-
Λοιπον ρωτησα μηχανικους απο συνεργεια και μου ειπαν να μην παρω Opel διοτι παθαινουν πολυ ευκολα βλαβες και σοβαρες οπως να καει καποιος εγκεφαλος.
Οποτε απο την στιγμη που μου ειπαν οτι υπαρχουν ενδεχομενα το αμαξι που να παρω να παθει καποιες βλαβες δεν θα το παρω.Μου παν πως ομως οτιδιποτε να παρω απο Toyota και Nissan ή γενικοτερα Ιαπωνικα ειναι εγγυηση.
Επισης μου προτειναν μιας και ειμαι νεος να το ψησω να αγορασω Ford Focus/Fiesta ή Toyota Yaris/Aygo.Συμφωνειτε με την γνωμη τους?
Τα opel ειναι οντως προβληματικα? -
Κοίταξε το θέμα μτχ και γενικότερα το αυτοκίνητο είναι λαχείο. Ποτέ μα ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει. Και γενικά πάντα υπάρχουν τυπικές βλάβες για κάθε μοντέλο ή φήμες για αυτές. Στα φόκους καιγόντουσαν οι πολλαπλασιαστές και μπάζαν νερά, ενώ τα φιέστα σκουριάζαν, στα γκόλφ πέφταν τα παράθυρα και τώρα υποτίθεται ότι στα όπελ καίγεται ο εγκέφαλος. Γενικά έχω ακούσει ότι τα ευρωπαικά έχουν παθιάρικα ηλεκτρονικά αλλά ποτέ δεν θα σου εγγυηθεί κανείς ότι το ταδέ μοντέλο δεν θα χαλάσει επειδή είναι γιαπωνέζικο, ειδικά εάν μιλάμε για μτχ
Από τις προτάσεις πάντως που σου είπαν η νισσάν δεν έχει κάποιο μοντέλο για σένα μιας και το καλό γενικά μίκρα είναι μάλλον μικρό για τις ανάγκες σου ενώ το αλμέρα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σαν αμάξι όντας το μοναδικό μικρομεσαίο με άκαμπτο άξονα πίσω. Το άιγκο είναι ότι πιο κοντά στον κουβά, και κρίμα που τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεχτήκαν να παράγουν ένα τόσο φτηνιάρικο αμάξι σε τόσο ακριβή σχετικά τιμή. Όσον αφορά τα τογιότα απλά να ξέρεις ότι τα γιάρις φτιάχνονται γαλλία και τα κορολοειδή τουρκία και αγγλία...
Μη σε φρικάρουν τόσο τα περι αξιοπιστίας των όπελ. Εγώ ξέρω αρκετούς κατευχαριστημένους αστράκηδες (έστω και με το προηγούμενο μοντέλο από αυτό που ενδιαφέρεσαι) και κανενός δεν του είχε κάψει εγκέφαλο. Είπαμε όμως κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί αυτό...
-
Ο χρήστης MariosX έγραψε:
Λοιπον ρωτησα μηχανικους απο συνεργεια και μου ειπαν να μην παρω Opel διοτι παθαινουν πολυ ευκολα βλαβες και σοβαρες οπως να καει καποιος εγκεφαλος.
Οποτε απο την στιγμη που μου ειπαν οτι υπαρχουν ενδεχομενα το αμαξι που να παρω να παθει καποιες βλαβες δεν θα το παρω.Μου παν πως ομως οτιδιποτε να παρω απο Toyota και Nissan ή γενικοτερα Ιαπωνικα ειναι εγγυηση.
Επισης μου προτειναν μιας και ειμαι νεος να το ψησω να αγορασω Ford Focus/Fiesta ή Toyota Yaris/Aygo.Συμφωνειτε με την γνωμη τους?
Τα opel ειναι οντως προβληματικα?Μονο focus απο αυτα γιατι παιζουν σε παρομοιες τιμες και ειναι παντου καλυτερο αυτοκινητο...Κατα τα αλλα παρε αυτο που θελεις και μην ακους το καθενα...
-
Ford Focus/Fiesta+100000
Επιτέλους, μια σοφή κουβέντα. Τα μόνα που στρίβουν πολύ καλά και δεν θα σε στείλουν στου χαντάκ' αν κάνεις το λάθος να πατήσεις φρένο μέσα στη στροφή (πχ. 206). Προτείνω το Focus, σε 1,6 εννοείται , αλλά και το fiesta μια χαρά είναι. Απλά κάποια είχαν μερικά θεματάκια με σκουριές (δεν θυμάμαι αν ήταν τα 3θ ή τα 5θ). Κατά τ' άλλα μια χαρά είναι από αξιοπιστία.
