-
Signwmh pou 8a den 8a grapsw me Ellinika fonts alla den exw se auto to computer.
Polloi katikoi apo to e3wteriko 8a er8oun Ellada gia tous Olympics fetos. Simperilamvanomai kai egw. Epidi den gnorizw ka8olou thn Athens ws polh kai ti sigkinwnia, an einai efikto 8a mporousate na me enimerwsete gia to poso kalh epilogh einai na minw Vassilissis Sofias?
-
Simferei na nikiasw autokinito ? Na protimisw Taxi ? I kapio allo metaforiko meso?
-
Mipws 8a htan protimotero na klisw hotel se kapia allh perioxh?
-
Yparxei kapios timokatalogos gia to poso stixizoun ta Taxi? O Xadelfos mou (einai dimosiografos kai den milaei ka8olou Ellinika) apo to airport sto kentro tis polhs stin Athens (sto idio hotel pou eklisa kai egw) prin apo 4 hmeres tou xrewsan 83 euro pou mou fanike upervoliko poso. 8a h8ela na eimai enimerwos prin pesw 8uma ekmetaleushs kapiou taxi driver. 8a ektimousa oso mporeite na me enimerwsete.
Me sevasmo,
Dimitris -
-
Signwmh pou 8a den 8a grapsw me Ellinika fonts alla den exw se auto to computer.
Polloi katikoi apo to e3wteriko 8a er8oun Ellada gia tous Olympics fetos. Simperilamvanomai kai egw. Epidi den gnorizw ka8olou thn Athens ws polh kai ti sigkinwnia, an einai efikto 8a mporousate na me enimerwsete gia to poso kalh epilogh einai na minw Vassilissis Sofias?
-
Simferei na nikiasw autokinito ? Na protimisw Taxi ? I kapio allo metaforiko meso?
-
-
Yparxei kapios timokatalogos gia to poso stixizoun ta Taxi? O Xadelfos mou (einai dimosiografos kai den milaei ka8olou Ellinika) apo to airport sto kentro tis polhs stin Athens (sto idio hotel pou eklisa kai egw) prin apo 4 hmeres tou xrewsan 83 euro pou mou fanike upervoliko poso. 8a h8ela na eimai enimerwos prin pesw 8uma ekmetaleushs kapiou taxi driver. 8a ektimousa oso mporeite na me enimerwsete.
Me sevasmo,
Dimitris -
-
-
-
-
Me sevasmo,
Dimitris -
-
Αθήνα-Σπάτα, πόσο; 83 ευρώ είπες ;!!!
Ωχ, ας αναλάβει κάποιος που ξέρει καλύτερα από Αθήνα μεριά...
-
Είναι σε εξαιρετικά κεντρικό μέρος και θα έχει πολλή ασφάλεια (λόγω επίσημης κατοικίας πρωθυπουργού, προέδρου δημοκρατίας και βουλής) που μπορεί να είναι κακό ειδικά αν έχεις αυτοκίνητο. Βέβαια μπορεί να πηγαίνεις με τα πόδια στο παλιό στάδιο αλλά για οποιοδήποτε άλλο στάδιο κλπ θέλεις μετρό ή άλλο μέσο που ευτυχώς είναι δίπλα σου.
Το να νοικιάσεις ίσως είναι ακριβό και αν δεν έχεις οδηγήσει στην Ελλάδα φρόνιμο είναι να το αποφύγεις.....θα τρομάξεις ανεπανόρθωτα και είναι λάθος εποχή με τόσους άσχετους που θα κυκλοφορούν σε μία μόνο λωρίδα....
Ταξί από αεροδρόμιο Αθήνα ανάλογα και με την ώρα και την κίνηση αλλά 83 είναι 100% παραπάνω από την χειρότερη περίπτωση (διπλή ταρίφα και κίνηση και 5 βαλίτσες)..... 25-35 ευρώ είναι πιο λογικό..... Με 2,90 ευρώ εισιτήριο για λεωφορείο που ισχύει για 24 ώρες σε μετρό, λεωφορεία, τρόλλευ κλπ που σε πάει στο Σύνταγμα οπότε μάλλον περπατάς για Βασ Σοφίας ή αλλιώς προαστιακό σιδηρόδρομο και μετά ταξί με 4-5 ευρώ.
Υπάρχει τιμοκατάλογος και είχε αναφερθεί σε κάποιο θέμα στο forum με ακριβά ταξί. -
Apisteuth taxitita apantishs!!! Omologw oti emina afonos..
Nai htan 83 euro kai o taxi driver arni8ike na dwsei apodi3h.
Opws kai na exei teties kerdoskopies 8a simvoun sigoura polles. Alloi 8a figoun me kales kai alloi me asximes anamniseis apo ekei. Euxomai oloi na figoun me tis kaliteres.
