-
Oταν ζητανε 60% αντιπαροχη ο κατασκευαστης καπου θα ζοριστει λογικο ειναι.Εκτος αν τα γκαραζ τα κανει διαμερισματα , κατι οχι σπανιο:lol:
-
Montecarlo έχεις απόλυτο δίκιο .
Επρεπε με την κρίση να είναι στο 50 % από ότι πρίν 2 χρόνια . Το ίδιο βέβαια θα ισχύει γιά τα τρόφιμα , τα ρούχα , τα αυτοκίνητα , τους μισθούς , τον αριθμό των Δημοσίων Υπαλλήλων και των τραπεζικών , βέβαια . Η μήπως γιά τα άλλα δεν ισχύει ?
Ε ρε μαυραγορίτες και κουκουλοφόροι που μας προέκυψαν .Πάρτε το χαμπάρι . Τα σπίτια είναι περιουσίες , ούτε ρούχα είναι να έχουν μόδα , ούτε γερνάνε σε 1-2 χρόνια . Το 90 % των κατασκευαστών έχουν κάνει το κουμάντο τους και μπορούν να περιμένουν να λογικευτούν οι αγοραστές .
Αλλιώς όσοι επιβιώσουν από την εγκληματικότητα θα συνεχίσουν να γίνονται φτωχότεροι , μιά και η οικοδομή ήταν το 15 % του ΑΕΠ άμεσα και σχεδόν το 50 % έμμεσα , αφού οικοδομή , λιανεμπόριο και τουρισμός είναι τα μόνα που έχουμε . -
Θεσσαλονίκη, πίσω απο τη σχολή τυφλών, στην νέα παραλία εκεί που πήγε τώρα το γερμανικό προξενειό 15.000 ευρώ το τ.μ. στη προσφυγομάνα Σαλονίκη
Ας δούμε στον παγκόσμιο χάρτη τί εστί Θεσ/νίκη και αντιλαμβανόμαστε τί υπερπαπά πουλάνε. Όταν στο Βερολίνο δίπλα στο sony center σε νεοκλασσικό κτήριο πωλούνταν σπίτι 100 τ.μ. προς 290.000 ευρώ. Κάπου έχουν ξεφύγει τα πράγματα. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Θεσσαλονίκη, πίσω απο τη σχολή τυφλών, στην νέα παραλία εκεί που πήγε τώρα το γερμανικό προξενειό 15.000 ευρώ το τ.μ. στη προσφυγομάνα Σαλονίκη
Ας δούμε στον παγκόσμιο χάρτη τί εστί Θεσ/νίκη και αντιλαμβανόμαστε τί υπερπαπά πουλάνε. Όταν στο Βερολίνο δίπλα στο sony center σε νεοκλασσικό κτήριο πωλούνταν σπίτι 100 τ.μ. προς 290.000 ευρώ. Κάπου έχουν ξεφύγει τα πράγματα.Μη βάζεις το Βερολίνο στις συγκρίσεις...Είναι μια πόλη με τεράστια προσφορά (2 πόλεις που γίνανε 1) σε κατοικίες και πάρα πολύ μεγάλη έκταση συγκριτικά με τους κατοίκους του. Δεν πρόσφερεται για συγκρίσεις με την Θεσσαλονίκη και όποια άλλη Γερμανική και Ευρωπαϊκή μεγαλούπολη. Η τιμη μάλλον υπερβολική μου ακούγεται αν μιλάμε για καινούργια οικοδομή πόσο μάλλον για παλιά. Η νέα παραλία ήταν στα 7 με 10 παλιότερα αλλά πάει καιρός που ασχολιόμουν με εκτιμήσεις ακινήτων οπότε δεν έχω εικόνα της αγοράς. Οχι και φτωχομάνα η Νέα Παραλία
-
γιατί να μη συγκρίνω? Η Θεσ/νίκη είναι απλά ανύπαρκτη πόλη στο παγκόσμιο στερέωμα. Το Βερολίνο πέρα από τα όσα γνωστά είναι ο 1ος τουριστικός προορισμός. Συνεπώς το να πουλάς πιο ακριβά από νεοκλασσικό κτίριο που βρίσκεται κοντά στην καγκελαρία ε είναι κάτι βρε αδελφέ...
