-
Γεια σας
Είμαι σε διαδικασία έρευνας για την αγορά του πρώτου αυτοκινήτου μου.Έχω καταλήξει σε δύο επιλογές.
Suzuki Splash 1,2 lt ή Νissan Pixo 1,0 lt.Αισθητικά μου αρέσουν και τα δύο.Δεν θα ήθελα να πάω σε πιο μεγάλη κατηγορία.Η χρήση θα είναι κυρίως μικρών αποστάσεων αλλά θέλω να έχω την δυνατότητα να βγαίνω και εκτός πόλης με ικανοποιητικές επιδόσεις.Δε σκοπεύω να κάνω ανταγωνισμούς στα προσπεράσματα στις Εθνικές Οδούς.Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι ο θόρυβος και η σταθερότητα στην οδήγηση και με δεδομένο ότι πρόκειται για το πρώτο μου αυτοκίνητο.Προτεραιότητα είναι να είναι εύκολο στην οδήγηση και με καλές επιδόσεις σε σχέση πάντα με τον περιοριστικό χαρακτήρα της κατηγορίας.Το Nissan έχει 1,0 lt αλλά το βρίσκω πολύ χαριτωμένο και αν δεν έχει υψηλά επίπεδα θορύβου σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας είναι μία καλή επιλογή.Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και κυρίως από κατόχους των δύο συγκεκριμένων για να μου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων -
Γεια σας
Είμαι σε διαδικασία έρευνας για την αγορά του πρώτου αυτοκινήτου μου.Έχω καταλήξει σε δύο επιλογές.
Suzuki Splash 1,2 lt ή Νissan Pixo 1,0 lt.Αισθητικά μου αρέσουν και τα δύο.Δεν θα ήθελα να πάω σε πιο μεγάλη κατηγορία.Η χρήση θα είναι κυρίως μικρών αποστάσεων αλλά θέλω να έχω την δυνατότητα να βγαίνω και εκτός πόλης με ικανοποιητικές επιδόσεις.Δε σκοπεύω να κάνω ανταγωνισμούς στα προσπεράσματα στις Εθνικές Οδούς.Αυτό που κυρίως με απασχολεί είναι ο θόρυβος και η σταθερότητα στην οδήγηση και με δεδομένο ότι πρόκειται για το πρώτο μου αυτοκίνητο.Προτεραιότητα είναι να είναι εύκολο στην οδήγηση και με καλές επιδόσεις σε σχέση πάντα με τον περιοριστικό χαρακτήρα της κατηγορίας.Το Nissan έχει 1,0 lt αλλά το βρίσκω πολύ χαριτωμένο και αν δεν έχει υψηλά επίπεδα θορύβου σε ένα δρόμο ταχείας κυκλοφορίας είναι μία καλή επιλογή.Θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και κυρίως από κατόχους των δύο συγκεκριμένων για να μου μεταφέρουν τις εμπειρίες τους.
Γεια σας
Το Nissan (το ιδιο με το suzuki alto) δε θα το προτιμουσα..
Συγκεκριμενα, στ θεμα ασφάλειας, το pixo/alto εχουν 3 αστερια παθητικής ασφάλειας ενώ το splash έχει 4. Επίσης με το splash θα κάνεις πιο ανετα ταξίδια καθώς εχει και καλυτερο πάτημα στο δρομο και ισχυροτερο κινητηρα.Θα προτιμουσα σαφέστατα το splash ή ακομα καλύτερα το agila (είναι το ιδιο μοντελο, απλά το βγαζει η opel), γιατι το agila εχει service καθε 15,000 χλμ ενω στο splash ειναι καθε 7500.
Γενικως όλα αυτα ειναι σχετικά θορυβώδη στο ταξιδι σε σχεση με αλλες ευρωπαικες προτασεις της αγορας.
(το μονο κακο στο splash/agila σε σχεση με το alto/pixo ειναι οτι νομιζω πως το splash εχει ιμαντα εκκεντροφορου, ενω το pixo εχει καδενα, κατι που πρακτικα σημαινει οτι στις 90,000 χλμ που ειναι το μεγαλο σερβις στο splash θα σου κοστισει αρκετα,ισως και πανω απο 600ε)
Υ.Γ. Να βάλεις esp σε οποιο και αν παρεις
-
Μεταξύ των 2 Splash.
Δική μου πρόταση με βάση τα δεδομένα σου το Twingo που στην έκδοση Trend με 9.900 έχει ότι χρειάζεσαι + του ότι αν πάει με δόσεις έχει κ ιδιαίτερα ενδιαφέρον χρηματοδοτικό:
-
Eιδικός δεν είμαι, αλλά και δεν εμπιστεύομαι τα περιοδικά με τα αστέρια τους και τα φεγγάρια τους.
Πήγαινε στις αντιπροσωπείες και κάνε test drive. Και με τα δύο αυτοκίνητα. Κάνε μια έρευνα αγοράς για σέρβις/ανταλλακτικά, χρηματοδότηση και καλή τύχη από μενα.
Όποιο και να πάρεις σου έυχομαι ασφαλή και αμέτρητα χιλιόμετρα.
-
Σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις σας...δεν είμαι πολύ fan των ευρωπαικών αν εξαιρέσω την Opel και την VW.Το Οpel Agila είναι το ίδιο με το το Splash και προτιμώ να το πάρω από τη μαμά εταιρεία ενώ το Pixo είναι διαφοροποιημένο από το Alto.
