-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Ειδικά η Βαρκελώνη το θεωρώ απίθανο να κοπεί. Επειδή όμως ο Bernie είναι φοβάμαι μην κόψουν κανένα Spa και αρχίσουμε αντάρτικο!Τελικά ο θειούλης (sic) τα 'χει λίγο χαμένα Βάζει GP στη Μαλαισία την εποχή των μουσώνων πχ και ευτύχως που δεν έβρεξε την Κυριακή και πήραμε μια γεύση πως ήταν ένας αγώνας F1 ως το 1995. Με πολλές προσπεράσεις και ακραίες μονομαχίες του τύπου Χάμιλτον-Πετρώβ! Κι όλα αυτά χωρίς ούτε ένα σοβαρό ατύχημα, μόνο με κάνα σπάσιμο κινητήρα. Όπως συνέβαινε μέχρι το 2001 περίπου...
-
Η Βαρκελώνη είναι από τις τραγικότερες πίστες σε θέαμα... Period.
-
Εμενα μ αρεσει ρε παιδια. Στο τελος των 2 ευθειων γινονται προσπερασεις, στην 1η στροφη συνηθως γινεται πανικος, ειναι γρηγορη, flowing πιστα. Το μονο που με χαλαει ειναι το τελευταιο chicane. Πιστευω υπαρχουν πολυ χειροτερες πιστες απο αποψη θεαματος.
-
Εισαι σιγουρος οτι εχεις δει αγωνα στη Βαρκελωνη;
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Οποιος θελει ανηφοριες και κατηφοριες να κανει βολτες στην ΠλακαΟι υψομετρικές διαφορές είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση μιας πίστας. Πρακτικά προσθέτει μια ακόμη διάσταση στην οδήγηση και κάνει να ξεχωρίζουν σιρκουί όπως το Spa, η Laguna Seca κλπ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εισαι σιγουρος οτι εχεις δει αγωνα στη Βαρκελωνη;Οχι μωρε ετσι το λεω για να περασει η ωρα!
-
Εβγαλες σπυρακι στο κουτελο και το κοπανας; Χειροτερα θα το κανεις. Ειδες εσυ στην Βαρκελωνη κανεναν ενδιαφεροντα αγωνα λογω ανηφοριας ή κατηφοριας; Πειτε μου πότε. Εμπρος λοιπον σας προκαλω. Θελω ΕΝΑΝ ενδιαφεροντα στεγνο αγωνα στη Βαρκελωνη. ΕΝΑΝ
-
Στιγμιαία όταν στον τελευταίο γύρο έκαψε τον κινητήρα του ο Χάκκινεν ενώ ήταν πρώτος μήπως;;;
-
Πρωτα απ ολα σου μιλησα εγω για ενδιαφερον αγωνα λογω ανηφορας και κατηφορας? Αλλο παιδι μιλησε για την διαμορφωση της πιστας. Εγω ειπα οτι μου αρεσει και υπαρχουν χειροτερες πιστες. Προσωπικα ελαχιστους αγωνες βρισκω βαρετους γιατι με τον τροπο που παρακολουθω εγω τους αγωνες παντα εχω μια αγωνια. Οποτε προφανως ο καθενας κρινει διαφορετικα τον ενδιαφερον αγωνα.
Για να σου απαντησω και στην ερωτηση σου, για διαφορετικους λογους εχω βρει ενδιαφερον σε ολους τους τελευταιους αγωνες που εχω δει σ αυτη την πιστα. Οπως ειναι φυσικο ομως δεν θυμαμαι λεπτομερως τον καθενα οποτε μην με ρωτησεις για προσπερασεις κλπ.
Σχετικα με το σχολιο σου πριν, υπαρχουν καλυτεροι, πιο ευγενικοι τροποι να συζητησεις με καποιον. Το να με ρωτας ειρωνικα αν εχω δει αγωνα σ αυτη την πιστα δεν ειναι ο,τι καλυτερο

-
Δε μιλησα σε σενα. Δεν ειμαστε στο MSN ξερεις σε φορουμ ειμαστε υπαρχει κοσμος γενικοτερα...
