-
Με τα bold ναι, να δοθεί υπηκοότητα (όχι ιθαγένεια) !!!
Α. Σκέλος απάντησης για την Δημοκρατία της Δανιμαρκίας
On this site you will learn how to become a Danish national. There is no difference between nationality and citizenship. The words mean the same.Από τα ακόλουθο εξωπραγματικό για τα ελληνικά δεδομένα σάιτ http://www.nyidanmark.dk/en-us/citizenship/danish_nationality/nationality_how_become_dansish_national.htm
Σκαλίζοντάς το, και αξίζει τον κόπο, μπορούμε μεταξύ άλλων να δούμε και τα ποσοτικά ή ποιοτικά κριτήρια που έχουν οι Δανοί σε θέματα που αφορούν την εργασία ξένων υπηκόων. Κάθε χρόνο π.χ. η αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης εκδίδει καταλόγους με τις διαθέσιμες κενές θέσεις που προκύπτουν ανά ειδικότητα (αυτό ειδικά είναι x-files και βάλε για την Ελλάδα), και που δεν μπορεί να καλύψει το υπάρχον εργατικό δυναμικό. Ανειδίκευτοι δεν γίνονται δεκτοί, ενώ άτομα με σπάνιες ειδικότητες (όχι για να στήνουν ξόβεργες όσο σπάνιο και αν είναι αυτό σήμερα) κρίνονται ευνοικότερα. Γενικά υπάρχει ένα σύστημα μοριοδότησης ανάλογα με τα προσόντα.
Β. Σκέλος απάντησης για την Ελληνική Δημοκρατία
Από λεξικό ιθαγένεια : ό έχων την ιδιότητα του γηγενούς, ο αυτόχθονας
Υπηκοότητα : o υποκείμενος στην εξουσία κάποιου κράτους
Παλαιότερα κυριαρχούσε η άποψη ότι με την ιθαγένεια γεννιέσαι, ενώ υπήκοος γίνεσαι. Σήμερα πρακτικά και νομικά ιθαγένεια = υπηκοότητα. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Θα μας φάνε τις θέσεις δημοσίων υπαλλήλων ε ? και μετά θα έρθουν και άλλοι από 'αυτούς' να κάνουν τις πιο δύσκολες και βρόμικες δουλειές που εμείς δεν κάνουμε γιατί είναι πιο καλά να πίνουμε καφέ στο καφενείο ... Φαύλος κύκλος , ακόμα και το δημόσιο θα μας φάνε, δεν γαμιέται καφενείο και πάλι καφενείο ...
Ακριβώς, θα μας φάνε το δημοσιουπαλληλίκι και θα θέλουν να τους φέρουμε καινούριους μετανάστες να δουλέψουν.
Όλα κι όλα, αλλά το δημοσιουπαλληλίκι σ' αυτή τη χώρα είναι ΙΕΡΟ.
(μ' αρέσει που πολλοί φέρνουν ως μέτρο σύγκρισης τη Σουηδία...Αφού Δανία δεν είπε ο ΓΑΠ ότι θέλει να μας κάνει;)Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε; Να διδάσκει χωρίς να ξέρει καλά καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία; Αν άρχιζε να λέει στα παιδιά σας ότι οι Έλληνες καταπάτησαν την Ήπειρο και την έκλεψαν από την Αλβανία, όπως έχουν βγάλει φιρμάνι αυτές τις μέρες και τα λένε αυτά, τι θα λέγατε; Αν άρχιζε να λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική; Ότι η μισή ανοίκει στα Σκόπια και δεν ξέρω και γω πού αλλού; Ότι οι Πόντιοι (για τους Μακεδόνες φίλους ειδικά το λέω) δεν είναι καν Έλληνες αλλά μια φυλή του Καυκάσου που η μισή εξελληνίστηκε και η άλλη μισή είναι στην Τουρκία, όπως έχουν βγάλει φιρμάνι οι Βούλγαροι που ζουν εντός Ελλάδας;!!! Ότι ο αληθινός Θεός είναι ο Αλάχ; Διότι μπορεί να μην πιστεύετε πλέον πολλοί, αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς Έλληνας που θα 'θελε να λένε περί Αλάχ στο παιδί του. Αν έλεγε στη κορούλα σας 'Εσύ δεν αξίζεις μία και θα 'πρεπε να φοράς μπούργκα' τι θα του λέγατε;
Ορίστε οι διαφορετικές εθνικές ταυτότητες... Για όσους αναρωτήθηκαν τι κάνει τους Έλληνες ξεχωριστό έθνος από τους υπόλοιπους. Όχι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά διαφορετικό και ξεχωριστό.Όχι βέβαια
Εσύ γιατί τόσο πάθος?
