-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Πιστεύεις ότι ο κόσμος φτιάχτηκε σε 168 ώρες; (βλ. 7 μέρες, και μη μου απαντήσεις ότι η μέρα μπορεί να έχει και 10^xyz ώρες γιατί θα καγχάσω)
Πιστεύεις ότι ο κόσμος ξεκίνησε να φτιάχνεται στις 3 Οκτωβρίου του 4004 π.Χ. στις 9:00 το πρωί; [ή έστω 1η Σεπτεμβρίου του 5509 π.Χ];Ποιος τα λέει αυτά καλέ; Για τις χρονολογίες λέω.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Πιστεύεις ότι ο κόσμος φτιάχτηκε σε 168 ώρες; (βλ. 7 μέρες, και μη μου απαντήσεις ότι η μέρα μπορεί να έχει και 10^xyz ώρες γιατί θα καγχάσω)
Πιστεύεις ότι ο κόσμος ξεκίνησε να φτιάχνεται στις 3 Οκτωβρίου του 4004 π.Χ. στις 9:00 το πρωί; [ή έστω 1η Σεπτεμβρίου του 5509 π.Χ];Ποιος τα λέει αυτά καλέ; Για τις χρονολογίες λέω.
Εκει ειναι το ολο θεμα;Οι ημερομηνιες;
-
Μπα... για τις εφτά μέρες δεν θα σχολιάσεις; Ή μήπως ξέχασες να με ρωτήσει που αναφέρονται κι αυτές;
Για το άλλο δες κι εδώ αν θες.
Μπορείς να βάλεις την ημερομηνία στο google και να βρεις όσες αναφορές θες.
Θυμήσου και μια 'δίκη των πιθήκων' που είχε πραγματοποιηθεί λίγα χρόνια πριν. -
Μονικα μηπως έχεις ψυχωση με τον θεο? ,,,,,,
-
μετανοειτε
Youtube Video -
Προτιμω το http://www.youtube.com/watch?v=X41bA4l- ... re=related
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Μονικα μηπως έχεις ψυχωση με τον θεο? ,,,,,,Όχι. Δε θα το 'λεγα.
-
μηπως εισαι τρολλ?
ναι θα το λεγα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μπα... για τις εφτά μέρες δεν θα σχολιάσεις; Ή μήπως ξέχασες να με ρωτήσει που αναφέρονται κι αυτές;Για το άλλο δες κι εδώ αν θες.
Θυμήσου και μια 'δίκη των πιθήκων' που είχε πραγματοποιηθεί λίγα χρόνια πριν.΄
Για τις εφτά μέρες όχι. Και ούτε και εσύ και ούτε κανένας επιστήμονας μπορεί να ξέρει σίγουρα τι έγινε κατά τη δημιουργία της Γης και των έμβιων όντων πάνω σε αυτήν. Οπότε πάμε παρακάτω.
Για το άλλο, βρες μου εδάφιο από τη Γέννεση που να λέει τέτοιες σαχλαμαρίτσες. Θα βγάλω συμπεράσματα περί Αγίας Γραφής από ένα άρθρο της βικιπέντια, όπου μπαίνει ο καθένας και γράφει ό,τι σαχλαμαρίτσα θέλει;Αμάν καλέ πια με αυτά τα τρολλ. Αυτοί που μας αποκαλούν ζώα και κατεβάζουν ένα κάρο δήθεν απόδειξεις για να μας πείσουν ότι έχουν δίκιο δεν είναι τρολλ; Ή μόνο η αντίθετη άποψη είναι τρολλ;
Παιδιά, ηρεμήστε -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Μπα... για τις εφτά μέρες δεν θα σχολιάσεις; Ή μήπως ξέχασες να με ρωτήσει που αναφέρονται κι αυτές;
Για το άλλο δες κι εδώ αν θες.