Τωρα για την ερωτηση μου δε φταιω εγω, ευλογη ειναι. Εχω περιεργεια να δω τι ενδιαφερον υπαρχει σε καποια πιστα που ολες οι ομαδες εχουν ετοιμο το σεταπ απο το Φλεβαρη, οι οδηγοι την ξερουν σαν την κωλοτρυπιδα τους, δεν εχει ουτε ενα σημειο προσπερασματος και ο περιβαλλοντας χωρος ειναι μια ξεραΐλα. Το πιθανοτερο ειναι οτι την μπερδευεις με καποια αλλη
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε μιλησα σε σενα. Δεν ειμαστε στο MSN ξερεις σε φορουμ ειμαστε υπαρχει κοσμος γενικοτερα...Τωρα για την ερωτηση μου δε φταιω εγω, ευλογη ειναι. Εχω περιεργεια να δω τι ενδιαφερον υπαρχει σε καποια πιστα που ολες οι ομαδες εχουν ετοιμο το σεταπ απο το Φλεβαρη, οι οδηγοι την ξερουν σαν την κωλοτρυπιδα τους, δεν εχει ουτε ενα σημειο προσπερασματος και ο περιβαλλοντας χωρος ειναι μια ξεραΐλα. Το πιθανοτερο ειναι οτι την μπερδευεις με καποια αλλη
Το post σου δεν εχει quote καποιου αλλου, ειναι κατω απο το δικο μου με αρκετο χρονο διαφορα, μιλας στον ενικο, λες 'εσυ' και προφανως η πρωτη προταση αναφερεται σ εμενα. Οποτε οποιοσδηπτε νοημων ανθρωπος θα καταλαβαινε πως το συγκεκριμενο post, μεχρι το σημειο που το γυρνας στον πληθυντικο, αναφερεται σ εμενα.
Λοιπον, ουτε μιλας σε κανεναν χαζο ουτε σε κανενα 12χρονο. Την πιστα την ξερω παρα πολυ καλα και σε παρακαλω μην συνεχιζεις την ειρωνεια. Εχει δυο πολυ καλα σημεια προσπερασματος μετα τις 2 ευθειες ασχετο που τα σημερινα μονοθεσια ειναι ετσι που αυτο το καθιστουν δυσκολο. Επισης, οι οδηγοι ξερουν ολες τις πιστες στις οποιες εχουν τρεξει εξισου καλα και αυτο δεν εχει καμια σχεση με το θεαμα. Οπως και το setup γιατι οι εμπειρες ομαδες το βρισκουν μεχρι το quali σε οποιαδηποτε πιστα τρεχουν. Οπως φυσικα και ο περιβαλλοντας χωρος!
Ειναι σεβαστο πως δεν σ αρεσει η πιστα αλλα δεν χρειαζεται να ειρωνευεσαι καποιον επειδη διαφωνεις.
-
Δε θέλω να βγει η Barcelona... Ήταν το πρώτο GP που είδα από κοντά
Δεν μπορούν να αλλάξουν λίγο τη διαδρομή; Αλλά να μην μπλεχτεί πάλι ο Τίλκε, Τίλκεν, Ντίλκεν πώστονλέν τέλος πάντων τον ατάλαντο. Καλύτερα να βάλουν ένα γαϊδούρι με ένα αλέτρι να τραβήξει μπροστά, κι όπου πάει! (κλασική Ελληνική μέθοδος χάραξης επαρχιακών δρόμων)
-
Η Βαρκελώνη είναι το πρόβλημά μας; Δηλ η Τουρκία και η ειδικά η Βαλένθια είναι θεαματικές πίστες; Εχω ρίξει κάτι ύπνους με δαύτες...
-
H Toυρκία μια χαρά πίστα είναι, η Βαλένθια δεν αξίζει μία.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Η Βαρκελώνη είναι το πρόβλημά μας; Δηλ η Τουρκία και η ειδικά η Βαλένθια είναι θεαματικές πίστες; Εχω ρίξει κάτι ύπνους με δαύτες...Θα συμφωνήσω απολύτως μαζι σου, και αν θυμάμαι καλά απο κόσμο δεν τα πήγε και τόσο καλά τα τελευταία χρόνια, ψιλό άδεια ήταν πέρσι η πίστα της Τουρκίας (αν θυμάμαι καλά).