έχω αδυναμία στις μελαγχολικές
Κοροϊδεύετε και με πειράζετε Μελαγχολική θα γίνω, όταν συμβούν τα παραπάνω...
-
Monika
δεν πιστευω να εισαι και συ παντρεμενη.
-
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας
Έχεις υπόψη σου ότι θα πρέπει να έχει βγάλει και ένα πανεπιστήμιο...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας
Και ποιος σου είπε ότι η δεύτερη γενιά δε θα σπουδάσει ή δεν σπουδάζει ήδη στα ελληνικά πανεπιστήμια;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Υπαρχουν και τα επι πληρωμης 'πτυχια' που εχουν μπει πολυ Ρωσσοποντιοι στο δημοσιο και δεν μπορουν να μιλησουν την ελληνικη γλωσσα καλα καλα, ας ειναι καλα το μεσον
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Υπαρχουν και τα επι πληρωμης 'πτυχια' που εχουν μπει πολυ Ρωσσοποντιοι στο δημοσιο και δεν μπορουν να μιλησουν την ελληνικη γλωσσα καλα καλα, ας ειναι καλα το μεσον
Απορω πως δεν τα εχουν παρει χαμπαρι οι Ελληνες ακομα αυτα τα πτυχια.
-
Αυτοί οι τσετσενορωσοπόντιοι μεγάλος βραχνάς..
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε; Να διδάσκει χωρίς να ξέρει καλά καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία; Αν άρχιζε να λέει στα παιδιά σας ότι οι Έλληνες καταπάτησαν την Ήπειρο και την έκλεψαν από την Αλβανία, όπως έχουν βγάλει φιρμάνι αυτές τις μέρες και τα λένε αυτά, τι θα λέγατε; Αν άρχιζε να λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι ελληνική; Ότι η μισή ανοίκει στα Σκόπια και δεν ξέρω και γω πού αλλού; Ότι ο αληθινός Θεός είναι ο Αλάχ; Διότι μπορεί να μην πιστεύετε πλέον πολλοί, αλλά δεν πιστεύω να υπάρχει κανείς Έλληνας που θα 'θελε να λένε περί Αλάχ στο παιδί του. Αν έλεγε στη κορούλα σας 'Εσύ δεν αξίζεις μία και θα 'πρεπε να φοράς μπούργκα' τι θα του λέγατε;
Ορίστε οι διαφορετικές εθνικές ταυτότητες... Για όσους αναρωτήθηκαν τι κάνει τους Έλληνες ξεχωριστό έθνος από τους υπόλοιπους. Όχι καλύτερο ή χειρότερο, αλλά διαφορετικό και ξεχωριστό.Το 'ανηκει' γραφεται με 'η': ο ελληνας δασκαλος που στο εμαθε, δε στο εμαθε καλα
Προτεινω να κανουμε ενα δημοψηφισμα για την απελαση σουThomas κλπ
Διαβαζεις ποτε το γραπτο σου ρε φιλε; Αν ειναι ν' απελασουμε οσους δεν γνωριζουν καλα την ελληνικη γλωσσα, εσυ εχεις παρει το πρωτο καραβιΤην παλευετε καθολου;
-
Τελικά, πόσους μετανάστες πρέπει να δεχθούμε, πόσους αντέχουμε ως οικονομία και σε πόσους μπορούμε να παρέχουμε κοινωνικές παροχές του επιπέδου που γνωρίζετε; Σας φτάνουν 10 εκατομμύρια; Ή 20; Με 30 τέλος πάντων θα είστε ικανοποιημένοι; Ή δεν υπάρχει όριο; Την παλεύετε;
-
@ Asimov ολα αυτα τα βλεπω εξω σε οδηγους αστικων λεωφορειων, ρωσσοποντιους που μπηκαν βυσματικα χωρις να χουν ενα καλο χαρτι στα χερια τους και στο δημο. Εχω μιλησει με προισταμενους τους και γραφω οσα μου εχουν πει οι ιδιοι, δεν τα βγαζω απο τη σφαιρα της φαντασιας μου. Εδω οδηγος της Εθελ δεν μπορουσε να συνενοηθει με το κεντρο Ελεγχου επειδη δεν μπορουσε να αρθρωσει μια λεξη γρι ελληνικα.