Η τιμή είναι αυτή που σου λέω ενδιαφέρθηκε να αγοράσει φίλος μας γνωστός επιχ/τίας της πόλης και έφυγε τρέχοντας ο άνθρωπος. Η θεσ/νίκη είναι προσφυγομάνα τάδε έφη ο γνωστός παλιός φωτογράφος της πόλης δεν θα μας το χαλάσεις εσύ τώρα . -
Εχετε δει ποσα 'ενοικιαζεται' και ποσα 'πωλειται' υπαρχουν στις πολυκατοικιες 25-30 ετων και ανω, ειδικα σε περιοχες στο κεντρο (Παγκρατι-Καισαριανη -Βυρωνα -Ζωγραφου-Καλλιθεα, ακομη και στο Κολωνακι-για αλλες κατηγοριες βεβαια, αλλα και αυτες ραγδαια μειούμενες); Το οτι πολλοι πλεον κανουν ανακαινισεις στα διαμερισματα που ειναι σε τετοιες πολυκατοικιες και δεν ψαχνουν για καινουργιο, δεν μας λεει τιποτε; Ποσοι θα αγορασουν για να μεινουν (γιατι εχουν τα 'φραγκα'), στο Μαρουσι και στο Χαλανδρι;
Αγορα ακινητου με πανω απο 2.500 το τμ, τελος, τουλαχιστον για μια 2ετια !!!.
ΥΓ: Το θεμα με 'Το σταμάτημα της οικοδομής έχει οδηγήσει 1.000.000 οικονομικούς μετανάστες στην πείνα , οπότε μέχρι να φτάσετε στην αγορά , κρατήστε κάνα φράγκο να πάρετε κανένα σιδερικό γιατί μάλλον θα μας χρειαστεί γιά να κυκλοφορούμε και να κοιμόμαστε ήσυχοι . Το Φαρ-Ουέστ , ίσως είναι πιό κοντά από ότι νομίζουμε τελικά ' , οπως πολυ σωστα ανεφερε φιλος συμφορουμίτης, ειναι οντως ενα σοβαρο προβλημα. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εχετε δει ποσα 'ενοικιαζεται' και ποσα 'πωλειται' υπαρχουν στις πολυκατοικιες 25-30 ετων και ανω, ειδικα σε περιοχες στο κεντρο (Παγκρατι-Καισαριανη -Βυρωνα -Ζωγραφου-Καλλιθεα, ακομη και στο Κολωνακι-για αλλες κατηγοριες βεβαια, αλλα και αυτες ραγδαια μειούμενες); Το οτι πολλοι πλεον κανουν ανακαινισεις στα διαμερισματα που ειναι σε τετοιες πολυκατοικιες και δεν ψαχνουν για καινουργιο, δεν μας λεει τιποτε; Ποσοι θα αγορασουν για να μεινουν (γιατι εχουν τα 'φραγκα'), στο Μαρουσι και στο Χαλανδρι;
Αγορα ακινητου με πανω απο 2.500 το τμ, τελος, τουλαχιστον για μια 2ετια !!!.
ΥΓ: Το θεμα με 'Το σταμάτημα της οικοδομής έχει οδηγήσει 1.000.000 οικονομικούς μετανάστες στην πείνα , οπότε μέχρι να φτάσετε στην αγορά , κρατήστε κάνα φράγκο να πάρετε κανένα σιδερικό γιατί μάλλον θα μας χρειαστεί γιά να κυκλοφορούμε και να κοιμόμαστε ήσυχοι . Το Φαρ-Ουέστ , ίσως είναι πιό κοντά από ότι νομίζουμε τελικά ' , οπως πολυ σωστα ανεφερε φιλος συμφορουμίτης, ειναι οντως ενα σοβαρο προβλημα.+10000000000000
-
Τα τελευταία 20 χρόνια το κόστος κατασκευής έχει πέσει λόγω συμπίεσης εργατικών (βλέπε μετανάστες), νέων υλικών και μεθόδων καθώς και περιθωρίου κέρδους των κατασκευαστών (βλέπε ανταγωνισμός από αφελείς πρωτάρηδες που φάγανε το παραμύθι ότι χτίζεις για πλάκα 10 διαμερίσματα και τα 5 είναι κέρδος).
Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν μερικοί ότι οι τιμές των σπιτιών είναι δεμένες αποκλειστικά με την προσφορά και ζήτηση γης στην συγκεκριμμένη πόλη και γειτονιά; Για κάθε Χαλάνδρι υπάρχει και ένα Μικροχώρι νομού Φλωρίνης, όπως και για κάθε Βερολίνο υπάρχει και ένα Τόκυο. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Αγορα ακινητου με πανω απο 2.500 το τμ, τελος, τουλαχιστον για μια 2ετια !!!.Έχεις ποτέ ανακαίνισει σπίτι 30 ετών; Ξέρεις πόσο στοιχίζει; Έχεις δοκιμάσει να το πουλήσεις για να δεις πόσο πιάνει σε σχέση με ένα καινούργιο, όταν μάλιστα η πολυκατοικία εξακολουθεί να μένει ερείπιο; Οι ερωτήσεις βέβαια είναι ρητορικές.
Αυτό πάλι ότι αγορά ακινήτου με πάνω από 2500 τέλος για μια διετία σε ποιό κανάλι το είδες;
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
γιατί να μη συγκρίνω? Η Θεσ/νίκη είναι απλά ανύπαρκτη πόλη στο παγκόσμιο στερέωμα. Το Βερολίνο πέρα από τα όσα γνωστά είναι ο 1ος τουριστικός προορισμός. Συνεπώς το να πουλάς πιο ακριβά από νεοκλασσικό κτίριο που βρίσκεται κοντά στην καγκελαρία ε είναι κάτι βρε αδελφέ...
Η τιμή είναι αυτή που σου λέω ενδιαφέρθηκε να αγοράσει φίλος μας γνωστός επιχ/τίας της πόλης και έφυγε τρέχοντας ο άνθρωπος. Η θεσ/νίκη είναι προσφυγομάνα τάδε έφη ο γνωστός παλιός φωτογράφος της πόλης δεν θα μας το χαλάσεις εσύ τώρα .Γιατί συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια... Δεν αμφισβήτησα την τιμή απλά αναρωτήθηκα για τι κατασκευή μιλάμε. Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε αν πούλησε σε τι τιμή και μετά από πόσο χρονικό διάστημα.
Η αξία γής δεν είναι ίδια σε όλες τις πόλεις, η προσφορά και ζήτηση για κατοικία παρομοιώς κοκ. Αν μου έλεγες Μόναχο θα το δεχόμουν πιο άνετα αλλά το Βερολίνο είναι μια σούπερ ιδιάζουσα περίπτωση για τα δεδομένα της Γερμανίας οπου η κατοικία είναι ακριβή στις μεγάλες πόλεις. Η αγορά γής είναι τοπική δεν μας ενδιαφέρει η θέση στο παγκόσμιο στερέωμα των τουριστών γιατί απλά οι τουρίστες δεν αγοράζουν σπίτια...
Ξέρεις πόσο ενοικιάζονται 20 τμ στο Παρίσι;
Απο 650 μεχρι 800 ευρώ τον μήνα. Με 500αρικα νοικιάζεις τρύπες των 10τμ και η τουαλέτα και το μπάνιο στον όροφο.