Θυμήσου και μια 'δίκη των πιθήκων' που είχε πραγματοποιηθεί λίγα χρόνια πριν.Για τις εφτά μέρες όχι. Και ούτε και εσύ και ούτε κανένας επιστήμονας μπορεί να ξέρει σίγουρα τι έγινε κατά τη δημιουργία της Γης και των έμβιων όντων πάνω σε αυτήν. Οπότε πάμε παρακάτω.
Για το άλλο, βρες μου εδάφιο από τη Γέννεση που να λέει τέτοιες σαχλαμαρίτσες. Θα βγάλω συμπεράσματα περί Αγίας Γραφής από ένα άρθρο της βικιπέντια, όπου μπαίνει ο καθένας και γράφει ό,τι σαχλαμαρίτσα θέλει;Αμάν καλέ πια με αυτά τα τρολλ. Αυτοί που μας αποκαλούν ζώα και κατεβάζουν ένα κάρο δήθεν απόδειξεις για να μας πείσουν ότι έχουν δίκιο δεν είναι τρολλ; Ή μόνο η αντίθετη άποψη είναι τρολλ;
Παιδιά, ηρεμήστεΓια τις εφτά μέρες 'όχι' τι; Δεν πιστεύεις ότι δημιουργήθηκε σε 168 ώρες;
Το σύνολο της πλάσης (Γη, νερό, αέρας, φυτά, ζώα, άνθρωπος ) δημιουργήθηκε σε 168 ώρες, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;Γιατί γι' αυτά (Γη, νερό, αέρας, φυτά, ζώα, άνθρωπος ), ΝΑΙ γνωρίζουμε την τάξη μεγέθους χρόνου που πήρε στον κόσμο για να τα φτιάξει. Και είναι μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ.
Για την ημερομηνία, μάλλον δεν κάθισες να διαβάσεις τι γράφει. Επίσης δεν είναι ακριβώς ο καθένας, αλλά κάποια επώνυμη εργασία. Επίσης το google θα σου βρει κι άλλες πηγές.
Η ΣΤ' Οικουμενική σύνοδος σου κάνει; [Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε επίσημα από τον 9ο αιώνα επί της βασιλείας του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ΄ του Σοφού ]
Ο Ευσέβιος Καισαρείας ;
Ο Βυζαντινός χρονικογράφος Γεώργιος Κεδρηνός;Αν λοιπόν δεν πιστεύεις τα παραπάνω, περί 168 ωρών και μιας ημερομηνίας δημιουργίας κόσμου μερικών χιλιάδων ετών, περιμένω να ανασκευάσεις την ψευδή σου πρόταση :
Και ποιος σου είπε ότι τώρα ότι τα 'παραμυθάκια' που λες είναι αλληγορικά; Αυτά τα λένε κάποιοι που δεν μπορούν να χωνέψουν άλλη άποψη από αυτήν που έχει επιβάλλει η πλειοψηφία της επιστήμης και προσπαθώντας να δεχτούν και την θρησκευτική άποψη και την επιστημονική λένε 'Ε αλληγορικά θα είναι'.
-
και αφού δεν σου αρέσει το wiki [που βασικά εδώ απλώς παρουσιάζε μια επώνυμη έρευνα [όπως κι εδώ π.χ. http://www.scribd.com/doc/6512202/1998-27121998-7- ], μπορείς να συμβουλευτείς καλύτερα το...