-
Πολυ καλα θυμασαι! Ειχαν σκεπασει τις κερκιδες με σεντονια για να μην φαινονται αδειες. Σαν πιστα ομως πιστευω της Τουρκιας ειναι απο τις ωραιοτερες σε χαραξη και σαν θεαμα προσφερει ισως το περισσοτερο απο τις νεες πιστες.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εβγαλες σπυρακι στο κουτελο και το κοπανας; Χειροτερα θα το κανεις. Ειδες εσυ στην Βαρκελωνη κανεναν ενδιαφεροντα αγωνα λογω ανηφοριας ή κατηφοριας; Πειτε μου πότε. Εμπρος λοιπον σας προκαλω. Θελω ΕΝΑΝ ενδιαφεροντα στεγνο αγωνα στη Βαρκελωνη. ΕΝΑΝΚάποιος έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια μου φαίνεται...
Πάμε ξανά:
Γράφεις 2 πράγματα, ότι 'Βαρκελώνη sucks' και ότι 'ανηφόρες/κατηφόρες suck'.
Παραθέτω το 2ο μόνο, και απαντώ ότι ΙΜΟ αυτό που έγραψες είναι . Αναφέρω πίστες στις οποίες οι υψομετρικές διαφορές αποτελούν ουσιώδες μέρος του χαρακτήρα τους. Δεν γράφω τίποτα για τη Βαρκελώνη στο συγκεκριμένο μήνυμα, ενώ συν τοις άλλοις σε προηγούμενο μήνυμα έχω ήδη γράψει ότι τη θεωρώ βαρετή πίστα.Και μου απαντάς αν έχω δει κανένα ενδιαφέρον αγώνα στη Βαρκελώνη....
FAIL! -
Οντως η Τουρκια σαν χαραξη ειναι καταπληκτικη και εχει απο ολα για οδηγους και θεατες. Το οτι δεν εχει κοσμο εχει να κανει μονο και μονο στο οτι βρισκεται σε λαθος χωρα. Αν την επαιρναν απο εκει που βρισκεται και την πηγαιναν οπως ειναι στον δυτικο κοσμο, θα ειχαν γραφτει ηδη υμνοι.
Σχετικα με τη Βαρκελωνη, προσωπικα εχω παει εκει για να δω δοκιμες junior κατηγοριων, οχι αγωνες. Σε τετοιες συνθηκες, δηλαδη να εχεις ελευθερια κινησεων και να βλεπεις περασματα και οχι αγωνα, ειναι εκπληκτικη. Σε αγωνες και μαλιστα σε κατηγοριες με εξαρτηση στην αεροδυναμικη οπως F1 και F3 (χειροτερα), ειναι για ναρκωτικα απο την τηλεοραση. Σε μια κερκιδα ισως περασεις καλα αν βλεπεις ενα θεαματικο σημειο, δεν το αποκλειω καθολου. Παρολα αυτα σε αλλες κατηγοριες με μονοθεσια πιο ovetaking friendly δεν ειναι καθολου ασχημη αφου η ευθεια εχει αργη (σχετικα) εισοδο και ειναι αρκετα μεγαλη για slip streaming. Φετος ομως περιμενω να ειναι καλη και για την F1 γιατι αφενως οι ομαδες δεν εχουν κανει τοσες δοκιμες εκει, αφετερου τρωει πολυ λαστιχο (ισως περισσοτερο απο καθε αλλη) και υποθετω οτι μερικοι θα βρεθουν σε δυσκολη θεση στα τελειωματα του αγωνα. Για να δουμε.
-
Aυτα και το κλεινω:
- Το υφος μου ειναι αυτο που ειναι, παρατηρησεις μου εκανε ο πατερας μου οσο ημουν ανηλικος. Αυτο ομως περασε πριν απο 21 χρονια, οποτε οποιανου του αρεσει το υφος μου συνομιλει, οποιανου δεν, καλη καρδια δε θα παρεξηγηθω κιολας.
- Αυτο που θελω να πω ειναι οτι οι ανηφοριες και οι κατηφοριες ΑΠΟ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ δεν δινουν κατι, λχ η Λαγουνα Σεκα στο 95% του μηκους της ειναι μια μετριοκακη πιστα, η Βαρκελωνη στο 110%. Το Σπα ειναι ενα αριστουργημα και οι υψομετρικες διαφορες ειναι απλά ενα κομματι του αριστουργηματος
-
Διάφορα νέα - Απρίλιος 2010