Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    για αγορά μεταχειρισμένου ή καινούριου
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. για αγορά μεταχειρισμένου ή καινούριου
    • 1 / 1
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    7
    13
    53
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      k_garofalo last edited by

Καλή χρονιά σε όλους!
      Ελπίζω να μην είναι το post σε λάθος θέση, αν είναι, ας μετακινηθεί.
      Για αγορά μεταχειρισμένου Nissan Μicra 1.2 2005 5300E
      Δεν λέω, είναι σαν καινούριο(απο εξωτερικής + εσωτερικής πλευράς) ,καινούρια ελαστικά+ αμορτισέρ ,Α/C, ζάντες αλουμινίου, και γενικά αυτό που λέτε οι γνώστες 'φτιαγμένο'
      Αλλά για την τιμή, τι γνώμη έχετε ?

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • K

Καλή χρονιά σε όλους!
        Δεν λέω, είναι σαν καινούριο(απο εξωτερικής + εσωτερικής πλευράς) ,καινούρια ελαστικά+ αμορτισέρ ,Α/C, ζάντες αλουμινίου, και γενικά αυτό που λέτε οι γνώστες 'φτιαγμένο'

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K

Καλή χρονιά σε όλους!

• panos2171
            panos2171 last edited by

Πανακριβο το δινει αν σκεφτεις οτι με τα ιδια λεφτα παιρνεις το 05' 1200κε μοντελο η αν θες 1400 του 03' που ειναι το καινουργιο σκαφος.Αυτο το οτι ειναι Βρετανικης κατασκευης δεν το καταλαβα,μαλλον σε παπατζη επεσες.Επισης οταν λεμε φτιαγμενο αυτοκινητο συνηθως εννοουμε καγκουρεμενο και οχι σε καλη κατασταση οπως μαλλον υποθετεις.Γενικως αυτο το αυτοκινητο και σε τελεια κατασταση να ειναι δεν αξιζει 5000 ευρω με τα ιδια λεφτα βρισκεις πολυ καλυτερα και ποιο καινουργια μοντελα.
            Τωρα για καινουργιο αν διαθετεις τα χρηματα τοτε κινησου προς τα εκει αν οχι τοτε μεταχειρισμενο.

• D
              dbekos last edited by

Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
              Πανακριβο το δινει ...........

Συμφωνω απολυτα για το 'πανακριβο', ειδικα αφου εχει και 120.00χλμ . Μακρια. Για το καινουργιο, χωρις ενδειξη ποσου που θες να διαθεσεις, δεν υπαρχουν προτασεις και ειναι παντα θεμα προσωπικου 'γουστου' και 'βίτσιων'. Εγω θα συνιστουσα καινουργιο, εστω και μεχρι 11.000 ευρω, αλλα δεν πληρωνω εγω, οποτε..... Επειδη ομως διακρινω 'οικονομικη στενοτητα', ψαξε για κατι σε 5.000 ευρω, μεταξυ ετων 2004-2005, 1200cc και κατω απο 60.000χλμ, ωστε να αντεχει να το κρατησεις 4 χρονια, αφου στην ουσια αυτο φαινεται οτι θελεις. Ειμαι σιγουρος οτι κατι καλο θα βρεις, ειδικα λογω 'οικονομικης κρισης'. Καλη τυχη!!!

• C
                cosneo last edited by

Ο χρήστης k_garofalo έγραψε:
                ... Για αγορά μεταχειρισμένου Nissan Μicra 1.4 2002 120000KM σας φένεται λογική τιμή πώλησης 5000Ε?
                ...

Δεν χρειάστηκε να διαβάσω το υπόλοιπο post ... 5.000€ σου είπε ότι κοστίζει το αυτοκίνητο ή ... τόσα του λείπουν?
                Πολλά! Πάρα πολλά!
                Αν ήταν το 1000άρι θα είχε και ζήτηση αλλά το 1400άρι ... χάρισμα του!
                Δες καλύτερα την επόμενη έκδοση!

• D
                  dhmhtrhsgreekpower last edited by

5000 ευρώ αυτοκίνητο με 120.000 χιλιόμετρα;
                  ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ!
                  Υπάρχουν αρκετά καλά μεταχειρισμένα σ'αυτά τα λεφτά με λιγότερα χιλιόμετρα.Τσέκαρε το www.car.gr.Διαφορετικά πάρε καινούριο αν μπορείς να ρίξεις μερικά χιλιάρικα παραπάνω.

