-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Με λογιστικά τερτίπια.
Πολύ γενικόλογο...
Αυτό που ξέρω είναι ότι μεταξύ 2006 και 2008 η μητρική εταιρία Carrefour έχει εισπράξει μόλις κάτι λιγότερο από 4 εκ € από την ελληνική θυγατρική. Θα το πω ξανά λοιπόν, πρακτικά ΤΙΠΟΤΑ!!!
Άρα, το να μιλάμε για κλεψιά από την πλευρά των σουπερ-μάρκετ και των καταστημάτων δεν είναι πάντα όσο απλό δείχνει.
Εννοείται πως δεν τους λυπάμαι κιόλας, σίγουρα όμως δε μιλάμε για κέρδη που αποδεικνύουν κερδοσκοπία...
Πολλές φορές τα νούμερα δεν λένε όλη την αλήθεια.
Δουλεύοντας με κέρδος έως κ 70%, καρπώνοντας τις εκπτώσεις από τους προμηθευτές, έχοντας το συστημα επιστροφών για τα ληγμένα και πληρώνοντας μια φορά το χρόνο δεν νομίζω να πιστεύεις οτι αυτά είναι τα πραγματικά έσοδα. -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Εγω τη μανια με τις πλαστικες σακουλες που εκτος του οτι μολυνουν απιστευτα, σχιζονται κιολας, δεν την εχω καταλαβει. Εχω πλεον υιοθετησει το συστημα 'ψωνιζουμε με backpack'! εκτος του οτι δεν χρεωνομαι σακουλες, τα πραγματα μπορεις να τα κουβαλησεις πολυ πιο ευκολαΚατά τα άλλα κατηγοράμε τα αμερικανάκια τα οποία μεταξύ άλλων ψωνίζουν σε χάρτινες σακούλες.....άρε νεοέλληνα
-
Εγώ βρίσκω τις πλαστικές σακούλες εξαιρετικές. με ένα χέρι κρατάς και 6 και 7 σακούλες και καθαρίζεις. Χαρτοσακούλες μόνο για εμετό στα αεροπλάνα παιδιά.
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Εγώ βρίσκω τις πλαστικές σακούλες εξαιρετικές. με ένα χέρι κρατάς και 6 και 7 σακούλες και καθαρίζεις. Χαρτοσακούλες μόνο για εμετό στα αεροπλάνα παιδιά.Aυτό προφανώς βολεύει τη σάρκα σου απ το μάρκετ μέχρι το σπίτι,το που καταλήγουν αυτές οι σακούλες έχεις αναρωτηθεί?
-
Τα πραγματα που βαζεις σε 6-7 σακουλες και τις κρατας με το ενα χερι, μπορεις να τα βαλεις σε μια τσαντα ΙΚΕΑ και να την κρατησεις και αυτη με το ενα χερι. Εκτος και αν οι 6-7 πλαστικες σακουλες εχουν μαγικη ιδιοτητα να κανουν τα ψωνια ελαφρια... Ειλικρινα τον συλλογισμο δε το καταλαβα
-
Τις σακούλες απ το μάρκετ τις ξεφορτώνεις απ το καροτσάκι απ ευθείας στο αμάξι.
Απ το αμάξι μέχρι το σπίτι ε κάνε ρε νεοέλληνα και 2 δρομολόγια παραπάνω,μη χάσεις κάνα κιλό και δεν το αναπληρώσεις με μπιφτέκια......... -
Ο χρήστης danonito έγραψε:
Ειλικρινα τον συλλογισμο δε το καταλαβαΕίναι ο συλλογισμός του νεοέλληνα μην το ψάχνεις.....
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Aυτό προφανώς βολεύει τη σάρκα σου απ το μάρκετ μέχρι το σπίτι,το που καταλήγουν αυτές οι σακούλες έχεις αναρωτηθεί?
Εγω τις ξαναχρησιμοποιω σαν σακκουλες σκουπιδιων.
