-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
................. ειμαστε και μεσα στην Ορεστιαδα που σφυζει απο ζωη (και εποπινες πεζικου ) και περναμε τελεια! Βγαινεις εξοδουχος και σε ενα τεταρτακι πινεις ποτακι με υπεροχη θεα! ..........Στην αρχη νομιζα οτι αναφερεσαι στο ποταμι στις Καστανιες ή στα Ριζια.
Παντως, αν δεν πηγες, να πας τωρα που θα ζεστανει και ο καιρος.
(Προσοχη στα κουνουπια! ) -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
καλός πολίτης ρε!
110 κ.σ.
+1
Εσύ γιατρός και γκρινιάζεις τώρα; Όπου έχω πάει δεν σας πιάνει τίποτα
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ο στρατός είναι τι θα σου κάτσει και πως θα το χειριστείς.
Ενώ στην μονάδα στην Αλεξανδρούπολη ο ύπνος περιορίζονταν στις 4 ώρες λόγω πολλών περιπόλων , στην 'μονάδα' που τελείωσα τη θητεία μου στη Θάσο ο ύπνος περίσευε!
Στη 'μονάδα' αυτή λοιπόν (στην κορυφή του βουνού) ο Διοικητής ήταν στην.... Θεσσαλονίκη , τις άδειες τις πέρναμε από την ...Δράμα και οι προμήθειες-έφοδος έρχονταν από την Καβάλα.Ο μεγαλύτερος βαθμός που υπήρχε ήταν ο δικός μου Λχς....
Πήγα 'μάχιμος' και 74 κιλά και έφυγα 89!..Αγνοούσαμε που είναι το κλειδί για να πάρουμε τα G3!
Ένα πρωινό λοιπόν (κατά της 09:30 δηλ) έχω ξυπνήσει και χτυπάω Nescaffe..να ανοίξει το μάτι μου.Ακούω ένα γνωστό θόρυβο και μέχρι να φτάσω στο παράθυρο βλέπω να προσγειώνεται ελικόπτερο.
Κατέβηκαν κάποιοι και μέσα σ αυτούς ξεχωρίζω κάποιον με πολλά γυαλιστερά επάνω του.Με συνάντησα στην πόρτα του οικήματος ρωτώντας με ποιος είμαι...Μεγάλη φάση μιλάμε! ..ο τύπος ήταν κάποιος αντιστράτηγος...γλύτωσα με 20 μερούλες....
Περιττό να πω ότι αν ήθελα σήμερα θα είχα ένα ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή μου από την αποθήκη οπλισμού που υπήρχε.
Η γνωστή Ελληνική οργάνωση βλέπετε....Στην κορυφή της Θάσου είναι το φυλάκιο που όταν υπηρετούσα εγώ άνηκε στο τάγμα διαβιβάσεων του 4ου σώματος στην Ξάνθη. Πέρασα 1 μήνα εκεί πέρα τρελής λούφας και μακριά από την τρελά προβλεπέ μονάδα στην Ξάνθη που σου έκανε τη ζωή πατίνι. Και επειδή οι υπηρεσίες έπαιζαν 15-1 όλοι παρακαλούσαν να ανέβουν στο φυλάκιο να λιώσουν στην ξάπλα και στον ύπνο. Δεν είχε σκοπιά, παρά μόνο ήλεγχες 2-3 φορές τη μέρα τα μηχανήματα του ΕΡΜΗ. Nova, playstation, ταβλάκι, χαρτί και άγιος ο θεός. Τέρμα θεού, μόνο με καναδέζα ανέβαινες ή με κανένα πολύ δυνατό τζιπ. Εκπληκτική θέα.
Δεν έτυχε να σκάσει ποτέ ο αντιστράτηγος από το σώμα, αλλά όταν ήταν να σκάσει έφοδος με το ελικόπτερο ο αντιστρατηγος (είτε ο δίκας της μονάδας με τζιπ-φερι μποτ και ανάβαση με τη καναδέζα) ενημερώναμε πάντα τα παιδιά πάνω στο φυλάκιο να είναι έτοιμοι. Λειτουργούσαμε το ΚΕΠΙΚ τους σώματος οπότε μαθαίναμε άμεσα τις κινήσεις του στρατέγκο. -
Πότε ήσουν εκεί Bayern7?
