-
Πολύ πλάκα θα έχει τελικά να εμφανιστεί καμιά ακροδεξιά οργάνωση 'Μετανάστη Go Home', που να έχει βάλει την βόμβα, να δούμε τι θα πουν κάποιοι τόσο σίγουροι πως ήρθε...από τα αριστερά το μπαμ!
Τέσπα, δύσκολο αυτό βέβαια, αφού οι...πιθανότητες είναι μαζί τους, αλλά φευ....θα είχε πλάκα όντως!
-
Ευσεβείς πόθοι;
Κοίτα ΗιFi, τα πράματα είναι απλά: όποτε γίνονται μαλακίες, πρέπει να φταίνε οι 'άλλοι', όποτε γίνονται 'σωστά' πράγματα, είναι οι ζούπερ 'δικοί μας'. Γενικά, βλαπτικές μαλακίες θεωρώ όλες αυτές τις ενέργειες, άρα δεν έχω ανάγκη να υπερασπιστώ ο,τιδήποτε σχετικό, σε αντίθετση με άλλους.
-
Το θέμα είναι ότι χάθηκε μια ζωή, ένα κοριτσάκι 11 ετών μάλλον μένει τυφλό και μια μάνα χαροκαμένη.
Ιντιμίντια, σκατομίντια, δεξιοί και αριστεροί να φαγώνεται ο κόσμος και η ζωή να συνεχίζεται. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευσεβείς πόθοι;Κοίτα ΗιFi, τα πράματα είναι απλά: όποτε γίνονται μαλακίες, πρέπει να φταίνε οι 'άλλοι', όποτε γίνονται 'σωστά' πράγματα, είναι οι ζούπερ 'δικοί μας'. Γενικά, βλαπτικές μαλακίες θεωρώ όλες αυτές τις ενέργειες, άρα δεν έχω ανάγκη να υπερασπιστώ ο,τιδήποτε σχετικό, σε αντίθετση με άλλους.
Ούτε ευσεβείς πόθοι ούτε τίποτε, και σίγουρα, ούτε υπεράσπιση.
Δεν είδα κανέναν να υπερασπίζεται τίποτε, εγώ το μόνο που διάβασα είναι πως δεν πρέπει να βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα (και δεν αναφέρομαι στα του Indymedia....).Το ότι μέχρι σήμερα η τρομοκρατία είχε αριστερό προσωπείο, δεν πρέπει να σε καθησυχάζει... Δες στην Γερμανία, τέτοιου τύπου επιθέσεις τα τελευταία χρόνια γίνονται από ακροδεξιούς σε γειτονιές μεταναστών...
Βλεποντας τα ποσοστά του ΛΑΟΣ και την φρασεολογία στα κανάλια, εγώ δεν θα το απέκλεια καθόλου, αλλά δεν θα έβαζα το χέρι μου και στην φωτιά προφανώς...
Σε κάθε περίπτωση, δεν θα έβγαζα κανένα συμπέρασμα πριν δω κάποια στοιχεία πάντως.
-
Δεν-με-αφορά.
Ας είναι ακροδεξιοί, φανατικοί χριστιανοί, ταλιμπάν, χρυσαυγίτες, κοκκιναυγίτες, είμαι κατά τέτοιων πρακτικών. Δεν είμαι αυτός που θα κλάψει για τον αγνό υπερπατριώτη με το τσεκούρι ή τον αγνό αναρχικό με το μάγκνουμ, για τα σίδερα είναι όλοι τους.Δεν έχω όρεξη να επεκταθώ, η συγκεκριμένη βόμβα είναι ακόμα 'ορφανή'. Φαίνεται ότι κάποιοι, που εντός 24 ωρών συνήθως καμαρώνουν για τα επιτεύγματά τους, λούφαξαν για τα καλά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν έχω όρεξη να επεκταθώ, η συγκεκριμένη βόμβα είναι ακόμα 'ορφανή'. Φαίνεται ότι κάποιοι, που εντός 24 ωρών συνήθως καμαρώνουν για τα επιτεύγματά τους, λούφαξαν για τα καλά.