• ?
                    A Former User last edited by

Καλή χρονιά σε όλους!
                    Για αγορά μεταχειρισμένου Nissan Μicra 1.4 2002 120000KM σας φένεται λογική τιμή πώλησης 5000Ε?
                    Δεν λέω, είναι σαν καινούριο(απο εξωτερικής + εσωτερικής πλευράς) ,καινούρια ελαστικά+ αμορτισέρ ,Α/C, ζάντες αλουμινίου, και γενικά αυτό που λέτε οι γνώστες 'φτιαγμένο' (επίσης είναι Bρετανικής κατασκευής λέει ο ιδιοκτήτης - δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό,και τέλος πάντων τα άλλα Μιcra τι κατασκευής είναι? )
                    Το ρωτάω με την έννοια οτι σκέφτομαι δυο διαφορετικές επιλογές:

1. Nα διαθέσω μέχρι 3000Ε για ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο (εδω σηκώνει μεγάλη κουβέντα ,το ξέρω) για 4-5 χρόνια, και τότε να πάρω καινούριο(είναι το μέγιστο χρόνου που έχω θέσει,οτι θα έχω πάρει καινούριο).
                    2. Να πάρω το καινούριο απο τώρα.
                      Εδώ να σημειώσω, όλη την ιστορία την κάνω λόγω πρόσφατου σοβαρού τρακαρίσματος(και ακινητοποίησης) του παλιού μου αυτοκινήτου.
                      Δεν θέλω λοιπόν να μπω τώρα στη διαδικασία για αναζήτηση και αγορά καινούριου,και τη στιγμή που σταμάτησαν την απόσυρση,ώστε να ωφεληθώ κάτι απο το τρακαρισμένο μου.

Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, δεν θα έδινα πάνω από 3000€.
                    Αν θέλεις, σου βρίσκω megane 1.4 του 05 με 5500€.

• K

Τελικά το αυτοκίνητο,το πήγα σε φίλο μου μηχανικό-συνεργείο,όπου το 'κοίταξε' απο παντού,και με διαβεβαίωσε πως** βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση,**και πως έχει τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς να παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα!
                      Απλά, σύμφωνα και με τη δική του γνώμη,η αντικειμενική του αξία είναι περίπου 4000Ε...,και αν δώσω τα 5000Ε,για να ρεφάρω,πρέπει να το κρατήσω τουλάχιστον 6-7 χρόνια...
                      Πράγματι, και στη λίστα με τις αξίες μεταχειρισμενων το έχουν στις 4000Ε, αλλά απο τα διάφορα site αγγελιών,δεν βγαίνει ασφαλές συμπέρασμα,ίδιας κλάσης(έτος-κυβικά, κλπ)
                      αυτοκίνητα,ξεκινάνε απο 2.500Ε και φτάνουν τις 6.500Ε! (τα είδα στο Αutotriti).
                      Το πρόβλημα μου λοιπόν, είναι πως με την αγορά του, απομακρύνομαι απο τις 2 περιπτώσεις που γράφω αρχικά,1)αγορά παλιού μεταχειρισμένου μέχρι 3000Ε για 2-3 χρόνια,και απόσυρση και αγορά καινούριου, ή 2)αγορά καινούριου απο τώρα, με μια οικονομική θυσία παραπάνω...
                      Φυσικά έχω σκεφτεί τα θετικά και αρνητικά της κάθε περίπτωσης, και κολλάω κυρίως στο οτι αγοράζοντας οτιδήποτε φτηνό απο μάντρα, παιρνω 'γουρούνι στο σακί',με οτι συνεπάγεται οικονομικά για τα επόμενα χρόνια, ενώ με την περίπτωση του Μιcra είμαι ποιο σιγουρος,για περισσότερα χρόνια...(εννοείται,γνωρίζω πως τίποτε δεν είναι 100% σίγουρο,βλάβες παθαίνουν τα πάντα)
                      Απο την άλλη βέβαια, έχω οριοθετήσει το 2013-14 για αγορά καινούριου μεγαλύτερου αυτοκινήτου,που σημαίνει οτι τα 2000Ε που δίνω παραπάνω για το Μιcra,πρέπει να τα θεωρήσω χαμένα...
                      Στην περίπτωση που κρατούσα το Micra περισσότερα χρόνια, θα το έπαιρνα με κλειστά μάτια,μετά και τον έλεγχο που έγινε!
                      Θα με βοηθούσε πολύ να μου πείτε τη γνώμη σας, οχι πλέον για το συγκεκριμμένο αυτοκίνητο, αλλά για τις σκέψεις που κάνω,αν είναι σωστή η φιλοσοφία,των 2 περιπτώσεων, ή μήπως υπάρχει και άλλη, τρίτη λύση...

