-
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
http://www.madata.gr/diafora/health/52541.htmlΕμενα απο το αρθρο, αυτο με ενδιαφερει:
. Αν σκεφτομαστε οτι:
Η οδηγηση ειναι επικινδυνη, το χοιρινο εχει χοληστερινη, τα πολλα γλυκα και τα ζυμαρικα-ψωμι κ.α. προκαλουν σακχαρο, κλπ, κλπ, κλπ , τοτε......
Ακομα και απο το κρεβατι μπορει να πεσεις το βραδυ που κοιμασαι και να τσακιστεις!!!
στις απολαυσεις της ζωης, οπως ειναι ο καλος espresso!!! -
Δεν διαφωνώ σε τίποτα απολύτως απ' οσα έγραψες..ειδικά στην απόλαυση του καλού espresso επαυξάνω...
Η ενημέρωση όμως πρέπει να υπάρχει -
Λίγο περίεργο, από τη μία να μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος στην καρδιά κι από την άλλη να ανεβαίνει η πίεση.
-
Eσυ γιατι ανησυχεις , μηπως προκειται να πιεις ασπρεσσο
-
Φυσικά, ιταλικό με τη βούλα. Όχι κινέζικο .
-
Οι ιταλοί συνήθως είναι απίστευτα γρήγοροι στην κατανάλωση του εσπρέσσο, τον πίνουν σε 1 λεπτό!
Αλλαγή σελίδας. Ποιά είναι η καλύτερη ώρα για εσπρέσσο ή καφέ γενικά στο σπίτι?
Προσωπικά πρωινά Σαββάτου/Κυριακής όταν δεν έχει εργασία, ή το απόγευμα όταν βλέπεις ποδόσφαιρο, διαβάζεις, ακούς μουσική, ή ασχολείσαι με το χόμπι σου.
Με καλή παρέα και κουβέντα είναι όμως το top.
Η χειρότερη το πρωί πριν πας στην εργασία και σε περιμένουν οι υποχρεώσεις της ημέρας.
Jacob
-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Οι ιταλοί συνήθως είναι απίστευτα γρήγοροι στην κατανάλωση του εσπρέσσο, τον πίνουν σε 1 λεπτό!Γεγονος. Στην Ιταλια, οταν πας σε bar-cafe (συνηθως 'ορθαδικο', αφου δεν ειναι και πολλες οι καφετεριες για αραλικι) και παραγγειλεις espresso, αφου στον σερβιρουν στην μπαρα, σηκωσεις το φλυτζανακι να πιεις και το αφησεις, il barista (ο μπαρμαν) στο πηρε αμεσως, αφου θεωρειται δεδομενο σε αυτα τα μαγαζια οτι πινεται ως σφηνακι. Γενικοτερα, μετα απο 2-3 λεπτα ειναι σαφες οτι τους 'ενοχλεις', εκτος αν εχεις παραγγειλει cappuccino, οποτε δικαιουσαι μεχρι 10-15 λεπτα maximum χρονο!!!
Αλλαγή σελίδας. Ποιά είναι η καλύτερη ώρα για εσπρέσσο ή καφέ γενικά στο σπίτι?
Πρωινά Σαββάτου/Κυριακής και οποιδηποτε αλλο πρωι που δεν δουλευεις!
-
Πινω το πρωι ,πριν φυγω για το γραφειο ενα εσπρεσσακι σαν Ιταλος κ οταν φθασω στο γραφειο τον δευτερο σαν ανθρωπος
Γενικα πινω εσπρεσσο ολες τις ωρες κ ολες τις μερες παντα στο σπιτι κ συνηθως μετα το φαγητο .
Επισης εσπρεσσο πινω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο ,οταν οι αλλοι επιλεγουν επιδορπιο εγω πινω εσπρεσσο ,ακομη κ πολυ αργα τη νυχτα . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πινω το πρωι ,πριν φυγω για το γραφειο ενα εσπρεσσακι σαν Ιταλος κ οταν φθασω στο γραφειο τον δευτερο σαν ανθρωπος
Γενικα πινω εσπρεσσο ολες τις ωρες κ ολες τις μερες παντα στο σπιτι κ συνηθως μετα το φαγητο .
Επισης εσπρεσσο πινω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο ,οταν οι αλλοι επιλεγουν επιδορπιο εγω πινω εσπρεσσο ,ακομη κ πολυ αργα τη νυχτα .Τι διαολο..μπας και εισαι ο διδυμος αδερφος μου?
