-
(εγώ ΠΜ; )
-
Παιδειά βοήθεια!!!
Ανάμεσα στην Fujifilm S100fs και την Canon SX20IS ποιά είναι η καλύτερη κατά την γνώμη σας.
Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσατε γρήγορα.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης MIXOStsi έγραψε:
Παιδειά βοήθεια!!!
Ανάμεσα στην Fujifilm S100fs και την Canon SX20IS ποιά είναι η καλύτερη κατά την γνώμη σας.
Ευχαριστώ.Προσωπικά θα προτιμούσα την Κανον. Όχι ότι η Φουτζι δεν θα είναι καλή αλλά αφού θα 'Χρεωθείς' το κτηνώδες μέγεθος πάρε το χ20 ζουμ της Κανον, τον λίγο καλύτερο αισθητήρα, τη μικρότερη ηλικία (βγήκε ένα χρόνο μετά με ότι σημαίνει σε εξέλιξη. Αν και δεν είναι πάντοτε κανόνας βέβαια.) αλλά και το εξαιρετικό βίντεο που μπορεί να σου γράψει (η Κανον μπορεί να γράψει βίντεο στα 1280χ720 στα 30 καρέ σε αντίθεση με το φτωχό vga της Φουτζι).
Σε ενδιαφέρει πολύ το ζουμ και πηγαίνεις σε αυτά τα μοντέλα?
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Παιδειά βοήθεια!!!
Ευχαριστώ.Προσωπικά θα προτιμούσα την Κανον. Όχι ότι η Φουτζι δεν θα είναι καλή αλλά αφού θα 'Χρεωθείς' το κτηνώδες μέγεθος πάρε το χ20 ζουμ της Κανον, τον λίγο καλύτερο αισθητήρα, τη μικρότερη ηλικία (βγήκε ένα χρόνο μετά με ότι σημαίνει σε εξέλιξη. Αν και δεν είναι πάντοτε κανόνας βέβαια.) αλλά και το εξαιρετικό βίντεο που μπορεί να σου γράψει (η Κανον μπορεί να γράψει βίντεο στα 1280χ720 στα 30 καρέ σε αντίθεση με το φτωχό vga της Φουτζι).
Σε ενδιαφέρει πολύ το ζουμ και πηγαίνεις σε αυτά τα μοντέλα?
Σε ευχαριστώ.
Ναι με ενδειαφέρει το ζουμ. Απλως πήρα την Fujifilm λέω μήπως έχω κάνει λάθος. Το βίντεο δεν με ενδειαφέρει, θέλω να μου πείτε στην ποιότητα της φωτογραφίας ποιά είναι καλύτερη. -
Απαντήστε σας παρακαλώ να ξέρω αν είναι να την πάω πίσω.
Ευχαριστώ. -
Και οι δυο μια χαρά είναι. Κράτα αυτή που πήρες και βγες έξω να την χαρείς.
-
+1
Aφου δεν καίγεσαι για βίντεο τότε πολύ καλή είναι και αυτή που πήρες. Μην κυνηγάς την ουρά σου για το ποια άλλη θα μπορούσε να είναι καλύτερη. -
Οκ σας ευχαριστώ πολύ.
-
Παιδιά
Αν σας ενδιαφέρει πουλάω την τσάντα μου.
Kata R - 102
Την δίνω για να παω σε βαλίτσα...
Καινούρια κάνει 166€, την δίνω 120€.
-
Θα την έπαιρνα μωρέ αλλά θα βρωμάει Κανονίλα...
-
Όπως λέμε βαρβατίλα!
Θα σου ελεγα τίποτα για τον δάσκαλο σου... αλλά έχει χάρη!
-
και τι λες να πάρεις Θάνο?
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
έχω βρει κάτι cds του national geographic για θεμελιώδη πράγματα της φωτογραφίας και διαβάζοντάς τα βλέπω πόσο πίσω είμαι και πόσα πράγματα αγνοώ όταν τραβάω μια φωτό, όπως το κάδρο και τη σύνθεση
Ναι;;;;
Και πως λεγονται τα cd;;;
Που τα βρησκουμε;;;έχεις πμ
Και εγω ενα πμ παρακαλω
μήπως θα μπορούσα να έχω κι εγώ ένα pm?
-
Συνέχεια από εδώ.
Δεν ξέρω, από τη μία σκέφτομαι για Sigma η και Nikon σε κάτι ποιο σκοτεινό, αλλά από την άλλη φοβάμαι να μη το μετανιώσω λόγω της καλής μηχανής και του μέτριου σε φωτεινότητα φακού. Προς το παρών πάντως δεν έχω καταλήξει σε κάτι.
Δεν βιάζομαι αν και ο ευρυγώνιος είναι απαραίτητος και πολλές φορές ο 35-70mm μου την 'δίνει' για το σφιχτό του κάδρο.. -
Ο Σίγμα πάντως παιρνει πολύ καλές κριτικές...Και ίσως να μην χρειάζεσαι τόσο πολύ έναν τόσο φωτεινό ευρυγώνιο... Από την άλλη, λαμβάνοντας υπόψη το 1.5Χ στις κροπ, ίσως να άξιζε να ρίξεις μια ματιά σε μτχ Σίγμα 24-70/2.8. Περίπου 270 με 300 τον βρίσκεις. Τα 11 χιλιοστά είναι σημαντικά. Κι έχεις έναν πολύ καλό φακό!
-
Φουλ έχει το παιδί!
-
Το ξέρω βρε!
Γι αυτο πιστεύω οτι ένας 24-70 σε ΦΦ είναι αρκετά ευρυγώνιοςΞέρω, σε μπέρδεψε αυτό με το κροπ που είπα. Βασικα ξεκίνησα να γράφω οτι κάνω την αντιστοιχία σε κροπ 1,5Χ (35-->24σε κροπ και 24-->16σε κροπ) για να χω μια εικόνα της διαφοράς και πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο και προφανώς δεν το εξέφρασα καθόλου καλά.
-
α
-
Έχει ο φίλος μου με την D3 τον Nikon 24-70mm f2.8. Απίστευτος φακός και ωραίος ευρυγώνιος. Μεταχειρισμένος 1,5 χρόνου στα 1000€ σε πρόσφατη αγγελίας στο dpgr.
-
Εγώ σκέφτομαι να πάρω τον Σ 24-70 δίχως το HSM (η διαφορά τιμής είναι κοντά στα 400€), αν και μέχρι να μαζέψω τα απαιτούμενα χρήματα θα χει αποσυρθεί...
Φωτογραφία. Ασχολείστε;