• L
                        link20 last edited by

Η αποφαση για το αν θα πάρεις φτηνό μεταχειρισμένο και καινούριο το 2013 ή καινούριο τώρα είναι καθαρά δικό σου θέμα.
                        Δες τι είναι πιο σημαντικό για εσένα ανάλογα με τις ανάγκες σου(τα χιλιομετρα που κάνεις καθημερινά, που κινείσαι κτλ).
                        Προσωπικά θα πήγαινα σε κάτι μέχρι 5.000 ευρω αν διάλεγα μεταχειρισμένο και όχι μέχρι 3.000.
                        Επίσης το συγκεκριμένο micra(καλά γενικά κανένα micra δεν θα έπαιρνα) δεν θα το έπαιρνα με τίποτα.
                        Το

βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση,και πως έχει τουλάχιστον 10 χρόνια χωρίς να παρουσιάσει οποιοδήποτε πρόβλημα!

ειλικρινά δεν υπάρχει τρόπος να το γνωρίζει και απορώ πραγματικά που κάποιος τεχνικός είπε κάτι τέτοιο.
                        Αυτό που λές για τις μάντρες έχει κάποια βάση καθώς πραγματικά δεν μπορείς ευκολα να γνωρίζεις τα πραγματικά χμτρα του αυτοκινήτου και όχι αυτά που ανακοινώνουν.
                        Πάντως στις μέχρι 5000 ευρω που ψάχνεις μπορείς να βρέις αξιοπρεπές μικρό.Δεν θεωρώ τις εξτρα 2000 που θα δώσεις πεταμένα χρήματα...

Εδιτ:Επίσης είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα ισχύει για την απόσυρση σε 3 χρόνια στην Ελλάδα..

• K

Φίλε εδώ έχεις δίκιο, έχει να κάνει με τις δικές μου ανάγκες.
                          Δεν πρόλαβα να γράψω όλο το θέμα πως ξεκίνησε:
                          Λόγω τρακαρίσματος του αυτοκιν. μου και αχρηστίας του (Golf 1.4 '99) -θα πάρω μόνο 1500Ε απο την ασφαλιστική,το πως και γιατί δεν έχει σημασία πια - έτσι μέσα στον πόνο μου και την απογοήτευση για ο,τι έχασα ,προτιμω να βάλω άλλα 1000Ε και να βρω ένα αξιόπιστο μεταχειρισμένο για λίγα χρόνια, μέχρι να μαζέψω λίγα χρήματα για καλό καινούριο...
                          Σημειωτέον οτι προγραμματίζω με την κοπέλα μου γάμο του χρόνου,οπότε θα χρειαστώ σιγά-σιγά ένα καινούριο οικογενειακό...
                          Αλλά επειδή διάβασα τα θέματα εδώ για την αγορά των μεταχειρισμένων ,μπερδεύτηκα πιο πολύ...
                          Και δεν μπορώ να περιμένω για πολύ ακόμα,έχω μεγάλο πρόβλημα μετακίνησης...

• C
                            cosneo last edited by

... τις 2 περιπτώσεις που γράφω αρχικά,1)αγορά παλιού μεταχειρισμένου μέχρι 3000Ε για 2-3 χρόνια,και απόσυρση και αγορά καινούριου, ή 2)αγορά καινούριου απο τώρα, με μια οικονομική θυσία παραπάνω...

... έχω οριοθετήσει το 2013-14 για αγορά καινούριου μεγαλύτερου αυτοκινήτου,που σημαίνει οτι τα 2000Ε που δίνω παραπάνω για το Μιcra,πρέπει να τα θεωρήσω χαμένα...

Στα παραπάνω σκεπτικά θα έθετα και την περίπτωση αγοράς τώρα ενός μικρού μτχ (7, 8 ετών το πολύ και έως 1300 κυβικά για περιοριορισμένα πάγια-τέλη) με οροφή τα 5.000€, τα 6.000€, ίσως και λίγο παραπάνω με την προοπτική μελλοντικής χρήσης ως δευτερου μικρού (αν το 'ετερο ήμιση' οδηγεί, χρειάζεται αυτοκίνητο και δεν έχει κλπ).
                            Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρούσα σωστότερη επιλογή την 1). Αγορά ενός μικρού έως 3000€ το πολύ και μετά ... απόσυρση και αγορά καινούριου που θα καλύπτει τις τότε ανάγκες σου. Τέτοιες προτάσεις υπάρχουν αρκετές και καλές και ιδίως αν είναι έως 1300 κυβικά θα είναι και σχετικά οικονομικά και στα πάγια (ίσως ένα παλιό Micra 1,0, ένα Corsa 1,2, ένα Atos κλπ).