OrthodoxWiki
στο λήμμα περί Έτους Κόσμου : [url]http://el.orthodoxwiki.org/Έτος_Κόσμου[/url]
Βέβαια, στο ορθοδοξο-ουίκι, πράττουν σοφά αυτό που δεν θες να κάνεις εσύ, δλδ να αναμασήσουν περί της αλληγορικότητας της ΓέννεσηςΠράγματι, ο προσδιορισμός του χρόνου κτίσεως του κόσμου με βάση την κατά γράμμα ερμηνεία των γενεαλογιών της Γενέσεως που τοποθετήθηκε στο 5.508 π.Χ., έρχεται σε αντίθεση με τις σύγχρονες απόψεις των φυσικών επιστημών[25]. Επ' αυτού, γίνεται αποδεκτό ότι 'η Παλαιά Διαθήκη μη παρουσιάζουσα τα γεγονότα συστηματικώς, παρέχει χρονολογίας όχι πάντοτε ασφαλείς' και 'είναι πρόδηλον ότι ουδείς των αριθμών τούτων εξαρκεί προς κάλυψιν του χρόνου, τον οποίον η προϊστορία και η παλαιοντολογία απαιτούν' ο οποίος 'δύναται να καθορισθή μόνον από τα αποτελέσματα των θύραθεν επιστημών'[26]
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Η υπομονη σου ειναι αξιοθαυμαστη!Προσπαθώ να καταλάβω τον τρόπο σκέψης ορισμένων μελών, αλλά στα δύσκολα δυστυχώς δεν σχολιάζουν. Άδικος κόπος.
....δηλώνει ότι έχει χρονολογήσει ανθρώπινα όστα 11 εκ. ετών,
Χεχεχε.Αυτο δεν το ηξερα!!!
Εκεινη την εποχη,oι πρόγονοι του ανθρωπου,πιθανοτατα να ζυγιζανε 600-700 γραμμαρια,να ζουσαν πάνω σε κλαδια δεντρων και να τρωγανε αποκλειστικα καρπούς.Φυσικα,ειχανε γουνα και ουρά.Μάλλον ζήλεψε την επιτυχία του Λιάκο. Ακόμα πάντως ο Λιάκο δεν έχει ιδρύσει κάποια Εταιρία των Ελ, του Ξανθού Γένους ή κάτι ανάλογο όπως έχει ο Πουλιανός με την Ανθρωπολογική του Εταιρία.
Είτε είναι απλά άρρωστος, είτε έχει βρει, όπως γράφει και ο greo, έναν άριστο τρόπο να κερδίζει χρήματα....
Θα βγάλω συμπεράσματα περί Αγίας Γραφής από ένα άρθρο της βικιπέντια, όπου μπαίνει ο καθένας και γράφει ό,τι σαχλαμαρίτσα θέλει;Κείμενα σε fora που αναφέρουν φανταστικά συνέδρια είναι αξιόπιστα; Βίντεο στο youtube που δηλώνουν πως η W.W.F. ιδρύθηκε από ναζί; Ένας τύπος που ισχυρίζεται πως διαθέτει στοιχεία που ανατρέπουν την τρέχουσα γνώση στη Βιολογία, αλλά τον πολεμούν ανθελληνικά (WTF?) κέντρα; Μαρτυρίες για ποτάμους που αναστρέφεται η ροή τους;
Έχεις χρησιμοποιήσει πηγές που με λίγα λεπτά αναζήτησης στο διαδίκτυο αποδεικνύονται λανθασμένες (το λιγότερο που μπορώ να γράψω) και σε ενοχλεί η wikipedia;!
Μπορείς να επισκεφθείς αυτή τη σελίδα: The Hitchhiker's guide to the Internet και να διασταυρώσεις τις πληροφορίες που γράφονται εκεί. -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Για τις εφτά μέρες όχι. Και ούτε και εσύ και ούτε κανένας επιστήμονας μπορεί να ξέρει σίγουρα τι έγινε κατά τη δημιουργία της Γης και των έμβιων όντων πάνω σε αυτήν.
E άμα δεν ξέρει σίγουρα και εμπεριστατωμένα τελικά η θρησκεία σας γιατί να μην την απορίψω?
Γιατί να μη βασιστώ στην εέρευνα της επιστήμης που κάθε μέρα ανακαλύπτει και εξηγεί φαινόμενα?Οπότε πάμε παρακάτω.