Για να δούμε τι νοικιάζεις με τα ίδια λεφτά στην Θεσσαλονίκη.... -
Μην κολλάς στους τουρίστες ρε Θανάση. Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς σκέφτομαι θα το πω απλά και πρακτικά. Επειδή σπίτι έχω και δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτάκια μου για να αγοράσω εδώ με την καμία όμως καθώς τα θεωρώ πεταμένα λεφτά, αν είναι να αγοράσω θα αγοράσω σε μια ευρωπαϊκή πόλη, είτε για επένδυση είτε για πάρτη μου. Και στο heidelberg που κοιτούσα με αδελφό μια χαρά σπιτάκια είχε και σε τιμές άκρως λογικές συγκριτικά με τον υπερπαπά που πουλάνε εδώ. Και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης Θεσ/νίκς με heidelberg από πολλές απόψεις εσύ το γνωρίζεις καλά
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ας δούμε στον παγκόσμιο χάρτη τί εστί Θεσ/νίκη και αντιλαμβανόμαστε τί υπερπαπά πουλάνε. Όταν στο Βερολίνο δίπλα στο sony center σε νεοκλασσικό κτήριο πωλούνταν σπίτι 100 τ.μ. προς 290.000 ευρώ. Κάπου έχουν ξεφύγει τα πράγματα.Και τώρα το λες, που έφυγα από Θεσσαλονίκη; Οχτώ χρόνια εκεί τέτοια ευκαιρία δεν είχα πετύχει .
Εδώ βρίσκεις οικόπεδο με 6000 € το στρέμμα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μην κολλάς στους τουρίστες ρε Θανάση. Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς σκέφτομαι θα το πω απλά και πρακτικά. Επειδή σπίτι έχω και δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτάκια μου για να αγοράσω εδώ με την καμία όμως καθώς τα θεωρώ πεταμένα λεφτά, αν είναι να αγοράσω θα αγοράσω σε μια ευρωπαϊκή πόλη, είτε για επένδυση είτε για πάρτη μου. Και στο heidelberg που κοιτούσα με αδελφό μια χαρά σπιτάκια είχε και σε τιμές άκρως λογικές συγκριτικά με τον υπερπαπά που πουλάνε εδώ. Και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης Θεσ/νίκς με heidelberg από πολλές απόψεις εσύ το γνωρίζεις καλάHνωμενα Αραβικα Εμιρατα
10% αποδοση ενοικιου.Καθαρη - αφορολογητη.Τα ενοικια προκαταβαλλονται στην αρχη καθε ετους. -
Παλληκάρια , οι Ευρωπαικές πόλεις έχουν χαμηλή αξία γής εκτός από το κέντρο - κέντρο , γιατί δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια , ενώ υπάρχουν φτηνές και γρήγορες υποδομές .
Στην Θεσσαλονίκη τα φυσικά εμπόδια , βουνά και θάλασσα ,περιορίζουν την γη σε ασφυκτικά χαμηλά επίπεδα οπότε το κόστος της ανεβαίνει συνέχεια .Το σημείο που έγιναν οι πύργοι της sony και των άλλων εταιρειών στο Βερολίνο , ήταν νεκρή και βομβαρδισμένη περιοχή που την έδωσε ο Κολ στις εταιρείες έναντι **ΕΝΟΣ ( 1 ) **μάρκου το οικόπεδο προκειμένου να δημιουργηθούν δουλειές και να έρθει πληθυσμός στο Βερολίνο ώστε να στηριχτεί σαν νέα πρωτεύουσα , μιά και η διοικητική πρωτεύουσα της Ο.Δ.Γ. ήταν η Βόννη και η οικονομική η Φρανκφούρτη .
Αυτή ήταν η αξία της γής στο Βερολίνο . Αντίθετα στις άλλες πόλεις της Γερμανίας οι τιμές των διαμερισμάτων είναι πολύ υψηλότερες από την Ελλάδα , παρότι αντικειμενικά η γη είναι φτηνότερη . Είναι πολύ ακριβότερη όμως η εργασία από ότι εδώ και στο μέλλον θα πάμε και εμείς εκεί οπότε η προσωπική εργασία γιά τις μικροδουλιές στο σπίτι θα καθιερωθεί όπως ήδη γίνεται έξω .
Οσοι δεν γνωρίζουν ας μην εντυπωσιάζονται λοιπόν .
Ναι ωραία η Xαιδελβέργη , αλλά γιά να κολυμπήσεις πρέπει να οδηγείς 2 μέρες και γιά να κάνεις σκι 1 .
Ενώ γιά την Θεσσαλονίκη από 15 λεπτά έως μιά ώρα φτάνει .Ολοι πάμε έξω πιά , αλλά μην απαξιώνουμε και την χώρα μας . Εχουμε πολλά στραβά οι ελληνες αλλά και το καλύτερο οικόπεδο στον κόσμο.