-
Πότε ήσουν εκεί Bayern7?Αύγουστος 2006 με Φλεβάρη 2007, όποτε και απολύθηκα.
294 σειρά. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Πότε ήσουν εκεί Bayern7?
Αύγουστος 2006 με Φλεβάρη 2007, όποτε και απολύθηκα.
294 σειρά.13 χρόνια αργότερα δηλαδη.....εμείς το νέο φυλάκιο για ένα μήνα το χαρήκαμε , τη βγάλαμε στο παλιό.
Ανάψαμε και φωτιά κάτω από το τεπόζιτο του Steyer για να ξεπαγώσει το πετρέλαιο μπας και κατέβουμε Πρίνο για καμιά μπριζόλα!!
όντως η θέα καταπληκτική!
(εκείνα τα έρημα τα 50άρια λειτουργούσαν?). -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Στην κορυφή της Θάσου είναι το φυλάκιο που όταν υπηρετούσα εγώ άνηκε στο τάγμα διαβιβάσεων του 4ου σώματος στην Ξάνθη.Ακρίβως απέναντι από το Υψάριο της Θάσου: Ελληνικό Φυλάκιο Παγγαίου, 1961 m!
Χιόνι, χιόνι, χιόνι, χιόνι!!! Οι καλύτερες αναμνήσεις μου!
Όποιος έχει πάει, μπορεί να καταλάβει... -
Σαν πολλοί δεν περάσαμε από εκεί?!!!!
Πράγματι πολύ χιόνι!
Και η σημαία παγωμένη και ακίνητη όπως αυτή που εγκατέστησε η ΝASA στη σελήνη!
(όχι η δική μας ήταν Ελληνική). -
Καμια φωτογραφια ρε σεις θα δούμε απο τα ομορφα μερη που πήγατε..?????
Γιατι στα λογια ωραια εινα ινα τα φαντασζομαστε αλλα και οι εικονες αλλο πράμα!Απο τις πρώτες εικονικες βολες εν ετη 2004
Λιγα λεπτα μετα τη βολη
Φυλακιο καυσιμων! Δεν ξερω αν υπαρχουν αλλα σαν και αυτο, αλλα αυτό ηταν μια τεραστια εκταση σε μια πλαγια με βαρελια βενζινης, πετρελαιου και δεν ξερω τι αλλο!
-
(εκείνα τα έρημα τα 50άρια λειτουργούσαν?).work like a charm!!!
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.7 ... 9&t=h&z=16
εδώ ήταν το φυλάκιο. τέρμα θεού. με καθαρό καιρό έβλεπες Καβάλα και Κεραμωτή!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
Γιατι στα λογια ωραια εινα ινα τα φαντασζομαστε αλλα και οι εικονες αλλο πράμα!Θα βάλω μια αργότερα, αλλά φοβάμαι μην ξενερωσετε, απο το γκαζον και τους μικρους φοινικες που ειχαμε στο φυλακιο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Γιατι στα λογια ωραια εινα ινα τα φαντασζομαστε αλλα και οι εικονες αλλο πράμα!Θα βάλω μια αργότερα, αλλά φοβάμαι μην ξενερωσετε, απο το γκαζον και τους μικρους φοινικες που ειχαμε στο φυλακιο
africa corps?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
africa corps?
ρε τον μλκ τι ειπε
ακου εκει Africa Corps -
Το δικό μου φυλακιο...by the river
.http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=40.7 ... 9&t=h&z=16
-
Ο χρήστης zx lover έγραψε:
Kαλος πολιτης ρε μαυρε!Επισης για να μην παρεξηγηθω δεν το ειπα ειρωνικα το ζωαρα!
