-
απο troktiko και lefteria
Οι άνθρωποι της εταιρίας διαβεβαίωσαν ότι γίνεται το ανθρωπίνως δυνατόν να συντομευτεί το χρονικό αυτό διάστημα και να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. Ωστόσο όπως είπαν δεν μπορούν να δεσμευτούν, εάν θα τελειώσουν νωρίτερα, διότι υπεισέρχεται ένα πλήθος τεχνικών προβλημάτων και παραγόντων, τα οποία δυστυχώς μπορούν να ανατρέψουν την πορεία του. Ωστόσο δήλωσαν ότι υπολογίζουν πως τα Τέμπη θα ανοίξουν στα μέσα του Μαΐου.
-
Για να ξέρω ... τι πρέπει να περιμένω να δω όταν ανοίξει ο δρόμος?
Νέα άσφαλτο? Διαπλάτυνση δρόμου? Ευθυγραμμιση στροφών με τούνελ και κοιλαδογέφυρες ή ... 'δίχτυ' στα πλαινά του βουνού για τις κατολισθήσεις και καθαρισμένου απο τις πέτρες δρόμο? -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για να ξέρω ... τι πρέπει να περιμένω να δω όταν ανοίξει ο δρόμος?
Νέα άσφαλτο? Διαπλάτυνση δρόμου? Ευθυγραμμιση στροφών με τούνελ και κοιλαδογέφυρες ή ... 'δίχτυ' στα πλαινά του βουνού για τις κατολισθήσεις και καθαρισμένου απο τις πέτρες δρόμο?Tο 4β
....καθαρισμένου απο τις πέτρες δρόμο
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Για να ξέρω ... τι πρέπει να περιμένω να δω όταν ανοίξει ο δρόμος?
Νέα άσφαλτο? Διαπλάτυνση δρόμου? Ευθυγραμμιση στροφών με τούνελ και κοιλαδογέφυρεςΑυτά είναι υπό κατασκευή. Τα τούνελ, εννοώ. Υπομονή...
Προς το παρόν θα ανοίξει αυτό που υπήρχε και πριν.
Dodger - σαν να είδα σήμερα το πρωί στην TV που έδειχναν κάποια πλάνα, ότι υπάρχουν και δίχτυα, και έχουν κάνει κάποιους καθαρισμούς πάνω στα βράχια.
-
Δεν αμφιβάλλω, είμαι στο εξωτερικό τώρα και δεν έχω πρόσβαση σε κανάλια. Το ποστάρισμα/απάντηση μου ήταν ειρωνικό προς τους ανευθυνοϋπέυθυνους.
Έχουμε ακόμα δρόμους/σιδηροδρομικές γραμμές σχεδιασμένες απ'το 1890. Έχουνε φαγωθεί δισεκατομύρια ευρώ και τι μας έχει μείνει; Μία Αττική οδός, μία Εγνατία, η γέφυρα του Ρίο και το αεροδρόμιο των Σπάτων. Βγήκα απ'το θέμα, σόρρυ μάγκεsh.
-
Δίχτυα υπήρχαν και από πρίν την κατολίσθηση, τα είχαν μάλιστα βάλει σχετικά πρόσφατα.
Περιμένουμε να μην υπάρχουν βράχια, επισκευή τοπικά στο 50-100 μέτρα οδοστρώματος με τα βράχια, πιθανόν ψιλοπρόχειρη και περισσότερα δίχτυα ίσως με συνδυασμό με δοκάρια. -
την παρασκευή στις 26/03 θα κατέβω Αθήνα, μπορεί κάποιος να μου πει σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος(μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις και βροχές που είχαμε πριν 10 ήμερες) από Ραψανη για το χωρίο των Τεμπών !!!!
στις 19/02 που πέρασα τελευταία φορά λείπανε κάποια κομμάτια και ο δρόμος στενεύει σε πολλά σημεία της διαδρομής !!!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δίχτυα υπήρχαν και από πρίν την κατολίσθηση, τα είχαν μάλιστα βάλει σχετικά πρόσφατα.
Περιμένουμε να μην υπάρχουν βράχια, επισκευή τοπικά στο 50-100 μέτρα οδοστρώματος με τα βράχια, πιθανόν ψιλοπρόχειρη και περισσότερα δίχτυα ίσως με συνδυασμό με δοκάρια.Μάλιστα!
Επειδή ως Έλληνας πρέπει να είμαι 'υποψιασμένος' ... πόσο μας κόστισαν άραγε οι ζημιές 'του θεού, των βροχών και ίσως ... των φουρνέλων' ... όπως είπαν!!! -
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
την παρασκευή στις 26/03 θα κατέβω Αθήνα, μπορεί κάποιος να μου πει σε τι κατάσταση είναι ο δρόμος(μετά τις τελευταίες χιονοπτώσεις και βροχές που είχαμε πριν 10 ήμερες) από Ραψανη για το χωρίο των Τεμπών !!!!Υπολογίζω να περάσω Τρίτη ή Τετάρτη οπότε θα αναφέρω ό,τι βρω εδώ!