ν
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Ναι ωραία η Xαιδελβέργη , αλλά γιά να κολυμπήσεις πρέπει να οδηγείς 2 μέρες και γιά να κάνεις σκι 1 .
Ενώ γιά την Θεσσαλονίκη από 15 λεπτά έως μιά ώρα φτάνει .ναι για να πας στο Καϊμάκτσαλάν που κάνεις 15 λεπτά για να ανέβεις στο καρεκλάκι και κατεβαίνεις σε 2'' ή να φας 3 ωρο να πας Χαλκιδική , το ξεπεσμένο Μονακό των βαλκανίων
Όταν ο bro με 5 ευρώ πετάχτηκε από Φρανκφούρτη Λονδίνο με ryan air
H ποιότητα ζωής που σου παρέχει μια πόλη σαν τη Χαϊδελβέργη σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς απλά δεν μπορεί να συγκριθεί με το να μένεις σε μια πολή σαν τη δική μου. ΄Χώρια που τα weekends με αυτοκινητάκι τα έχεις για πλάκα σε πολλές χώρες τσιγύρω. Τώρα αν είσαι τύπος που λες εγώ γουστάρω το καθημερινό τριόδιο στα καφέ της Αριστοτέλους ή τα μπουζούκια με τα γαρούφαλα πάσο. -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης Θεσ/νίκς με heidelberg από πολλές απόψεις εσύ το γνωρίζεις καλάΚαλά τα λές καμία σύγκριση, μήλα με πορτοκαλια. Κατα τα άλλα καλά τα λέει κι ο criuser αλλά μπορώ να του προτείνω μια ενναλακτική γιατί πάντα υπάρχουν επειδή μίλησε για σκί και θάλασσα.
http://en.wikipedia.org/wiki/Alpes-Maritimes
Αλλα και εκεί η αγορά κατοικίας είναι στο θεό, τα ενοικια ειναι σε καλύτερη μοίρα -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Μην κολλάς στους τουρίστες ρε Θανάση. Για να σου δώσω να καταλάβεις πώς σκέφτομαι θα το πω απλά και πρακτικά. Επειδή σπίτι έχω και δεν πρόκειται να δώσω τα λεφτάκια μου για να αγοράσω εδώ με την καμία όμως καθώς τα θεωρώ πεταμένα λεφτά, αν είναι να αγοράσω θα αγοράσω σε μια ευρωπαϊκή πόλη, είτε για επένδυση είτε για πάρτη μου. Και στο heidelberg που κοιτούσα με αδελφό μια χαρά σπιτάκια είχε και σε τιμές άκρως λογικές συγκριτικά με τον υπερπαπά που πουλάνε εδώ. Και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης Θεσ/νίκς με heidelberg από πολλές απόψεις εσύ το γνωρίζεις καλάΦίλε μου, δυστυχώς η αγορά δεν διαμορφώνεται από τα προσωπικά γούστα του καθενός. Για κάθε παράδειγμα 'υπερτιμημένου' κατά την άποψή σου υπάρχουν εκατό περιπτώσεις 'υποτιμημένου' όταν τα βλέπεις 15 χρόνια μετά. Σημασία έχει πόσοι είναι έτοιμοι να τα σκάσουνε για να μείνουνε στη Θεσσαλονίκη, στη Μύκονο στη Χαιδελβέργη ή στο χωριό μου. Επίσης το μια χαρά σπιτάκι και ο υπερπαπάς είναι πάλι υποκειμενικό. Έχοντας αλλάξει 10 σπίτια σε 3 πόλεις του κόσμου, με διαφορετικές ανάγκες κάθε φορά (πατρικό, μετά αλλαγή, 3 φοιτητικά και άλλο ένα με νοίκι με το γάμο, μετά με παιδί δικό μας , μετά με παιδί άλλο με υπόγειο γραφείο και μετά που έφυγε το παιδί για σπουδές άλλο ένα) σε διαβεβαιώ ότι οι ανάγκες και τα γούστα αλλάζουν αλλά η αγορά τραβάει το δρόμο της.