Ο μόνος λόγος που εγώ δεν είχα πάρει fiesta ήταν ότι δεν είχε foot-rest στα προ face-lift μοντέλα και το πόδι μου ενοχλήθηκε στα 5λεπτά.
Το 206 εξαιρετικό είναι (και οικονομικό σε κατανάλωση), χωρίς ιδιαίτερα θεματάκια αξιοπιστίας, απλά, ΜΗΝ πατήσεις φρένο σε στροφή!
Τώρα για την αξιοπιστία των Opel δεν έχω άποψη, αλλά δεν πρέπει να τίθεται θέμα...
-
Παντός το fiesta το ταμπλω είναι λίγο...
-
Ακομα δεν εχω καταληξει σε καποια μαρκα....
Βρηκα και ρωτησα μερικους Αστρακιδες.... μου ξεκινανε με 'αααααααααα.....' και 'εεεεεεεεεεεμμμμμμ καλο' και μετα μου λενε νταξει μπορει μου χαν καει κατι ηλεκτρολογικα δεν ανηγανε τα παραθυρα, δεν ξεκιναγε ειχε μεινει κτλ.Οποτε μακρια απο Opel
-
Τελικη αποφαση:
Seat Ibiza.
Για το λογο οτι ολα τα υπολοιπα δεν μου αρεσουν εμφανισιακα.
Το παν ειναι να παρεις κατι που σου αρεσει σαν συνολο.
Ισως να νε κακη επιλογη. Μονο το μελλον θα δειξει.
Τα ford δεν μπορω με τιποτα να συμπαθησω την εμφανιση τους.Btw ο Υπολογιστης Ταξιδιου τι ειναι? και τι ειναι το Immobilizer?
-
Τελικη αποφαση:
Seat Ibiza.
Για το λογο οτι ολα τα υπολοιπα δεν μου αρεσουν εμφανισιακα.
Το παν ειναι να παρεις κατι που σου αρεσει σαν συνολο.
Ισως να νε κακη επιλογη. Μονο το μελλον θα δειξει.
Τα ford δεν μπορω με τιποτα να συμπαθησω την εμφανιση τους.Btw ο Υπολογιστης Ταξιδιου τι ειναι? και τι ειναι το Immobilizer?
Υπολογιστής Ταξιδιού:Είναι η οθόνη που μπορείς να βλέπεις πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις με την διαθέσιμη βενζίνη,την μέση κατανάλωση,την μέση ταχύτητα κλπ.
Immobilizer:Αντικλεπτικό σύστημα που απαγορεύει στον κινητήρα να τεθεί σε λειτουργία αν δεν έχει μπεί κλειδί στην μίζα ή αν έχει μπει κλειδί με λάθος κωδικό.
-
Επισης τι ειναι ESP και τι ABS?
-
Υπαρχει καμια σελιδα που να λεει αναλυτικα τι παρεχει το καθε αμαξι?
Γιατι στις αγγελιες δεν τα γραφουν ολα -
Επισης τι ειναι ESP και τι ABS?http://www.autotriti.gr/magazine/datapo ... subcat=307
http://www.autotriti.gr/data/magazine/v ... /38060.asp
http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-lock_braking_system
http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic ... ty_Program
-
Αν θες vag, μην πάρεις μικρό vag!
Αν μίλάμε για την προηγούμενη γενιά του Ibiza,
τότε να ξέρεις ότι SEAT Ibiza=VW Polo=Skoda Fabia=συνεργείο!!!
Άντε μήπως σωθεί κανένας άνθρωπος ακόμα... -
Ο χρήστης provocatoras έγραψε:
Αν θες vag, μην πάρεις μικρό vag!
Αν μίλάμε για την προηγούμενη γενιά του Ibiza,
τότε να ξέρεις ότι SEAT Ibiza=VW Polo=Skoda Fabia=συνεργείο!!!
Άντε μήπως σωθεί κανένας άνθρωπος ακόμα...Τι ειναι vag?
Γι αυτο θα παω...:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/490802/ -
Ναι να μην πας καθόλου γι' αυτό.
Πάρε κάτι made in japan.Αλλιώς αν πας γι' αυτό, να υπολογίσεις στην τιμή επιπλέον τα λεφτά που θα δίνεις στο συνεργείο.
Άσε που η συγκεκριμένη αγγελία είναι από έμπορο και όχι ιδιώτη...
Στην οποία αγγελία βλέπω ότι λείπουν τα original τάσια...ΥΓ: VAG = Volkswagen-AUDI Group = Volkswagen, AUDI, SEAT, Skoda κλπ
Αγοράζοντας Μεταχειρισμένο