Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί εκκλησίας [#2]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί εκκλησίας [#2]
    • 1
    • 2
    • 24
    • 25
    • 26
    • 27
    • 28
    • 83
    • 84
    • 26 / 84
    Αντίλογος
    115
    1673
    3613
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      markvag last edited by

Εννοείτε όπως για παράδειγμα με τους Εβραίους;;;;

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • A
        alexel last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:
        Εννοείτε όπως για παράδειγμα με τους Εβραίους;;;;

Φυσικά. Οι Εβραίοι και κομπλεξικοί είναι και μισούν όλο τον κόσμο. Γι' αυτό άλλωστε συνομοτούν διαρκώς και μοναδικός στόχος της ζωής τους και κύριο μέλημά τους είναι ο αφανισμός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας Αυτά είναι elementary, έπρεπε να τα ξέρεις

• C
          coupeas last edited by

Σχετικά με προσυλητισμο και θρησκευτικα στο σχολείο.
          Θεωρώ οτι η θρησκεία δημιουργεί ενα μισος (χριστιανική) αλλα για μενα ειναι δικαιολογημενη οσον αφορα την ιστορια της Ελλαδας η οποία εχει νιωσει στο πετσι της το μισος των άλλων απίστων και μαλιστα σε μεγαλο βαθμό ,,,αγαπητε Κουτσαν.
          Πως να μην υπαρχει μισος απο τους χριστιανους ελληνες με αυτα που τραβηξαν απο τους γειτονες μας .Γειτονες που περιμενουν να μας παρουν το κεφαλι εμας τους απιστους και μαλιστα ακομα και σε 50 ή 100 χρονια.
          Ας ξεχασουμε την θρησκεια μας λοιπον ας μην διδασκουμε την αγαπη στα παιδια μας και ας αφησουμε αυτους που εχθρευονται την αγαπη να μπουν στο σπιτι μας και να τους πουμε οτι ενταξει θα γινουμε μουσουλμανοι μην μας πειραξετε.
          Ετσι θελετε να ειναι οι έλληνες?
          Οκ να παμε μπροστα τον πολιτισμο μας .Δεν εχετε καταλάβει οτι το μισος που σωστα εχουν οι χριστιανοι ελληνες ειναι σε αυτους που σκοτωνουν την πιστη μας και τα ιδανικα μας μονο και μονο επειδη ειμαστε χριστιανοι ελληνες και σηκωνουμε κεφαλι.
          Εχουμε εναν εχθρό που δεν αστειεύεται εδω διπλα και η θρησκεια μας ειναι το οπλο μας και η διαφορετικοτητα μας αν θελετε,η αξιοπρεπεια μας ,η ταμπέλα μας ισως,η υπαρξη μας θα έλεγα.Αν σβησει θα σβησουμε και μεις .Αυτο θελουν αυτοι αλλα και πολλοι αλλοι ανα τον κοσμο.
          Ναι πρεπει να διατηρησουμε την πιστη μας ,την ταμπελα μας αν θελετε και σωστα διδασκεται στα σχολεία.Αλλωστε η αντιδραση δεν μπορει και δεν πνιγεται απο αυτον που δεν το θεωρει σωστο η δικαιο.
          Σε καθε περιπτωση το μισος αυτο που αναφερονται μερικοι εδω ειναι αυτο που μπορει να μας σωσει απο τους αλλους απιστους.
          Με τις υγειες μας!
          Αν ξεχασουμε την πιστη μας θα γινουμε μπαχαλο ,αν υπαρχουμε σε 50 ή 100 χρονια!

• K
            kyr80 last edited by

Μπορείς να μου εξηγήσεις, γιατί ο μουσουλμάνος είναι άπιστος;; Και αυτός πιστεύει στον αλλάχ-κοράνι κλπ. Πιστεύει σε κάτι διαφορετικό από εσένα. Αλλά άπιστο, δεν μπορείς να τον πεις.