αν ηταν ενας βρωμο αστυνομικος το θυμα της εκρηξης θα ειχαν λουφαξει αραγε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δεν έχω όρεξη να επεκταθώ, η συγκεκριμένη βόμβα είναι ακόμα 'ορφανή'. Φαίνεται ότι κάποιοι, που εντός 24 ωρών συνήθως καμαρώνουν για τα επιτεύγματά τους, λούφαξαν για τα καλά.
αν ηταν ενας βρωμο αστυνομικος το θυμα της εκρηξης θα ειχαν λουφαξει αραγε?
Ο αστυνομικός, πληρώνεται από τους υπόλοιπους για να τους προσέχει και ενίοτε να τρώει και καμιά σφαίρα ή βόμβα. Αν είναι να κάθεται σε ένα γραφείο, να ξέρουμε να τους κάνουμε μείωση αποδοχών.
Άλλο ο αστυνομικός και άλλο ο τυχαίος περαστικός.
Και ναι, σοβαρολογώ απολύτως. Πρέπει όλοι αυτοί που γίνονται αστυνομικοί για τον σίγουρο μισθό να θυμούνται πως υπάρχουν και κίνδυνοι στο επάγγελμα, πώς να το κάνουμε δηλαδή...
-
Μπορώ να σκεφτώ πολλά εικονίδια για το παραπάνω μήνυμα, αλλά άς το καλύτερα μέρες που είναι.
Καλό Πάσχα, με υγεία για ΟΛΟΥΣ.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μπορώ να σκεφτώ πολλά εικονίδια για το παραπάνω μήνυμα, αλλά άς το καλύτερα μέρες που είναι.Καλό Πάσχα, με υγεία για ΟΛΟΥΣ.
Μπορείς, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι είναι.
Ο αστυνομικός ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ από τους υπόλοιπους ΓΙ' ΑΥΤΟ το λόγο ακριβώς: για να τους προσέχει. Και αυτό ενίοτε, μπορεί να σημαίνει πως θα φάει και την σφαίρα.Αν δεν μας αρέσει, ας τους καταργήσουμε.
Ιδανικά δεν θα έτρωγε καμιά σφαίρα, αλλά ιδανικά δεν θα είχαμε ούτε αστυνομία, ούτε ακόμη ακόμη κράτος. Μιας και έχουμε τα παραπάνω, τα πράγματα είναι έτσι. Τόσο απλά.
-
Αν μιλούσαμε για ανθρώπους που πέφτουν πάνω στο καθήκον (π.χ σε καταδιώξεις, ληστείες κλπ), θα συμφωνούσαμε. Από την στιγμή που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνεται κάποιος στόχος δολοφονικής επίθεσης επειδή ήταν... αστυνομικός , χάνεται κάθε λογική βάση συζήτησης.
Ενδεικτικό του σκεπτικού σου βέβαια, ήταν το ότι για τον φουκαρά μετανάστη που σκοτώθηκε -όπως και για τους αστυνομικούς που χάνονται- δεν ανοίγει μύτη γιατί δεν μας βγαίνει η ιδεολογική μαγιά. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος; So fucking what , ήταν μπάτσος! Σκοτώθηκε ένας 15άχρονος, σακατεύτηκε η μικρή αδελφή του; Στα @@ μας, εμείς για άλλα πηγαίναμε, αυτοί ήταν παράπλευρες απώλειες. Άλλωστε μπορούμε πάντα να πούμε στο indy ότι τους έφαγε το παρακράτος .
Από την άλλη, σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος από αστυνομικό που παράκουσε τις εντολές του κέντρου να απεμπλακεί; Κάψτε την Αθήνα, ξεκινήστε την επανάσταση, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ.Όλες οι ζωές είναι ίσες, αλλά των αριστερών είναι πιο ίσες από τους άλλους. Ελλαδάρα, τα μεγαλεία σου!
