-
Παιδια καλημερα, εχω μια απορια... τα αυτοκινητα τυπου Χ5, Χ3 ,Χ1 , crv, forester, ML, Rav4, CX7 και πολλα πολλα γιατι μπαινουν στο 'εκτος δρομου ' θεμα?
ειναι κανονικα αυτοκινητα απλως ειναι ψηλα, τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο... -
Παιδια καλημερα, εχω μια απορια... τα αυτοκινητα τυπου Χ5, Χ3 ,Χ1 , crv, forester, ML, Rav4, CX7 και πολλα πολλα γιατι μπαινουν στο 'εκτος δρομου ' θεμα?
ειναι κανονικα αυτοκινητα απλως ειναι ψηλα, τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο... -
Έχουν όμως κίνηση και στους 4 τροχούς,συστήματα για τη μεγιστοποίηση της πρόσφυσης και έλξης σε δύσκολο έδαφος, συχνά κοντές σχέσεις και μπλοκαρίσματα διαφορικών.
Τα βασικά σημεία που διαφέρουν (όχι ασήμαντα για τις εκτός δρόμου επιδόσεις) είναι η ελευθερία άρθρωσης και τα ελαστικά που φοράνε από το εργοστάσιο... κάτι που εύκολα αλλάζει.
Το σπουδαιότερο όμως, αυτό που τα κάνει εκτός δρόμου είναι η διάθεση του οδηγού τους να τα πάει εκτός δρόμου..... -
Ναι και ακριβως επειδη ειναι καλυτερα απο το LC ολοι τα αγοραζουν και κανουν σκληρο offroad σε ζουγκλες και ερημους σε ολο τον κοσμο , δεν μετρανε μονο οι δυνατοττητες αλλα και το ποσο θα αντεξει το αυτοκινητο εκει ισως να υστερουν αυτοκινητα σαν τα παραπανω αν μου λεγατε land rover defender και κανα G-WAGEN οκ θα ελεγα..χωρις παρεξηγηση προσ οποιονδηποτε..
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Το ML με το πακέτο off-rooad είναι εξ ίσου ικανό με Land Cruiser.
Tα Touareg ,ίσως και ικανότερα..... -
Ο χρήστης charisivtec έγραψε:
ειναι κανονικα αυτοκινητα απλως ειναι ψηλα, τιποτε περισσοτερο τιποτε λιγοτερο...Βάλε και το τέριος!!!!!
Εχεις αυτήν την άποψη διότι θα μένεις Αθήνα!!!! Τα αυτοκίνητα αυτά μπαίνουν στην κατηγορία εκτός δρόμου διότι σε πάνε εκεί που δε μπορείς να πας με τα άλλα!!!! Εν έμενες και συ π.χ στη Σάμο που μένω εγώ θα έβλεπες και συ από κοντά τις επισκέψεις που κάνω, που με ένα απλό αυτοκίνητο δε θα μπορούσα να κάνω!!!!!!! -
Φιλε μου πρωτον μενω Κυπρο... οδηγω ενα Jimny και εχω δοκιμασει-μπει σε defender, land cruiser, g-class και το jimny moy. προσωπικα εκτος δρομου δεν θεορω τον χωματοδρομο με μικροσκαμπανεβασματα...
Δεν μπορω να διανοηθω αυτοκινητο 'εκτος δρομου' χωρις αργες σχεσεις ....
φιλε costaslio τα πραγματικα εκτος δρομου (defender, land cruiser, g-class jimny wrangler) σε πανε εκει που δεν σε πανε τα SUVακια....
Και χαρητολογοντας υπαρχει μια διαφημηση της jeep στην Κυπρο που λεει 'They call them SUV because they can't call them jeep'
Εντομεταξυ παιδια για να μην παρεξηγουμαι, το θεμα το ανοιξα για χαβαλε και χαλαρη συζητηση...
-
Έχει δίκιο το παιδί που ρωτάει τέτοια πράγματα.
Ποιό είναι γνήσιο off road, τα οχήματα που αναφέρει ή το L200? -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ποιό είναι γνήσιο off road, τα οχήματα που αναφέρει ή το L200?Με χιονολάστιχα και τα δύο, σε φιλική κόντρα φίλων, ποιο θα πάει πιο μακριά.