Και εφ'οσον ειναι βιοδιασπωμενες ειναι προτιμοτερο απο το να χρησιμοποιω τις μαυρες κλασικες σακκουλες σκουπιδιων που δεν ειναι. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Aυτό προφανώς βολεύει τη σάρκα σου απ το μάρκετ μέχρι το σπίτι,το που καταλήγουν αυτές οι σακούλες έχεις αναρωτηθεί?
Εγω τις ξαναχρησιμοποιω σαν σακκουλες σκουπιδιων.
Και εφ'οσον ειναι βιοδιασπωμενες ειναι προτιμοτερο απο το να χρησιμοποιω τις μαυρες κλασικες σακκουλες σκουπιδιων που δεν ειναι.Οι βιοδιασπώμενες από τι είναι φτιαγμένες και που καταλήγει το χημείο της διάσπασης?
Εκτός κι αν είναι φτιαγμένες από......γάλα,παω πάσο -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ειλικρινα τον συλλογισμο δε το καταλαβα
Είναι ο συλλογισμός του νεοέλληνα μην το ψάχνεις.....
Ο Νο1 (μιζερος) συλλογισμος του νεοελληνα ειναι πως οι υπολοιποι ειναι...νεοελληνες.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Απ το αμάξι μέχρι το σπίτι ε κάνε ρε νεοέλληνα και 2 δρομολόγια παραπάνω,μη χάσεις κάνα κιλό και δεν το αναπληρώσεις με μπιφτέκια.........στη γερμανία έχω ακούσει ότι τα βάζουν στις τσέπες τους και κάνουν 35 δρομολόγια
Σοβαρά τώρα, πρέπει να σκεφτούμε και την πρακτική άποψη του θέματος. Δεν θα δεχτεί κάποιος να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στην πρακτικότητα για να σώσει το περιβάλλον.
-
Ο Νο1 (μιζερος) συλλογισμος του νεοελληνα ειναι πως οι υπολοιποι ειναι...νεοελληνες.
Νίκος Δήμου:
Η δυστυχία του να είσαι Ελλην -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Οι βιοδιασπώμενες από τι είναι φτιαγμένες και που καταλήγει το χημείο της διάσπασης?
Εκτός κι αν είναι φτιαγμένες από......γάλα,παω πάσοΑπο πλαστικο που κατασκευαζεται απο αμυλο καλαμποκιου. Αρκετα βιοδιασπωμενα κατασκευαζονται και απο πετρελαιο, αλλα εφοσον τα διαχειριστουμε σωστα (οχι ταφη) μπορουν να διασπαστουν απο βακτηρια και μυκητες που βρισκονται στο νερο και απο διοξειδιο του ανθρακα. Σε 6 βδομαδες δεν υπαρχει τιποτα.
Απο την αλλη, οι χαρτοσακκουλες για να 'ανακυκλωθουν' (οπως και το χαρτι, το γυαλι κτλ) επιβαρυνουν περισσοτερο το περιβαλλον. (διασπαση με χλωριο κτλ)
Αλλα ο νεοελληνας δεν το ψαχνει αρκετα...
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Απ το αμάξι μέχρι το σπίτι ε κάνε ρε νεοέλληνα και 2 δρομολόγια παραπάνω,μη χάσεις κάνα κιλό και δεν το αναπληρώσεις με μπιφτέκια.........στη γερμανία έχω ακούσει ότι τα βάζουν στις τσέπες τους και κάνουν 35 δρομολόγια
Σοβαρά τώρα, πρέπει να σκεφτούμε και την πρακτική άποψη του θέματος. Δεν θα δεχτεί κάποιος να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στην πρακτικότητα για να σώσει το περιβάλλον.
Δεν ξέρω τι κάνουν στη Γερμανία ούτε με ενδιαφέρει...ότι έοχουν καλό το ασπάζομαι,ότι έχουν οι ΗΠΑ το ίδιο κοκ.
Δεν θα δεχτεί κάποιος να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις στην πρακτικότητα για να σώσει το περιβάλλον.