-
Τελευταία σημερινή ενημέρωση για την παράκαμψη Σταθμού Ραψάνης - τέμπη. Ο χωματόδρομος στρώθηκε από την τρίτη 16/03 κανονικά με γκρέιντερ, οπότε περνάμε ελεύθερα, όλων των τύπων τα αυτοκίνητα. Το μόνο μεπτό είναι (για να γκρινιάξουμε και λίγο) έχει πολλή σκόνη, αφού ο δρόμος είναι φρεσκοστρωμένος...
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Τελευταία σημερινή ενημέρωση για την παράκαμψη Σταθμού Ραψάνης - τέμπη. Ο χωματόδρομος στρώθηκε από την τρίτη 16/03 κανονικά με γκρέιντερ, οπότε περνάμε ελεύθερα, όλων των τύπων τα αυτοκίνητα. Το μόνο μεπτό είναι (για να γκρινιάξουμε και λίγο) έχει πολλή σκόνη, αφού ο δρόμος είναι φρεσκοστρωμένος...Έχεις εκτίμηση για τη χρονικη διάρκεια της διαδρομής με τη συνήθη πλέον κίνηση???
Από Λάρισα πηγαίνεις κανονικά προς Τέμπη αγνοώντας την 'υποχρεωτική' παράκαμψη για Αγιά (από ό,τι θυμάμαι έχει κορίνες) ή πηγαίνεις από Λάρισα τον παλιό δρόμο και συνεχίζεις εκεί που ενώνεται η νεα εθνική οδός με την παλιά (στο Εργοστάσιο Όλυμπος) ???? -
Την τελευταία φορά που ανέβαινα όχι στην έξοδο για Αγιά αλλά στην επόμενη κλείνει με κορίνες η εθνική και τους βγάζει όλους εκτός. Εγώ εκεί πέρασα ανάμεσα από τις κορίνες (λίγο κουνημένες κι άλλος το είχε κάνει) και συνέχισα στην άδεια εθνική για Τέμπη.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Την τελευταία φορά που ανέβαινα όχι στην έξοδο για Αγιά αλλά στην επόμενη κλείνει με κορίνες η εθνική και τους βγάζει όλους εκτός. Εγώ εκεί πέρασα ανάμεσα από τις κορίνες (λίγο κουνημένες κι άλλος το είχε κάνει) και συνέχισα στην άδεια εθνική για Τέμπη.thanx
ας ενημερωσει κάποιος που ανεβαινει και επιλεγει την παρακαμψη για το τι ισχυει και για το αν βαλουν περιπολικο, γιατι αλλιως φαντάζει πιο ασφαλες να βγεις απο εθνικη στην πρωτη εξοδο για Λάρισα και να πας απο παλιά οδό μέχρι το Όλυμπος (σημειο συναντησης παλιας με νεα μετα τη παρακαμψη για Αγια προς Θεσσαλονικη πάντα) -
Γειά σας,
Πρωί στις 8 ξεκινάω για Βόλο από Θεσσαλονίκη.
Πόση ώρα είναι πλέον με τις παρακάμψεις; Ποιό δρόμο να ακολουθήσω;Έκανα συχνά την διαδρομή, πριν τις κατολισθήσεις όμως! - σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
-
Ο χρήστης argic έγραψε:
Τελευταία σημερινή ενημέρωση για την παράκαμψη Σταθμού Ραψάνης - τέμπη. Ο χωματόδρομος στρώθηκε από την τρίτη 16/03 κανονικά με γκρέιντερ, οπότε περνάμε ελεύθερα, όλων των τύπων τα αυτοκίνητα. Το μόνο μεπτό είναι (για να γκρινιάξουμε και λίγο) έχει πολλή σκόνη, αφού ο δρόμος είναι φρεσκοστρωμένος...
Έχεις εκτίμηση για τη χρονικη διάρκεια της διαδρομής με τη συνήθη πλέον κίνηση???