• K

Ο χρήστης cosneo έγραψε:

... τις 2 περιπτώσεις που γράφω αρχικά,1)αγορά παλιού μεταχειρισμένου μέχρι 3000Ε για 2-3 χρόνια,και απόσυρση και αγορά καινούριου, ή 2)αγορά καινούριου απο τώρα, με μια οικονομική θυσία παραπάνω...

... έχω οριοθετήσει το 2013-14 για αγορά καινούριου μεγαλύτερου αυτοκινήτου,που σημαίνει οτι τα 2000Ε που δίνω παραπάνω για το Μιcra,πρέπει να τα θεωρήσω χαμένα...

Στα παραπάνω σκεπτικά θα έθετα και την περίπτωση αγοράς τώρα ενός μικρού μτχ (7, 8 ετών το πολύ και έως 1300 κυβικά για περιοριορισμένα πάγια-τέλη) με οροφή τα 5.000€, τα 6.000€, ίσως και λίγο παραπάνω με την προοπτική μελλοντικής χρήσης ως δευτερου μικρού (αν το 'ετερο ήμιση' οδηγεί, χρειάζεται αυτοκίνητο και δεν έχει κλπ).
                              Σε κάθε άλλη περίπτωση θα θεωρούσα σωστότερη επιλογή την 1). Αγορά ενός μικρού έως 3000€ το πολύ και μετά ... απόσυρση και αγορά καινούριου που θα καλύπτει τις τότε ανάγκες σου. Τέτοιες προτάσεις υπάρχουν αρκετές και καλές και ιδίως αν είναι έως 1300 κυβικά θα είναι και σχετικά οικονομικά και στα πάγια (ίσως ένα παλιό Micra 1,0, ένα Corsa 1,2, ένα Atos κλπ).

η πρώτη περίπτωση είναι η κλασική για δεύτερο,αλλά δυστυχώς το έτερον ήμιση έχει ήδη το δικό του,** φυσικά ένα Peugeot 206**, όπως όλα τα έτερα ήμιση που σέβονται τον εαυτό τους άλλωστε (δεν ξέρω τι γίνεται με το συγκεκριμένο μοντέλο και τις τραβάει όλες!).
                              Οπότε μάλλον πάω στη δεύτερη λύση.
                              Ακόμα και στην περίπτωση αγοράς ενός** Micra 1.4 2002 τι αξία θα έχει σε 4 χρόνια, θα έχει έστω 2500Ε, για μεταπώληση του?**
                              Ρωτάω γιατί απο ότι φένεται πλέον οι αξίες των μεταχειρισμένων πέφτουν με γεωμετρική και όχι αριθμητική πρόοδο...

• D
                                dbekos last edited by

......................................................
                                Ακόμα και στην περίπτωση αγοράς ενός** Micra 1.4 2002 τι αξία θα έχει σε 4 χρόνια, θα έχει έστω 2500Ε, για μεταπώληση του?**
                                Ρωτάω γιατί απο ότι φένεται πλέον οι αξίες των μεταχειρισμένων πέφτουν με γεωμετρική και όχι αριθμητική πρόοδο...

Σαφως. Το MIcra του 2002 σε 4 χρονια θα ειναι 12 ετων. Στην καλυτερη κατασταση να το εχεις και περι τα 100.000 χλμ, δεν θα εχει με τα σημερινα δεδομενα πανω απο 1800 ευρω. Αλλα ως το 2012, ποιος σου εγγυαται οτιδηποτε? (Αν η οικονομικη κατασταση συνεχισει ετσι, θα δουμε το 'MAD MAX' να παιζεται live, τουλαχιστον σε Αθηνα-Θεσ/κη)

• First post
                                  Last post
                                • 1 / 1
                                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                  • ΕΛΛΑΔΑ
                                  • ΚΟΣΜΟΣ
                                  • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                  • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
                                  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
                                • ΔΟΚΙΜΕΣ
                                  • TEST