-
Αν μιλούσαμε για ανθρώπους που πέφτουν πάνω στο καθήκον (π.χ σε καταδιώξεις, ληστείες κλπ), θα συμφωνούσαμε. Από την στιγμή που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνεται κάποιος στόχος δολοφονικής επίθεσης επειδή ήταν... αστυνομικός , χάνεται κάθε λογική βάση συζήτησης.Ενδεικτικό του σκεπτικού σου βέβαια, ήταν το ότι για τον φουκαρά μετανάστη που σκοτώθηκε -όπως και για τους αστυνομικούς που χάνονται- δεν ανοίγει μύτη γιατί δεν μας βγαίνει η ιδεολογική μαγιά. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος; So fucking what , ήταν μπάτσος! Σκοτώθηκε ένας 15άχρονος, σακατεύτηκε η μικρή αδελφή του; Στα @@ μας, εμείς για άλλα πηγαίναμε, αυτοί ήταν παράπλευρες απώλειες. Άλλωστε μπορούμε πάντα να πούμε στο indy ότι τους έφαγε το παρακράτος .
Από την άλλη, σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος από αστυνομικό που παράκουσε τις εντολές του κέντρου να απεμπλακεί; Κάψτε την Αθήνα, ξεκινήστε την επανάσταση, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΑΛΕΞΗ.Όλες οι ζωές είναι ίσες, αλλά των αριστερών είναι πιο ίσες από τους άλλους. Ελλαδάρα, τα μεγαλεία σου!
Δεν κατάλαβα αν εγώ ήμουν το έναυσμα των παραπάνω, αλλά επειδή μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε, να το πω πιο απλά:
-Όταν δολοφονείται ένας ΑΘΩΟΣ, είτε μετανάστης, είτε πολίτης, είτε Αλέξης, είτε HighFidelity, είναι ΑΛΛΟ πράγμα, από την δολοφονία ενός αστυνομικού: γιατί τον τελευταίο ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ για να σε προσέχει και ΠΙΘΑΝΟΝ, να δολοφονηθεί την ώρα που ΣΕ/ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙ.Όταν μπαίνει σε μια σχολή κάποιος για να γίνει μπάτσος, ΞΕΡΕΙ ή θα έπρεπε να ξέρει, πως εν ώρα εργασίας ΜΠΟΡΕΙ και να φάει μια σφαίρα ή βόμβα. Life is a bitch.
Δεν υπαρχει καμιά ιδεολογία πίσω απ΄ όλα αυτά, ο μπάτσος είναι όργανο της τάξης, λυπηρό μεν, αλλά παίζει να φάει και καμιά σφαίρα την ώρα που επιβάλλει την τάξη. Το κράτος τον πληρώνει για αυτή τη δουλειά. Αν δεν την κάνει, είναι άχρηστος και κακώς τον πληρώνει. Δεν έχει καμία σχέση αυτό που λέω με Indymedia και δεν συμμαζεύεται.
Αν διαφωνείς, μπορούμε να πάμε την κουβέντα στο αν χρειάζονται μπάτσοι ή ακόμη ακόμη στο αν χρειάζεται κράτος. Αλλά ΑΝ δεν θέλεις, και πιστεύεις πως τους χρειαζόμαστε, ΕΝΙΟΤΕ, θα τρώνε και καμια σφαίρα, τι να κάνουμε δηλαδή, η δουλειά τους είναι.
-
Είναι άλλο πράμα όμως να φάει την σφαίρα ενώ πχ ανταποδίδει πυρά σε μια ληστεία και άλλο να την φάει στα καλά των καθουμένων επειδή και μόνο είναι 'αστυνομικός'.