Από Λάρισα πηγαίνεις κανονικά προς Τέμπη αγνοώντας την 'υποχρεωτική' παράκαμψη για Αγιά (από ό,τι θυμάμαι έχει κορίνες) ή πηγαίνεις από Λάρισα τον παλιό δρόμο και συνεχίζεις εκεί που ενώνεται η νεα εθνική οδός με την παλιά (στο Εργοστάσιο Όλυμπος) ????Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως τη Νέα εθνική. Με κατεύθυνση προς βορρά περνάμε την 'υποχρεωτική' έξοδο για Αγιά και κάτω από τον κόμβο Γυρτώνης (έξοδος 3) υπάρχουν κορύνες που κλείνουν το δρόμο προς τα τέμπη και σε οδηγούν προς την έξοδο, αλλά είναι αραιά βαλμένες και περνάς ανάμεσα. Παλαιότερα υπήρχε περιπολικό μετά τις κορύνες. Σταματούσα, μας ενημέρωνε οτι τα τέμπη έιναι κλειστά, του λέγαμε οτι θα περάσουμε από το χωματόδρομο και όλα καλά. Τώρα δεν υπάρχει ούτε το περιπολικό, οπότε περνάμε ελεύθερα και φθάνουμε στη διασταύρωση για Γόνους, Ιτέα... Εάν πας από την παλιά εθνική βγαίνεις κατευθείαν στη νέα εθνική κανονικά στον κόμβο Γυρτώνης και συνεχίζεις ευθεία.
Εάν μιλάς για τη διάρκεια της διαδρομής στην παράκαμψη, ο χρόνος είναι περίπου 30-35 λεπτά, εννοώντας από εθνική οδό (τέμπη) έως ξανά εθνική οδό (σταθμό Ραψάνης). Τώρα που ξαναστρώθηκε και δεν έχει ορύγματα δεν υπάρχουν καθυστερήσεις και κολλήματα, αλλά ανεξαρτητα από την κίνηση η ταχύτητα είναι χαμηλή -
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Γειά σας,Πρωί στις 8 ξεκινάω για Βόλο από Θεσσαλονίκη.
Πόση ώρα είναι πλέον με τις παρακάμψεις; Ποιό δρόμο να ακολουθήσω;Έκανα συχνά την διαδρομή, πριν τις κατολισθήσεις όμως! - σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν ξέρω εάν έχει νόημα πλέον η απάντηση, αλλά τη διαδρομή Βόλος-Θεσσαλονίκη την κάνω κάθε εβδομάδα. Από Βόλο (οξυγόνο) μέχρι τη Θεασσλονίκη (ανατολικά), πρακάμπτοντας τα διόδια Μοσχοχωρίου και Λεπτοκαρυάς και περνώντας από το χωματόδρομο τέμπη- σταθμός Ραψάνης, χρειάζομαι περίπου 2 ώρες και 40 λεπτά.
-
Μπορείς λίγο πιο αναλυτικά, καθώς θα γυρίσω μεθαύριο πάλι Θεσσαλονίκη;
Λέγοντας χωματόδρομος; περπατιέται ή μόνο για jeep;Σ'ευχαριστώ!
-
Ο χρήστης al3xis έγραψε:
Μπορείς λίγο πιο αναλυτικά, καθώς θα γυρίσω μεθαύριο πάλι Θεσσαλονίκη;
Λέγοντας χωματόδρομος; περπατιέται ή μόνο για jeep;Σ'ευχαριστώ!
Εάν διαβάσεις όλο το παρόν thread θα καταλάβεις. Ο χωματόδρομος είναι στρωμένος με χαλίκι και διαπλατυσμένος. Εχει λακούβες αλλά είνα καλά στρωμένος και απολύτως βατός για 'κανονικά'' επιβατικά αυτοκίνητα. Αφού πλέον δε βρέχει και δε χιονίζει, δε γλυστράει πουθενά. Εγώ περνάω τακτικότατα με το Grande Punto. Η περιοχή των τεμπών είναι προστατευόμενη ζώνη natura, οπότε απαγορεύονται οι νέες ασφαλτοστρώσεις γι 'αυτό και ο συγκεκριμένος δρόμος δεν ασφαλτοστρώνεται, αλλά είναι επαρκής και ως χωματόδρομος/ χαλικόδρομος
-
Ο χωματόδρομος πού είναι; Εγώ στην επιστροφή (Αθήνα-Θεσσ) πήγα παραλιακά την Κυριακή και χαλίκια δεν συνάντησα πουθενά.
Στο Θεσσαλονίκη-Αθήνα πήγα μέσω Ελασσόνας-Τυρνάβου κλπ. Φανταστική διαδρομή!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ο χωματόδρομος πού είναι; Εγώ στην επιστροφή (Αθήνα-Θεσσ) πήγα παραλιακά την Κυριακή και χαλίκια δεν συνάντησα πουθενά.Στο Θεσσαλονίκη-Αθήνα πήγα μέσω Ελασσόνας-Τυρνάβου κλπ. Φανταστική διαδρομή!
O πολυαναφερθείς χωματόδρομος ενώνει το χωριό τέμπη με ενα σημείο της διαδρομής Σταθμός Ραψάνης- Ραψάνη
Παράκαμψη Τεμπών