Epidi omws proswpika 8elw na apofigw kati tetio, 8a h8ela na 3erw an uparxei kapia list.
Dimitris
-
Οι τιμές δεν είναι προκαθορισμένες σαν διαδρομές, το τιμολόγιο υπάρχει και υποτίθεται ότι το ταξίμετρο λειτουργεί σωστά..... Κανονικά λοιπόν πληρώνεις ό,τι λέει το ταξίμετρο. Υποτίθεται ότι εκεί έχουν προσθέσει τα διόδια την αύξηση του αεροδρομίου και το 0,29 ευρώ για κάθε βαλίτσα πάνω από 10 κιλά.....
Σηνήθως στα προσθέτουν με το μυαλό επιπλέον.....
tip δεν συνηθίζεται από τους περισσότερους. -
Den prolava na apantisw ston technik kai exw kai deuterh apantish
Den h3era oti uparxei forum me akriva taxi. (eimai kainourgios edw)
8a to psa3w amesws.
Stin Ellada exw odigisei , oxi omws stin Athens. Thessaloniki, Halkidiki, Crete mono kai pragmatika 8a h8ela na to apofigw stous Olympics
8a nikiaza autokinito mono an pragmatika xriazotan..Ektimw poli tis ameses apantiseis sas.
Dimitris -
Μεγάλη προσοχή στο ταξίμετρο !
Όχι μόνο στο πόσο γράφει, αλλά κυρίως στο αν θα είναι ανοιχτό τις μέρες των Ολυμπιακών Αγώνων
-
Φιλε μου, οταν θα μπεις στο ταξι, θα κοιταξεις αν εχει ξεκινησει το ταξιμετρο. Οτι γραψει πληρωνεις, συν τα εξτρα που ειναι 3 ευρω για το αεροδρομιο, 2 ευρω για τα διοδια και 0.29 για ΚΑΘΕ βαλιτσα ανω των 10 κιλων. Δηλαδη, αμα εχεις 15 βαλιτσες των 9 κιλων η μια (συνολο 135 κιλα βαλιτσες) δεν πληρωνεις τιποτα.αμα εχεις 10 των 10.1 κιλων, πληρωνεις 10χ0.29 = 2.9 ευρω. Αμα σου ζηταει παραπανω, και ειδικα αμα πας σε κεντρικη περιοχη, μπορεις να του πεις πολυ απλα να φωναξει ενα τροχονομο να του πειτε ο καθενας την γνωμη του. Αρνηση αποδειξης = σκισιμο απο εφορεια, οποτε αμα σου αρνηθει αποδειξη του παιρνεις τον αριθμο και τον δινεις στεγνα στην αστυνομια. Τελος, αμα τον τσαντισεις με το να ζητας το δικιο σου και αυτος εχει αλλη αποψη για την ταριφα, προσεχε μην σηκωθει κα ιφυγει (μαζι με τις βαλιτσες σου...) οταν βγεις απο το ταξι...(ναι εχει γινει και αυτο)
Α και που'σαι, τωρα στους Ολυμπιακους η τροχαια θα ειναι πολυ αυσηρη με τους ταξιτζηδες ακριβως για να μην μας κανουν ρεζιλι, οποτε αμα νομιζεις οτι αδικησαι (οχι για ψυλλου πηδημα ομως) μην φοβασαι να φωναξεις την αστυνομια.
-
οντως ο ταριφας μαλλον δαγκωσε λιγο τον ξαδερφο σου
κατι τετοιο τυπαδες μας κανουν ρεζιλι
παντως απ οσο λενε εδω περα δε θα χρειαστουν αυτοκινητα αφου λενε οτι τα μεσα μαζικης μεταφορας θα καλυψουν τις αναγκες των αγωνων....
εξαλλου για αυτο το λογο δεν εχουν φτιαχτει παρκινγκ στις αθλητικες εγκαταστασεις
-
83 ευρώ είναι ΛΗΣΤΕΙΑ, εκτός αν ΄΄επεσε σε πολύωρο μποτιλιάρισμα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
83 ευρώ είναι ΛΗΣΤΕΙΑ, εκτός αν ΄΄επεσε σε πολύωρο μποτιλιάρισμα.Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ιδέα των συνθηκών. Αλλά ούτε αποδειξη να μην δώσει είναι πολύ άσχημο, γιατί όσοι ταξιδεύουν έτσι δικαιολούνε τις μετακινήσεις τους και ουσιαστικά το χρεώνεσαι απο το δικό σου εισόδημα το ποσό.
Πάντως είμαι ανυπόμονος να δω τους Olympics και να πετύχουμε μια καλή διαφήμιση για την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.
Δημήτρης
-
Φιλε μου ειναι πολυ απλο, δεν σου δινει αποδειξη, δεν πληρωνεις, και αμα θελει ας φωναξει την αστυνομια.