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε; Να διδάσκει χωρίς να ξέρει καλά καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία;
για να διδαξει καποιος πρεπει να βγαλει και μια σχολη αμα περασει ολα αυτα τα μαθηματα με σκονακια (τα οποια και παλι δε σε γλιτωνουν απο το να μαθεις πολυ καλα τη γλωσσα) , τοτε μαγκας
εδω μερικοι κυπριοι δυσκολευονται στα ελληνικα πανεπιστημια οταν μιλανε οι καθηγητες, θα μου γινει ο πακιστανος στα φαναρια φιλολογος?
-
:offtopicviii: Αν μπει και διαβασει στο Σχολικο τοπικ περι εκκλησιας που εγραψα θα με αμφορησειΤι έγραψες καλέ; Καλέ σιγά.. δεν είμαι κανάς επίσκοπος...
Τη φάγατε την κοπέλα. Απλά είναι αυστηρών ηθών. Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι θα χαρίσει ότι το πολυτιμότερο έχει σε ένα τυχερό την πρώτη νύχτα του ορθόδοξου γάμου της με έναν Ελληνάρα.-
Το πρωί θα δείξει η πεθερά και το ματωμένο σεντόνι..edit: Μόνικα πλάκα κάνω, μην παρεξηγηθείς. Σε συμπάθησα, παρά το διαφορετικό των απόψεών μας.
Κι εγώ σε συμπαθώ
Έχεις πέσει κάπως έξω στις διαπιστώσεις, αλλά δεν είναι για φορουμικές συζητήσεις αυτά...Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε; Να διδάσκει χωρίς να ξέρει καλά καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία;
για να διδαξει καποιος πρεπει να βγαλει και μια σχολη αμα περασει ολα αυτα τα μαθηματα με σκονακια (τα οποια και παλι δε σε γλιτωνουν απο το να μαθεις πολυ καλα τη γλωσσα) , τοτε μαγκας
Αν θα τη βγάλει, συμπαθέστατε QsisVTS δεν είναι το θέμα. Κάποιοι κάποτε θα βγάλουν σχολές. Τι θα κάνουμε τότε που θα τους δούμε στα σχολεία;
-
**ΙΣΩΣ ** τη βγαλει το παιδι του και μαλλον θα μιλαμε για τετοιο επιπεδο απο το εγγονι του και μετα..
αρα για να μην εχουμε θεματα ειτε να τους διωξουμε απο τωρα ή να τους ενσωματωσουμεαλλιως θα πανε στα σχολεια και θα λενε τα δικα τους, οπως φοβασαι
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Monika
δεν πιστευω να εισαι και συ παντρεμενη.Γιατί καλέ; Θέλεις να με προξενέψεις πουθενά;
-
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Monika
δεν πιστευω να εισαι και συ παντρεμενη.Γιατί καλέ; Θέλεις να με προξενέψεις πουθενά;
Θελει, αλλα οχι για αλλον
-
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε;
Οι εργασίες για τις οποίες συνήθως προορίζουν τους μετανάστες αυτών των χωρών οι Έλληνες, είναι μέχρι στιγμής οι κάτωθι :
-Oικοδομή, χαμαλίκια, καθαρισμοί, αγροτικές εργασίες, φροντίδα γερόντων και χρονίων πασχόντων, λάντζες, σερβιτοριλήκια, τεχνικά επαγγέλματα χαμηλής ή μέσης εξειδίκευσης, επαγγελματίες οδηγοί, έκδοση επί χρήμασι, (μικρ)εμπόριο κ.α.
