεκτορα και leveling system. Πλεον ,με τον προτζεκτορα ειναι πιο ευκολο να ρυθμισεις τη δεσμη και γι΄αυτο προτιμαται μεχρι και στα απλα αλογονου απο συγχρομα αυτοκινητα!
-
Οκ.
Αν και είμαι σίγουρος πως το 90% των συστημάτων που μπαίνουν σε αντιπροσωπείες είναι μουφεξ.
-
Εαν το παραγγειλεις απο το εργοστασιο??
-
Μα αν το παραγγείλεις από το εργοστάσιο είναι το εργοστασιακό, είτε με κάτοπτρο είτε με προτζέκτορα, συν φυσικά πλυστικό κλπ.
-
Το auto leveling να το καταλαβω, αλλα το πλυστικο γιατι θεωρειται απαραιτητο?
-
Γιατί με την σκόνη στο φωτιστικό σώμα διαθλάται έντονα η δέσμη.
Φώτα Xenon...