-
Ότι η αγορά τραβάει τραβάει δεν διαφωνώ, τα κορόϊδα με το δρεπάνι να τα θερίζεις φυτρώνουν αβέρτα ξανά. Η λογική μου στην αγορά ακινήτου είναι η ίδια ακριβώς που καθορίζει την απόφασή μου να μην πηγαίνω στην Αριστοτέλους να πληρώνω τον καφέ 5 ευρώ. Συγκριτική σκέψη σε όλα.
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Εχετε δει.........................
Αγορα ακινητου με πανω απο 2.500 το τμ, τελος, τουλαχιστον για μια 2ετια !!!.Έχεις ποτέ ανακαίνισει σπίτι 30 ετών; Ξέρεις πόσο στοιχίζει; Έχεις δοκιμάσει να το πουλήσεις για να δεις πόσο πιάνει σε σχέση με ένα καινούργιο, όταν μάλιστα η πολυκατοικία εξακολουθεί να μένει ερείπιο; Οι ερωτήσεις βέβαια είναι ρητορικές.
Αυτό πάλι ότι αγορά ακινήτου με πάνω από 2500 τέλος για μια διετία σε ποιό κανάλι το είδες;
1ον: Ναι, και στοιχισε 25.000ευρω (90 τμ, εμειναν, μονο οι παλιοι τοιχοι).
2ον: Η αξια του αυξηθηκε οσο και τα λεφτα που προσθεσα (ειχε πριν την ανακαινιση-80.000ευρω-συμφωνα με μεσιτες-και μετα την ανακαινιση 110.000ευρω) .
3ον: Σωστο οτι οι πολυκατοικιες παραμενουν ερειπια, παροτι εσυ εκανες το διαμερισμα σου 'κουκλι' απο την εξωπορτα και μεσα, αλλα ας μην αγοραζες σε πολυκατοικια, ειδικα αν εχει πανω απο 10 διαμερισματα, οποτε συνηθως, στα πλαισια της 'φτωχειας' δεν υπαρχει συμφωνια για συντηρηση της οικοδομης.
4ον : Εχω και μενω σε μονοκατοικια-μουρατη- αλλα στοιχιζει πανω απο 150Ευρω το μηνα (μεσο ορο) η ετησια συντηρηση, για να ειναι παντα στην 'πενα', αφου ειναι ηδη 17 ετων (μη συμπεριλαμβανομενου πετρελαιου, που θελω 1.300ευρω τον καθε χειμωνα, αφου δουλευουν ολα μονο για μενα).
5ον: Η τιμη 2.500ευρω, δεν αφορα μονο δικη μου εκτιμηση, αλλα και συζητηση -διαφημιση σε καναλι,(στο Εxtra 3, επεσα πανω σε zapping πριν ενα μηνα,) με παροντες κατασκευαστες. Προφανως ειναι η τιμη που αντεχει ακομη κοσμος για να αγορασει και οχι τιμη κατα περιοχη, η οποια προφανως και αλλαζει.
ΤΕΛΟΣ: Να εισαι πιο ευγενης και οχι ειρωνειες σε αυτο το forum, για να μην 'πιαστουμε'. Και για αυτο το λογο δεν συνεχιζω να ποσταρω στο topic, παρα μονο παρακολουθω -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ότι η αγορά τραβάει τραβάει δεν διαφωνώ, τα κορόϊδα με το δρεπάνι να τα θερίζεις φυτρώνουν αβέρτα ξανά. Η λογική μου στην αγορά ακινήτου είναι η ίδια ακριβώς που καθορίζει την απόφασή μου να μην πηγαίνω στην Αριστοτέλους να πληρώνω τον καφέ 5 ευρώ. Συγκριτική σκέψη σε όλα.OK, σύμφωνοι, αλλά για κάθε αγορά που κάνουμε κάποιοι άλλοι μας θεωρούν κορόιδα με δρεπάνι. Μιά και είμαστε σε forum για αυτοκίνητα, αν γράψεις τι αυτοκίνητο έχεις ή τι θα αγόραζες θα βρεθούν 500 εδώ μέσα που θα σε θεωρήσουν κορόιδο.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