Για το άλλο, βρες μου εδάφιο από τη Γέννεση που να λέει τέτοιες σαχλαμαρίτσες. Θα βγάλω συμπεράσματα περί Αγίας Γραφής από ένα άρθρο της βικιπέντια, όπου μπαίνει ο καθένας και γράφει ό,τι σαχλαμαρίτσα θέλει;Εξήγησέ μου το κείμενου του edit mod και θα σου παραθέσω εδάφια απ το edit modτης βίβλου όσα θες.
Λιγο πιο προσεκτικα με τους χαρακτηρισμους παρακαλω [mod]
-
Αγαπητε g60 μηπως εισαι λιγο υπερβολικός με τους χαρακτηρισμούς σου?
Ας μην αφηνουμε το μισος να βγαινει σε αυτα που γραφουμε.
Αν αρχισουμε να χαρακτηριζουμε αναλογα οτι νομιζουμε οτι μας προσβαλλει ή δεν μας αρέσει χαθηκαμε αγαπητέ! -
Αγαπητε g60 μηπως εισαι λιγο υπερβολικός με τους χαρακτηρισμούς σου?
Ας μην αφηνουμε το μισος να βγαινει σε αυτα που γραφουμε.
Αν αρχισουμε να χαρακτηριζουμε αναλογα οτι νομιζουμε οτι μας προσβαλλει ή δεν μας αρέσει χαθηκαμε αγαπητέ!Και λείαν επιεικής είμαι αγαπητέ μου με τις αντιφατικότητες,τις αιμομιξιες τους σκοτωμούς κατ`εντολήν του θεού γιαχβέ και τις ασυναρτησίες γενικότερα που γράφει.
Πολύ δε περισσότερο είμαι επιεικής με τα εκατομύρια κόσμου που έσφαξε προκειμένου να εδραιωθεί η φασιστική αυτή αλητεία που ονομάζεται εβραιοχριστιανισμός.Αν αισθάνεσαι την ανάγκη να χυδαιολογήσεις την επιστήμη για το έργο της δεν έχεις παρά να το κάνεις.
-
Εγω μιλω ανθρωπινα εδω μέσα οποτε ανθρωπινα θα χυδαιολογησω,
Σου ευχομαι ποτε μα ποτε να μην πεθανεις παρακαλωντας τον θεο οταν η επιστημη θα εχει ανοιξει τον λακο εσενα και στο κοντινο σου περβαλλον.Γιατι γινονται και λαθη.Γιατι στα λογια ειμαστε τολμηροι ενω στην πραξη πιανουμε τα οπισθια μας και τρεχουμε.
Ετσι ειναι η ζωη αγαπητε!
Αλλοι ψοφανε λεγοντας βοηθα γιατρε και αλλοι βοηθα θεε!
Αλιμονο σου λοιπον! ,,,δεν διαφερεις απο αυτους τους πορνοχριστιανούς!
Με το μπαρδον κιόλας! -
Και για να μην υπάρξει παρεξηγηση ανεφερα το ατομο σου γιατι δεν δεχομαι τετοιους χαρακτηρισμούς σε επιπεδο χριστιανου ορθοδοξου.Οπως κανεις άλλος σαν και μενα.
Ουτε αξιζει πιστευω να παρω μπαν για τετοιο λογο ! -
Εγω μιλω ανθρωπινα εδω μέσα οποτε ανθρωπινα θα χυδαιολογησω,
Σου ευχομαι ποτε μα ποτε να μην πεθανεις παρακαλωντας τον θεο οταν η επιστημη θα εχει ανοιξει τον λακο εσενα και στο κοντινο σου περβαλλον.Γιατι γινονται και λαθη.Γιατι στα λογια ειμαστε τολμηροι ενω στην πραξη πιανουμε τα οπισθια μας και τρεχουμε.
Ετσι ειναι η ζωη αγαπητε!
Αλλοι ψοφανε λεγοντας βοηθα γιατρε και αλλοι βοηθα θεε!
Αλιμονο σου λοιπον! ,,,δεν διαφερεις απο αυτους τους πορνοχριστιανούς!