Youtube Video -
Δλδ ενα tiguan η ενα Rav4 η εστω ενα Χ5 με χιονολαστιχα ειναι το ιδιο γνησιο με ενα LC , η ενα L200 η ενα jimny με χιονολαστιχα.... δυσκολευομαι καν να το φασταστω
-
Φιλε μου πρωτον μενω Κυπρο... οδηγω ενα Jimny και εχω δοκιμασει-μπει σε defender, land cruiser, g-class και το jimny moy. προσωπικα εκτος δρομου δεν θεορω τον χωματοδρομο με μικροσκαμπανεβασματα...Δεν μπορω να διανοηθω αυτοκινητο 'εκτος δρομου' χωρις αργες σχεσεις ....
φιλε costaslio τα πραγματικα εκτος δρομου (defender, land cruiser, g-class jimny wrangler) σε πανε εκει που δεν σε πανε τα SUVακια....
Και χαρητολογοντας υπαρχει μια διαφημηση της jeep στην Κυπρο που λεει 'They call them SUV because they can't call them jeep'
Εντομεταξυ παιδια για να μην παρεξηγουμαι, το θεμα το ανοιξα για χαβαλε και χαλαρη συζητηση...
Εννοείται, χαλαρά συζητάμε χωρίς παραξήγηση!!!!!!!!!!!
-
Δλδ ενα tiguan η ενα Rav4 η εστω ενα Χ5 με χιονολαστιχα ειναι το ιδιο γνησιο με ενα LC , η ενα L200 η ενα jimny με χιονολαστιχα.... δυσκολευομαι καν να το φασταστωκοιτα να δεις φιλε μου, εξαρταται παντα απο το ειδος της τετρακινησης του καθε αυτοκινητου σε τετοιες περιπτωσεις, και γω φορεστερ εχω αλλα δεν θα μπορουσα να φτασω εκει που εφτασε το φορεστερ του βιντεο, μπορει να εφτανα οριακα μεχρι εκει που εφτασε το L200 αλλα σε τετοιες περιπτωσεις παιζει μεγαλο ρολο και η ροπη του καθε αυτοκινητου για να σπαει το χιονι που συσσωρευεται μπροστα στον προφυλαχτηρα και να συνεχιζει να πηγαινει! πραγμα το οποιο μερικα απο τα αυτοκινητα που αναφερεις δεν την εχουν
Σιγουρα εξαρταται βεβαια και απο τον δρομο, δηλαδη σε καμια περιπτωση ειδικα το φορεστερ με τους μεγαλους προβολους που εχει δεν θα μπορεσει να συγκριθει με το jimny που εχει πολυ καλες γωνιες διαφυγης, αλλα και παλι πολλα suv εχουν αρκετη αποσταση απο το εδαφος για να κανουν ελαφρυ off-road.Φιλικα
Πετρος
-
Ακριβως και γω το ιδιο λεω , ελαφρυ off-road αλλα ως εκει...οπως και το φορεστερ λογω μεγεθους-υψους και τερτακινησης
ps. Παντως στο νεο φορεστερ σε μια εκδοση υπαρχουν και κοντες σχεσεις και ειναι κ ελαφρως πιο ψηλο
-
Και για να εξηγουμε δεν λεω οτι τα αυτοκινητα δεν ειναι καλα.... αλλα και οι ιδιες οι εταιριες που τα βγαζουν δεν τους δινουν χαρακτηρα για εκτος δρομου...
-
μωρε λεφτα να χεις και ολα γινονται
http://www.youtube.com/watch?v=2kks1KYQ ... re=related
-
ειμαι δουλεια με κομμενο to youtube:p
-
Ο χρήστης stolis έγραψε:
Ποιό είναι γνήσιο off road, τα οχήματα που αναφέρει ή το L200?Με χιονολάστιχα και τα δύο, σε φιλική κόντρα φίλων, ποιο θα πάει πιο μακριά.