Εδώ είναι το πρόβλημα.
Αν αύριο όμως το παιδί μας πάθει καρκίνο επειδή εμείς μολύναμε τα υπόγεια ύδατα θα αποδίσουμε ευχές και κατάρες στον Γιαχβέ μη γνωρίζοντας την πραγματική αιτία του προβλήματος αφού γι αυτό φροντίζει η κάθε Ανίτα Πάνια να μορφώνει το επίπεδο του μέσου νεοέλληνα κατάλληλα.
Κτα τα άλλα οι εκλησσιές και τα μοναστήρια βογκάνε για να γίνει το θαύμα.... -
Οι βιοδιασπώμενες από τι είναι φτιαγμένες και που καταλήγει το χημείο της διάσπασης?
Εκτός κι αν είναι φτιαγμένες από......γάλα,παω πάσοΑπο πλαστικο που κατασκευαζεται απο αμυλο καλαμποκιου. Αρκετα βιοδιασπωμενα κατασκευαζονται και απο πετρελαιο, αλλα εφοσον τα διαχειριστουμε σωστα (οχι ταφη) μπορουν να διασπαστουν απο βακτηρια και μυκητες που βρισκονται στο νερο και απο διοξειδιο του ανθρακα. Σε 6 βδομαδες δεν υπαρχει τιποτα.
Απο την αλλη, οι χαρτοσακκουλες για να 'ανακυκλωθουν' (οπως και το χαρτι, το γυαλι κτλ) επιβαρυνουν περισσοτερο το περιβαλλον. (διασπαση με χλωριο κτλ)
Αλλα ο νεοελληνας δεν το ψαχνει αρκετα...
ΑΣε το ΑΝ ανακυκλωθούν σωτά.
Στη βόρειο αφρική ζεις.
Τη χάρτινη όπυ κι αν την πετάξεις no prob.
Την πλαστική τον ήπιες.... -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Νίκος Δήμου:
Η δυστυχία του να είσαι ΕλληνJean Cocteau:
Η Ελλάδα είναι ένα πτώμα που το έχουν καταφάει οι μύθοι της. -
Νίκος Δήμου:
Η δυστυχία του να είσαι ΕλληνJean Cocteau:
Η Ελλάδα είναι ένα πτώμα που το έχουν καταφάει οι μύθοι της.Ο μύθος δημιούργησε τον πολιτισμό που ζεις.
Ο νεοέλληνας τον κατέστρεψε -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
ΑΣε το ΑΝ ανακυκλωθούν σωτά.
Στη βόρειο αφρική ζεις.
Τη χάρτινη όπυ κι αν την πετάξεις no prob.
Την πλαστική τον ήπιες....Γιατι να αφησω το 'αν'? Σωστα ανακυκλωνονται, εαν τις πετας στους μπλε καδους.
Γεννηθηκα, εργαζομαι και κατοικω στη Θεσσαλονικη. Ελλαδα.
Τη χαρτινη εαν τη πεταξεις, θα τη λιωσει το νερο. Και θα παρασυρει και πολλα απο τα χημικα συστατικα του χαρτιου που ηταν απαραιτητα για την κατασκευη της σακκουλας (χλωριο,μελανι, κολλες). Και θα απορροφηθει απο τη γη. Και θα μολυνει το φυτο... Κτλ, κτλ.Εξαρταται βεβαια πως τα βλεπεις τα πραματα...
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Ο μύθος δημιούργησε τον πολιτισμό που ζεις.
Ο νεοέλληνας τον κατέστρεψεΘα ηθελα τον ορισμο που δινεις στη λεξη 'νεοελληνας'
-
Ο μύθος δημιούργησε τον πολιτισμό που ζεις.
Ο νεοέλληνας τον κατέστρεψεΘα ηθελα τον ορισμο που δινεις στη λεξη 'νεοελληνας'
Οτι ζεις σήμερα......πάρε παράδειγμα ας πούμε απ την.....μουσική
Σούπερμαρκετ