Εκτιμώ ότι η μέρα που οι μετανάστες τέτοιας προέλευσης θα διεκδικούν στα ίσια διορισμό σε δημόσιο σχολείο, ο αρμόδιος ιθαγενής θα του δώσει τη θέση και το πόπολο θα το αποδεχτεί, είναι πολύ μακριά ακόμη.
Πόσταρα παραπάνω ένα σάιτ από το οποίο αναφέρω επιγραμματικά κάποια κριτήρια ποσοτικά και ποιοτικά για την εργασία των μεταναστών στη Δανία. Άποψή μου είναι ότι η σημερινή Ελλάδα δεν θέλει (κυρίως και όχι δεν μπορεί) να εφαρμόσει κάτι το αντίστοιχο. Αν για πλάκα δηλαδή βγει κάποιος αρμόδιος και πει δηλαδή ότι για το 2010 π.χ.
-Δεν κάνω δεκτούς ανειδίκευτους και γενικά άτομα χαμηλής ειδίκευσης και
-Θέλω για φέτος 150 δικεόρους, 80 μηχανικούς, 1.500 χειριστές Η/Υ, 300 λογιστάδες, 200 γεωπόνους, 3 αστροναύτες, 15 τοπ μόντελ, 28 πυρηνικούς φυσικούς, 345 φυσικομαθηματικούς και 100 άτομα ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό (για τα νησιά της άγονης οι τελευταίοι), το 65% του ΟΧΙ στην ελληνοποίηση τωνν μεταναστών θα γίνει 90% χαλαρά εν μία νυκτί, μήπως έχουμε και λαική εξέγερση.
Εννοείται δε ότι τον αρμόδιο αυτό δε θα τον ξαναδούμε πουθενά.
Και δεν είναι η ανεργία στην Ελλάδα που ένα τέτοιο σενάριο φαντάζει ως αδόκιμο, αλλά κυρίως και κατά βάθος, η ίδια μας η βολεμένη φύση που ανέχεται σχετικά τους μετανάστες, αλλά τους επιφυλλάσει απασχόληση μόνο στις αρχικώς αναφερθείσες θέσεις. -
Ο χρήστης Monika έγραψε:
Αν ένας Αλβανός - Πακιστανός - Αυγανός διοριζόταν δάσκαλος στο σχολείο του παιδιού σας, τι θα λέγατε; Να διδάσκει χωρίς να ξέρει καλά καλά την ελληνική γλώσσα και την ελληνική ιστορία;
Ο 'Αυγανος' απο που ειναι;Εγω μονο τον Αφγανο ηξερα
-
Αυγατηγανισταν
-
Υπαρχουν και τα επι πληρωμης 'πτυχια' που εχουν μπει πολυ **Ρωσσοποντιοι **στο δημοσιο και δεν μπορουν να μιλησουν την ελληνικη γλωσσα καλα καλα, ας ειναι καλα το μεσον
Για το πρώτο bold:
Προσωπικά δεν γνωρίζω ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Εσύ ξέρεις κανέναν; Αν ναι μια καταγγελία δεν βλάπτει!
Μάλιστα, ξέρω περιπτώσεις ΓΡΑΠΤΗΣ εξέτασης ΔΙΚΑΤΣΑ (ιατρική, όχι Multiple choice) που την πέρασαν περίφημα !!Για το δεύτερο bold:
ασχολίαστοΓια το τρίτο bold:
Συμφωνώ! Καλό μόνο θα έκανε μια εξέταση για την θέση στο δημόσιο !!!
Θα έλεγα να μπαίνεις στο δημόσιο όχι με τα μόρια, αλλά με ΓΡΑΠΤΕΣ εξετάσεις!
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;