Youtube VideoΜε τα δικά μου μάτια βλέπω ένα παλιό L200 - φανταστείτε ικανότητες το καινούργιο - το οποίο όργωνε το χιονισμένο δρόμο για ώρα και ένα άλλο αμάξι αγνώστων λοιπών στοιχείων - έστω, ας δεχτούμε ότι ήταν Subaru Forester - που ακολουθούσε. Όταν κάποια στιγμη δόθηκε η ευκαιρία στο δεύτερο αμάξι να πάει μπροστά, 'παράδοσε πνεύμα' μετά απο μερικά μέτρα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Youtube VideoΜε τα δικά μου μάτια βλέπω ένα παλιό L200 - φανταστείτε ικανότητες το καινούργιο - το οποίο όργωνε το χιονισμένο δρόμο για ώρα και ένα άλλο αμάξι αγνώστων λοιπών στοιχείων - έστω, ας δεχτούμε ότι ήταν Subaru Forester - που ακολουθούσε. Όταν κάποια στιγμη δόθηκε η ευκαιρία στο δεύτερο αμάξι να πάει μπροστά, 'παράδοσε πνεύμα' μετά απο μερικά μέτρα.
Οχι φιλε μου εισαι λαθος!
Το καινουριο μπορει να πεταει δε ξερω!
Η 'κοντρα'(δεν θεωρειται κοντρα αλλα μαλλον διασκεδαση νυχτερινη και χαβαλες μεταξυ 2 φιλων) ητανε σε φιλικο επιπεδο και δεν εγινε για να αποδειξει κανενας απο τους 2 ποιο ειναι καλυτερο αμαξι, στον καφε οπως ητανε ειπανε παμε και πηγανε.Λιγο πριν να κολησει το L200 ειχαμε παει την προηγουμενη με απατητο χιονι και σταματησαμε και γυρισαμε επειδη μας ειχε παρει η νυχτα, αρα δεν οργωνει και τοσο....
Το αμαξι ειναι οντως subaru forester απλα ειναι 'λιγο' πειραγμενο και την προηγουμενη μερα μας ανοιγε δρομο σε απατητο χιονι με βαθος, σε μερικες περιπτωσεις, 35-40 εκατοστα.Αυτα τα μερικα μετρα κανουν την διαφορα ομως, που δεν ηταν και λιγα οπως λες!
Οπως και να χει για να μην ξεφευγουμε και απο το θεμα, δεν ειναι το θεμα φορεστερ η L200, αλλα αν τα SUV πρεπει να τα λογαριαζουμε εκτος δρομου και πιστευω πως ναι, αλλα για χαλαρα πραγματα!!!
Φιλικα
Πετρος
-
Ο χρήστης petroskforester έγραψε:
Οχι φιλε μου εισαι λαθος!
Το καινουριο μπορει να πεταει δε ξερω!
Η 'κοντρα'(δεν θεωρειται κοντρα αλλα μαλλον διασκεδαση νυχτερινη και χαβαλες μεταξυ 2 φιλων) ητανε σε φιλικο επιπεδο και δεν εγινε για να αποδειξει κανενας απο τους 2 ποιο ειναι καλυτερο αμαξι, στον καφε οπως ητανε ειπανε παμε και πηγανε.Λιγο πριν να κολησει το L200 ειχαμε παει την προηγουμενη με απατητο χιονι και σταματησαμε και γυρισαμε επειδη μας ειχε παρει η νυχτα, αρα δεν οργωνει και τοσο....
Το αμαξι ειναι οντως subaru forester απλα ειναι 'λιγο' πειραγμενο και την προηγουμενη μερα μας ανοιγε δρομο σε απατητο χιονι με βαθος, σε μερικες περιπτωσεις, 35-40 εκατοστα.Αυτα τα μερικα μετρα κανουν την διαφορα ομως, που δεν ηταν και λιγα οπως λες!
Οπως και να χει για να μην ξεφευγουμε και απο το θεμα, δεν ειναι το θεμα φορεστερ η L200, αλλα αν τα SUV πρεπει να τα λογαριαζουμε εκτος δρομου και πιστευω πως ναι, αλλα για χαλαρα πραγματα!!!
Φιλικα
Πετρος
Σε τιμάει που λές ότι είναι πειραγμένο. Ένας λόγος παραπάνω να επιμένω στην άποψή μου.
Συνέχεια στο θέμα μας.
Τι λογαριαζουμε εκτος δρομου?