Κανείς άνθρωπος, και καμιά θρησκεία δεν μπορεί να δικαιολογήσει το μίσος στη διαφορετικότητα. Την άρνηση μπορεί. Και εγώ δεν θέλω να συννανατρέφομαι με π.χ. τους Εβραίους. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους μισώ κιόλας...

• C
              coupeas last edited by

Αφου εσενα και μενα ο τουρκος με θεωρει απιστο και θα σκοτωνε για να σε κανει να αλλαξεις την πιστη σου γιατι εγω να τον θεωρω ως εναν απλο πιστο.Απλα δεν γινεται σε αυτον τον λαο να του γυρισεις το αλλο μαγουλο .Γιατι,?,,,,,,γιατι θα σου το ξεριζωσει και θα σου ,μου το δωσει να το φας ,φαω.Γι'αυτο.
              Καλως ή κακος ειμαστε ως χριστιανοι αλωτριωμενοι οσον αφορα το μισος που πηγαζει απο την πιστη μας .Μισος που ως ανθρωποι δεν μπορουμε να αρνηθούμε.Δυστιχως φιλε μου!

• D
                drdino last edited by

Ο χρήστης coupeas έγραψε:
                Αφου εσενα και μενα ο τουρκος με θεωρει απιστο και θα σκοτωνε για να σε κανει να αλλαξεις την πιστη σου γιατι εγω να τον θεωρω ως εναν απλο πιστο.

Είσαι τραγικά λάθος.

Εμένα προσωπικά όπως μου συμπεριφέρθηκαν Τούρκοι μαθητές στην Καππαδοκία (βαθιά Τουρκία δλδ) δεν μου έχει συμπεριφερθεί ούτε Έλληνας. Ούτε ο αδερφός μου τέτοιο πράμα. Τέσπα.

• K
                  kyr80 last edited by

;>Ο χρήστης coupeas έγραψε:

Αφου εσενα και μενα ο τουρκος με θεωρει απιστο και θα σκοτωνε για να σε κανει να αλλαξεις την πιστη σου γιατι εγω να τον θεωρω ως εναν απλο πιστο.Απλα δεν γινεται σε αυτον τον λαο να του γυρισεις το αλλο μαγουλο .Γιατι,?,,,,,,γιατι θα σου το ξεριζωσει και θα σου ,μου το δωσει να το φας ,φαω.Γι'αυτο.
                  Καλως ή κακος ειμαστε ως χριστιανοι αλωτριωμενοι οσον αφορα το μισος που πηγαζει απο την πιστη μας .Μισος που ως ανθρωποι δεν μπορουμε να αρνηθούμε.Δυστιχως φιλε μου!

Το να είμαι προσεχτικός απέναντί του, μπορώ να το δικαιολογήσω. Το να θέλω όμως να του κάνω κακό, επειδή τυφλά αυτός έχει διδαχθεί κάτι παρόμοιο, το απορρίπτω. Και που ξέρεις ότι ο Τούρκος που θα πετύχεις, είναι πιο open minded, και δεν σε μισεί; Είναι χαλαρός, έχει σκεφτεί και 5 πράγματα και δεν συμφωνεί ότι είσαι άπιστος απλά διαφορετικός;
                  Μήπως σε αυτήν την περίπτωση είσαι εσύ ο πορωμένος μη συζητήσιμος;; Δεν το λέω σαν κατηγορία εις βάρος σου. Απλά ως τρόπο σκέψης. Μήπως 'πέφτεις' στο επίπεδό του, απαντώντας και εσύ με το ίδιο τυφλό μίσος; Σαν αποτέλεσμα όλο αυτό, δεν έχει, την ολοένα αύξηση του μίσους; Ενάντια στην οποιαδήποτε ανθρώπινη λογική;