Και προσοχη, η αποδειξη πρεπει να γραφει τον αριθμο κυκλοφοριας πανω, το ποσο, και νομιζω και την διαδρομη (?) -
Κλασσικος ταριφας. Τσιμπησε το ξαδερφο σου Αμερικανακι και καλα και το επαιξε τσαμπουκα και του εφαγε τα 83 ευρα. Τωρα βεβαια για να μην αισθανεται ο ξαδερφος αδικιμενος μου ριξανε 60 ευρα απο Σπατα Ζωγραφου και ο γυφτο-ταριφας εκλεισε το ταξιμετρο. Τον ρωτησα τι επαθε το ταξιμετρο και ειπε ασε θα τα βρουμε. Ηθελα να του κολησω οταν μας αφησε στο σπιτι αλλα η γυναικα μου πατησε ποδι και η κορη μου ηταν αλοιφη οποτε εδωσα τοπο στην οργη. Ειναι θλιβερο οτι οι απατεωνες τα καταφερνουν αυτα τα κολπα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Κλασσικος ταριφας. Τσιμπησε το ξαδερφο σου Αμερικανακι και καλα και το επαιξε τσαμπουκα και του εφαγε τα 83 ευρα. Τωρα βεβαια για να μην αισθανεται ο ξαδερφος αδικιμενος μου ριξανε 60 ευρα απο Σπατα Ζωγραφου και ο γυφτο-ταριφας εκλεισε το ταξιμετρο. Τον ρωτησα τι επαθε το ταξιμετρο και ειπε ασε θα τα βρουμε. Ηθελα να του κολησω οταν μας αφησε στο σπιτι αλλα η γυναικα μου πατησε ποδι και η κορη μου ηταν αλοιφη οποτε εδωσα τοπο στην οργη. Ειναι θλιβερο οτι οι απατεωνες τα καταφερνουν αυτα τα κολπα.Νικος
Δεν ξέρω αν με όλα αυτα πρέπει να τα λέμε και να γελάμε η να τα σκεφτόμαστε και να προβληματιζόμαστε....
Δημήτρης
-
Θα συμφωνησω με τους υπολοιπους περι ληστειας κτλ.83€ ειναι κοντα στις 30000 δρχ!!!!!Ελεος.
Προσπαθησε να μην νοικιασεις αυτοκινητο και να χρησιμοποιεις τα ΜΜΜ.
Στην περιπτωση που ο ταξμαν σου ζητησει ενα ποσο που θα σου φανει υπερογκο,μην διστασεις να του πεις να σταματησει μπροστα απο αστυνομικο...Να εισαι σιγουρος οτι τις μερες των αγωνων θα κυκλοφορουν πααααρα πολλοι αστυνομικοι στους δρομους και συνεπως θα μπορεις να βρεις το δικιο σου..
Σε καθε περιπτωση παρε του τα νουμερα και κανε μια καταγγελια..... -
83 ευρώ είναι απολύτως ληστεία. Όποιος μου ξαναπεί ότι 'πρόκειται περί... μειοψηφίας (ΚΑΙ ΚΑΛΑ)' μάλλον πάει γυρεύοντας για να εισπράξει τη χλεύη όλων.
Αφού είναι μειοψηφία, γιατί το σωματείο των ταρίφμεν δεν τους πετάει με τις κλωτσιές, να τους κάνει και μηνύσεις να ησυχάσουμε;
Πριν μπείτε σε ταξί, να σημειώνετε ΠΑΝΤΑ τον αριθμό των πινακίδων του. Και πάντα να'στε έτοιμοι να πάρετε τηλέφωνο το 100. Βούρδουλα θέλουν.
-
εδώ είσαι, διάβασε να δεις πως ενεργείς
-
Αυτοκινητο μη νοικιασεις,που νομιζεις οτι θα πηγαινεις με μια λωριδα μονο για τους κοινούς θνητούς;
Οσον αφορα τα taxi,αναφερω μια ιστορια απο φίλο μου ξένο:
Τον πηρε ο ταριφας απο το παλιο αεροδρομιο τον πηγε γλυφάδα(μιλαμε για 15 λεπτα διαδρομη ας πουμε) και του ζήτησε ενα πόσο σε δρχ (τότε) που σε ευρώ θα ήταν καπου 500.
Ο φίλος του απαντησε οτι ειναι πολλά,ο ταριφας οτι δεν ειναι,στο τελος βλεπουν εναν αστυνομικο και λεει ο ξενος:'να ποιος θα μας λυσει την διαφορα'.Περιττό να σας πω ότι ο ταριφας τον αφησε και εφυγε χωρις να παρει ούτε δραχμή
TAXI και Olympics Athens 2004