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Επισης εσπρεσσο πινω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο ,οταν οι αλλοι επιλεγουν επιδορπιο εγω πινω εσπρεσσο ,ακομη κ πολυ αργα τη νυχτα .Μού θύμισες ένα κωμικό νούμερο του Michael McCintyre (ίσως ο πιο αστείος guest στο Top Gear ever), στο Live at the Apollo του BBC. Κορόιδευε αυτό ακριβώς το συνήθειο, που προσφέρουν στα εστιατόρια καφέ μετά το γεύμα. 'Είναι 11 το βράδυ, ετοιμάζομαι να φύγω για να πάω στο κρεβάτι μου, να φορέσω τις πυτζαμούλες μου και να κοιμηθώ... Κι εσύ μου προσφέρεις αυτό το πράγμα που χρησιμοποιώ κάθε πρωί για να ξυπνήσω???'
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πινω το πρωι ,πριν φυγω για το γραφειο ενα εσπρεσσακι σαν Ιταλος κ οταν φθασω στο γραφειο τον δευτερο σαν ανθρωπος
Γενικα πινω εσπρεσσο ολες τις ωρες κ ολες τις μερες παντα στο σπιτι κ συνηθως μετα το φαγητο .
Επισης εσπρεσσο πινω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο ,οταν οι αλλοι επιλεγουν επιδορπιο εγω πινω εσπρεσσο ,ακομη κ πολυ αργα τη νυχτα .Η μεγαλη διαφωνια μου με ενα συναδελφο (εχουμε και οι 2 νεσπρεσο καφετιερα) αυτος πινει ενα σφηνακι εσπρεσο το πρωι πριν φυγει για να ανοιξει το ματι του, και ενα καφε στη δουλεια μετα. Εγω φευγω σφαιρα απο το σπιτι εχωντας βαλει στο στομα μου μονο την οδοντοβουρτσα (μαζι με οδοντοκρεμα ) και πινω καφε στη δουλεια. Πραγματικα δεν χαραμιζω ουτε 2 λεπτα απο τον υπνο μου, για να πιω καφε το πρωι, και ας εχω τρελο κολλημα με τον καφε
-
*** Καφές από ...600 ευρώ το κιλό από κόπρανα μοσχογαλής προσφέρει γκουρμέ απολαύσεις
Περί ορέξεως ουδείς λόγος, λάτρεις του καφέ πληρώνουν έως και 600 ευρώ το κιλό για το σπάνιο χαρμάνι «κόπι λούβακ», το οποίο παράγεται από μισοχωνεμένους κόκκους καφέ που συλλέγονται από τα περιτώματα μοσχογαλών.***Όπως αναφέρει Το Βήμα, Ινδονήσιοι αγρότες περιπλανώνται στα νησιά Ιάβα, Σουμάτρα και Σουλαουέζι για να εντοπίσουν τα πολύτιμα κόπρανα και να παράγουν μόλις 230 κιλά κόπι λούβακ ετησίως.
Οι μισοχωνεμένοι σπόροι απομονώνονται από την κοπριά, καθαρίζονται και καβουρδίζονται, για να δώσουν ένα μοναδικό, πρωτότυπο άρωμα.
«Έχει διαπιστωθεί ότι το γαστρικό υγρό, τα οξέα και τα ένζυμα φτάνουν στο εσωτερικό του κόκκου και διασπούν τις πρωτεΐνες. Έτσι απελευθερώνονται αμινοξέα, τα οποία με το καβούρδισμα θερμαίνονται, αντιδρούν με άλλα συστατικά και το αποτέλεσμα είναι μια γεύση διαφορετική από εκείνη που έχουμε συνηθίσει στους κοινούς καφέδες» εξηγεί ο Μάσιμο Μαρκόνε, χημικός τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Welp στον Καναδά.
Το τελικό άρωμα, ωστόσο, εξαρτάται από τη δίαιτα που ακολουθεί η κάθε μοσχογαλή και από την ποικιλία καφέ που προτιμάει. Συνήθως τρέφεται με την ποικιλία ρομπούστα, καθώς οι φυτείς με την ποικιλία αράμπικα καταστράφηκαν στην Ινδονησία το 1878.
Ο κόπι λούβακ είναι ήδη εξαιρετικά σπάνιος και γίνεται όλο και σπανιότερος. Οι παραγωγοί -που σπανίως παραδέχονται ποια είναι η πρώτη ύλη τους- συναντούν δυσκολίες εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου που συνεχίζεται στη Σουμάτρα, και το κέρδος τους ούτως ή άλλως είναι μικρό. Τα 125 γραμμάρια κόπι λούβακ, που στοιχίζουν 75 δολάρια στους δυτικούς γκουρμέ καταναλωτές, αποφέρουν στον Ινδονήσιο μόλις 1,30 δολάρια.