Με το μπαρδον κιόλας!ΔΕν είναι λίγες οι στιγμές που λέω θεέ μου.
Το πως αντιλαμβάνομαι εγώ όμως τον θεό είναι άλλο θέμα,τελείως προσωπικό.(αν τελικά υπάρχει γιατί δεν ξέρω,θέλω να πιστεύω όμως ότι υπάρχει και δεν μπαίνω στην διαδικασία να πείσω κάποιον για το ότι υπάρχει όπως κάνετε εσείς χωρίς αποδεικτικά στοιχεία,αυτό κι αν είναι εγωιστικό).
Απ την άλλη όσοι ήταν να πάνε στον άλλο κόσμο δεν τους γλύτωσε καμία προσευχή,πήραν το δρόμο τους.....δυστυχώς,έτσι είναι η ζωή.
Οσοι γλύτωσαν τους έσωσε η επιστήμη της ιατρικής,αυτή που έστειλε στα τάρταρα η θρησκεία σας το μεσαίωνα γιατί θεωρούσε την ιατρική προιόν του σατανά.
Παρ`όλα αυτά το να πιστεύει ο άνθρωπος σε μια ανώτερη δύναμη είναι ένα καλοκάγαθο κι αγνό συναίσθημα μόνο που ο χριστιανισμός φρόντισε αυτό να το εκμεταλευτεί στο έπαρκο και μέχρις εσχάτων.
Διάβασε αρχαία ελληνική φιλοσοφία περί θανάτου και θα δεις ότι ο θάνατος τελικά δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό όπως σας διδάσκει και σας τρομοκρατεί η θρησκεία σας.
Αυτό φυσικά προαπαιτεί ανοιχτό μυαλό,ελεύθερο πνεύμα και σκέψη κάτι το οποίο στερούνταν (και στερούνται) οι στείροι πνευματικά κι αμόρφωτοι υπηρέτες/άγιοι του χριστιανισμού.Το τι νομίζω όμως εγώ ή το τι θέλω να νομίζω αφορά εμένα.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ κι επιστημονικά δεν έχει αποδειχθεί κανένα θαύμα και κανένας θεός. -
Και καλα κανεις.Τον βουδα γιατι να τον βρισω εγω ομως?
Any way ας ειμαστε λιγο προσεκτικοί! -
Και για να μην υπάρξει παρεξηγηση ανεφερα το ατομο σου γιατι δεν δεχομαι τετοιους χαρακτηρισμούς σε επιπεδο χριστιανου ορθοδοξου.Οπως κανεις άλλος σαν και μενα.
Ουτε αξιζει πιστευω να παρω μπαν για τετοιο λογο !Η θρησκεία σου με βρίζει ως Ελληνα κάθε κυριακάτικη λειτουργία (κι όχι μόνο).
Η θρησκεία σου εξαφάνισε τον πολιτισμό μου,τον πολιτισμό του κόσμου.
Η θρησκεία σου έσφαζε τους απογόνους μου.
Η θρησκεία σου λειτουργει φασιστοκατηχητικά ακόμα και σήμερα.
Αυτά αγαπητέ με προσβάλουν άμεσα,δε νομίζω ότι με προσβάλουν,ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΛΟΥΝ ΑΜΕΣΑ και δε νομίζω να προσπαθώ να σε πείσω πως αντιλαμβάνομαι εγώ το θεό κι αν τελικά υπάρχει σε σχέση με σας που ξεχωρίσατε ανάμεσα σε 3500 θρησκείες τη μοναδική δική σας ως αληθινή
Αν σε προσβάλει η ελευθερία του λόγου και το γεγονός ότι έρχονται στην επιφάνεια πράγματα που σας αποκρύπτουν σκόπιμα βλέποντας να γκρεμίζεται το σάποιο οικοδόμημα που λέγετε χριστιανισμός κάτω απ τα πόδια σας αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.....
Περί εκκλησίας [#2]