• C
                    coupeas last edited by

Eιμαι πορωμενος αν θες με την ολη κατασταση και οχι με τους οθωμανους πολιτες στους οποιους εχουν θεσπισει με συστημα και πολιτικη το γεγονος οτι οι ελληνες ειναι απιστοι.Εμεις δεν εχουμε καμμια πολιτικη.Και αυτη ειναι η διαφορά.Εμεις δεν μισουμε τους τουρκους επειδη ειναι οθωμανοι αλλα για αυτα που μας εχουν κανει λογο της θρησκειας μας.
                    Η ιστορια λεει οτι ειναι αδιστακτοι .Απο την αλλη εκπολιτιζονται και αυτοι δε λεω.Ομως δεν παυει να υπαρχει ηπολιτικη του διωγμου για μας ως εχθροι και απιστοι.Οποτε πρεπει και εμεις να φυλαμε τα πιστευω μας.
                    Το μισος το θεωρω ως αντισταση στην πολιτικη αυτή.Παραδεχομαι οτι ειναι ακραιο και αυτο που υποστηριζω και οτι παρα πολλοι ελληνες δεν σκεφτονται έτσι.Ομως πιστεψε με φιλε μου μονο με αυτο το μισος αν ποτε και ποτε να μην χρειαστει θα αμυνθουμε απο τους αμετανοητους γειτονους μας.

• M
                      monika last edited by

Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
                      ;>Αφου εσενα και μενα ο τουρκος με θεωρει απιστο και θα σκοτωνε για να σε κανει να αλλαξεις την πιστη σου γιατι εγω να τον θεωρω ως εναν απλο πιστο.Απλα δεν γινεται σε αυτον τον λαο να του γυρισεις το αλλο μαγουλο .Γιατι,?,,,,,,γιατι θα σου το ξεριζωσει και θα σου ,μου το δωσει να το φας ,φαω.Γι'αυτο.

Το να είμαι προσεχτικός απέναντί του, μπορώ να το δικαιολογήσω. Το να θέλω όμως να του κάνω κακό, επειδή τυφλά αυτός έχει διδαχθεί κάτι παρόμοιο, το απορρίπτω. Και που ξέρεις ότι ο Τούρκος που θα πετύχεις, είναι πιο open minded, και δεν σε μισεί; Είναι χαλαρός, έχει σκεφτεί και 5 πράγματα και δεν συμφωνεί ότι είσαι άπιστος απλά διαφορετικός;
                      Μήπως σε αυτήν την περίπτωση είσαι εσύ ο πορωμένος μη συζητήσιμος;; Δεν το λέω σαν κατηγορία εις βάρος σου. Απλά ως τρόπο σκέψης. Μήπως 'πέφτεις' στο επίπεδό του, απαντώντας και εσύ με το ίδιο τυφλό μίσος; Σαν αποτέλεσμα όλο αυτό, δεν έχει, την ολοένα αύξηση του μίσους; Ενάντια στην οποιαδήποτε ανθρώπινη λογική;

Για πρώτη φορά στη ζωή μου συμφωνώ απόλυτα με τον Κυρ80!
                      Αν και ίσως να μην το ξέρεις, κινείσαι στα πλαίσια της χριστιανικής διδασκαλίας... Το μίσος δεν έχει θέση στο μυαλό και στην καρδιά ενός πολιτισμένου ανθρώπου.... και όντως συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε το επίπεδό μας πέφτοντας στην παγίδα του μίσους... Και όντως το μίσος φέρνει μίσος και όλα τα επακόλουθά του...!!!
                      Είχα πει ότι δε θα ξαναγράψω στο τόπικ, αλλά με εξέπληξες τρελά!!!!!!!!!

Συμφωνώ και με τον Κουπέα ότι πρέπει να 'μαστε επιφυλακτικοί και να αμυνόμαστε, αλλά όχι με μίσος.

• C
                        coupeas last edited by

Ας ειναι και καποιοι με μισος αγαπητη Μονικα .Ποιος ξερει ισως χρειαστουν , που δεν το ευχομαι φυσικά!