Πηγή rc-cafe
Στην υγειά σας!!!
-
Ο χρήστης Patrinos έγραψε:
*** Καφές από ...600 ευρώ το κιλό από κόπρανα μοσχογαλής προσφέρει γκουρμέ απολαύσεις
Περί ορέξεως ουδείς λόγος, λάτρεις του καφέ πληρώνουν έως και 600 ευρώ το κιλό για το σπάνιο χαρμάνι «κόπι λούβακ», το οποίο παράγεται από μισοχωνεμένους κόκκους καφέ που συλλέγονται από τα περιτώματα μοσχογαλών.***Όπως αναφέρει Το Βήμα, Ινδονήσιοι αγρότες περιπλανώνται στα νησιά Ιάβα, Σουμάτρα και Σουλαουέζι για να εντοπίσουν τα πολύτιμα κόπρανα και να παράγουν μόλις 230 κιλά κόπι λούβακ ετησίως.
Οι μισοχωνεμένοι σπόροι απομονώνονται από την κοπριά, καθαρίζονται και καβουρδίζονται, για να δώσουν ένα μοναδικό, πρωτότυπο άρωμα.
«Έχει διαπιστωθεί ότι το γαστρικό υγρό, τα οξέα και τα ένζυμα φτάνουν στο εσωτερικό του κόκκου και διασπούν τις πρωτεΐνες. Έτσι απελευθερώνονται αμινοξέα, τα οποία με το καβούρδισμα θερμαίνονται, αντιδρούν με άλλα συστατικά και το αποτέλεσμα είναι μια γεύση διαφορετική από εκείνη που έχουμε συνηθίσει στους κοινούς καφέδες» εξηγεί ο Μάσιμο Μαρκόνε, χημικός τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Welp στον Καναδά.
Το τελικό άρωμα, ωστόσο, εξαρτάται από τη δίαιτα που ακολουθεί η κάθε μοσχογαλή και από την ποικιλία καφέ που προτιμάει. Συνήθως τρέφεται με την ποικιλία ρομπούστα, καθώς οι φυτείς με την ποικιλία αράμπικα καταστράφηκαν στην Ινδονησία το 1878.
Ο κόπι λούβακ είναι ήδη εξαιρετικά σπάνιος και γίνεται όλο και σπανιότερος. Οι παραγωγοί -που σπανίως παραδέχονται ποια είναι η πρώτη ύλη τους- συναντούν δυσκολίες εξαιτίας του εμφύλιου πολέμου που συνεχίζεται στη Σουμάτρα, και το κέρδος τους ούτως ή άλλως είναι μικρό. Τα 125 γραμμάρια κόπι λούβακ, που στοιχίζουν 75 δολάρια στους δυτικούς γκουρμέ καταναλωτές, αποφέρουν στον Ινδονήσιο μόλις 1,30 δολάρια.
Πηγή rc-cafe
Στην υγειά σας!!!
Αργα το ανακαλυψες
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πινω το πρωι ,πριν φυγω για το γραφειο ενα εσπρεσσακι σαν Ιταλος κ οταν φθασω στο γραφειο τον δευτερο σαν ανθρωπος
Γενικα πινω εσπρεσσο ολες τις ωρες κ ολες τις μερες παντα στο σπιτι κ συνηθως μετα το φαγητο .
Επισης εσπρεσσο πινω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο ,οταν οι αλλοι επιλεγουν επιδορπιο εγω πινω εσπρεσσο ,ακομη κ πολυ αργα τη νυχτα .Δοκίμασε μετά το φαγητό να πιείς πρώτα ενα jagermeister,και μετά το εσπρεσάκι...θεικό!!
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
Δοκίμασε μετά το φαγητό να πιείς πρώτα ενα jagermeister,και μετά το εσπρεσάκι...θεικό!!
Rocket stuff!Will fly to the moon and back.
Σε απλα ελληνικα:Το κλάσιμο θα παει συννεφο. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δοκίμασε μετά το φαγητό να πιείς πρώτα ενα jagermeister,και μετά το εσπρεσάκι...θεικό!!
Rocket stuff!Will fly to the moon and back.
Σε απλα ελληνικα:Το κλάσιμο θα παει συννεφο.Μα γι' αυτό του το λεω!!....
Χωρίς πλάκα το εχω πιει πολλές φορές χωρίς τέτοιες ανεπιθύμητες ενέργειες.Μήπως τα φαγητά που έτρωγες πριν????