Μια χαρα ειναι η 311! Η προηγουμενη σειρα εφαγε εμπλοκη τρελη λογω ελλειψης φανταρων αλλα τωρα που μπηκαμε εμεις τα ποντικοψαρα εστρωσε πολυ η κατασταση. max 3-1 (καλα με υπηρεσιακα 2-1) μας παει και ειμαστε και μεσα στην Ορεστιαδα που σφυζει απο ζωη (και εποπινες πεζικου ) και περναμε τελεια! Βγαινεις εξοδουχος και σε ενα τεταρτακι πινεις ποτακι με υπεροχη θεα! Καμια επαφη με την κατασταση που περιμενα να βρω εδω πανω.Ενταξει ειμαστε και τυχεροι που λογω ανοιξης βαραει +20C και οχι -18C οπως το Χειμωνα αλλα αν εισαι λιγο προβλεπε και δεν αρχιζεις την μουρμουρα καθε φορα που ακους τη λεξη αγγαρεια (συνηθως μαγειρια ή ορχος...) μια χαρα περνας!
Εβρος FTW!είχα φίλο 306 εκεί και είχαν πήξει απίστευτα
Η ορεστιάδα είναι μακράν ότι καλύτερο από αλεξ/πολη και πάνω. Βγαίνεις βόλτα (ειδικά αν αποφύγεις εκείνες τις χαζές ντεμέκ και καλά τρέντυ καφετέριες) και ξαλμπικάρεις, βλέπεις και κόσμο που δεν έχει σχέση με τον στρατό. Έχει και μια κάποια αγορά, όχι για κανέναν άλλο λόγο, να δει κανα χρωματάκι το μάτι σου να ξεπήξει απ το χακί. Για θέα πάντως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι.
Το σουφλί είναι οτι αθλιότερο υπάρχει (σε κατηγορία κωμόπολης, μη πούμε για πρωτοκκλήσια και προβατώνες), είναι η καλύτερη συνταγή για κατάθλιψη. Μετά απ αυτό μέχρι και το διδυμότειχο φαίνεται ωραίο.
-
Μιλησε κανεις για Διδυμοτειχο?
εδω 309,εδω και ενα μηνα στο Ελληνοχωρι
Διδυμοτειχο=σαπιλα
3 νετ καφε που μοιαζουν με πρωινη αναφορα με πολιτικα ρουχα,4 μαγαζια για ποτακι,το ενα τρεντι,τα αλλα τρωγονται και μια φοβερη μπυραρεια,ενα μαγαζι που ανετα μπορει να σταθει σε πολυ μεγαλυτερες πόλεις,και απο διακοσμηση και απο μουσικη και απο ποικιλία σε μπυρες -
Ο χρήστης v@silis έγραψε:
Σε έφαγε το σύνορο ρε συ..
παίζει να έχω πάει πιο μακριά απο ολόκληρο το forum
Από τα 3/4 σίγουρα...
-
κουφόβουνο δεν πήγε κανείς;
στο ελληνοχώρι τι μονάδα έχει;
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Μιλησε κανεις για Διδυμοτειχο?
ε........ και μια φοβερη μπυραρεια,ενα μαγαζι που ανετα μπορει να σταθει σε πολυ μεγαλυτερες πόλεις,και απο διακοσμηση και απο μουσικη και απο ποικιλία σε μπυρεςΣωστοτατο!
Δοκιμασε και το 'ΑΒΑΤΟ', απεναντι απο Λεσχη-ΣΟΑ. Τρομερη διακοσμηση, με πολυ καλες σαλατες και pizza-calzone, σε οικονομικες τιμες για το επιπεδο του!!! -
στην ορεστιάδα έχει ένα πολύ ωραίο εστιατόριο απέναντι απ το ταχυδρομείο, με συνταγές που ξεφεύγουν απ τα τετριμμένα.
ακριβούτσικο, αλλά αξίζει άμα θέλετε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα και τα καθημερινα ρυζοκοτόπουλα/σουβλάκιαδεν θυμάμαι με την καμία το όνομά του
να μη ξεχάσω και το μεγαλειώδες φαγητό της Πίτας της Γιαγιάς έκλεινε σπίτια άνετα σε θεσσαλονικη, αθήνα, νέα υόρκη
Περί Θητείας [#3]