Ειδατε ομως που μπρος στην απειλη του μισους ολοι συσπυρωνεστε και τα 'βρισκετε'
                        Αυτοι ειναι η διαφορα και η δύναμή μας σαν λαος !

• K
                          kyr80 last edited by

Ο χρήστης Monika έγραψε:

Για πρώτη φορά στη ζωή μου συμφωνώ απόλυτα με τον Κυρ80!
                          Αν και ίσως να μην το ξέρεις, κινείσαι στα πλαίσια της χριστιανικής διδασκαλίας... Το μίσος δεν έχει θέση στο μυαλό και στην καρδιά ενός πολιτισμένου ανθρώπου.... και όντως συμφωνώ ότι δεν πρέπει να ρίχνουμε το επίπεδό μας πέφτοντας στην παγίδα του μίσους... Και όντως το μίσος φέρνει μίσος και όλα τα επακόλουθά του...!!!
                          Είχα πει ότι δε θα ξαναγράψω στο τόπικ, αλλά με εξέπληξες τρελά!!!!!!!!!

Συμφωνώ και με τον Κουπέα ότι πρέπει να 'μαστε επιφυλακτικοί και να αμυνόμαστε, αλλά όχι με μίσος.

Μα στο έχω πει. Ασε τον Κων5 που σου τάζει λουλούδια και έρωτες. Έχει φτάσει σε κρίσιμη ηλικία, δεν μπορεί να βρει μητέρα για τα παιδιά του. Και τι καλύτερο από μια αμόλυντη χριστιανή;

Πέρα από την πλάκα, στο έχω ξαναπεί. Ο χριστιανισμός δεν διεκδικεί το μονοπώλειο στην ηθική ή στην αρετή. Υπάρχουν μερικά πράγματα που διδάσκει ο χριστιανισμός και συμφωνώ. Αλλά αυτό απέχει παρασάγγας από το να ασπαστώ όλες τις διδαχές του. Όπως και πιστεύω ότι υπάρχουν και πάρα πολλοί ενάρετοι μουσουλμάνοι-ινδουϊστές-άθεοι κλπ.
                          Και είναι όπως το είπες
                          'Το μίσος δεν έχει θέση στο μυαλό και στην καρδιά ενός πολιτισμένου ανθρώπου.... ' . Ενός πολιτισμένου.... Ανεξαρτήτου θρησκείας

• D
                            drdino last edited by

Δεν θυμάσαι την ατάκα πριν από καιρό;
                            Ο άνθρωπος που είναι ηθικός είναι Χριστιανός, δεν παίζει οποιοδήποτε άλλο σενάριο.
                            Δεν νοείται ηθικός άνθρωπος που να μην είναι.

• C
                              coupeas last edited by

Παντως ωφειλω να πω πως ο πολιτης ακομα και σε ακραια καθεστωτα εχει την δυνατοτητα να διαμορφωσει μια καλυτερη αντιληψη περι αλλων πιστευω την σημερινη εποχή δε λεω.
                              Ηθικη ομως δεν υπαρχει πουθενά ακομα και σε εμας τους χριστιανούς.Αλλο που την υποστηριζουμε.Κατάντια σιγουρα .
                              Ομως δεν εχει σχεση με το μισος. Ενα μισος ευλογημενο για μενα και ειναι αποψη μου!

• M
                                monika last edited by

Ας ειναι και καποιοι με μισος αγαπητη Μονικα .Ποιος ξερει ισως χρειαστουν , που δεν το ευχομαι φυσικά!

Ειδατε ομως που μπρος στην απειλη του μισους ολοι συσπυρωνεστε και τα 'βρισκετε'
                                Αυτοι ειναι η διαφορα και η δύναμή μας σαν λαος !