-
Τεχνητή μύτη, γνώστης του καλού καφέ, ζητά δουλειά στη βιομηχανία
Ερευνητές αμερικανικού πανεπιστημίου παρουσίασαν ένα σύστημα «τεχνητής μύτης» που μπορεί να ξεχωρίσει τι μάρκα είναι ο καφές που οσμίζεται και πόσο έχει καβουρδιστεί. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τη βιομηχανία καφέ για ελέγχους ποιότητας.
Η ηλεκτρονική μύτη, μια βελτιωμένη έκδοση ανάλογων συσκευών είχε παρουσιαστεί παλαιότερα, περιλαμβάνει μια πλάκα με σταγόνες υγρών αντιδραστηρίων τα οποία αλλάζουν χρώμα όταν εκτεθούν σε συγκεκριμένα συστατικά του καφέ.Κάθε παρτίδα καφέ δημιουργεί έναν μοναδικό συνδυασμό χρωματιστών κουκίδων, ο οποίος θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το ιδιαίτερο μοριακό του αποτύπωμα, αναφέρουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση Analytical Chemistry.
Οι τεχνικές προκλήσεις ήταν μεγάλες για την ομάδα του δρ. Κένεθ Σούσλικ στο Πανεπιστήμιο του Ίλινοϊ στην Ουρμπάνα-Σαμπέιν. Χρειάστηκε δέκα χρόνια να τελειοποιήσει το σύστημα, δεδομένου ότι το άρωμα του καφέ περιλαμβάνει πάνω από 1.000 ουσίες, των οποίων οι αναλογίες αλλάζουν ανάλογα με το χρόνο καβουρδίσματος.
Όπως εξηγεί ο δικτυακός τόπος του περιοδικού Science, το άρωμα του καφέ είναι δύσκολο να αναλυθεί με συμβατικές τεχνικές, όπως η αέρια χρωματογραφία και η φασματομετρία μάζας, καθώς οι μέθοδοι αυτές αδυνατούν να ξεχωρίσουν μόρια που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.
Από το ίδιο πρόβλημα έπασχαν εξάλλου και τα παλαιότερα συστήματα τεχνητής μύτης.
Η νέα συσκευή αποτελείται από μια πλαστική πλάκα σε μέγεθος κέρματος, πάνω στην οποία τοποθετούνται στη σειρά σταγόνες από 36 αντιδραστήρια τα οποία αλλάζουν χρώμα όταν εκτεθούν σε πολύ συγκεκριμένες ουσίες. Ορισμένα από τα αντιδραστήρια είναι μεταλλοπορφυρίνες, μια κατηγορία ουσιών στην οποία οφείλεται το χρώμα της χλωροφύλλης και της αιμοσφαιρίνης, ενώ άλλα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την οξύτητα (pH).
Η τεχνητή μύτη δεν μπορεί να προσδιορίσει άμεσα τη χημική σύσταση του καφέ, θα ήταν όμως ιδανική για τον εντοπισμό ελαττωματικών παρτίδων στη βιομηχανία.
Ανάλογες συσκευές, επισημαίνουν οι ερευνητές, θα μπορούσαν να ανιχνεύουν υπολλείμματα εκρηκτικών στον αέρα, να ελέγχουν την ποιότητα των τροφίμων, ακόμα και να διαγνώσουν παθήσεις στην ανθρώπινη ανάσα.
πηγη :tovima.gr
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πινω το πρωι ,πριν φυγω για το γραφειο ενα εσπρεσσακι σαν Ιταλος κ οταν φθασω στο γραφειο τον δευτερο σαν ανθρωπος
Γενικα πινω εσπρεσσο ολες τις ωρες κ ολες τις μερες παντα στο σπιτι κ συνηθως μετα το φαγητο .
Επισης εσπρεσσο πινω οταν πηγαινουμε σε εστιατοριο ,οταν οι αλλοι επιλεγουν επιδορπιο εγω πινω εσπρεσσο ,ακομη κ πολυ αργα τη νυχτα .+100000000000000
ειδικά μετά το φαγητό
-
λέω να την στείλω την καφετιέρα. δε λέω μια χαρά είναι ο καφές που βγάζει αλλά καμιά φορά η εκχύλιση δε γίνεται σωστά και βγαίνει με σταγόνες αντί για ροή επειδή το κλείστρο είναι διαφορετικό (έχει 2 τρύπες από κάτω, δεν χύνεται απ'τα πλάγια). καμιά πρόταση στα 150-200? saeco ή gaggia ? must είναι να κάνει σωστό αφρόγαλο
Περί καφέ και καφετιέρων (κυρίως Espresso!)