-
ωραία τα παραπάνω αλλα δεν θα κλαίμε οταν ρίχνει και καμια σφαίρα κάνοντας τη δουλεία του και μας προσέχει
όπως και οι τρομοκράτες κάνουν λάθη έτσι και οι μπάτσοι έχουν δικαίωμα στο λάθος
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Είναι άλλο πράμα όμως να φάει την σφαίρα ενώ πχ ανταποδίδει πυρά σε μια ληστεία και άλλο να την φάει στα καλά των καθουμένων επειδή και μόνο είναι 'αστυνομικός'.Σαφώς δεν υποστηρίζω το να φάει την σφαίρα επειδή είναι αστυνομικός!
Δεν θα το υποστήριζα ούτε καν αν ήταν μ@λάκας, δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας ή του εξάσφαιρου. Αλλά όταν σε μια ληστεία φάει μια σφαίρα, δεν μπορώ να μην πω: 'αυτή ήταν η δουλειά σου', σόρυ κιόλας, αν ήθελε κάτι πιο ασφαλές, ας φύτευε ραπανάκια (να πεθάνει από τα φυτοφάρμακα ).ωραία τα παραπάνω αλλα δεν θα κλαίμε οταν ρίχνει και καμια σφαίρα κάνοντας τη δουλεία του και μας προσέχει
όπως και οι τρομοκράτες κάνουν λάθη έτσι και οι μπάτσοι έχουν δικαίωμα στο λάθος
Όποιος κάνει λάθος, ανάλογα το λάθος, θα αντιμετωπίζεται ανάλογα.
Λάθος μπορεί να κάνει ο μπάτσος, λάθος μπορεί να κάνει και ο ελεγκτης εναέριας κυκλοφορίας, λάθος μπορεί να κάνω κι εγώ που είμαι μηχανικός και όλα αυτά τα λάθη μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Ανάλογη του λάθους και η τιμωρία. Το αυτό και για τους τρομοκράτες.Αν σου σχεδιάσω λάθος την εγκατάσταση στο σπίτι και σε κάψω, να μην μου κόψεις τον κ λο;
Αν σηκώσεις πιστόλι, είτε είσαι μπάτσος, είτε τρομοκράτης και φας εν ψυχρώ εναν αθώο πολίτη, να μην σου κόψω επίσης κάτι;Απλά δεν είναι τα πράγματα;
-
snip
Από την στιγμή που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνεται κάποιος στόχος δολοφονικής επίθεσης επειδή ήταν... αστυνομικός , χάνεται κάθε λογική βάση συζήτησης.snip
Επειδή ο ΧΛ έγραψε αυτό, είπα να γίνει μια διευκρύνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
snip
Από την στιγμή που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνεται κάποιος στόχος δολοφονικής επίθεσης επειδή ήταν... αστυνομικός , χάνεται κάθε λογική βάση συζήτησης.snip
Επειδή ο ΧΛ έγραψε αυτό, είπα να γίνει μια διευκρύνιση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Καλά έκανες και το έγραψες εσύ, εγώ δεν κατάλαβα γιατί το έγραψε ο Χρήστος, γιατί δεν είδα κάποιος να υποστηρίζει κάτι τέτοιο...
-
Γιατί δεν κάνεις πουθενά διαχωρισμό σε θανάτους πάνω στο καθήκον (εμπλοκή με υπόπτους σε ληστείες κλπ) και σε ενέδρες και επιθέσεις με αποκλειστικό στόχο την δολοφονία τους.
Όταν ο στόχος είναι αποκλειστικά η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, δεν μπορούμε να το θεωρούμε φυσιολογικό λόγω... του επαγγέλματος.
-
ΥΓ: γιατί να πιστέψεις τη μάνα; Ξέρω 'γω; Μπορεί να έχει κι αυτή τους λόγους της να κρύψει την αλήθεια του ίνδυ.
Έλα ντε...
Σχετικά με το αν ο αστυνομικός πρέπει να έχει υπόψη του ότι μπορεί να φάει σφαίρα κλπ...