Ζήτω ο Κουπέας που μας ενώνει!
                                Πέρα από την πλάκα, ναι... Ισχύει το δεύτερο που είπες περί συσπείρωσης

• H
                                  hunter last edited by

Παντως ωφειλω να πω πως ο πολιτης ακομα και σε ακραια καθεστωτα εχει την δυνατοτητα να διαμορφωσει μια καλυτερη αντιληψη περι αλλων πιστευω την σημερινη εποχή δε λεω.
                                  Ηθικη ομως δεν υπαρχει πουθενά ακομα και σε εμας τους χριστιανούς.Αλλο που την υποστηριζουμε.Κατάντια σιγουρα .
                                  Ομως δεν εχει σχεση με το μισος. Ενα μισος ευλογημενο για μενα και ειναι αποψη μου!

Που ειναι ο Κων5,να πάρει το μαθημά του τωρα!!!!

• G
                                    greo last edited by

Ο χρήστης kon5 έγραψε:

Πήγε επειδή τον έσυραν έτσι μας λέει

Βλέπω μίσος. Ενώ θα μου άρεζε σαν εικόνα να έβλεπα σεβασμό και αδιαφορία απέναντι σε όσους πιστεύουν σε οποιαδήποτε θρησκεία. Όπως κάνω ο ίδιος που πιστεύω μεν αλλά όποιος μου λέει ότι είναι άθεος τον σέβομαι απόλυτα, χωρίς να του επιτίθομαι και χωρίς να του ζητώ να μου δικαιολογήσει την στάση του. Απλά πράγματα, σεβασμός.

Tι λε ρε αδερφε; Σοβαρα; Θα σεβομαστε οποιον νάναι ότι πουτσα και να λεει; Εσυ γιατι δε σεβεσαι (οχι εσυ συγκεκριμενα γενικα μιλαω) τον ναζιστη, τον κανιβαλο, τον Πατρινο;

Οσον αφορα τις αλλες 2 που πεταξες:

1. Ναι με συρανε. Και μαλιστα ουτε καν η γυναικα μου, αλλα τα σόγια μας. Ταλαιπωρεισαι για ενα απογευμα, ντυνεσαι καρναβαλι καλοκαιριατικα, πληρωνουν αλλοι (δεν υπηρχε ουτε μια στο εκατομμυριο να πληρωσω δεκαρα για να παντρευτω) και γλιτωνεις το πρηξιμο, κρατας καλες σχεσεις με γονεις και πεθερικα, ενω τσεπωνεις και 20 χιλιαρικα σε μετρητο + τα δωρα. Με συνεφερε και το εκανα. Απλα πραματα
                                    2. Μπορεις να μου δωσεις ΕΝΑ quote που να χαρακτηριζεται απο μισος;

ΥΓ Τρολλαρεις τρελά και κακως απανταω, αλλα τεσπα

Είπες: ''Τί λες βρε αδελφέ, σοβαρά'', ''τα άλλα 2 που πέταξες'', ''τρολλάρεις τρελά'' αποτελούν αυτό που ανέφερα φίλε μου επιθετιτότητα που φαίνεται στο ύφος σου, γενική απέναντι σε κάποιον άνθρωπο που λέει κάτι διαφορετικό από αυτά που εσύ δέχεσαι, απαξιωτικά, μειωτικά σχόλια που δεν εντάσσονται σε διάλογο 2 ανθρώπων που πρέπει να διέπεται από σεβασμό. Ότι και να δηλώσεις όσο και να διαφωνώ σαν άνθρωπος δεν θα σε χαρακτησίσω και δεν θα σου μιλήσω όπως μου μίλησες. Με συγχωρείς αλλά σε ένα τέτοιο διάλογο δεν επιθυμώ εκ πεποιθήσεων να συμμετάσχω. Ίσως κακώς επέλεξα να συμμετάσχω λέγοντας αυτό που θεωρώ αυτονόητο δλδ να σέβομαι την επιλογή του κάθε ανθρώπου στο θέμα της θρησκείας ή αθεϊας.

Εγω αδερφε μιλαω ετσι, οπως μιλαει ετσι και το 99% του ελληνικου πληθυσμου. Αν εσυ θες να σου μιλανε στον πληθυντικο, με το μπαρδον δηλαδης αλλα λαθος μερος διαλεξες να ανταλλαξεις αποψεις.