-
To agila σου εξηγησα τον λογο για τον οποιο θα το προτιμούσα.. Λόγω των πιο αραιων διαστηματων service..
Έχεις καταληξει σε καποιο απο τα δυο αυτοκινητα τελικα; (splash/pixo)
-
Οχι... ακόμα.Περιμένω απόψεις κατόχων Splash και Pixo...
-
Κατόχους pixo μην περιμενεις να βρεις και πολλους,ειδικα στο φορουμ
Βεβαια εχει φιλος μου το alto και κανουμε 2 φορες το μηνα ταξιδι 300χλμ στην εγνατια και εδω και 8000χλμ που το εχει ειναι πολυ ευχαριστημενος,προβληματα μηδεν,καταναλωση χαμηλοτατη.
Για εμενα τα μειον ειναι ο εντονος συντονισμος καθως ειναι τρικυλινδρο (δηλαδη στο ρελαντι το νιωθεις να τρεμει), ενψ το πορτ παγκαζ ειναι ανυπαρκτο (μολις 129 λιτρα νομιζω)..Splash και παλι Splash.. Το εχει και εδω στο φορουμ ο φιλος cosneo και θα σου πει και αυτος την αποψη του πιστευω..
-
Thanks για τις απόψεις...με βλέπω όμως να p(a)ixo
-
Αφού έχεις ήδη αποφασίσει τι θα πάρεις γιατί ρωτάς;
-
Αυτη τη στιγμη απο τα κορυφαια μικρα ειναι το i10 της hyundai στα 1,2l....και τιμη καλη και εξοπλισμο ακομη καλυτερο.Μην ξεχασεις το ESP....ΣΩΖΕΙ!
-
Δεν έχω αποφασίσει...και ESP θα πάρω σίγουρα.
-
Αν σου αρέσει το Splash ΙΣΩΣ να σου αρέσει και το Cuore (αντικειμενικά θα το έλεγα ασχημούλι το Cuore, αλλά καλύτερη επιλογή από το Pixo). Γενικά το Splash είναι καλύτερο από το Pixo (λογικό γιατί είναι και 1.2), αλλά εσύ θα πάρεις το Pixo. Υποθέτω σου αρέσει που είναι πολύ μικρό και θα σε βολέψει ως νέο οδηγό.
Αλήθεια, ο θόρυβος σε τι ενοχλεί;
Και ναι να βάλεις ESP οπωσδήποτε. Αν έχεις αμφιβολίες έχω μερικά επιχειρήματα να κάνω copy-paste. -
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Αν σου αρέσει το Splash ΙΣΩΣ να σου αρέσει και το Cuore (αντικειμενικά θα το έλεγα ασχημούλι το Cuore, αλλά καλύτερη επιλογή από το Pixo). Γενικά το Splash είναι καλύτερο από το Pixo (λογικό γιατί είναι και 1.2), αλλά εσύ θα πάρεις το Pixo. Υποθέτω σου αρέσει που είναι πολύ μικρό και θα σε βολέψει ως νέο οδηγό.
Αλήθεια, ο θόρυβος σε τι ενοχλεί;
Και ναι να βάλεις ESP οπωσδήποτε. Αν έχεις αμφιβολίες έχω μερικά επιχειρήματα να κάνω copy-paste.Στα μεγάλα ταξίδια, με 120-140km/h λέγεται ότι είναι κουραστικός. Ανήκω στους λίγους -όπως φαίνεται- που μου αρέσει, άν έχει και ωραίο ήχο το μοτέρ ειδικά!
-
Απλά δε σκοπεύω να το ''εξαντλήσω'' το αμάξι.Τα αυτοκίνητα έχουν πρακτική αξία κι έγω έτσι τα βλέπω.Οπότε το πρώτο ζητούμενο είναι να είναι εύκολο στην οδήγηση και να είναι όσο το δυνατόν αξιόπιστο και με καλές επιδόσεις εντός και εκτός πόλης σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.Να μην το ακούω δηλαδή να μουγκρίζει πάνω από 110 km/h.
-
Ο χρήστης epekeina έγραψε:
Δεν έχω αποφασίσει...και ESP θα πάρω σίγουρα.Όταν όλοι σου λένε να πάρεις Splash και εσύ λες ότι μάλλον θα πάρεις Pixo εμένα μου φαίνεται σα να έχεις αποφασίσει.
-
Δε σου κρύβω ότι τα Pixo & Alto δεν πήγα καν να τα δω λόγω των τριών αστερακίων. Εσένα δε σε απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα;
Το αυτοκίνητο πρέπει να ακούγεται. Όταν άλλαξα από Y10 σε Corsa νόμιζα ότι πήγαινα με σβηστή μηχανή. -
Ο χρήστης piggy έγραψε:
Δε σου κρύβω ότι τα Pixo & Alto δεν πήγα καν να τα δω λόγω των τριών αστερακίων. Εσένα δε σε απασχολεί καθόλου αυτό το θέμα;
Το αυτοκίνητο πρέπει να ακούγεται. Όταν άλλαξα από Y10 σε Corsa νόμιζα ότι πήγαινα με σβηστή μηχανή.Ναι ρε piggy!
Και εγώ από Y10 αλλαξα, 150km/h στην εθνική και να τρίζει όλο, αξέχαστες εμπειρίες
Aγορά πρώτου αυτοκινήτου