Σε πολιτισμένες χώρες που υπάρχει κράτος η ζωή και υγεία ενός αστυνομικού φαίνεται να έχει άλλη σημασία. Ίσως επειδή το γεγονός ότι ζει και είναι αρτιμελής ένας αστυνομικός συνεπάγεται τη διασφάλιση της ασφάλειας χιλιάδων συμπολιτών του. Σε χώρες βέβαια που και η αστυνομία λειτουργεί σωστά και δεν βάζει μετανάστες να αλληλοσφαλιαρίζονται συνοδεία κινηματογράφησης ή οτιδήποτε άλλο στραβό.
Φαντάζομαι θα έχετε προσέξει σε αμερικάνικες ταινίες τι γίνεται όταν σκοτωθεί μπάτσος 'You motherfucking nigah you killed a fucking cop... You are fucked bitch...'
Εδώ όμως έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Να μην μας κάνει καμμία απολύτως αίσθηση το να σκοτωθεί ή να τραυματιστεί κάποιος μπάτσος επειδή ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ...
Λες και ΟΛΟΙ οι ΔΥ κάνουν 100% τη δουλειά για την οποία πληρώνονται, οπότε και ο μπάτσος να φάει καμμιά σφαίρα για να κάνει απόσβεση του υπέρογκου μισθού του.
Εντελώς ενημερωτικά, ο μπάτσος πληρώνεται για να προστατεύει τη δική μας ασφάλεια και τάξη, οπότε το να σκοτώνεται ή να τραυματίζεται ένας μπάτσος υπονομεύει με έμμεσο τρόπο τη δική μας ασφάλεια και τάξη.
Από την άλλη επειδή βρέθηκε ένας σερίφης πρόπερσυ και σκότωσε το παιδί δεν σημαίνει ότι ΟΛΟΙ οι μπάτσοι είναι σερίφηδες που τραβάνε κουμπούρι χωρίς λόγο.
Δεν λέω ότι η αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της αλλά όχι και να λέμε αρλούμπες ότι είναι δουλειά τους να τρώνε σφαίρες. -
Αν μιλούσαμε για ανθρώπους που πέφτουν πάνω στο καθήκον (π.χ σε καταδιώξεις, ληστείες κλπ), θα συμφωνούσαμε. Από την στιγμή που θεωρούμε φυσιολογικό να γίνεται κάποιος στόχος δολοφονικής επίθεσης επειδή ήταν... αστυνομικός , χάνεται κάθε λογική βάση συζήτησης.Ενδεικτικό του σκεπτικού σου βέβαια, ήταν το ότι για τον φουκαρά μετανάστη που σκοτώθηκε -όπως και για τους αστυνομικούς που χάνονται- δεν ανοίγει μύτη γιατί δεν μας βγαίνει η ιδεολογική μαγιά. Σκοτώθηκε ένας άνθρωπος; So fucking what , ήταν μπάτσος! Σκοτώθηκε ένας 15άχρονος, σακατεύτηκε η μικρή αδελφή του; Στα @@ μας, εμείς για άλλα πηγαίναμε, αυτοί ήταν παράπλευρες απώλειες. Άλλωστε μπορούμε πάντα να πούμε στο indy ότι τους έφαγε το παρακράτος .
Σου αρέσει δεν σου αρέσει, αν πεθάνει ο Γλέζος και ο Μητσοτάκης θα στενοχωρηθώ περισσότερο για τον Γλέζο. Αν πεθάνει ο Γρηγορόπουλος απο σφαίρα αστυνομικού και αστυνομικός απο σφαίρα τρομοκράτη η ληστή θα στενοχωρηθώ περισσότερο για τον Γρηγορόπουλο. Θα μπορούσα να σου κάνω γαμάτη ανάλυση του γιατί αλλά νομίζεις πως χρειάζεται;
-
Τώρα σοβαρά ρε σύντροφε. Εσύ έχεις φάει ξύλο από μπάτσο ή κανάς πατέρας σου; Δεν δικαιολογείται αλλιώς...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#6]