Κλασσικη περιπτωση μικροαστικου πανικου. Αδυναμία απαντησης, το γυριζουμε στην ευπρεπεια στους 'τροπους' Ο ΜΟΝ ΝΤΙΕ!!! πως μιλαει ετσι ο αλητης και αλλα τετοια ζαμπουνικα και η λεξη που ΠΕΤΑΞΕΣ (μισος) παραμενει κενη και ατηριχτη. Ξερεις κατι; Εγω σε σεβομαι απεριοριστα. Απανταω σε οτι ανεφερες με δομημενο λογο και σαφη ερωτηματα. ΕΣΥ δε σεβεσαι τους συνομιλητες σου, γιατι πετας κατι και μετα το γυρνας αλλου και σε λιγο θα το γυρισεις και παραπερα, λες και ειμαστε σε τηλεοπτικο πανελ και κυνηγαμε τις εντυπωσεις...

• K
                                      kon5 last edited by

Ποιός πλυθηντικός και μικροαστικός πανικός. Λες και διαβάζω κείμενο του φεστιβάλ της ΚΝΕ
                                      Βλέπω κατέχεις και το πώς μιλάει του 99% του ελληνικού πλυθησμού. Είμαστε απόλυτα σίγουροι και γι'αυτό, τα ξέρουμε όλα άλλωστε γενικά σε όλα τα θέματα. Το να σέβεσαι τον συνομιλητή σου είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Εσύ μπορείς να τα θεωρείς όπως λες ζαμπουνισμούς κλπ αλλά εγώ βασικό στοιχείο σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου.
                                      Και πάλι βγάζεις επιθετικότητα φίλε μου. Δεν πειράζει έχουμε μεγαλώσει αρκετά για να αντιμετωπίζουμε ήρεμα και νηφάλια τέτοιου είδους επιθέσεις.

• M
                                        monika last edited by

'Κατά τις τελευταίες ημέρας θα έρθουν δύσκολοι καιροί. Διότι οι άνθρωποι θα είναι εγωιστές, φιλάργυροι, υπερήφανοι, βλάσφημοι, απειθείς στους γονείς, αχάριστοι, ασεβείς, άστοργοι, αδιάλλακτοι, συκοφάντες, εχθροί του καλού, αυθάδεις, φουσκωμένοι, φίλη της ηδονής μάλλον παρά φίλοι του Θεού, άνθρωποι που έχουν την εξωτερική μορφή της ευσέβειας αλλά με τη ζωή τους αρνούνται τη δύναμή της.
                                        Θα έρθει καιρός που δε θα ανέχονται την υγιαίνουσα διδασκαλία αλλά θα συσσωρεύσουν διδασκάλους σύμφωνα προς τις δικές του επιθυμίες, επειδή θα αισθάνονται γαργαλισμό στα αυτιά τους και από την αλήθεια θα αποστρέψουν την ακοή τους, θα τραπούν δέ προς τους μύθους'
                                        (Προφητεία του Αποστόλου Παύλου, Β' Τιμοθ. γ' 1-5 και δ' 3-4)

• M
                                          mjacob last edited by

μετάφραση:

Θα έρθει ο καιρός που ο κόσμος θα καταλάβει τι [censored] λέγαμε τόσα χρόνια, και τότε θα μετράμε τις μέρες μας.

Αμήν

• H
                                            hunter last edited by

Ο χρήστης Monika έγραψε:

......
                                            (Προφητεία του Αποστόλου Παύλου, Β' Τιμοθ. γ' 1-5 και δ' 3-4)

Σηκωθειτε απο καρεκλες,κρεβατια,καναπέδες.Ο Καιρος Γαρ Εγγυς!!!Αγοραστε το βιβλίο μου!!!Εξηνταδυο-δεκα-πενηνταδυο-δεκα-δεκα!!!!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 28
                                            • 83
                                            • 84